محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 196
  • بازدید دیروز : 272
  • بازدید کل : 227050
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

پیش بینی بورس فردا دوشنبه 9 اسفند


پیش بینی بازار بورس دوشنبه 9 اسفند 1400

 

روز گذشته بازار پنج هزار واحد و امروز سه هزار 500 واحد افت کرد، بازار نسبت به روز گذشته کمتر افت کرد اما این تمام ماجرا نیست بلکه شاهد کاهش ارزش و حجم معاملات هم بودیم که نشانه‌ های خوبی برای بازار نیست و پیش بینی تداوم روند خنثی برای کلیت بازار صادر می‌شود اما اگر بخواهیم نوع دیگری به بازار نگاه کنیم می‌ توانیم بگویم روند کلی سهم‌ های بزرگ بازار سرمایه مناسب نبود و کلیت بازار وضعیت چندان بدی را نداشتند زیرا که شاخص هم وزن مثبت بود و روند شاخص فرابورس نیز به سمت مثبت حرکت کرد.

پیش بینی تداوم روند فعلی را برای بازار سرمایه تا پایان سال داریم، رشد ها و اصلاح‌ های کم عمق و گروهی، یعنی در چند روز یکی از گروه‌ های بازار سرمایه استراحت می‌ کند و دیگری رشد و پس از چند روز جای این دو گروه باهم تعویض می‌ شود. پیش بینی افت یا رشد در محدوده پنج هزار واحد را برای بازار فردا داریم.

 

منبع : ایمنا

 

در ادامه بخوانید: ثبت نام بورس سجام



سوالات متداول

 

1- ✔️بازار بورس در روز آینده به چه صورت خواهد بود؟

✔️روند آینده بازار بورس با توجه به عوامل تاثیر گذار بر آن در پایان هر روز کاری پیش بینی خواهد شد که در متن خبر به طور کامل توضیح داده شده است.

2- ✔️چه عواملی بر شاخص کل و روند آن تاثیر گذار هستند؟

✔️عوامل سیاسی و اقتصادی متفاوتی بر این شاخص تاثیر گذار است که در متن خبر به آن ها اشاره شده است.

3- ✔️تاثیر گذار ترین سهام ها بر روند شاخص مربوط به چه بخش ها و شرکت هایی می باشد؟

✔️معمولا سهام شرکت های بزرگ تر تاثیر بیشتر و مشهود تری بر روند بازار دارند که در متن خبر به این سهام ها اشاره شده است.

منبع : پیش بینی بورس فردا دوشنبه 9 اسفند

انتشار : ۸ اسفند ۱۴۰۰

خرید سهام پرسپولیس


باشگاه پرسپولیس، جهت واگذاری سهام خود، در بازار فرابورس، ثبت شده است. نحوه خرید سهام باشگاه پرسپولیس در بورس، از طریق کارگزاری ها بوده و از شرایط خرید این سهام، می توان به داشتن کد بورسی، اشاره کرد. همچنین، قیمت ارزش سهام این باشگاه، 3210 میلیارد تومان است و زمان خرید آن پس از درج نماد، در بازار پایه، مشخص می شود.

 

 

خرید سهام برند های معروف و پر طرفدار، یکی از گزینه های بسیار جذاب، برای سرمایه گذاران، در بازار بورس می باشد. تعداد سهم هایی که زمان عرضه سهام شرکت های بزرگ به فروش می رسند، به تعداد قابل توجهی بوده و در واقع، با توجه به محبوبیت آن عرضه کننده، برای طرفدارانش، می تواند سودآوری مطلوبی را نیز به همراه داشته باشد.

در طی سال های اخیر، به دلایل مختلفی، واگذاری سهام باشگاه پرطرفدار پرسپولیس، به تاخیر افتاده بود. پس از مدت های طولانی، به تازگی، مراحل ثبت سهام باشگاه پرسپولیس، در بازار فرابورس ایران، انجام شده است. ورود باشگاه پرسپولیس، به بازار سرمایه و واگذاری سهام آن، تب و تاب جدیدی را در این بازار مالی، ایجاد کرده است.

با توجه به اهمیتنحوه خرید سهام باشگاه پرسپولیس در بورس، برای هواداران این باشگاه و همچنین، سرمایه گذاران بازار بورس، در ادامه، در رابطه با نحوه خرید سهام باشگاه پرسپولیس در بورس، شرایط لازم برای دریافت آن، قیمت ارزش سهام این باشگاه و همچنین، زمان خرید این سهام، مطالبی آورده شده است.



نحوه خرید سهام پرسپولیس

باشگاه پرسپولیس، با داشتن ثروت زیاد و همچنین، طرفداران چند ده میلیونی خود، ادعا دارد تا کنون، از بسیاری از ظرفیت های باشگاهی، که توانایی این باشگاه بزرگ را نشان می دهد، استفاده نکرده است. سرمایه گذاری در این بنگاه بزرگ اقتصادی، با تعداد بسیار زیادی طرفدار، می تواند ارزش سرمایه گذاری قابل توجهی را برای طرفداران و باشگاه، در پی داشته باشد.

 

متقاضیان، برای خرید سهام باشگاه پرسپولیس، می بایست در رابطه با ارزش خالص این باشگاه معروف و همچنین، در رابطه با ارزش هر سهم آن، که برای عرضه این سهام، در نظر گرفته شده است، اطلاعات لازم را داشته و پس از کسب این اطلاعات، برای خرید آن، اقدام نمایند. در ادامه، در رابطه با نحوه خرید سهام باشگاه پرسپولیس در بورس و همچنین، عواملی که می بایست، متقاضیان دریافت این سهام، پیش از خرید این سهام، به آن ها توجه داشته باشند، توضیحات لازم، آورده شده است.

 

سرمایه گذاران، جهت خرید سهام پرسپولیس، در بازار فرابورس ایران، می توانند همانند خرید دیگر سهام ها در بازار بورس اوراق بهادار، به صورت اینترنتی، اقدام نمایند. متقاضیان، می بایست ابتدا، در سامانه جامع اطلاعات مشتریان یا همان سامانه سجام، ثبت نام نموده و سپس، با انجام احراز هویت آن، کد معاملاتی خود را از طریق این سامانه، دریافت نمایند.

 

متقاضیان، توجه داشته باشند، پس از دریافت کد معاملاتی خود، می بایست در یکی از کارگزاری های رسمی نیز ثبت نام نموده و همچنین، پس از انجام فرآیند احراز هویت کارگزاری، می توانند به راحتی، جهت خرید سهام از نماد پرسپولیس در بورس، از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود اقدام کنند.

 

افرادی که قصد دارند، کد سهامداری خود را به صورت غیر حضوری، دریافت نمایند، می توانند از طریق سایت sejam.ir، اقدام کنند. جهت راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه ثبت نام در سامانه سجام، جهت دریافت کد سهامداری، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

شرایط لازم برای خرید سهام پرسپولیس

جهت سرمایه گذاری در شرکت سپرده گذاری مرکزی، نیاز است که متقاضیان، دارای یک سری شرایط باشند تا بتوانند برای انجام معاملات مختلف، اقدام کنند. سهام نماد پرسپولیس در بورس نیز به افرادی تعلق می گیرد که واجد شرایط لازم بوده و سپس، می توانند با توجه به نحوه خرید سهام باشگاه پرسپولیس در بورس، اقدام نمایند.

در حال حاضر، کارگزاری های مختلفی، وجود دارند که اقدام به ارائه خدمات مختلف، جهت معاملات در بازار سرمایه می کنند که هر کدام از این کارگزاری ها، پلتفرم های معاملاتی مخصوص به خود را دارند. به طور کلی، بر اساس نحوه خرید سهام باشگاه پرسپولیس در بورس، نیاز است که سرمایه گذاران، شرایط زیر را داشته باشند:

 

افرادی که قصد خرید سهام پرسپولیس را دارند، می بایست کد بورسی داشته باشند.

افراد، جهت خرید سهام پرسپولیس، می توانند از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری های معتبر، این سهام را به صورت آنلاین، خریداری نمایند.

متقاضیان، می بایست حساب کارگزاری خود را شارژ کنند.

جهت خرید سهام باشگاه پرسپولیس، محدودیت سنی، تعریف نشده است.

در عرضه سهام باشگاه پرسپولیس، برای سهامداران خرد، یک سقف، تعیین می گردد.

 

افراد متقاضی، پس از ثبت نام اینترنتی، در سامانه سجام، می بایست جهت تکمیل مراحل دریافت کد معاملاتی خود، فرآیند احراز هویت سجام را انجام دهند. جهت راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه انجام احراز هویت سجام، به صورت حضوری و یا غیر حضوری، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

 

 

 

 

قیمت سهام پرسپولیس

جهت تعیین ارزش سهام و همچنین، قیمت هر سهم آن، عوامل مختلفی تاثیر گذار می باشند. بر مبنای ارزش گذاری، بر اساس آیین نامه اجرایی شیوه قیمت‌ گذاری بنگاه‌ ها، ارزش روز دارایی باشگاه پرسپولیس، به قیمت 3200 میلیارد تومان و ارزش دارایی های ثابت پرسپولیس، 1100 میلیارد تومان می باشد. همچنین، بدهی های پرسپولیس، 330 میلیارد تومان، برآورد شده است.

 

افرادی که تمایل دارند، ارزش سبد دارایی سهام های خود در شرکت سپرده گذاری مرکزی را به صورت غیر حضوری، مشاهده کنند، می توانند از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه، اقدام نمایند.

 

همچنین، در رابطه با ارزش برند پرسپولیس، طبق استاندارد های موجود، ارزش این برند، 1984 میلیارد تومان می باشد. حال، با توجه به بررسی های صورت گرفته، در رابطه با تعیین قیمت سهام باشگاه پرسپولیس، ارزش سهام این باشگاه، 3210 میلیارد تومان محاسبه گردیده است.

 

افرادی که تمایل دارند، در بازار مالی بورس، سرمایه گذاری کنند، لازم است، در رابطه با میزان دریافت کارمزد معاملاتی هر یک از کارگزاری های فعال در زمینه معاملات بورسی، مطلع باشند. جهت راهنمایی بیشتر، در رابطه با میزان کارمزد معاملات بورس، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

زمان خرید سهام پرسپولیس

با توجه به اینکه در بازار های پایه، پس از درج نماد بورس سهام، معاملات صورت می گیرد و در این حالت، معمولا، عرضه اولیه ارائه نمی شود، تاریخ دقیق خرید سهام پرسپولیس نیز به این صورت می باشد که پس از درج نماد آن، در بازار پایه، سرمایه گذاران، به راحتی می توانند، جهت خرید این سهام، در بازار فرابورس ایران، اقدام کنند.

 

همچنین، لازم به ذکر است که با توجه به اینکه خصوصی سازی و ثبت باشگاه پرسپولیس در بازار فرابورس ایران، در تاریخ 1 اسفند ماه 1400، به طور رسمی، صورت گرفته است، اما، مدت زمان مشخصی، برای درج نماد باشگاه پرسپولیس، در بازار پایه، تا کنون اعلام نشده، در حال حاضر، امکان خرید سهام پرسپولیس، وجود ندارد.

 

 

به محض مشخص شدن زمان خرید سهام پرسپولیس، متن مقاله به روز رسانی شده وزمان خرید این سهام، اعلام می گردد.

 

افرادی که تمایل دارند، سهام باشگاه استقلال تهران را خریداری نمایند، لازم است در رابطه با نحوه خرید سهام این باشگاه، در این بازار فرابورس ایران، آشنا شوند. جهت راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه خرید سهام استقلال، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید سهام پرسپولیس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید، همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خرید سهام پرسپولیس پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️نحوه خرید سهام پرسپولیس به چه صورت می باشد؟

✔️خرید سهام پرسپولیس از طریق سامانه های معاملاتی کارگزاری های رسمی امکان پذیر می باشد که در متن مقاله توضیحات لازم آورده شده است.

2- ✔️شرایط لازم برای خرید سهام پرسپولیس به چه صورت است؟

✔️یکی از شرایط خرید سهام پرسپولیس این است که متقاضی دارای کد بورسی باشد که در متن مقاله نیز دیگر شرایط لازم توضیح داده شده است.

3- ✔️زمان خرید سهام پرسپولیس چه موقع می باشد؟

✔️زمان خرید سهام پرسپولیس پس از درج نماد باشگاه پرسپولیس در بازار پایه می باشد که در متن مقاله توضیحات لازم آورده شده است .

منبع : خرید سهام پرسپولیس

انتشار : ۸ اسفند ۱۴۰۰

نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی


نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی، با داشتن شرایط سنی لازم، از طریق ثبت نام و ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه های مورد نیاز، گذراندن کلاس های آئین نامه و فنی، 12 جلسه کلاس عملی رانندگی و قبولی در آزمون آیین نامه و شهر، امکان پذیر بوده؛ عدم مجوز رانندگی در 3 ماه اول اخذ گواهینامه و لزوم همراهی شخص مجرب در کنار راننده، از قانون های جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401 می باشد.

 

 

بر اساس ماده 723 قانون مجازات اسلامی، هر کس، بدون گواهینامه رسمی، اقدام به رانندگی و یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است، نماید و‌ همچنین، هر کس که به موجب حکم دادگاه، از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد، به رانندگی وسایل مزبور مبادرت ورزد، برای مرتبه اول، به حبس‌ تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد، به دو تا شش ماه حبس، محکوم خواهد شد.

گواهی نامه رانندگی، شامل گواهینامه پایه یک، گواهینامه رانندگی پایه دو، گواهینامه پایه سه، گواهینامه موتور سیکلت و گواهی­نامه ویژه می باشد. از آنجا که امروزه، گواهینامه رانندگی، توسط آموزشگاه ها، اعطا می شود و هر یک از این گواهینامه ها، دارای شرایط، مدارک و هزینه های مخصوص به خود می باشند، لازم است، متقاضیان، پیش از اقدام، برای اخذ گواهینامه، با این موارد آشنا شوند.

در همین راستا، ما در این مقاله قصد داریم، در راستای بیان نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی، ابتدا، شرایط دریافت و قانون های مربوط به اخذ انواع گواهینامه رانندگی را توضیح داده و در ادامه شرایط سنی، مدارک و هزینه های لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی را بیان نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر، با ما همراه باشید.



شرایط گرفتن گواهینامه رانندگی پایه یک، دو، سه و ویژه

در هر کشوری، افراد، برای رانندگی باید تاییدیه ای اخذ نمایند که گواهینامه رانندگی نامیده می شود. اخذ گواهینامه، بدین معنا است که افراد، با قوانین مربوط به رانندگی، مانند علائم راهنمایی رانندگی، آشنایی اولیه با وسیله نقیله ای که گواهینامه آن را اخذ نموده اند و مقررات قضایی مربوطه، از جمله، نحوه تامین دلیل در تصادفات رانندگی آشنا می باشند.

بر اساس آیین نامه صدور انواع گواهینامه های رانندگی، هر کس بخواهد، با انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی، رانندگی کند، باید ‏گواهینامه رانندگی متناسب با آن وسیله را اخذ نماید. در این بخش قصد داریم، شرایط لازم و نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی را بررسی نماییم.

 

شرایط گرفتن گواهینامه پایه سوم

شرایط گرفتن گواهینامه پایه سوم، شامل اتوموبیل های با ظرفیت جابجایی نه نفر یا حمل بار، تا سه و نیم تن، به شرح زیر می باشد:

سن 18 سال تمام

گواهی سلامت جسمی وروحی

طی دوره آموزش نظری و عملی

قبولی درآزمون آئین نامه رانندگی و شهری، با وسایل نقلیه مربوطه پراید یا تیبا

 

شرایط گرفتن گواهینامه پایه دو

شرایط گرفتن گواهینامه پایه دو، شامل رانندگی با وسایل نقلیه دارای ظرفیت جابجایی حداکثر، بیست و شش نفر یا حمل بار، تا 6 تن شامل موارد زیر می باشد:

سن 23 سال تمام

گذشت 2 سال تمام از اخذ گواهینامه پایه سه

گواهی سلامت جسمی و روحی و تست عدم اعتیاد

طی دوره آموزش نظری و عملی

قبولی در آزمون آئین نامه و شهر، با وسایل نقلیه مینی بوس و خاور

 

شرایط گرفتن گواهینامه پایه یکم

شرایط گرفتن گواهینامه پایه یکم، به معنای حمل نقل با وسایل نقلیه دارای ظرفیت جابجایی بیش‌ از بیست و شش نفر یا حمل بار بیش‌ از شش تن، شامل موارد زیر است:

سن 25 سال تمام

گذشت 2 سال از اخذ گواهینامه پایه دو

گواهی سلامت جسمی و تست عدم اعتیاد

طی دوره آموزش نظری و عملی

قبولی در آزمون آئین نامه و شهر، با وسایل نقلیه کامیون و اتوبوس مسافربری

 

شرایط گرفتن گواهینامه ویژه

شرایط گرفتن گواهینامه ویژه مخصوص رانندگی با لودر، لیفتراک، گریدر، بیل مکانیکی، غلطک، بولدوزر به شرح زیر است:

سن 20 سال تمام

گواهی سلامت جسمی و روحی

طی دوره آموزش نظری و عملی

قبولی در آزمون آئین نامه و شهر با وسایل نقلیه مربوطه عمرانی، صنعتی، کشاورزی و کارگاهی

 

شرایط کلی اخذ گواهینامه رانندگی، نیز شامل گواهی سلامت روانی و جسمی از مراجع صلاحیت دار پزشکی، طی دوره های آموزش عملی، در مراکز مجاز آموزش رانندگی و قبولی در آزمون های نظری و عملی می باشد.

 

 

قوانین جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401

در بخش قبل، شرایط لازم، برای اخذ انواع گواهینامه را بیان کردیم، از آنجا که قانون مربوط به گواهی نامه، بر اساس شرایط، به روز می شود، لازم است با قانون جدید در این زمینه نیز آشنا شویم، به همین دلیل، در این بخش، قانون جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401 را بررسی خواهیم نمود. همچنین، خوانندگان محترم می توانند برای مطالعه بیشتر در مورد قوانین جدید گواهینامه رانندگی در سال ۱۴۰۱، در رابطه با قرار منع رانندگی، مقاله قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری را مطالعه نمایند.

 

رانندگانی که گواهینامه راهنمایی و رانندگی دریافت می کنند تا 3 ماه، اجازه به تنهایی رانندگی کردن را ندارند و می بایست، هنگام رانندگی، شخص با تجربه‌ ای در زمینه رانندگی، کنارشان بنشیند.

 

کسانی‌ که گواهینامه می‌ گیرند، به مدت یک سال، نمی توانند در مسیرهای برون‌ شهری یا محدوده زمانی 12 شب تا 5 صبح رانندگی نمایند.

 

بر اساس قانون جدید دریافت گواهینامه، داشتن کارت پایان خدمت، برای اخذ گواهی نامه الزامی نمی باشد.

 

مدت اعتبار گواهینامه رانندگی پایه سه، 10 سال می باشد و پس از آن، در صورت دارا بودن سلامت جسمی و روانی، می‌ توان آن را برای دوره 10 ساله بعدی نیز تمدید نمود.

 

همچنین، رانندگان جدید، می بایست در جلو و عقب ماشین، علامت احتیاط نصب نمایند که این قانون، در مورد رانندگان موتور سیکلت نیز صادق می باشد.

 

لازم به ذکر است که علاوه بر رعایت قوانین موجود در آیین نامه صدور انواع گواهینامه های رانندگی، در نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی، رعایت قانون جدیدالصدور 1401 نیز الزامی می باشد.

 

 

 

 

مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه رانندگی پایه 1، 2، 3

در بخش های قبل، نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی​، شرایط اخذ گواهینامه رانندگی و قانون جدید سال 1401 مربوط به این موضوع را بررسی نمودیم. خوانندگان محترم، می توانند برای آشنایی با قوانین جدید کمک به مصدوم، در تصادفات رانندگی، مقاله جرم خودداری راننده از کمک به مصدوم را مطالعه نمایند. اما، از آنجا که برای ثبت نام هر یک از انواع گواهینامه رانندگی در آموزشگاه ها، نیاز به مدارک خاصی می باشد، در این بخش، به بررسی این مدارک، خواهیم پرداخت.

 

مدارک مورد نیاز گواهینامه پایه یک

مدارک مورد نیاز گواهینامه پایه یک به شرح زیر است:

اصل گواهینامه ب 2 یا گواهینامه رانندگی پایه دو

اصل و کپی کارت ملی هوشمند یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال

گواهینامه های دیگر، اعم از ویژه یا موتور سیکلت

اصل و کپی شناسنامه عکس دار

8 قطعه عکس 3 در 4 تمام، با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

 

مدارک مورد نیاز گواهینامه رانندگی پایه دو

مدارک مورد نیاز گواهینامه رانندگی پایه دو، شامل موارد زیر می باشد:

اصل گواهینامه رانندگی پایه 3 با حداقل اعتبار 6 ماه

اصل و کپی کارت ملی هوشمند یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال

ارائه گواهینامه های دیگر، اعم از ویژه یا موتور سیکلت

اصل و کپی شناسنامه عکس دار

8 قطعه عکس 3 در 4 تمام، با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

 

مدارک مورد نیاز گواهینامه رانندگی پایه سه

مدارک مورد نیاز گواهینامه رانندگی پایه سه، به شرح زیر می باشد:

اصل و کپی شناسنامه عکس دار

اصل و کپی کارت ملی هوشمند یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال

6 قطعه عکس 3 در 4 تمام، با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

کد پستی 10 رقمی محل سکونت

 

 

مدارک مورد نیاز گواهینامه ویژه

مدارک مورد نیاز گواهینامه ویژه، شامل موارد زیر می باشد:

ارایه گواهی سلامت جسمی و روانی، از مراجع صلاحیت دار پزشکی

ارائه مدارک لازم، مبنی بر روشن نمودن وضعیت نظام وظیفه ذکور کمتر از پنجاه سال

ارائه گواهی طی دوره آموزش تئوری و شهر از آموزشگاه های رانندگی یا مراکز مجاز آموزش رانندگی

 

مدارک مورد نیاز گواهی المثنی

مدارک مورد نیاز گواهی المثنی، شامل موارد زیر می باشد:

اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی

آدرس و کد پستی محل سکونت

4 قطعه عکس 3 در 4 تمام، با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

و برای کسانی که قصد تعویض دارند، ارائه اصل گواهینامه

 

لازم به ذکر است که علاوه بر موارد فوق الذکر، گواهی چشم پزشکی و گواهی گروه خونی نیز برای اخذ گواهینامه، در تمام انواع آن، الزامی می باشد.

 

 

هزینه گواهینامه پایه 1، 2، 3

در بخش های قبل، پس از بررسی نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی​، شرایط دریافت آن، قانون جدید مربوط به اخذ گواهینامه و مدارک مورد نیاز برای آن را بیان نمودیم. در این بخش، قصد داریم، هزینه های گرفتن گواهینامه رانندگی را بر اساس آخرین نرخ ها، در سال ۱۴۰۱، بررسی نماییم. لازم به ذکر است، خوانندگان محترم، می توانند برای آشنایی با هزینه های بیمه خودرو، مقاله خرید بیمه خودرو را مطالعه نمایند.

هزینه 15 الی 17 ساعت، کلاس های تئوری، 200 هزار تومان می باشد.

هزینه 20 تا 25 ساعت، کلاس عملی، 950 هزار تومان می باشد.

هزینه تمبر که به حساب‌ هایی، مانند نیروی انتظامی و شهرداری واریز می شود، 40 هزار تومان می باشد.

هزینه هر دفعه مردودی در امتحان آیین نامه، 5.000 تومان می باشد.

هزینه مردودی در آزمون عملی، 150 هزار تومان است

هزینه چشم پزشکی و آزمایش گروه خون، حدودا 200.000 تومان می باشد.

هزینه خرید کتاب آیین نامه، 38.000 تومان می باشد.

در مجموع، می توان گفت هزینه گواهینامه رانندگی سال 1401 ، برای متقاضیان دریافت آن، در حدود 1.470.000 الی 1.750.000 تومان خواهد بود.

 

 

نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی

در بخش های قبل، در مورد نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی، شرایط و قانون جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401 صحبت کرده و مدارک لازم و هزینه های گرفتن گواهینامه رانندگی را توضیح دادیم. به طور کلی، تمامی اقدامات مرتبط با رانندگی و خودرو، نظیر دریافت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی، از یک نحوه و روند قانونی و مقررات مرتبط با راهنمایی و رانندگی، تبعیت می کند. برای گرفتن گواهینامه رانندگی نیز باید، مراحل خاصی را طی نمود. به همین دلیل، در این بخش، نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی را در برخی از انواع گواهینامه بررسی خواهیم نمود.

 

فرآیند دریافت گواهینامه رانندگی پایه یک، دو، سه و ویژه

فرآیند دریافت گواهینامه رانندگی پایه یک، دو و سه اینگونه می باشد:

ثبت نام

انجام معاینات پزشکی

گذراندن کلاس های آئین نامه و فنی

قبولی در آزمون مقدماتی آئین نامه

گذراندن 12 جلسه کلاس عملی رانندگی

قبولی در آزمون مقدماتی شهر

صدور گواهی مهارت

صدور کاردکس

قبولی در آزمون اصلی آئین نامه

قبولی در آزمون اصلی شهر

صدور گواهینامه

 

مراحل اخذ گواهینامه ویژه

مراحل دریافت گواهینامه ویژه به شرح زیر می باشد:

ثبت نام

شرکت در کلاس های نظری، شامل 5 جلسه آئین نامه و 5 جلسه فنی

قبولی در آزمون آئین نامه مقدماتی

گذراندن 10 جلسه کلاس های مهارت رانندگی

ثبت نام شرکت در آزمون های رانندگی

صدور کاردکس یا همان فرم درخواست گواهینامه

قبولی در آزمون آئین نامه

قبولی در آزمون مهارت رانندگی

صدور گواهینامه

 

مراحل لازم برای گواهی المثنی

مراحل دریافت گواهی المثنی بدین عبارت است:

پر کردن فرم های استعلام گواهینامه

پر کردن فرم تعهد گواهینامه المثنی

پرداخت مبلغی، تحت عنوان خرید تمبر و صدور مجدد

انجام معاینات پزشکی و گروه خونی

دریافت گواهینامه عدم اعتیاد

 

بر اساس ماده 3 آیین نامه صدور انواع گواهینامه های رانندگی، مدت اعتبار انواع گواهینامه رانندگی، 10 سال بوده و پس از پایان اعتبار، در صورت احراز سلامت جسمی و روانی، تجدید خواهد شد. افرادی ‏که سن آنها بالای هفتاد سال باشد، مکلف بوده هر پنج سال، برای احراز ‏سلامت جسمی و روانی و در صورت نیاز، تعویض گواهینامه، متناسب با شرایط روانی و جسمی خود به راهنمایی و رانندگی مراجعه نمایند.‏

 

 

سن گرفتن گواهینامه

در بخش های قبل، شرایط گرفتن گواهینامه، قانون جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401، مدارک لازم جهت اخذ، هزینه ها و نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی را بررسی نمودیم. از آنجا که داشتن سن قانونی، یکی از شرایط اخذ گواهینامه رانندگی محسوب می شود، در این بخش، شرایط سنی گرفتن گواهینامه را بررسی خواهیم نمود.

 

نوع و یا پایه شرایط سنی
موتور سیکلت 18 سال تمام
پایه اول 18 سال تمام
پایه دوم 23 سال تمام
پایه سوم 25 سال تمام
ویژه 20 سال تمام

 

شرایط سنی فوق، در آیین نامه صدور انواع گواهینامه رانندگی، قید شده است و برای گرفتن گواهینامه رانندگی، برای هر مورد، می بایست، اشخاص به سن مذکور رسیده باشند.

 

 

گرفتن گواهینامه موتور

در بخش های قبل، شرایط سنی گرفتن گواهینامه، قانون جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401، مدارک لازم، هزینه ها و مراحل دریافت گواهینامه رانندگی و سن گرفتن این گواهینامه را بررسی نمودیم، در این بخش، به بررسی شرایط، مدارک و مراحل لازم برای گرفتن گواهینامه موتور خواهیم پرداخت.

 

شرایط گرفتن گواهینامه موتورسیکلت

شرایط گرفتن گواهینامه موتورسیکلت در ایران، بدین شرح است:

سن 18 سال تمام

گواهی سلامت جسمی و روحی

طی دوره آموزش نظری و عملی

قبولی در آزمون آئین نامه و شهر، با موتورسیکلت 200 سی سی

 

مدارک مورد نیاز گواهینامه موتورسیکلت

مدارک مورد نیاز گواهینامه موتورسیکلت، شامل موارد زیر می باشد:

اصل و کپی کارت ملی هوشمند، یا تاییدیه ثبت نام کارت ملی هوشمند

اصل و کپی شناسنامه عکس دار ( دارندگان شناسنامه های جدید، نیازی به ارائه کارت ملی ندارند.)

8 قطعه عکس 3 در 4 تمام، با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی، از مراجع صلاحیت دار پزشکی

کد پستی 10 رقمی محل سکونت

 

مراحل دریافت گواهینامه رانندگی موتور سیکلت

مراحل دریافت گواهینامه رانندگی موتور سیکلت، به ترتیب زیر می باشد:

ثبت نام

انجام معاینات پزشکی

گذراندن 5 جلسه کلاس های آئین نامه و فنی

قبولی در آزمون مقدماتی آئین نامه

گذراندن 5 جلسه کلاس عملی رانندگی

قبولی در آزمون مقدماتی شهر

صدور گواهی مهارت

صدور کاردکس

قبولی در آزمون اصلی آئین نامه

قبولی در آزمون اصلی شهر

صدور گواهینامه

 

در این بخش، شرایط، مدارک، نحوه و مراحل دریافت گواهینامه موتور را بررسی نمودیم. در صورتی که قصد گرفتن گواهینامه بین المللی را دارید بخش بعدی را مطالعه نمایید.

 

 

گرفتن گواهینامه بین المللی

در بخش های قبل، شرایط سنی، قانون جدید سال 1401 برای دریافت گواهینامه، مدارک لازم جهت اخذ، هزینه های لازم، نحوه و شرایط سنی گرفتن گواهینامه را در انواع پایه یک، دو، سه، ویژه و موتور بررسی نمودیم، در این بخش، به بررسی گرفتن گواهینامه بین المللی خواهیم پرداخت.

گواهینامه رانندگی بین المللی، مدرکی به شکل کارت یا دفترچه است که بر اساس آن، افراد، حق رانندگی در خارج از کشور را خواهند داشت. این گواهینامه، برای مدت زمان یک ساله یا سه ساله صادر می شود و علاوه بر زبان فارسی، به زبان های چینی، اسپانیایی، آلمانی، عربی، روسی، فرانسوی و انگلیسی نیز ترجمه می‌ شود.

به طور کلی، 196 کشور، با عضویت در سازمان جهانی اتومبیلرانی، اعتبار این مدرک را در کشور خودشان، تایید کرده اند. این مدرک در ایران، از طریق دفاتر اصلی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، نمایندگی‌های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران و سامانه فروش گواهینامه بین المللی، قابل دریافت می باشد.

هزینه اخذ گواهینامه بین المللی در ایران، برای هر جلد گواهینامه رانندگی بین‌ المللی یک ساله، مبلغ 141,000 تومان، برای هر جلد گواهینامه رانندگی بین‌المللی یک ساله موتور سیکلت، مبلغ 141,000 تومان، برای هر جلد گواهینامه رانندگی بین‌المللی یک ساله، به همراه مجوز رانندگی موتور سیکلت، مبلغ 163,000 تومان و برای هر جلد گواهینامه رانندگی بین‌المللی سه ساله، مبلغ 414,000 تومان می باشد.

برای اخذ گواهینامه بین المللی، می بایست، به همراه مدارک لازم، شامل گواهینامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران، با اعتبار حداقل یک ماه و سه روز، برای دریافت گواهینامه رانندگی بین المللی یک ساله، گواهینامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران، با اعتبار حداقل سه سال، برای دریافت گواهینامه رانندگی بین‌المللی سه ساله، یک قطعه عکس سه در چهار، گواهینامه رانندگی بین‌المللی قبلی، در صورت داشتن اعتبار، اصل یا کپی صفحه اول گذرنامه و فرم درخواست به زبان فارسی و انگلیسی، به مراکز فوق مراجعه کرده و اقدام به اخذ گواهینامه بین المللی نمود.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی پاسخ دهند.

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- شرایط گرفتن گواهینامه رانندگی چیست؟

رسیدن به سن 18 سال تمام دارا بودن سلامت جسمی و روانی و طی مراحل لازم از شرایط لازم برای اخذ گواهینامه رانندگی می باشد که در متن مقاله با جزئیات بیشتری بیان شده است.

2- قوانین جدید گواهینامه رانندگی در سال 1401 چیست؟

همراهی شخصی با تجربه در سه ماهه اول رانندگی یکی از قوانین جدید در زمینه اخذ گواهینامه رانندگی می باشد برای آشنایی با سایر قوانین به متن مقاله مراجعه نمایید.

3- مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه رانندگی چیست؟

اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه عکس سه در چهار گواهی چشم پزشکی و گروه خونی برخی از مدارک لازم برای اخذ گواهینامه می باشند برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به متن مقاله مراجعه نمایید.

منبع : نحوه گرفتن گواهینامه رانندگی

انتشار : ۸ اسفند ۱۴۰۰

شکستن انحصار در صدور پروانه وکالت


دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی مستقر در وزارت اقتصاد در راستای اجرای قانون مبنی بر بارگذاری اطلاعات مجوزها و شکست انحصار در "صدور پروانه وکالت"، نسبت به ثبت اطلاعات مجوز وکالت اقدام کرد.

برابر قانون اصلاح مواد (1) و (7) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی که در تاریخ ١٨ اسفند ٩٩ در روزنامه رسمی کشور چاپ و ابلاغ شده و هم‌اکنون نیز لازم‌الاجراست: به منظور تسهیل سرمایه‌گذاری در ایران، مراجع صدور مجوزهای کسب و کار موظفند شرایط و فرآیند صدور یا تمدید مجوزهای کسب و کار را به‌نحوی ساده کنند که هر متقاضی مجوز کسب و کار در صورت ارائه مدارک مصرح بتواند در حداقل زمان ممکن، مجوز مورد نظر خود را دریافت کند.

درگاه ملی مجوزهای کشور که مدیریت و راهبری نظام مجوزدهی کشور و نظارت بر صدور مجوزها را بر عهده دارد و تنها مرجع رسمی مجوزهای کشور محسوب می‌شود و سقف زمانی برای صدور مجوز در هر کسب و کار، توسط "هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار" تعیین و در درگاه مذکور اعلام می‌شود و چنانچه هر یک از مراجع صادر کننده مجوز کسب و کار از ارائه مجوز در ظرف زمانی تعیین شده در درگاه ملی مجوزهای کشور امتناع کنند، متقاضی مجوز می‌تواند علاوه بر ارائه شکایت حضوری یا الکترونیک به مرکز ملی رقابت، کتباً از بالاترین مقام دستگاه اجرائی با استاندار مربوط، تسریع در صدور مجوز مورد نیاز خود را درخواست کند.

در این موارد، بالاترین مقام دستگاه اجرائی یا استاندار مربوط موظف است ظرف حداکثر هفت روز کاری از تاریخ ثبت درخواست، با دعوت از متقاضی صدور مجوز و مراجع صادر کننده مجوز، موضوع را بررسی و در چارچوب قوانین، زمینه صدور فوری مجوز مورد درخواست را فراهم کند.

اشباع بازار بهانه قابل قبولی برای هیئت مقررا‌ت‌زدایی نیست

دستگاه‌های صدور مجوز کسب و کار، از جمله مرکز وکلای قوه قضاییه judiciarybar.ir ، نمی‌توانند به بهانه اشباع بازار از صدور مجوز خودداری کنند و موظفند درخواست متقاضیان مجوز کسب و کار را مطابق شرایط مصرح در درگاه ملی مجوزهای کشور دریافت و بررسی کنند.

امتناع از پذیرش مدارک و درخواست مجوز و تأخیر بیش از ظرف زمانی تعیین شده در درگاه مذکور در صدور مجوز برای متقاضیانی که مدارک معتبر مصرح در درگاه یاد شده را ارائه داده‌اند، مصداق "اخلال در رقابت" است و شورای رقابت موظف است به شکایت ذی‌نفع رسیدگی و بالاترین مقام مسئول دستگاه مربوطه را به مجازات تعیین شده محکوم کند.

تلاش کانون وکلا برای عدم بارگذاری مجوز وکالت

در سال 95 کانون وکلای دادگستری مرکز در نامه‌ای رسمی به وزیر وقت اقتصاد اعلام کرده بود: "اشتغال به حرفه وکالت برای وکیل یا مشاور حقوقی مانند دیگر حرف آزاد مستلزم دریافت پروانه کار است که به موجب ماده 6 قانون استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 5/12/1333 به‌وسیله کانون وکلای هر استان صادر می‌شود و در استان‌هایی که کانون وکلا در آن تأسیس نشده باشد انجام وظیفه به‌عهده کانون وکلای مرکز است. تکلیف کانون‌های وکلا در صدور پروانه در ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب 17/1/1376 نیز مورد حکم و تأکید مقنن قرار گرفته است. ارائه خدمات حقوقی مانند تهیه و تنظیم قرارداد، تهیه پیش‌نویس قوانین و آیین‌نامه‌ها نیز در حیطه حرفه مشاوره حقوقی است؛ ضمن اینکه به موجب ماده 55 قانون وکالت مصوب 1315 دخالت غیروکیل در حوزه وکالت از جنبه مشاوره حقوقی و ثبت مؤسسات حقوقی که نیاز دخالت وکیل می‌باشد ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود لذا در اجرای ماده 57 قانون رفع موانع تولید شایسته است آن هیئت محترم مرجعیت قانونی وکلای دادگستری در صدور پروانه وکالت وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی را در سوابق و گزارش‌های هیئت درج و به مراجع ذیربط اعلام نمایند."

استنکاف کانو‌نهای وکلا از بارگذاری مجوز وکالت!

اما کانون وکلای دادگستری تا چند وقت اخیر برای حفظ انحصار در پذیرش وکیل به بهانه اینکه مجوز وکالت در زمره مجوزهای کسب‌وکار نیست و باید از طریق آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری و قوه قضاییه ، اعطا شود، ، از بارگذاری مجوز وکالت در درگاه ملی مجوزهای کشور امتناع ورزید.

در اواخر سال ٩٨ کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که یکی از اعضای این کمیسیون رئیس دیوان عدالت اداری است، در مصوبه‌ای که به تأیید رئیس جمهور وقت رسید، کانون وکلای دادگستری را مکلف کرد تا نسبت به بارگذاری مجوزهای خود در درگاه ملی مجوزهای کشور اقدام کند.

حتی از این مصوبه در دیوان عدالت اداری هم شکایت شد که به موجب رأی هیئت عمومی، مصوبه را مطابق با قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی اعلام شد.

مقاومت کانون‌های وکلا در عدم بارگذاری و شفافیت مجوز وکالت سبب شد دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی طی نامه رسمی از کانون وکلا بخواهد تا برای دسترسی عموم جامعه به شرایط صدور مجوز وکالت نسبت به درج اطلاعات اقدام کند اما کانون وکلا باز هم از بارگذاری استنکاف کرد.

بارگذاری مجوز وکالت در درگاه با استناد به قانون

بر این اساس، دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی که متولی صدور مجوزهای کشور است و طبق تکالیف قانونی وظیفه دارد شرایط صدور مجوزها را به‌صورت شفاف در سامانه اعلام کند و در اختیار مردم قرار دهد، در راستای اجرای مصوبه دولت و رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری شرایط صدور مجوز را بر اساس قوانین موجود در سامانه ملی مجوزهای کشور بارگذاری کرد.

به گزارش تسنیم، برابر اصلاحیه اخیر مصوبه مجلس شورای اسلامی که به تأیید شورای نگهبان رسیده و به‌زودی به مرحله اجرا درمی‌آید، قانونگذار، مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌ و کار را موظف کرده تا در مقابله با دستگاه‌هایی که اطلاعات خود را بارگذاری نکرده‌اند، ظرف مدت ٣ روز کاری پس از تکمیل ثبت‌نام در درگاه ملی مجوزهای کشور، مجوز مورد نظر به همراه شناسه یکتای صادره برای شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی به‌شکل برخط صادر کند.

پیش‌تر به‌دلیل عدم وجود شفافیت در صدور مجوز، کانون وکلای دادگستری مرکز اقدام به صدور پروانه وکالت (بدون آزمون) غیرقانونی برای یکی از کارمندان مجلس شورای اسلامی کرده بود که بعد از اطلاع رئیس مجلس، کارمند مربوطه برکنار شد.

منبع: شکستن انحصار در صدور پروانه وکالت

در ادامه بخوانید : درگاه ملی مجوزهای کشور سام

انتشار : ۸ اسفند ۱۴۰۰

پیش بینی بورس فردا یکشنبه 8 اسفند


پیش بینی بازار بورس یکشنبه 8 اسفند 1400

 

بازار سرمایه اولین روز هفته را نزولی به پایان رساند. در دقایق اولیه بازگشایی شاخص کل 558 واحد افت کرد و رفته رفته حجم عرضه نسبتا افزایش یافت و در نهایت شاخص کل 5 هزار و 513 واحد و شاخص هم وزن 797 واحد نسبت به روز معاملاتی قبل افت کرد.

طی جریان معاملاتی امروز بازار سرمایه نماد های فولاد، فملی، وبملت، خودرو و وتجارت بیشترین تاثیر منفی و نماد های شپدیس، نوری بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

دوباره گمانه زنی ها و زمزمه هایی از دامنه نا متقارن به گوش میرسد، برخی از کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند که تا زمانیکه بازار سرمایه را به حال خودش رها نکنند، وضعیت بازار بهتر نخواهد شد!

و اما پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا یکشنبه 8 اسفند 1400، پایان سال و اسفند ماه خودش برای بازار سرمایه یه سیر نزولی را رقم میزد که به آن درگیری بین روسیه و اوکراین و تصمیمات ناگهانی مسئولان نیز به آن اضافه شد! از این رو نمی توان تحلیل درست و دقیقی در خصوص روند بازار فردا ارائه داد.

علی خسروشاهی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تا زمانی که دامنه نوسان نامتقارن وجود دارد روند بازار سهام فرسایشی است، گفت : فکر می‌ کنم مسئولین دارند به این نتیجه می‌ رسند که تغییر دامنه نوسان در بلندمدت راه به جایی نمی‌ برد و مصداق دستکاری در بازار است. دامنه نوسان نامتقارن بازار سهام را فرسایشی می‌ کند و سهم یک روز به دلیل تقاضا روندی صعودی دارد اما به این دلیل که جای اصلاحی وجود ندارد یک هفته روندی نزولی پیدا می‌کند و همین موضوع سهامداران را کلافه می‌ کند و نقدشوندگی بازار سهام را از بین برده است.

با این حال سیگنال های مثبتی همچون توافق ایران و چین، سیگنال و احتمال برگشت آمریکا به برجام، نوسان قیمت دلار، مثبت درباره افزایش دامنه نوسان بورس و همچنین ادامه سیاست‌ عرضه اولیه و ترسیم چشم‌انداز مثبت سیاستگذاران برای بازار سهام چشم‌ انداز هفته آینده را مثبت کرده‌ اند.

علی خسروشاهی دلیل رفتار کنونی بازار سرمایه را بی اعتمادی سهامدار می داند و بس! چراکه دلیل برای درجا زدن و افت با توجه به سیگنال های مثبت وجود ندارد!

 

منبع : سبد گردان هدف

 

در ادامه بخوانید: ثبت نام بورس سجام



سوالات متداول

 

1- ✔️بازار بورس در روز آینده به چه صورت خواهد بود؟

✔️روند آینده بازار بورس با توجه به عوامل تاثیر گذار بر آن در پایان هر روز کاری پیش بینی خواهد شد که در متن خبر به طور کامل توضیح داده شده است.

2- ✔️چه عواملی بر شاخص کل و روند آن تاثیر گذار هستند؟

✔️عوامل سیاسی و اقتصادی متفاوتی بر این شاخص تاثیر گذار است که در متن خبر به آن ها اشاره شده است.

3- ✔️تاثیر گذار ترین سهام ها بر روند شاخص مربوط به چه بخش ها و شرکت هایی می باشد؟

✔️معمولا سهام شرکت های بزرگ تر تاثیر بیشتر و مشهود تری بر روند بازار دارند که در متن خبر به این سهام ها اشاره شده است.

منبع : پیش بینی بورس فردا یکشنبه 8 اسفند

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر


از جمله نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر ، آن است که ودیعه مستاجر باید در زمان پایان قرارداد پرداخت شود و نحوه آن، به این صورت است که پرداخت پول پیش مستاجر ، صورتجلسه شده و به امضای دو شاهد برسد . عواقب برنگردان پول پیش مستاجر یا تاخیر در آن ، این است که مستاجر می تواند از طریق دادگاه ، اقدام به توقیف اموال موجر و فروش آنها نموده و خسارت تاخیر تادیه نیز مطالبه کند .

 

 

امروزه ، اجاره دادن املاک تجاری و یا مسکونی ، یکی از مهم ترین و رایج ترین قراردادهایی است که افراد ، با یکدیگر منعقد می نمایند . احکام و آثار مربوط به قرارداد اجاره ، در قانون مدنی و همچنین ، قانون روابط موجر و مستاجر ، به تفصیل ، بیان شده است . عقد اجاره ، معمولا برای مدت زمان مشخصی منعقد می شود و در ازای اجاره دادن ملک تجاری یا مسکونی ، مستاجر ، مبلغی تحت عنوان اجاره و نیز ودیعه ، به موجر پرداخت می کند .

با این حال ، در زمانی که قرارداد اجاره پایان یافت ، موجر ، می بایست مبلغ ودیعه ای که مستاجر ، به عنوان قرض الحسنه یا امانت به وی داده است را برگرداند . زمان و نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر ، معمولا طبق توافقاتی که طرفین انجام می دهند ، به عمل می آید ؛ با این حال ، گاهی در این خصوص ، اختلافاتی میان موجر و مستاجر ایجاد می شود که عواقب حقوقی خاصی به دنبال دارد . بنابراین ، آشنایی با برخی از نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر ، ضروری به نظر می رسد .

به همین دلیل ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم ابتدا ، زمان و نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر را مورد بررسی قرار داده و برخی از نکات حقوقی مهم در خصوص برگرداندن ودیعه مستاجر را توضیح دهیم . در ادامه نیز ، به این مطلب می پردازیم که تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم بازگرداندن آن ، چه عواقب حقوقی دارد .



زمان برگرداندن پول پیش مستاجر

عقد یا قرارداد اجاره ، یکی از مهم ترین عقود و قراردادهایی است که در خصوص اموال منقول و غیر منقول ، کاربرد دارد . ماده 466 قانون مدنی ، عقد اجاره را تعریف کرده است که به موجب این ماده : اجاره ، به قراردادی گفته می شود که به موجب آن ، مستاجر ، مالک منافع مال اجاره ای می شود . بنابراین ، در طول مدت زمانی که عقد اجاره منعقد می شود ، مستاجر ، می تواند از منافع ملک ، استفاده نماید ؛ البته به شرط پرداخت اجاره بها در قرارداد اجاره .

امروزه ، مرسوم است که حین عقد اجاره ، در کنار اجاره ماهیانه ، پرداخت مبلغی تحت عنوان ودیعه توسط مستاجر ، مورد پیش بینی قرار می گیرد و در واقع ، مستاجر ، می بایست حین عقد اجاره ، به موجر ، پول پیش بدهد . پول پیش تعیین شده در عقد اجاره ، معمولا به عنوان قرض الحسنه یا امانت ، به موجر داده می شود ؛ لکن موجر ، در قرارداد رهن خانه ، مالک مبلغ پول پیش نخواهد شد و می بایست پس از اینکه مدت زمان عقد اجاره به پایان رسید ، اقدام به بازگرداندن پول پیش مستاجر نماید ؛ در غیر این صورت ، عواقب ناشی از آن را باید بپذیرد .

سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که زمان برگرداندن پول پیش مستاجر، چه موقع است و چه زمانی موجر باید ودیعه یا پول پیش مستاجر را پس بدهد ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا، زمان برگرداندن پول پیش مستاجر ، زمانی است که قرارداد اجاره ، بنا به دلایلی ، به پایان می رسد . معمولا ، پایان یافتن قرارداد اجاره ، به این صورت است که مدت زمان عقد اجاره ، به پایان می رسد و در همین زمان ، موجر نیز می بایست اقدام به بازگرداندن پول پیش مستاجر نماید .

با این حال ، در مواردی هم ، امکان دارد که قرارداد اجاره ، از سوی مستاجر ، فسخ شود و یا اینکه طرفین عقد اجاره ، با توافق یکدیگر ، اقدام به بر هم زدن قرارداد اجاره نمایند . در اینگونه موارد نیز ، زمان بازگرداندن پول پیش مستاجر ، موقعی است که قرارداد اجاره ، خاتمه پیدا می کند . البته ، در زمان بازگرداندن پول پیش مستاجر ، مستاجر نیز مکلف است که به تعهدات خود عمل نموده و ملک اجاره ای را تخلیه نماید . لذا در ادامه ، نحوه برگرداندن پول پیش یا ودیعه را نیز بررسی خواهیم کرد .

 

نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر

در قسمت قبل ، به بررسی زمان برگرداندن پول پیش مستاجر ، پرداخته و گفتیم به محض اینکه مدت قرارداد اجاره ، پایان یافت و یا بنا به دلایلی ، فسخ قرارداد اجاره قبل از پایان یافتن مدت آن رخ داد ، موجر و مستاجر ، می بایست به تعهدات قانونی خود ، عمل نمایند . در این رابطه ، موجر ، باید پول پیش مستاجر را به وی بازگرداند و یکی از تکالیف مستاجر نیز ، تخلیه مال موضوع اجاره است . اما سوال مهمی که در این رابطه مطرح می شود ، آن است که نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر چگونه است ؟

نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر ، به این صورت است که موجر ، می بایست در تاریخ و زمان تعیین شده در قرارداد اجاره ، پول پیش مستاجر را به همان شخصی که با وی ، قرارداد اجاره منعقد کرده است ، بازگرداند و از مستاجر ، بابت بازگردان پول پیش ، رسید بگیرد ؛ به ویژه در حالتی که تخلیه مال موضوع اجاره، زودتر از پایان مدت اجاره اتفاق افتاده است که جزئیات بیشتر این موضوع ، در قسمت نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر ، بیان می شود .

همچنین ، در خصوص نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر ، باید در نظر داشت که اصولا تعیین ودیعه یا تعیین پول پیش در قرارداد اجاره ، به این دلیل است که اگر مستاجر ، تکالیف قانونی خود را در خصوص پرداخت اجاره انجام نداده و هزینه های مربوط به قبض آب ، برق ، گاز و شارژ ساختمان را پرداخت نکرد ، یا اینکه خساراتی به ملک اجاره ای وارد نمود ، موجر از محل پول پیش تعیین شده ، طلب خود را وصول نماید .

لذا در صورتی که مستاجر ، بدهی ای از بابت موارد ذکر شده به موجر داشته باشد ، بازگردان پول پیش مستاجر ، با احتساب مبالغ یاد شده ، به عمل می آید و در واقع ، موجر می تواند قسمتی از پول پیش مستاجر را در ازای بدهی های مذکور ، کسر کرده و مابقی آن را به مستاجر پرداخت کند . در قسمت های بعد ، نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر را به تفصیل ، بیان می کنیم .

 

 

 

نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر

در قسمت های قبل ، در خصوص زمان و نحوه برگرداندن پول پیش مستاجر صحبت کرده و گفتیم که به لحاظ قانونی ، یکی از تکالیف موجر ، آن است که پس از اینکه مدت زمان قرارداد اجاره به پایان رسید ، پول پیش یا ودیعه مستاجر را به وی بازگرداند ؛ البته ، با احتساب بدهکاری مستاجر ، بابت هزینه هایی ، مثل اجاره ماهیانه ، هزینه قبض آب و برق و غیره . اما در این قسمت ، قصد داریم برخی از نکات مهم در خصوص برگرداندن پول پیش مستاجر را نیز مورد بررسی قرار دهیم .

اولین نکته مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر ، آن است که اصولا پول پیش مستاجر ، مانند امانت در دست موجر است و نسبت به بازپرداخت آن ، مسئولیت دارد . بنابراین ، تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم برگرداندن آن ، به نوعی موجب مسئولیت موجر خواهد بود که عواقب آن را به تفصیل ، در قسمت بعد بررسی می نماییم .

یکی دیگر از نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر ، این است که حین بازگرداندن پول پیش مستاجر ، برای جلوگیری از ایجاد اختلاف حقوقی در این خصوص و گرفتن حکم تخلیه مستاجر در صورت لزوم، صورتجلسه ای تنظیم شده و یا اینکه این موضوع را در پشت اجاره نامه ، قید نموده و آن را امضا کنند . بهتر است که شهود نیز ، با امضای آن ، برگرداندن پول پیش مستاجر را تایید کنند .

از دیگر نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر ، آن است که موجر ، حتما باید مبلغ اجاره را به شخصی پرداخت نماید که قرارداد اجاره را با وی منعقد نموده است . فلذا ، در صورتی که شخص دیگری غیر از طرف قرارداد ، وجه مال الاجاره را مطالبه نمود ، بهتر است از پرداخت آن به شخص مزبور ، خودداری کرد .

 

عواقب تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم آن

در قسمت قبل ، برخی از نکات مهم برگرداندن پول پیش مستاجر ، توضیح داده شد. با این حال ، یکی از رایج ترین اختلافاتی که در خصوص قرارداد اجاره ایجاد می شود ، تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر و یا حتی عدم برگرداندن آن می باشد . همانطور که گفته شد ، پس از پایان مدت زمان اجاره ، موجر مکلف است پول پیش را به مستاجر پرداخت کند ؛ مگر اینکه مجددا قرارداد اجاره ای میان طرفین ، تنظیم شود و به عبارت دیگر ، قرارداد اجاره ، تمدید شود .

باید به این نکته توجه داشت که تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم آن ، به لحاظ حقوقی ، عواقب مهمی دارد که باید به آن دقت نمود . لذا در این قسمت ، عواقب تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم آن را در دو محور بیان می نماییم : امکان طرح دعوی علیه موجر به خواسته بازگرداندن پول پیش و دریافت خسارت تاخیر تادیه آن .

اولین و مهم ترین عواقب تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم برگرداندن ودیعه ، آن است که مستاجر ، می تواند از طریق راهکارهای قانونی ، اقدام نموده و پول پیش خود را مطالبه کند . به این منظور ، ابتدا لازم است که مستاجر ، اقدام به تخلیه ملک اجاره ای نموده و اگر موجر ، از تحویل ملک اجاره ای امتناع می کند ، اقدام به تامین دلیل کند ؛ یعنی اینکه مراتب تخلیه ملک اجاره ای را با مراجعه به شورای حل اختلاف ، گواهی کند .

در مرحله بعدی ، مستاجر باید اظهارنامه ای به طرفیت موجر ، ارسال دارد ، مبنی بر اینکه پول پیش وی را بازگرداند و در صورتی که موجر ، باز هم به تعهد خود عمل نکرد ، دادخواست مطالبه ودیعه را از طریق دفاتر خدمات قضایی ، تقدیم دادگاه کند . در صورتی که دادگاه ، حکم قطعی ، مبنی بر بازپرداخت پول پیش صادر نمود ، حکم ، لازم الاجرا بوده و از طریق واحد اجرای احکام ، قابل اجرا خواهد بود .

به این صورت که به موجر ، سی روز فرصت داده می شود و اگر در طول این مدت ، دادخواست اعسار خود را تقدیم نکند ، می توان با در نظر داشتن مستثنیات دین ، اقدام به توقیف ملک موجر بابت عدم استرداد ودیعه نموده و از محل فروش آن ، پول پیش مستاجر را به وی بازگرداند . همچنین ، بنا به درخواست مستاجر ، می توان بابت عدم پرداخت پول پیش ، حکم جلب موجر را نیز صادر کرد .

یکی دیگر از عواقب تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر یا عدم بازگرداندن ودیعه ، آن است که مستاجر ، می تواند خسارت تاخیر تادیه یا خسارت تاخیر در پرداخت پول پیش را نیز مطالبه کند . به این صورت که مستاجر ، ضمن دادخواست مطالبه مبلغ ودیعه ، می تواند خسارت تاخیر در پرداخت را از زمان مطالبه ( طرح دعوی ) تا زمان پرداخت مبلغ ودیعه ، درخواست کند .

مبلغ خسارت تاخیر تادیه برای تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر ، بر اساس شاخص بانک مرکزی است و دادگاه ، مبلغ آن را مشخص می کند . البته ، در زمان تنظیم قرارداد اجاره ، می توان وجه التزام نیز تعیین کرد ؛ به گونه ای که نیاز به طی تشریفات قضایی مذکور نباشد . به این صورت که در ضمن قرارداد اجاره ، قید شود که اگر موجر ، در زمان مقرر ، پول پیش مستاجر را پرداخت نکرد ، به ازای هر روز تاخیر در پرداخت آن ، مبلغ مشخصی را به مستاجر پرداخت کند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر چیست ؟

پول پیش مستاجر باید در زمان خاتمه قرارداد اجاره و به همان شخص مستاجر پرداخت شده و این موضوع صورتجلسه شود و به امضای شهود برسد که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- عواقب برنگرداندن پول پیش مستاجر چیست ؟

در صورت عدم برگرداندن پول پیش مستاجر می تواند ملک را تخلیه کرده و پس از ارسال اظهارنامه برای موجر در مراجع قضایی اقدام به مطالبه وجه ودیعه نماید که شرح بیشتر این موضوع در متن مقاله آمده است .

3- عواقب تاخیر در برگرداندن پول پیش مستاجر چیست ؟

از جمله عواقب تاخیر در بازگرداندن پول پیش آن است که یا وجه التزام تعیین شده در قرارداد از موجر مطالبه می شود و یا اینکه از طریق دادگاه خسارت تاخیر در تادیه ودیعه درخواست می شود که جزئیات این موضوع در مقاله آمده است .

منبع : نکات مهم در برگرداندن پول پیش مستاجر

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

مختومه شدن پرونده در دادگاه


مختومه شدن پرونده در دادگاه ، به این معنا است که پس از تکمیل رسیدگی بهآن ، توسط دادگاه یا دادسرا ، بنا به دلایلی ، رسیدگی به آن ، خاتمه یافته یا برای تکمیل تحقیقات ، به مرجع دیگری ارسال شده است . در این میان ، متقاضی ، ممکن است پیامک مختومه شدن پرونده را نیز ، دریافت دارد که بعضا می توان پس از مختومه شدن پرونده ، نسبت به حکم صادره ، اعتراض کرد .

 

 

تمامی دادگاه ها و مراجع قضایی ، بر اساس تشریفات مقرر در قوانین آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری ، به دعاوی رسیدگی نموده و در نهایت ، رای صادر می کنند . زمانی که دادگاه ، رای صادر نمود ، معمولا ، می توان با استفاده از روش هایی خاص ، در مهلت های مقرر ، اقدام به اعتراض نسبت به آن نمود تا در صورت وجود شرایط لازم ، رای نقض شود . اما اگر نسبت به حکم ، اعتراض نشده و یا اینکه اعتراض ، نتیجه ای در بر نداشته باشد ، اصولا حکم صادره ، قطعی و لازم الاجرا است .

در صورتی که حکم صادره ، قطعی و لازم الاجرا شود ، می بایست از طریق واحد اجرای احکام ، مورد اجرا قرار بگیرد . به همین دلیل ، گفته می شود که اگر دعوایی ، قبلا بین افراد ، مورد رسیدگی قرار گرفته و نسبت به آن حکم قطعی ، صادر شده باشد ، آن پرونده ، اعتبار امر مختومه را داشته و قابل رسیدگی مجدد نمی باشد . به همین دلیل ، افرادی که با ابلاغیه یا پیامک مختومه شدن پرونده در دادگاه مواجه می شوند ، این سوال را مطرح می کنند که به چه دلیل پرونده مختومه شده است ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به بررسی مفهوم مختومه شدن پرونده در دادگاه پرداخته و دلایل آن را توضیح می دهیم و سپس ، مدت زمان مختومه شدن پرونده و پیامک مختومه شدن پرونده در سامانه ثنا را بررسی خواهیم نمود و در ادامه نیز ، به این سوال می پردازیم که آیا در صورت مختومه شدن پرونده در دادگاه ، می توان دوباره آن را به جریان انداخت یا خیر .



مختومه شدن پرونده در دادگاه به چه معنا است

زمانی که دعوای حقوقی یا کیفری ، در مراجع قضایی مطرح می گردد ، دادگاه با رعایت تشریفات قانونی ، اقدام به رسیدگی به پرونده نموده و در نهایت ، حکم یا قرار صادر می کند . در این شرایط ، اصولا هر یک از طرفین دعوی که رای به زیان وی صادر شده است ، قادر است تا با استفاده از روش های اعتراض به حکم ، از قبیل تجدید نظر خواهی ، واخواهی ، فرجام خواهی و غیره ، نسبت به آن ، معترض شود .

اما در صورت عدم اعتراض به حکم یا در صورتی که اعتراض به آن ، نتیجه ای در بر نداشته باشد ، در اصطلاح حقوقی ، حکم ، قطعی شده و احکامی که قطعیت پیدا می کنند ، اصولا قابلیت اجرا شدن را خواهند داشت و به صورت حکم لازم الاجرا در می آیند . یکی از آثار قطعی شدن حکم صادره ، این است که رسیدگی توسط دادگاه ، خاتمه پیدا کرده و دیگر دادگاه ، در خصوص آن دعوی ، رسیدگی مجدد انجام نمی دهد که این موضوع ، تحت عنوان اعتبار امر مختومه ، شناخته می شود .

بر اساس ماده بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورتی که دعوای مطرح شده در دادگاه ، قبلا بین همان افراد یا قائم مقام آنها ، رسیدگی شده و در خصوص آن ، حکم قطعی صادر شده باشد ، پرونده ، اعتبار امر مختومه پیدا کرده و به همین دلیل ، رسیدگی مجدد به همان دعوی ، امکان پذیر نخواهد بود .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که مختومه شدن پرونده در دادگاه به چه معنا است و منظور از پیامک مختومه شدن پرونده چیست ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که مختومه شدن پرونده در دادگاه ، به این معنا است که رسیدگی به پرونده ، به صورت دائم یا موقت ، توسط مرجع رسیدگی کننده ، به پایان رسیده و دادگاه ، با تکمیل تحقیقات لازم ، رای یا حکم صادر نموده است . البته ، گاهی هم مختومه شدن پرونده ، به این دلیل است که پرونده ، به تشخیص مرجع رسیدگی کننده ، باید برای تکمیل تحقیقات ، به مرجع دیگری ارسال شود .

لذا منظور از مختومه شدن پرونده ، این است که در پی اتمام رسیدگی به پرونده ، توسط مرجع حقوقی یا کیفری ، دیگر موجبی جهت رسیدگی بیشتر به پرونده ، وجود ندارد . در این میان ، گاهی ، رای صادر می شود و گاهی هم ، برای انجام سایر اقدامات ، پرونده به مرجع دیگری ارسال می شود . البته ، مختومه شدن پرونده ، به معنای آن نیست که دیگر امکان اعتراض به حکم وجود نخواهد داشت ؛ که در ادامه ، به توضیح این موضوع خواهیم پرداخت .

 

دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه

در قسمت قبل ، به بررسی این مطلب پرداخته شد که منظور از مختومه شدن پرونده در دادگاه چیست . همانطور که اشاره شد ، مختومه شدن پرونده در دادگاه ، به این معنا است که مرجع رسیدگی کننده ، رسیدگی به پرونده را خاتمه داده و به اصطلاح ، پرونده را مختومه نموده است . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه چیست ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه ها ، این است که به دلیل تکمیل تحقیقات ، رسیدگی به پرونده ، به صورت دائمی یا موقتی ، در آن مرجع خاتمه یافته و در پی آن ، رای صادر شده است .

علاوه بر این ، در قانون ، مواعدی تحت عنوان مواعد مرور زمان کیفری تعقیب و رسیدگی تعیین شده است که بر اساس آن ، برخی از جرایم ، در صورتی که از تاریخ وقوع جرم تا مهلت های مشخص شده مورد تعقیب کیفری قرار نگرفته باشند ، رسیدگی به آن پرونده توسط دادگاه ، موقوف شده و دادگاه ، پرونده را مختومه می نماید .

گفتنی است زمانی که دادگاه ، صلاحیت ذاتی یا محلی برای رسیدگی به پرونده را ندارد ، می بایست قرار عدم صلاحیت صادر نموده و پرونده را به مرجع صلاحیت دار ارجاع بدهد . در این موارد نیز ، ممکن است دادگاه پس از صدور قرار عدم صلاحیت ، پرونده را مختومه نماید .

همچنین ، یکی دیگر از دلایل مختومه شدن پرونده ، این است که در دعاوی کیفری که در دادسراها مورد رسیدگی قرار می گیرند ، ممکن است ، بنا به دلایلی ، همچون پایان یافتن تحقیقات لازم توسط دادسرا و مواردی از این قبیل ، پرونده ، برای ادامه رسیدگی و صدور حکم ، به مرجع دیگری ، از قبیل دادگاه کیفری ارسال شده و سپس ، پرونده در دادسرا ، مختومه گردد .

 

 

 

مدت زمان مختومه شدن پرونده در دادگاه چقدر است

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که مختومه شدن پرونده در دادگاه ، به لحاظ حقوقی چه معنایی دارد و همانطور که گفته شد ، از جمله مهم ترین دلایل مختومه شدن پرونده در دعاوی کیفری و حقوقی ، تکمیل تحقیقات لازم و یا صدور رای می باشد .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که مدت زمان مختومه شدن پرونده در دادگاه چقدر است و به عبارت دیگر ، چقدر طول می کشد تا دادگاه یا دادسرا ، مختومه شدن پرونده را اعلام دارد ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا مختومه شدن پرونده در دعاوی حقوقی یا کیفری ، کاملا بستگی به مرجع رسیدگی کننده دارد .

به همین دلیل ، زمانی که دادگاه ، موضوع را مورد بررسی قرار داده و رسیدگی به آن پایان یافت ، یا بنا به دلایل دیگر همچون تکمیل تحقیقات در خصوص پرونده ، به مرجع صلاحیت دار ارجاع داده شد ، پرونده را مختومه اعلام می نماید . لذا نمی توان مدت زمان مشخصی برای مختومه شدن و صدور رای در مورد پرونده تعیین نمود و این موضوع ، بستگی به دادگاه ، نحوه رسیدگی آن و شلوغ یا خلوت بودن شعبه دارد .

 

پیامک مختومه شدن پرونده در دادگاه

در قسمت های قبل ، دلایل و مدت زمان مختومه شدن پرونده در دادگاه را مورد بررسی قرار داده و گفتیم که منظور از مختومه شدن پرونده در دعاوی حقوقی و کیفری چیست . برای برخی از افرادی که در مراجع حقوقی و کیفری ، اقدام به طرح دعوی حقوقی یا کیفری نموده اند ، گاهی ممکن است پیامکی با این مضمون صادر شود که پرونده مختومه شده است .

در خصوص این موضوع ، باید اشاره نمود که مشاهده پیامک مختومه شدن پرونده در دادگاه ، به این معنا است که مرجع رسیدگی کننده ، با ملاحظه کلیه جوانب موضوع ، اقدام به صدور رای در مورد پرونده نموده و طرفین دعوی ، پس از دریافت پیامک مختومه شدن پرونده در دادگاه ، می توانند اقدام به مشاهده رای در خصوص پرونده نمایند . همچنین ، مختومه شدن پرونده در دادسرا ، ممکن است به این معنا باشد که پرونده ، به دادگاه کیفری ارسال شده است .

 

مختومه شدن پرونده در ثنا

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که مختومه شدن پرونده در دادگاه به چه معناست و اصولا به چه دلایلی ، دادگاه اقدام به مختومه کردن پرونده می نماید . همچنین ، مدت زمان مختومه شدن پرونده در دادگاه ها را مورد بررسی قرار داده و گفتیم که نمی شود مدت زمان مشخصی برای ختم رسیدگی دادگاه در نظر گرفت . اما در هر حال ، مختومه شدن پرونده دادگاه ، از طریق پیامک ، به مخاطب اطلاع داده می شود که به بررسی آن پرداختیم .

اما نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد ، این است که افرادی که پیامک مختومه شدن پرونده را دریافت می کنند ، می بایست از طریق سامانه ثنا ، اقدام به مشاهده جزئیات مربوط به پرونده نمایند . همانطور که می دانیم ، در حال حاضر ، تمامی ابلاغیه های مربوط به دادگاه ، از طریق سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا sana.adliran.ir ، به اصحاب دعوی ابلاغ می گردد . به این منظور ، پس از دریافت پیامک ، می بایست به حساب کاربری سامانه ثنا وارد شده و از قسمت ابلاغیه های جدید ، وضعیت پرونده در خصوص مختومه شدن آن را ملاحظه نمود .

 

آیا در صورت مختومه شدن پرونده در دادگاه می توان دوباره آن را به جریان انداخت

در قسمت های قبل ، مختومه شدن پرونده در دادگاه و دلایل آن را مورد بررسی قرار داده و پیامک مختومه شدن پرونده را نیز ، مورد بررسی قرار دادیم . در ارتباط با مختومه شدن پرونده در دادگاه ، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا در صورتی که پیامک مختومه شدن پرونده برای فرد صادر شود و به موجب آن ، رسیدگی دادگاه خاتمه یافته و رای صادر شده باشد ، می توان باز هم پرونده را به جریان انداخت ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس قانون ، در صورتی که رسیدگی توسط دادگاه ، ختم شده و حکم قطعی نیز صادر شده باشد ، باز هم در برخی موارد ، می توان دوباره پرونده را به جریان انداخته و نسبت به حکم دادگاه ، اعتراض نمود . اما در خصوص اینکه چگونه می توان مجددا پرونده مختومه را به جریان انداخت ، می بایست علاوه بر روش هایی ، همچون تجدید نظر خواهی و واخواهی که برای اعتراض به احکام غیر قطعی هستند ، به اعاده دادرسی نیز اشاره نماییم .

اعاده دادرسی کیفری ، بر اساس قانون ، به این معنا است که اگر یکی از دلایل مذکور در قانون وجود داشته باشد ، می توان مجددا رسیدگی به پرونده مختومه را درخواست نمود . مثلا ، زمانی که در دادگاه ، ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت دروغ ، منشا صدور حکم دادگاه بوده یا پس از آن ، واقعه جدیدی کشف شده یا ادله ای ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی مرتکب جرم باشد که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، می توانید مقاله موارد اعاده دادرسی کیفری را مطالعه نمایید .

همچنین ، در دعاوی حقوقی نیز ، دلایلی وجود دارد که به استناد آنها ، پرونده مختومه را می توان مجددا به جریان انداخت ؛ مثل زمانی که حکم دادگاه ، مورد ادعای خواهان نبوده یا در مفاد حکم ، تضاد وجود داشته باشد . همچنین ، در حالتی که حکم دادگاه ، خلاف شرع بوده و یا اینکه پس از صدور رای دادگاه ، اسناد جدیدی کشف شود که حقانیت فرد را اثبات نماید ، می توان اعاده دادرسی حقوقی مطرح نمود .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مختومه شدن پرونده در دادگاهدر کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مختومه شدن پرونده در دادگاه پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- مختومه شدن پرونده در دادگاه یعنی چه ؟

مختومه شدن پرونده در دادگاه به این معناست که مرجع رسیدگی کننده تحقیقات را تکمیل و رای صادر نموده و یا اینکه پرونده را برای رسیدگی بیشتر و تکمیل تحقیقات به مرجع دیگری ارسال نموده است که شرح این موضوع در مقاله آمده است .

2- مدت زمان مختومه شدن پرونده در دادگاه چقدر است ؟

مختومه شدن پرونده در دادگاه مدت زمان مشخصی نداشته و هر زمان که دادگاه تحقیقات خود را کامل نمود می تواند با صدور رای یا ارسال آن به مرجع صالح پرونده را مختومه اعلام نماید که جزئیات بیشتر این مطلب در مقاله ذکر شده است .

3- دلیل پیامک مختومه شدن پرونده در دادگاه چیست ؟

پیامک مختومه شدن پرونده معمولا در مواردی صادر می شود که یا دادگاه رای صادر نموده و یا اینکه مجددا پرونده برای رسیدگی به مرجع دیگری ارسال شده باشد که برای آشنایی بیشتر با این موضوع می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید .

منبع : مختومه شدن پرونده در دادگاه

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

شرایط اخذ مجوز کاریابی


اخذ مجوز کاریابی از ادارات کار ، تعاون و رفاه اجتماعی استان ها ، برای افرادی که قصد تاسیس دفاتر کاریابی داخلی و بین المللی را دارند ، ضروری است . شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی و بین المللی ، نیز شامل تابعیت ایران ، حداقل 30 سال سن ، نداشتن سابقه کیفری موثر ، داشتن مدرک تحصیلی مرتبط و کارت پایان خدمت می باشد .

 

 

یافتن کار ، برای بسیاری از افراد ، جزء مهم ترین دغدغه های آنها محسوب می شود و در مقابل ، شرکت ها و موسسات نیز ، تمایل دارند تا نیروی کاری متعهد و متناسب با سازمان خود ، استخدام نمایند . در این شرایط ، بعضا لازم است که نهادی واسطه ای ، اقدام به معرفی نیروی کار به کارفرمایان کرده تا از این طریق ، فرایند استخدام ، به نحو بهتر و سریع تری صورت گیرد .

در این زمینه ، در کشور ما و بسیاری دیگر از کشورها ، موسساتی تحت عنوان موسسات کاریابی به فعالیت مشغول هستند و با داشتن مجوز از نهادهای مربوطه ، اقدام به معرفی نیروی کار به کارفرمایان می کنند . لذا بسیاری از افرادی که قصد تاسیس و راه انداری موسسات کاریابی داخلی یا بین المللی را دارند ، ممکن است این سوال را مطرح نمایند که گرفتن مجوز برای تاسیس این دفاتر ، چه شرایطی دارد ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به بررسی اینکه مجوز کاریابی چیست ، پرداخته و در ادامه نیز ، نحوه گرفتن این مجوز و شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی و بین المللی را به تفکیک ، مورد بررسی قرار خواهیم داد .



مجوز کاریابی چیست

استخدام شدن در دستگاه های دولتی و یا شرکت های خصوصی ، از یک سو ، دغدغه بسیاری از جوانان بوده و از سوی دیگر ، از آنجا که بر اساس قانون اساسی ، دولت ، موظف شده که زمینه اشتغال مناسب شهروندان را فراهم نماید ، تمهیدات دولتی نیز ، در این خصوص اندیشیده شده که یکی از مهم ترین آنها ، تاسیس موسساتی ، تحت عنوان آژانس ها و موسسات کاریابی می باشد .

موسسات کاریابی ، به موسساتی گفته می شود که به عنوان یک نهاد واسطه ای ، میان کارفرمایان و نیروهای کاری ، به فعالیت مشغول هستند ؛ به این صورت که برای انعقاد قرارداد کار ، کارفرمایان ، با مراجعه به این موسسات ، شرایط کاری و نیروهای مورد نیاز خود را با این موسسات ، مطرح می کنند و نیروهای کار نیز ، با مراجعه به این موسسات ، مشاغل متناسب با شرایط خود را جستجو می نمایند .

اما موضوع مهمی که در ارتباط با موسسات کاریابی وجود دارد ، این است که تاسیس این موسسات ، نیازمند اخذ مجوز از نهادهای مربوطه می باشد و فعالیت بدون مجوز کاریابی ، عملا امکان پذیر نیست . لازم به ذکر است که در کشور ما ، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، که متولی اصلی حقوق کار می باشد ، صادر کننده مجوز کاریابی و ناظر بر این موسسات ، محسوب می شود .

لذا ، در پاسخ به این سوال که مجوز کاریابی چیست ، باید گفت که مجوز کاریابی ، به مجوزی گفته می شود که متقاضیان تاسیس مراکز کاریابی ، می بایست از وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، اخذ نموده و به موجب آن ، اقدام به فعالیت در این حوزه نمایند . البته ، تاسیس دفتر کاریابی ها ، مستلزم وجود شرایط خاصی می باشد که در قسمت های بعد ، به تفصیل ، ذکر می شوند .

 

نحوه اخذ مجوز کاریابی

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداختیم که مجوز کاریابی چیست . همانطور که گفته شد ، افرادی که قصد تاسیس موسسات کاریابی داخلی و بین المللی را دارند ، در ابتدای امر ، می بایست اقدام به اخذ مجوز کاریابی نمایند . پرسش مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که شرایط اخذ مجوز کاریابی چیست و در صورتی که شخصی ، قصد داشته باشد مجوز کاریابی اخذ نماید ، چه اقداماتی باید انجام دهد ؟ در قسمت بعد نیز ، شرط تاسیس دفتر کاریابی ها ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

در قسمت های بعد ، مهم ترین شرایط متقاضیان ، جهت اخذ مجوز کاریابی داخلی و بین المللی را توضیح می دهیم ؛ اما در این قسمت ، قصد داریم به بررسی اقدامات لازم توسط متقاضی ، جهت دریافت مجوز کاریابی پرداخته و فرایند و نحوه اخذ مجوز کاریابی را مورد بررسی قرار دهیم .

در مرحله اول ، متقاضی اخذ مجوز کاریابی ، می بایست به سامانه ثبت و صدور مجوز کاریابی ، به نشانی karyabi-mojavvez.mcls.gov.ir مراجعه نموده و فرم درخواست مجوز کاریابی را دریافت و تکمیل نموده و آن را به اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان ، ارسال کند .

در این مرحله ، مدارک و شرایط متقاضی اخذ مجوز کاریابی ، به صورت اولیه ، مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورتی که متقاضی ، شرایط اخذ مجوز کاریابی را داشته باشد ، صلاحیت شخصی و فردی وی نیز ، در حراست ، مورد بررسی قرار گرفته و پس از ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و تایید صلاحیت ، پرونده متقاضی ، در هیات استانی ، مورد رسیدگی قرار می گیرد .

در صورتی که شرایط تاسیس دفتر کاریابی و شرایط فردی و شخصی متقاضی ، در هیات استانی نیز به تایید برسد ، با درخواست صدور مجوز تاسیس کاریابی ، موافقت به عمل آمده و متقاضی ، می بایست مکان مناسب با کاریابی را تهیه نموده و پرداخت قبض مالیاتی را انجام دهد . در این شرایط ، مجوز فعالیت موسسه کاریابی ، صادر شده و از آن به بعد ، انجام فعالیت توسط این دفاتر ، به لحاظ قانونی ، امکان پذیر خواهد شد .

از جمله وظایف موسسات کاریابی ، می توان به مواردی ، همچون ثبت نام کارجویان ، شناخت بازار کار داخلی ، شناسایی فرصت های شغلی داخل در محدوده استقرار موسسه ، ارائه مشاوره به جویندگان کار و کارفرمایان ، معرفی کارجویان در واحدهای کاری ، معرفی جویندگان کار فاقد مهارت به مراکز فنی حرفه ای و ارسال آمار و اطلاعات مربوطه ، به اداره کار ، تعاون و رفاه اجتماعی ، اشاره نمود .

 

 

 

شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداختیم که مجوز کاریابی چیست و شرایط اخذ مجوز کاریابی توسط متقاضیان چیست و در این راستا ، چه اقداماتی را باید انجام دهند . اما سوال مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که افرادی که قصد اخذ مجوز کاریابی داخلی را دارند ، به لحاظ شخصی ، چه شرایطی باید داشته باشند تا برای آنها مجوز صادر شود ؟

بر اساس آیین نامه های سازمان تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، افرادی که قصد تاسیس دفاتر کاریابی را دارند ، می بایست حایز شرایطی باشند تا برای آنها مجوز صادر شود . به همین دلیل ، در این قسمت ، شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی برای متقاضیان را مطرح خواهیم نمود . شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی به قرار زیر است :

تابعیت جمهوری اسلامی ایران و تدین به یکی از ادیان رسمی کشور ؛

داشتن حداقل سن 30 سال تمام ؛

نداشتن سابقه کیفری موثر به تایید مراجع ذی صلاح ؛

دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ترجیحا در یکی از رشته های مدیریت ، علوم اجتماعی ، علوم تربیتی ، حقوق ، علوم اقتصادی و روانشناسی ؛

متقاضایان ایجاد موسسه کاریابی تخصصی ، علاوه بر داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی، در رشته های مرتبط با حوزه فعالیت ، لازم است با قوانین و مقررات حوزه تخصصی ، آشنا باشند ؛

اشخاص حقوقی متقاضی فعالیت در چهارچوب این آیین نامه باید موضوع فعالیت را در اساسنامه خود ثبت نمایند ؛

دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان ؛

ارائه گواهی طی دوره آموزش آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به بازار کار و کاریابی از موسسات آموزشی معتبر ؛

و داشتن سابقه و تجربه کاری در زمینه فعالیت کسب و کار حداقل به مدت 5 سال ؛ از جمله شرایط تاسیس دفتر کاریابی ها محسوب می شوند .

لازم به ذکر است که موارد فوق ، جزء ضروری ترین شرایط تاسیس و اخذ مجوز کاریابی ها محسوب می شوند ؛ فلذا احراز شرایط فوق برای تاسیس کاریابی ، می بایست به تایید ادارات کار ، تعاون و رفاه اجتماعی استان ها برسد .

 

شرایط اخذ مجوز کاریابی بین المللی

در قسمت های قبل ، به بررسی مجوز کاریابی و شرایط اخذ آن پرداخته و سپس ، شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی را به تفصیل ، مورد بررسی قرار دادیم . اما همانطور که گفته شد ، مجوز کاریابی ، می تواند به دو صورت باشد ؛ یا مجوز کاریابی برای داخل کشور است و یا حوزه فعالیت موسسه کاریابی ، به صورت بین المللی و خارج از کشور است . در این خصوص ، این سوال مطرح می شود که شرایط اخذ مجوز کاریابی بین المللی چیست ؟ در این قسمت ، قصد داریم شرایط گرفتن مجوز برای تاسیس کاریابی بین المللی را توضیح دهیم .

در این خصوص ، باید گفت که اخذ مجوز برای تاسیس کاریابی بین المللی نیز ، تا حدود زیادی مشابه شرایط اخذ مجوز کاریابی داخلی است و داشتن شرایطی همچون تابعیت ، نداشتن سوء پیشینه کیفری موثر ، داشتن مدرک تحصیلی مربوطه ، دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان و داشتن سابقه و تجربه کاری به مدت 5 سال ، از جمله مهم ترین شرایط اخذ مجوز کاریابی بین المللی است .

در صورتی که درخواست تاسیس موسسه کاریابی بین المللی ، به تایید اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان ارجاع شود ، می بایست مدارکی ، همچون تصویر برابر اصل شده صفحات شناسنامه و کارت ملی ، مدارک تحصیلی دوره های طی شده ، کارت پایان خدمت و تصویر گذرنامه و ویزا ، دو قطعه عکس ، گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی عدم اعتیاد نیز ، تحویل داده شود . در صورتی که متقاضی مجوز کاریابی ، شخص حقوقی است ، تصویر اساسنامه ، روزنامه رسمی و معرفی نامه مدیر کاریابی از طرف این شرکت نیز ، مورد نیاز می باشد .

علاوه بر این ها ، برنامه کاری و طرح توجیهی در خصوص اعزام نیروی کار به خارج از کشور نیز ، باید برای اخذ مجوز کاریابی بین المللی ، ارائه گردد . این طرح توجیهی ، شامل مواردی همچون تعیین کشور هدف اعزام ، نحوه و مراحل اعزام ، چگونگی اخذ فرصت شغلی ، نوع ویزای دریافتی و انواع ویزاهای صادره در کشور مقصد ، معرفی نماینده در کشور هدف ، معرفی قوانین جذب مهاجر در کشورهای هدف و نحوه عقد قرارداد با کارفرمای خارجی می باشد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اخذ مجوز کاریابیدر کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اخذ مجوز کاریابی پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- مجوز کاریابی چیست ؟

موسسات کاریابی داخلی و بین المللی برای تاسیس و فعالیت نیازمند گرفتن مجوز از اداره کل کار و تعاون و رفاه اجتماعی استان می باشند که برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانید متن مقاله را مطالعه نمایید .

2- نحوه گرفتن مجوز کاریابی چگونه است ؟

متقاضی حایز شرایط می بایست فرم تقاضای درخواست مجوز کاریابی داخلی یا بین المللی را تکمیل نموده و پس از طی فرایندها و تحویل مدارک لازم مجوز کاریابی خود را دریافت دارد که شرح این موضوع در متن مقاله آمده است .

3- شرایط گرفتن مجوز کاریابی چیست ؟

از جمله شرایط گرفتن مجوز کاریابی می توان به تابعیت ایران و حداقل 30 سال سن و نداشتن سابقه کیفری و داشتن مدرک تحصیلی مرتبط و کارت پایان خدمت اشاره نمود که جزئیات این موضوع در متن مقاله آمده است .

منبع : شرایط اخذ مجوز کاریابی

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

مال غیر منقول چیست و انواع آن


مال غیرمنقول، مالی است که نمی توان آن را از محلی به محل دیگر، جابجا کرد و ذاتا یا به واسطه عمل انسان، قابلیت نقل و انتقال ندارد. اموالی که ذاتا قابلیت جابجایی ندارند، مانند زمین، خانه یا اموالی که به واسطه عمل انسان، قابلیت جابجایی ندارند، مثل پنجره کار شده در ساختمان، از انواع مال غیرمنقول هستند. همچنین،امکان جابجایی، بدون ایجاد خرابی، از معیارهای تشخیص مال منقول از غیرمنقول است.

 

 

استفاده کردن از اموال در زندگی روزمره ما، آنقدر عادی شده که افراد، معمولا، کمتر درگیر این می شوند که بدانند، مالی که مورد استفاده شان قرار گرفته، چه نوع مالی بوده و در قانون، چه عنوان حقوقی دارد. به طور کلی، قانون گذار، مال را عبارت از آن چیزی دانسته که قابل قیمت گذاری باشد، منفعت عقلایی داشته و بتواند نیازی مادی یا معنوی را برطرف کند و برای آن، انواع مختلفی را نیز در نظر گرفته است.

این موضوع که مال مورد استفاده ما، در کدام دسته بندی از اموال قرار می گیرد، از این جنبه مهم است که معیار تعیین کننده آثار حقوقی و مقررات مخصوص به آن مال می باشد. یک دسته بندی کلی از اموال، تقسیم بندی آن ها، به مال منقول و غیر منقول است. اموال غیر منقول، دسته ای از اموال هستند که از حیث خرید و فروش و مراجع صالح به رسیدگی دعاوی آن ها، قواعد مخصوص به خود را دارند.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، بررسی کنیم که تعریف مال غیرمنقول چیست و انواع آن کدامند؛ سپس، با ذکر مثال، نحوه تشخیص اموال غیر منقول از اموال منقول را توضیح دهیم.



مال غیر منقول چیست ؟

قبل از اینکه به این پرسش پاسخ دهیم که تعریف مال غیرمنقول چیست؟ بهتر است، مفهوم مال و تعریف مال منقول را از منظر قانون مدنی، مورد بررسی قرار دهیم. بر اساس قانون، مال چیزی است که منفعت عقلایی داشته، بتواند یک نیاز مادی یا معنوی را برطرف کند و قابلیت تملک داشته باشد. مال غیرمنقول، همانند مال منقول، یکی از انواع مال است. مال منقول، مالی است که بدون ایجاد خرابی، می توان، آن را از محلی به محل دیگر، منتقل کرد. در ادامه با ذکر مثال، به این پرسش پاسخ خواهیم داد که تعریف مال غیر منقول چیست.

ماده 12 قانون مدنی، به این پرسش که تعریف مال غیرمنقول چیست؟ پاسخ داده است. این ماده، مقرر می دارد: "مال غیرمنقول، آن ست که از محلی به محل دیگر، نتوان نقل نمود، اعم از اینکه استقرار آن، ذاتی باشد یا به واسطه عمل انسان، به نحوی که‌ نقل آن، مستلزم خرابی یا نقص خود مال یا محل آن شود."

بر اساس این ماده، مال غیرمنقول، مالی است که نمی توان آن را از محلی به محل دیگر منتقل کرد و در این خصوص، تفاوتی، میان اموالی که ذاتا غیر منقول هستند یا به واسطه عمل انسان، وجود ندارد. به مثال های مال غیر منقول، می توان به زمین، خانه، پنجره کار شده در ساختمان، آجر و مصالح به کار رفته در بنا، اشاره کرد.

 

انواع مال غیر منقول

در قسمت قبل، به این پرسش، پاسخ دادیم که تعریف مال غیرمنقول چیست و به ذکر چند مثال، برای آن، پرداختیم. پس از تعریف مال غیر منقول، در این قسمت، قصد داریم که به بررسی انوع مال غیر منقول بپردازیم و در خصوص انواع مال غیر منقول، از منظر قانون مدنی، صحبت کنیم. بر اساس قانون مدنی، انواع مال غیر منقول، عبارتند از:

اموال ذاتا غیر منقول:

دسته اول از انواع اموال غیر منقول، اموالی است که طبیعت آن ها، غیر قابل نقل و انتقال می باشد. از جمله مثال های اموال غیر منقول ذاتی، می توان به، زمین اشاره کرد.

اموال در حکم غیر منقول:

این اموال، دسته ای از اموال هستند که قانون گذار، آن ها را از جهت صلاحیت محاکم و‌ توقیف اموال، در حکم غیر منقول دانسته است. حیوانات و اشیایی است که مالک، آن ها را برای زراعت در زمین خود اختصاص داده، اسباب و ادوات زراعت و حتی دانه ای که کاشته می شود، تلمبه، گاو و یا هر حیوان دیگری که برای آبیاری زمین زراعی یا خانه یا باغ، از آن استفاده می شود، از جهت صلاحیت محاکم و‌ توقیف اموال، در دسته اموال غیر منقول قرار دارند.

اموالی که در اثر عمل انسان، غیر منقول شده اند:

از دیگر انواع اموال غیر منقول، اموالی است که بواسطه عمل انسان، غیر قابل نقل و انتقال شده اند و جا به جایی آن ها، باعث خرابی یا نقص خود مال، یا محل آن می شود. لوله کشی در ساختمان یا نصب پنجره به دیوار، از مثال های مال غیر منقول به واسطه عمل انسان هستند.

غیر منقول تبعی:

دعاوی و حقوق مالی که موضوع آن ها غیر منقول است را غیر منقول تبعی می گویند. از جمله مثال های غیر منقول تبعی، می توان به، حق سکونت در منزل یا حق عبور از یک ساختمان و مانند این ها که در حقوق به آن، حق ارتفاق و حق انتفاع می گویند، اشاره کرد.

شایان ذکر است، میوه و محصولات کشاورزی، تا زمانی که چیده و یا درو نشده باشند، مال غیر منقول حساب می شوند و در صورتی که مقداری از محصولات درخت، چیده یا بخشی از زمین درو شود، همان مقدار محصول چیده یا درو شده، منقول و مقداری که درو و چیده نشده، همچنان، مال غیر منقول است.

 

 

 

تشخیص اموال غیر منقول از اموال منقول

در قسمت های قبل، گفتیم که تعریف مال غیرمنقول چیست و انواع و مثال های آن کدامند. همچنین، توضیح دادیم، برخی اموال، به تبع موضوع شان، غیر منقول لحاظ می شوند. پس از توضیح در خصوص انواع مال غیر منقول و ذکر مثال برای هرکدام، در این قسمت، قصد داریم، در خصوص تشخیص اموال غیر منقول از اموال منقول صحبت کنیم.

برای تشخیص اموال غیر منقول از اموال منقول، در ابتدا، باید، مال را از حیث قابلیت جابجایی ذاتی، مورد بررسی قرار داد. چنانچه مال، مانند زمین، ذاتا قابل جابجایی نباشد، غیر منقول است و چنانچه مال، ذاتا قابل جابجایی باشد، مانند ماشین، منقول است. همچنین، چنانچه مال، با جابجایی، تخریب شود یا محلی که در آن، استقرار داشته را تخریب کند، غیر منقول است که به آن، غیر منقول به واسطه عمل انسان می گویند، مانند لوله کشی های موجود در ساختمان.

 

 
بررسی ویدویی مال غیرمنقول چیست

برای مطالعه بیشتر دربارهمال غیر منقول و انواع آن​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامونمال غیر منقول و انواع آن​پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- مال غیر منقول چیست؟

مال غیر منقول مالی است که ذاتا یا به واسطه عمل انسان قابلیت جابجایی و نقل و انتقال نداشته و جابجایی آن موجب خرابی محل مال یا خود مال شود که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- تشخیص مال غیر منقول از مال منقول چگونه است؟

تشخیص مال غیر منقول از مال منقول با در نظر گرفتن امکان جابجایی و خرابی خود مال یا محل مال است که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

3- انواع مال غیر منقول کدام است؟

انواع مال غیر منقول عبارت است از غیر منقول به واسطه عمل انسان غیر منقول ذاتی غیر منقول تبعی و سایر مواردی که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : مال غیر منقول چیست و انواع آن

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

کاهش مالیات واحدهای تولیدی


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه ای با کاهش معافیت واحدهای تولیدی به اندازه ۵ درصد موافقت کردند و بر این اساس مالیات واحدهای تولیدی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح چهارشنبه، بخش های درآمدی بندهای «ع»، «ف» و «س» تبصره ۶ را به شرح زیر تصویب کردند.

س- سازمان امور مالیاتی در صورت اثبات خلاف­گویی وکیل علاوه بر پیگیری موضوع در مراجع قضائی، نسبت به اعمال جریمه جرم فرار مالیاتی تا سقف پنج برابر اختلاف کشف ­شده اقدام می­نماید.

ف- در راستای سیاست‌های حمایت از تولید، نرخ مالیات عملکرد موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه‌های ذی‌ربط در فعالیت‌های تولیدی در سال ۱۴۰۰ معادل پنج واحد درصد کاهش می یابد. این بخشودگی علاوه بر سایر معافیت‌ها و بخشودگی‌ها و مشوق‌های قانونی اشخاص مذکور می‌باشد.

ع- در تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم برای عملکرد سال ۱۴۰۰ عبارت «ده برابر» به عبارت «سی برابر» اصلاح می‌شود.

طبق تبصره ماده ۱۰۰، سازمان امور مالیاتی کشور می ­تواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده(۸۴) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1401 معاف کند و مالیات مودیان مذکور را به‌ صورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می‌شود.حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود.

منبع: کاهش مالیات واحدهای تولیدی

در ادامه بخوانید : سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

معافیت مالیاتی کارمزد تعهد پذیره نویسی و معامله گران اولیه اوراق مالی اسلامی دولت


نمایندگان در نشست علنی نوبت روز چهارشنبه 4 اسفند ماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور، با بند ( ز ) تبصره ( 5 ) ماده واحده لایحه بودجه 1401 با 187 رای موافق، 10 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.



در بند ( ز ) تبصره ( 5 ) ماده واحده لایحه بودجه آمده است : اوراق و اسناد این تبصره و کارمزد تعهد پذیره‌ نویسی و کارمزد معامله‌ گران اولیه اوراق مالی اسلامی دولت ( منتشر شده در سال 1401 ) مشمول مالیات به نرخ صفر می‌ شود.

همچنین معاملات بین ارکان انتشار و دریافت‌ ها و پرداخت‌ های مربوط به انتشار اوراق موضوع این تبصره، صرف‌‌ نظر از استفاده یا عدم ‌استفاده از نهاد های واسط، مشمول معافیت‌ ها و مستثنیات حکم ماده ( 14 ) قانون رفع موانع تولید رقابت‌‌ پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 1394/2/1 می‌شود.

کلیه کارمزد های انتشار و معاملات اوراق دولت در بازار های اولیه و ثانویه به نحوی تعیین گردد، که خرید و فروش روزانه اوراق دولت را اقتصادی نماید و این در رابطه با تمامی کارمزد معاملات بورس نمی باشد.

همچنین نمایندگان با جز ( 1 ) بند ( ی ) بخش درآمدی تبصره ( 5 ) این لایحه موافقت کردند که در این بخش آمده است : به دولت اجازه داده می‌شود مبلغ سی هزار میلیارد ( 30٫000٫000٫000٫000 ) ریال اوراق مالی اسلامی منتشر کند که پیش‌ بینی شده است از این منابع جهت احداث، تکمیل و تجهیز فضا های آموزشی، پرورشی و ورزشی وزارت آموزش و پرورش با اولویت مدارس عشایر و دانشگاه فرهنگیان استفاده شود. لازم به ذکر است که نمایندگان هنوز بخش هزینه‌ای این جزء را بررسی نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش همچنین نمایندگان با بخش درآمدی جز ( 2 ) بند ( ی ) تبصره ( 5 ) موافقت کردند که در این بخش آمده است : به دولت اجازه داده می‌شود مبلغ بیست هزار میلیارد( 20٫000٫000٫000٫000 ) ریال اوراق مالی اسلامی منتشر کند که بر اساس پیش‌ بینی انجام گرفته مقرر است از این منابع جهت تعمیر، نگهداری، باز سازی و مقاوم‌ سازی فضای فیزیکی فرسوده و یا درحال تخریب دانشگاه‌ های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی استفاده شود. لازم به ذکر است که نمایندگان هنوز بخش هزینه‌ ای این جزء را بررسی نکرده‌اند.

همچنین وکلای ملت با بخش درآمدی جز ( 3 ) بند ( ی ) تبصره ( 5 ) لایحه بودجه موافقت کردند که بر اساس این بخش به دولت اجازه داده می شود مبلغ بیست هزار میلیارد( 20٫000٫000٫000٫000 )ریال اوراق مالی اسلامی منتشر کند، بر اساس پیش‌ بینی از این منابع برای آب و راه روستایی، اجرای طرح‌ های روستایی و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که نمایندگان هنوز بخش هزینه‌ ای این جزء را بررسی نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش نمایندگان با بخش درآمدی بند الحاقی ( 1 ) بند ( ی ) تبصره ( 5 ) لایحه مذکور موافقت کردند که در این بند آمده است : به دولت اجازه داده می‌ شود تا سقف یکصد هزار میلیارد ( 100٫000.000.000.000 ) ریال انواع اوراق مالی اسلامی از جمله اسناد خزانه اسلامی که منطبق بر قوانین و مقررات و در چهارچوب عقود اسلامی باشد را منتشر نماید.

منبع : تجارت نیوز

 

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

الزام فعال بودن کد معاملاتی عرضه کنندگان در بورس کالای ایران


مدیریت پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران در نامه ای به شرکت های کارگزاری از الزام فعال بودن کد معاملاتی عرضه کنندگان خبر داد و اعلام کرد :



با توجه به راه اندازی سامانه جدید عرضه در روز های آینده، در این سامانه کنترل فعال بودن کد معاملاتی عرضه کنندگان اجرایی و شرکت های عرضه کننده که نسبت به بروز رسانی مدارک اقدام نکرده اند و کد معاملاتی آن ها غیر فعال شده است، قادر به ثبت عرضه نخواهند بود. بورس کالای ایران، در این نامه از شرکت های مذکور درخواست شده تا جهت تکمیل مدارک و فعال کردن کد معاملاتی اقدام کنند.

 

منبع : تسنیم

 

انتشار : ۷ اسفند ۱۴۰۰

صیغه نامه محضری


صیغه نامه محضری، سندی است که توسط سردفتر، بعد از جاری شدن خطبه عقد موقت، میان زوجین و بعد از ثبت آن صادر می گردد. باردار بودن زوجه و توافق طرفین، از شرایط اخذ صیغه نامه محضری بوده و مدارک شناسایی زوجین و اجازه پدر در صورتی که زوجه، باکره باشد و گواهی طلاق یا فوت همسر سابق، از مدارک لازم برای گرفتن این سند می باشد.

 

 

ازدواج و تشکیل خانواده، امر بسیار پسندیده ای است که در تمامی جوامع انسانی وجود دارد و می تواند بسته به فرهنگ جامعه، به اشکال متفاوت صورت گیرد. در نظام حقوقی ایران، ازدواج از طریق دو روش موقت و دائم انجام می گیرد. ازدواج دائم، لزوما باید ثبت گردد، اما ثبت ازدواج موقت، تنها در شرایط خاصی الزامی می باشد که بعد از ثبت، سندی تحت عنوان صیغه نامه محضری به زوجین تحویل داده می شود.

ثبت ازدواج موقت و صدور صیغه نامه محضری، سبب می گردد که اثبات ازدواج موقت، در شرایط لازم، مانند باردار شدن زوجه و اخذ شناسنامه برای طفل به راحتی انجام گیرد. دفترخانه ها، صدور صیغه نامه محضری را منوط به ارائه مدارک لازم توسط زوجین می دانند و همچنین، این سند ازدواج را لزوما تحت شرایطی که در قانون مقرر شده، صادر می نمایند.

با توجه به اهمیت این مساله، در این مقاله قصد داریم، در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که صیغه نامه محضری چیست؟ سپس در ادامه، شرایط اخذ صیغه نامه محضری و مدارک لازم برای دریافت آن را بیان کنیم. اگر در خصوص این مساله، سوالاتی دارید، در این مقاله همراه ما باشید.



صیغه نامه محضری چیست

در نظام حقوقی ایران، دو روش برای ازدواج به رسمیت شناخته شده است که شامل ازدواج دائم و موقت یا صیغه می باشد. ازدواج دائم، لزوما باید در دفتر ازدواج، ثبت گردد و برای عدم ثبت آن در قانون، برای مرد، مجازات حبس در نظر گرفته شده است. اما ثبت ازدواج موقت، تحت شرایطی که در ماده 21 قانون حمایت از خانواده مقرر شده، الزامی می باشد.

زوجینی که قصد ثبت ازدواج موقت و دریافت صیغه نامه محضری دارند، باید بعد از مراجعه به دفترخانه (محضرمدارک لازم را ارائه دهند. سپس، خطبه عقد محرمیت، توسط یک عاقد شرعی، میان آنها جاری گردد. بعد از انجام این مراحل، سردفتر، یک عقد نامه موقت برای آن ها صادر می کند که به این عقد نامه موقت، صیغه نامه محضری گفته می شود.

 

بنابراین، اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که صیغه نامه محضری چیست؟ باید بگوییم که صیغه نامه محضری، سند ازدواجی است که بعد از ثبت ازدواج موقت در دفتر ازدواج، توسط سردفتر صادر می گردد. در متن صیغه نامه محضری، چندین مورد لزوما باید ذکر شود. که شامل موارد ذیل می باشد:

 

مشخصات زوجین: در بخش اول صیغه نامه محضری، مشخصات کامل زوجین که شامل مشخصات هویتی، یعنی نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی و شماره و تاریخ گواهی پزشکی و مرجع صدور می باشد، ذکر می گردد و نهایتا، باید این مشخصات، توسط زوجین، تایید و امضا شود. اگر دختر، باکره باشد، امضا ولی اون نیز الزامی است.

 

مهریه: تعیین مهریه، از شرایط صحت صیغه می باشد. به موجب ‌ماده 1095 قانون مدنی: "در نکاح منقطع، عدم مهر در عقد، موجب بطلان است." بنابراین، در صیغه نامه محضری، مهریه زن، لزوما باید تعیین و ذکر گردد. مهریه درج شده در صیغه نامه محضری، می تواند در حین ازدواج و یا در صورت انقضای مدت صیغه، توسط زوجه، مطالبه و دریافت گردد.

 

مدت ازدواج : یکی دیگر از شرایط صحت نکاح موقت، تعیین مدت می باشد. به موجب ‌ماده 1076 قانون مدنی: " مدت نکاح منقطع، باید کاملا معین شود." بنابراین، در صیغه نامه محضری نیز، مدت ازدواج ذکر می شود. مثلا، این ازدواج موقت، در تاریخ 5 بهمن ماه سال 1400 پایان می یابد. بعد از پایان مدت، دیگر صیغه نامه ارزش حقوقی خود را از دست می دهد و اگر زوجین قصد تمدید زمان ازدواج موقت خود را دارند، باید مجددا به محضر مراجعه کرده و عقد موقت مجدد منعقد نمایند.

 

 

شرایط اخذ صیغه نامه محضری

در بخش قبل، به این سوال پاسخ دادیم که صیغه نامه محضری چیست و در پاسخ به این سوال، گفتیم به سندی که توسط مسئول دفترخانه ( محضر) بعد از جاری شدن خطبه عقد محرمیت و ثبت ازدواج موقت، صادر می گردد، صیغه نامه محضری گفته می شود. حال در بخش، قصد داریم، شرایط اخذ صیغه نامه محضری را بیان کنیم.

به موجب ماده 21 قانون حمایت از خانواده مصوب 1391، موارد الزام به ثبت ازدواج موقت یا صیغه در محضر، مقرر شده است. بر اساس این ماده قانونی : " نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران، در جهت محوریت و استواری روابط خانوادگی، نکاح دائم را که مبنای تشکیل خانواده است، مورد حمایت قرار می‌ دهد. نکاح موقت نیز تابع موازین شرعی و مقررات قانون مدنی است و ثبت آن، در موارد زیر الزامی است:

 

باردارشدن زوجه : به موجب ماده مذکور، یکی از شرایطی که لزوما باید ازدواج موقت، در دفترخانه (محضر) ثبت شود، باردار شدن زوجه می باشد. در صورتی که ازدواج موقت در دفترخانه ثبت گردد و صیغه نامه محضری صادر شود، زوجه به راحتی می تواند با ارائه سند ازدواجی ( صیغه نامه محضری) که از سوی دفترخانه صادر شده، برای فرزند خود از اداره ثبت احوال، شناسنامه دریافت نماید.

 

توافق طرفین : ممکن است، زوجینی که قصد ازدواج موقت دارند این موضوع را میان خود توافق کنند که ازدواج موقت خود را به ثبت برسانند و یک سند، تحت عنوان صیغه نامه محضری، از مسئول دفترخانه دریافت نمایند. در این حالت، لزوما باید عقد محرمیت میان زوجین توسط محضردار یا همان سردفتر جاری شود.

 

شرط ضمن عقد : اگر زن و مرد، ضمن عقد موقت خود، شرط کرده باشند که ازدواج موقت آنها به ثبت برسد، در این حالت نیز، ثبت این ازدواج در دفترخانه، الزامی است. براساس تبصره ماده مذکور، ثبت ازدواج موقت در دفترخانه ازدواج و طلاق، مطابق آیین نامه مربوطه انجام می گیرد که بعد از ثبت، یک سند ازدواج، تحت عنوان صیغه نامه محضری، برای زوجین صادر می گردد.

لازم است این نکته، بیان شود که بر اساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده مصوب سال 1391، در مواردی که ثبت نکاح موقت، الزامی است و مرد از ثبت آن امتناع می ورزد، در این وضعیت، قانون گذار او را علاوه بر الزام به ثبت ازدواج موقت، به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت، محکوم می کند.

 

 

 

مدارک لازم برای گرفتن صیغه نامه محضری

در بخش قبل، در خصوص شرایط اخذ صیغه نامه محضری توضیح دادیم و گفتیم در قانون حمایت از خانواده در چند مورد، مانند باردار شدن زن و یا توافق زوجین، ازدواج موقت باید ثبت گردد که در این حالت، صیغه نامه محضری، توسط مسئول دفتر خانه صادر می گردد؛ اما صدور صیغه نامه، در صورتی ممکن است که مدارک لازم، توسط زوجین ارائه شود. بنابراین، در این بخش از مقاله، قصد داریم مدارک لازم برای گرفتن صیغه نامه محضری را بررسی نماییم.

 

مدارک لازم زوجه، برای گرفتن صیغه نامه محضری، عبارتند از:

 

مدارک شناسایی زوجه ( شناسنامه و کارت ملی)

 

دو قطعه عکس 3 در 4

 

شناسنامه و کارت ملی پدر زوجه و حضور وی در دفترخانه (که از شرایط صیغه موقت دختر باکره می باشد)

 

طلاق نامه یا گواهی فوت همسر (در صورتی که زوجه، قبلا ازدواج کرده باشد)

 

مدارک لازم زوج، برای گرفتن صیغه نامه محضری، عبارتند از :

 

مدارک شناسایی زوج ( شناسنامه و کارت ملی)

 

دو قطعه عکس 3 در 4

همان طور که در بخش شرایط اخذ صیغه نامه محضری بیان کردیم، دفتر خانه های ازدواج و طلاق، زمانی صیغه نامه محضری را صادر کرده و ازدواج موقت را به ثبت می رسانند که تمامی مدارک مذکور، توسط زوجین، ارائه شده و اصل بودن آن، توسط مسئول دفتر خانه تایید گردد. بنابراین، زوجینی که قصد اخذ صیغه نامه محضری را دارند، باید تمامی این مدارک را از قبل آماده نمایند. همچنین، حضور پدر دختر دوشیزه، برای صدور صیغه نامه محضری در دفترخانه الزامی می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص صیغه نامه محضری در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون صیغه نامه محضری پاسخ دهند .

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- صیغه نامه محضری چیست؟

صیغه نامه محضری سندی که توسط مسئول دفترخانه بعد از جاری شدن خطبه عقد موقت میان زوجین و ثبت ازدواج موقت صادر می گردد که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

2- شرایط اخذ صیغه نامه محضری شامل چه مواردی می باشد؟

باردار بودن زوجه و توافق طرفین و شرط ضمن عقد از شرایط اخذ صیغه نامه محضری است که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

3- مدارک لازم برای گرفتن صیغه نامه محضری چه می باشد؟

مدارک شناسایی زوجین و اجازه پدر در صورتی که زوجه دوشیزه باشد و گواهی طلاق و فوت همسر سابق از مدارک لازم برای گرفتن صیغه نامه محضری هستند که این مدارک در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

منبع : صیغه نامه محضری

انتشار : ۵ اسفند ۱۴۰۰

سایت همراز بیمه رازی


سایت همراز بیمه رازی، جهت ارائه انواع سرویس های بیمه ای، راه اندازی شده است. برای عضویت در این سایت، می توان با ورود به سامانه hamraz24.ir، بخش عضویت اقدام کرد. صدور و دریافت استعلام بیمه نامه، نیز از طریق بخش های صدور بیمه نامه آنلاین و بررسی اصالت بیمه نامه و همچنین، دانلود اپلیکیشن آن در این سایت، امکان پذیر می باشد.

 

 

شرکت های بیمه گر، با توجه به حقی که نسبت به دریافت حق بیمه، از مشتریان خود دارند، این تعهد را داشته که زیان های وارد شده به بیمه گذاران، در پی بروز حوادث ناخواسته را جبران نمایند. به تناسب گسترش نیازهای افراد، انواع بیمه نامه ها با پوشش های بسیار متنوع، نیز راه اندازی شده و از طریق شرکت های بیمه گر، در اختیار اقشار مختلف جامعه، قرار می گیرد.

شرکت بیمه رازی، نیز از جمله شرکت های بیمه گر بوده که ارائه دهنده خدمات بیمه ای، به صورت حضوری و الکترونیکی، به اقشار مختلف جامعه، می باشد. این شرکت بیمه گر، در سال های فعالیت خود، بر اساس نیاز های اساسی مردم، خدمات بیمه ای متنوعی را به صورت اینترنتی، به مشتریان خود، ارائه داده است. سایت همراز بیمه رازی نیز به نشانی اینترنتی hamraz24.ir، راه اندازی شده است که افراد متقاضی، از طریق این سامانه بیمه ای اینترنتی، از خدمات شرکت بیمه رازی، به صورت الکترونیکی، بهره مند گردند.

با توجه به اینکه شرکت بیمه رازی، در زمینه فعالیت های بیمه ای، جزو شرکت های برتر بیمه ای در کشور ایران می باشد و خدمات بیمه ای را به صورت الکترونیکی، به مشتریان خود ارائه می نماید، در ادامه، در رابطه با معرفی سایت همراز بیمه رازی، ورود به سامانه hamraz24.ir، نحوه عضویت در این سایت، خرید و بررسی اصالت بیمه از طریق پلتفرم این شرکت بیمه گر، دانلود اپلیکیشن این بیمه و همچنین، خدمات آن، مطالبی آورده شده است.

 

برای ورود به سایت همراز بیمه رازی کلیک کنید.

 

سایت بیمه رازی

 

 

کاربران برای ورود به سایت همراز بیمه رازی باید به آدرس hamraz24.ir مراجعه کنند.



معرفی سایت همراز بیمه رازی hamraz24.ir

شرکت بیمه رازی، بر اساس قانون تاسیس موسسات بیمه غیر دولتی، در اوایل سال 1382، با شماره مجوز 5194، از سازمان بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نخستین، شرکت خصوصی بیمه در ایران، فعالیت در زمینه صدور ارائه انواع پوشش های بیمه ای را آغاز نمود.

 

افرادی که تمایل دارند، تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان، قرار بگیرند، می توانند از طریق سایت های معتبر فروش بیمه ای، به صورت غیر حضوری و آنلاین، برای خرید این بیمه نامه، اقدام نمایند.

 

سایت همراز بیمه رازی یا همان سامانه بیمه گری دیجیتال بیمه رازی، به نشانی اینترنتی hamraz24.ir، توسط شرکت بیمه رازی، برای تسهیل و تسریع ارائه خدمات بیمه ای غیر حضوری، به مشتریان این شرکت بیمه گر، راه اندازی شده است. شرکت بیمه رازی، با راه اندازی این سامانه، توانسته است، خدمات متنوعی را در زمینه انواع رشته های بیمه ای و در بستر فضای مجازی، به اقشار مختلف جامعه، ارائه نماید. همچنین، در این سایت، سرویس های متنوعی، در زمینه بیمه، در سراسر کشور ایران، به صورت آنلاین، در اختیار متقاضیان، قرار گرفته است.

 

افرادی که تمایل دارند، از خدمات بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به صورت الکترونیکی، بهره مند شوند، می توانند از طریق مراجعه به سایت این سازمان، به نشانی اینترنتی centinsur.ir، برای استفاده از این خدمات اقدام نمایند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه استفاده از خدمات اینترنتی بیمه مرکزی، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

عضویت در سایت همراز بیمه رازی hamraz24.ir

متقاضیان، جهت استفاده از خدمات سایت همراز بیمه رازی، به صورت غیر حضوری، می بایست در این سایت، ثبت نام نمایند. در صورتی که جزو متقاضیان استفاده از خدمات این سامانه می باشید، برای عضویت در سایت همراز بیمه رازی، می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید :

 

متقاضیان خرید بیمه تکمیلی درمان، می توانند برای ثبت نام بیمه تکمیلی، از طریق سایت فروش آنلاین بیمه بیمیتو، به نشانی اینترنتیbimito.com، اقدام نمایند.

 

ابتدا، وارد سایت همراز بیمه رازی، شوید. پس از ورود به سامانه hamraz24.ir، بر روی گزینه عضویت، کلیک نمایید.

 

سایت همراز بیمه رازی

 

سپس، در این صفحه، در فرم ثبت نام اعضا بیمه رازی، کد ملی و سال تولد خود را وارد نموده و پس از وارد کردن کد امنیتی، گزینه مرحله بعد را انتخاب نمایید.

 

ورود به سامانه hamraz24.ir

 

در این مرحله، اطلاعات هویتی شما نمایش داده خواهد شد سپس، می بایست شماره موبایل، آدرس ایمیل، آدرس منزل را در کادر های مربوطه وارد نموده و پس از انتخاب یک رمز عبور و تکرار آن، گزینه مرحله بعد را انتخاب کنید.

 

دانلود اپلیکیشن همراز بیمه رازی

 

در این قسمت، کد تایید ارسال شده به شماره تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد نمایید.

 

سامانه همراز بیمه رازی

 

در نهایت، پیغام ( ثبت نام با موفقیت انجام شد )، برای شما نشان داده می شود.

 

سایت بیمه رازی

 

سپس، با اتمام مراحل ثبت نام، گزینه قرمز رنگ بستن را انتخاب کنید.

 

افرادی که قصد دارند، از خدمات بیمه ای، به صورت غیر حضوری، استفاده کنند، می بایست به دنبال شرکت های معتبر که در زمینه بیمه، به صورت الکترونیکی، فعالیت می کنند، باشند. یکی از این شرکت های بیمه گر، شرکت بیمه کارآفرین می باشد. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه ورود به سایت بیمه کارآفرین و استفاده از خدمات این سایت، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

 

 

نحوه صدور آنلاین بیمه نامه در سایت همراز بیمه رازی hamraz24.ir

شرکت بیمه رازی، امکان صدور آنلاین انواع بیمه نامه ها، همانندبیمه شخص ثالث را برای کاربران خود، فراهم نموده است. متقاضیان دریافت بیمه نامه های مختلف، می توانند با توجه به شرایط و نیاز خود، از طریق ورود به سامانه hamraz24.ir، به صورت آنلاین، اقدام به دریافت بیمه نامه نمایند. در ادامه، در رابطه با نحوه صدور آنلاین بیمه نامه در سایت همراز بیمه رازی، توضیحات لازم ارائه شده است.

 

ابتدا، وارد سایت همراز بیمه رازی، شوید. پس از ورود به سامانه hamraz24.ir، بر روی گزینه صدور بیمه نامه آنلاین، کلیک نمایید.

 

ورود به سامانه hamraz24.ir

 

سپس، در این صفحه، جهت ورود به حساب کاربری همراز بیمه رازی، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و پس از وارد کردن کد امنیتی، گزینه ورود را کلیک نمایید.

 

سایت همراز بیمه رازی

 

در این مرحله، پس از ورود به حساب کاربری خود در سایت همراز بیمه رازی، از منوی سمت راست صفحه، گزینه صدور بیمه نامه را انتخاب کنید.

 

ورود به سامانه hamraz24.ir

 

در این قسمت، برای صدور بیمه نامه به صورت آنلاین، می توانید بیمه نامه مد نظر خود را انتخاب نمایید. ما در این قسمت، برای مثال، برای تمدید و صدور بیمه نامه، بیمه نامه شخص ثالث را انتخاب نموده ایم.

 

دانلود اپلیکیشن همراز بیمه رازی

 

حال، در این مرحله، می بایست شماره کامل بیمه نامه و کد بیمه گذار را وارد نموده و پس از وارد کردن کد امنیتی، گزینه مرحله بعدی را انتخاب نمایید.

 

سامانه همراز بیمه رازی

 

به این ترتیب، شما می توانید به صورت آنلاین و غیر حضوری، برای صدور بیمه نامه مد نظر خود، از طریق سایت همراز بیمه رازی اقدام نمایید.

 

افراد، می توانند از طریق سایت های رسمی فروش آنلاین بیمه ای، به صورت غیر حضوری، بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب شرکت های بیمه گر، بیمه نامه مدنظر خود را خریداری نمایند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه خرید بیمه نامه های مختلف، به صورت غیر حضوری، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

نحوه بررسی اصالت بیمه نامه در سایت همراز بیمه رازی hamraz24.ir

سایت همراز بیمه رازی، امکان دریافت استعلام بیمه نامه های مختلف را برای کاربران خود، فراهم نموده است. متقاضیان، جهت دریافت استعلام بیمه نامه مد نظر خود، می توانند از طریق ورود به سامانه hamraz24.ir، به صورت آنلاین، اقدام به گرفتن استعلام انواع بیمه نامه ها نمایند. در ادامه، در رابطه با نحوه بررسی اصالت بیمه نامه در سایت همراز بیمه رازی، توضیحات لازم ارائه شده است.

 

افرادی که تحت پوشش بیمه نامه عمر می باشند نیز، می توانند جهت دریافت استعلام بیمه عمر ، به صورت غیر حضوری، از طریق سایت بیمه مرکزی، اقدام نمایند.

 

ابتدا، وارد سایت همراز بیمه رازی، شوید. پس از ورود به سامانه hamraz24.ir، بر روی گزینه بررسی اصالت بیمه نامه، کلیک نمایید.

 

سامانه همراز بیمه رازی

 

در این صفحه، نوع استعلام را انتخاب نموده و پس از وارد نمودن شماره چاپی بیمه نامه، بر روی گزینه استعلام بزنید.

 

ورود به سامانه hamraz24.ir

 

به این صورت، شما می توانید به شیوه آنلاین، جهت بررسی اصالت بیمه نامه مد نظر خود، از طریق سایت همراز بیمه رازی اقدام نمایید.

 

افرادی که قصد دریافت استعلام اصالت بیمه نامه سنهاب را دارند، می توانند از طریق سایت بیمه مرکزی، به نشانی اینترنتی www.centinsur.ir، اقدام نمایند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه دریافت استعلام بیمه نامه سنهاب، به صورت اینترنتی، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

دانلود اپلیکیشن همراز بیمه رازی

متقاضیان، جهت دانلود اپلیکیشن همراز بیمه رازی، برای سیستم عامل اندروید و ورود با گوشی موبایل هوشمند به این اپلیکیشن، می توانند در سایت همراز بیمه رازی، بخش معرفی موبایل اپلیکیشن همراز، از طریق برنامه های گوگل پلی و بازار، اقدام نمایند. لازم به ذکر است متاسفانه، در حال حاضر، شرکت بیمه رازی، برای سیستم عامل ios، اپلیکیشنی، طراحی و ارائه نکرده است و افرادی که از گوشی های آیفون استفاده می کنند، تنها می توانند به صورت تحت وب، از خدمات این شرکت بیمه گر، بهره مند شوند.

 

دانلود اپلیکیشن همراز بیمه رازی

 

افرادی که متقاضی خرید بیمه خودرو می باشند، می توانند به صورت غیر حضوری، از طریق سایت فروش آنلاین بیمه ازکی، به نشانی اینترنتی azki.com، اقدام نمایند.

 

متقاضیان، جهت دانلود اپلیکیشن همراز بیمه رازی، برای سیستم عامل اندروید و ورود با گوشی موبایل هوشمند به این اپلیکیشن، می توانند بر روی دکمه (دانلود فایل) در کادر زیر کلیک کرده و اپلیکیشن همراز بیمه رازی را مستقیما دانلود و بر روی گوشی موبایل خود نصب نمایند.

 

برنامه همراز بیمه رازی برای اندروید
  • نویسنده : سایت دینا
  • حجم : 576 کیلو بایت
  • منبع : hamraz24.ir

 

پس از نصب اپلیکیشن همراز بیمه رازی، از منوی گوشی موبایل هوشمند خود، آن را اجرا کنید. سپس، جهت ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و در مرحله بعد، گزینه ورود به سامانه را انتخاب نمایید. همچنین، اگر هنوز ثبت نام نکرده اید، بر روی گزینه از اینجا عضو شوید، کلیک کنید.

 

سایت همراز بیمه رازی

 

همانطور که در تصویر زیر، ملاحظه می کنید، کاربران، می توانند از خدمات سایت همراز بیمه رازی، در هر مکان و زمان، به صورت الکترونیکی، استفاده کنند.

 

ورود به سامانه hamraz24.ir

 

با طی مراحل بالا، کاربران، به راحتی، می توانند از خدمات سایت همراز بیمه رازی در اپلیکیشن همراز نیز بهره مند شوند.

 

افرادی که قصد دارند، از خدمات بیمه ای، به صورت الکترونیکی، استفاده نمایند، می بایست به دنبال پلتفرمی معتبر که در زمینه بیمه، فعالیت می کند، باشند. یکی از این سایت ها، سایت بیمه دی می باشد. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه ورود به سایت بیمه دی و استفاده از خدمات این سایت، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

خدمات سایت همراز بیمه رازی hamraz24.ir

سایت همراز بیمه رازی، خدمات و امکانات بیمه ای متنوعی را برای کاربران خود، در نظر گرفته است. متقاضیان، پس از ورود به سایت بیمه گری دیجیتال بیمه رازی، از طریق مرورگر های اینترنتی، می توانند از خدمات سامانه همراز، بهره مند شوند. در ادامه، شما را با انواع خدمات ارائه شده در این سایت، آشنا می کنیم.

 

در سایت همراز بیمه رازی، امکان پرداخت بدهکاری و اقساط، برای بیمه گذاران، از طریق بخش پرداخت سریع، به صورت اینترنتی، فراهم گردیده است.

کاربران سایت همراز بیمه رازی، می توانند به صورت اینترنتی، لیست خسارت های درمانی را از طریق این سایت، دریافت نمایند.

در سایت همراز بیمه رازی، امکان مشاهده لیست بیمه نامه های تمدیدی، وجود دارد.

بیمه شدگانبیمه عمر نیز از طریق سایت همراز بیمه رازی، می توانند وارد پرتال ویژه بیمه عمر این شرکت شوند.

 

افرادی که تمایل دارند، به صورت غیر حضوری، بیمه نامه های مختلف را خریداری نمایند، می توانند از طریق سایت معتبر فروش آنلاین بیمه ازکی، به نشانی اینترنتی azki.com، اقدام کنند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه ورود به سایت ازکی، به لینک زیر مراجعه نمایید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت همراز بیمه رازی ​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت همراز بیمه رازی پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- ✔️نحوه عضویت در سایت همراز بیمه رازی به چه صورت است؟

✔️برای عضویت در سایت همراز بیمه رازی می توان از طریق سایت hamraz24.ir بخش عضویت اقدام کرد که مراحل آن در متن مقاله آورده شده است.

2- ✔️صدور بیمه نامه در سایت همراز بیمه رازی چگونه صورت می گیرد؟

✔️صدور بیمه نامه های مختلف در سایت همراز بیمه رازی از طریق سایت hamraz24.ir بخش صدور بیمه نامه آنلاین انجام می شود که در متن مقاله توضیحات کامل آورده شده است.

3- ✔️بررسی اصالت بیمه نامه های مختلف در سایت همراز بیمه رازی چگونه است؟

✔️بررسی اصالت بیمه نامه های مختلف در سایت همراز بیمه رازی از طریق سایت hamraz24.ir بخش بررسی اصالت بیمه نامه انجام می شود که در متن مقاله توضیحات کامل آورده شده است.

منبع : سایت همراز بیمه رازی

انتشار : ۵ اسفند ۱۴۰۰

نحوه اثبات جرم ورود به عنف


 

نحوه اثبات جرم ورود به عنف در دادگاه ، از طریق استناد به روش ها و راه ها​یی ، همچون شهادت شهود ، اقرار مرتکب جرم و یا علم قاضی ، امکان پذیر می باشد . از جمله مدارک لازم برای اثبات جرم ورود به عنف نیز ، می توان به ارائه گزارش ضابطان قضایی و یا استشهادیه شهود ، اشاره نمود که در صدور حکم ، موثر است .

 

 

حفظ جان ، مال و ناموس افراد ، همواره مورد توجه و اهتمام قانونگذاران قرار داشته است . به همین دلیل ، رفتارهایی که منجر به ایراد آسیب و ضرر و زیان به موارد مذکور می شود ، در قوانین جزایی کشور ، جرم انگاری شده و برای آنها ، مجازات هایی نیز پیش بینی شده است . به عنوان نمونه ، در صورتی که شخصی ، بدون داشتن مجوز یا اجازه دیگری ، با زور و تهدید ، وارد ملک یا حریم خصوصی وی شده باشد ، می توان او را مورد تعقیب کیفری قرار داده و از وی ، شکایت کرد .

ورود به منزل دیگری ، بدون رضایت و اجازه قانونی ، تشکیل دهنده جرمی ، تحت عنوان جرم ورود به عنف می باشد . از همین رو ، شخصی که چنین جرمی را مرتکب شده است ، در صورت شکایت بزه دیده ، قابل مجازات خواهد بود . البته ، شکایت از جرم ورود به عنف در دادگاه و مجازات مرتکب ، منوط به آن است که شاکی ، از طریق ارائه مدارک لازم ، اقدام به اثبات جرم ورود به عنف نماید .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که نحوه اثبات کردن جرم ورود به عنف در دادگاه چگونه است . در این خصوص ، اثبات ورود به عنف از طریق شهادت شهود ، بدون داشتن شاهد و با توسل به سوگند را ، مورد بررسی قرار خواهیم داد .



نحوه اثبات جرم ورود به عنف

ارزش و اهمیت حق مالکیت ، تا حدی است که اگر شخصی ، اقدام به ایراد آسیب و خسارت نسبت به آن نماید ، می توان وی را به لحاظ کیفری ، مورد تعقیب قرار داد . در همین ارتباط ، جرایمی نیز ، در قانون مجازات اسلامی ، تحت عنوان هتک حرمت منازل و املاک دیگران ، مورد پیش بینی قرار گرفته است که از جمله مهم ترین آنها ، می توان به جرم ورود به عنف اشاره نمود . اما ممکن است این سوال مطرح شود که جرم ورود به عنف چیست و چه شرایطی دارد ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که جرم ورود به عنف ، به این معنا است که شخصی ، بدون اجازه و رضایت دیگری و بدون اینکه حکم یا مجوزی ، جهت ورود به منزل دیگری داشته باشد ، با زور ، اجبار یا تهدید ، به منزل دیگری وارد شود که در این صورت ، می توان از ورود به عنف یا ورود با زور ، سخن گفت . ورود به عنف ، ضمن ماده 694 قانون مجازات اسلامی ، جرم انگاری شده و برای آن ، مجازات در نظر گرفته شده است .

بر اساس این ماده ، هر کس با عنف ( زور ) یا تهدید ، به منزل یا مسکن فرد دیگری وارد شود ، به مجازات شش ماه تا سه سال حبس ، محکوم می شود . همچنین ، در صورتی که جرم ورود به عنف ، توسط دو نفر یا بیشتر انجام شده باشد و حداقل ، یکی از این افراد ، سلاح حمل کنند ، به مجازات حبس ، از یک تا شش سال ، محکوم خواهند شد .

اما سوالی که در این خصوص ممکن است مطرح شود ، این است که نحوه اثبات جرم ورود به عنف چگونه است و به عبارت دیگر ، در صورتی که شخصی ، با زور یا تهدید ، به منزل دیگری، وارد شد و شاکی یا بزه دیده ، قصد شکایت از جرم ورود به عنف را داشت ، از چه راه ها و روش هایی می تواند اقدام به اثبات جرم ورود به عنف نماید و چه مدارکی را نیز ، باید ارائه کند ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که شاکی جرم ورود به عنف ، قبل از طرح شکایت خود ، می بایست مدارک لازم که اثبات کننده جرم ورود به عنف هستند را ، فراهم نموده و موقع طرح شکواییه خود ، آنها را ضمیمه شکایت نامه خود نماید . اما از همه مهم تر ، راه ها و روش های اثبات این جرم است که در این قسمت ، به برخی از مهم ترین آنها ، اشاره خواهیم کرد .

اصولا ، در پرونده های کیفری ، شاکی باید با توسل به یکی از ادله اثبات دعوی در امور کیفری ، اقدام به اثبات ادعای خود نماید . از جمله مهم ترین روش های اثبات کننده جرم در قانون آیین دادرسی کیفری ، می توان به شهادت شهود ، اقرار مرتکب جرم ، سوگند و قسامه و نیز ، علم قاضی اشاره نمود که هر یک از این راه ها و روش ها ، شرایط و احکام مخصوص به خود را دارند و بعضا در دعاوی خاصی ، قابل استفاده هستند .

به همین دلیل ، در قسمت های بعد ، به صورت مفصل ، نحوه اثبات جرم ورود به عنف با شهادت شهود و اثبات جرم ورود به عنف بدون شاهد را توضیح داده و سپس ، نحوه اثبات جرم ورود به عنف از طریق سوگند را توضیح خواهیم داد .

 

نحوه اثبات جرم ورود به عنف با شهادت شهود

در قسمت قبل ، به این سوال پرداخته شد که نحوه اثبات جرم ورود به عنف ، از چه راه ها و روش هایی امکان پذیر است . همانطور که بیان نمودیم ، اثبات جرم ورود به عنف ، از طریق برخی از ادله اثبات دعوی در امور کیفری ، امکان پذیر است که یکی از مهم ترین آنها ، اثبات جرم ورود به عنف ، با استفاده از شهادت شهود می باشد . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که نحوه اثبات جرم ورود به عنف با شهادت شهود ، چگونه است ؟

قبل از اینکه نحوه اثبات جرم ورود به عنف با شهادت شهود را مورد بررسی قرار دهیم ، می بایست در خصوص شهادت ، به عنوان یکی از ادله اثبات دعوی ، توضیحاتی مطرح نماییم . شهادت ، به معنای این است که شخصی که وقوع یا عدم وقوع جرم را مشاهده نموده ، نزد مقام قضایی ، حاضر شده و مشاهدات خود را بیان نماید . البته ، اشخاصی که قرار است در دادگاه شهادت بدهند تا جرمی اثبات شود ، می بایست شرایط و نصاب خاصی داشته باشند .

از جمله شرایط شهادت در دعاوی کیفری ، برای اثبات جرم ورود به عنف و سایر جرایم ، این است که شاهد ، واجد شرایطی ، همچون بلوغ ، عقل و عدالت بوده و با طرفین دعوی ، خصومت شخصی نداشته و نفع شخصی نیز ، در پرونده ، برای وی متصور نباشد . همچنین ، ولگرد بودن یا اشتغال به تکدی گری و ولگردی ، مانع از پذیرش شهادت شهود در دادگاه است . لازم به ذکر است که برای اثبات جرم ورود به عنف ، نیاز به معرفی دو نفر شاهد مرد می باشد.

اما ، در ارتباط با اینکه نحوه اثبات جرم ورود به عنف از طریق شهادت شهود چگونه است ، باید گفت که شاکی ، ضمن طرح شکواییه خود ، می بایست به شهادت شهود ، استناد نموده و در صورت تعیین وقت رسیدگی ، شهود خود را نیز ، در دادگاه ، حاضر کند . در این صورت ، دادگاه ، با استماع شهادت شهود ، در صورتی که شرایط شهادت شرعی را احراز کند ، می تواند حکم به مجازات فرد مجرم صادر نماید و در صورتی که تعداد شهود یا شرایط آنها ، مطابق قانون نباشد ، پذیرش شهادت آنها ، منوط به نظر قاضی است .

 

 

 

نحوه اثبات جرم ورود به عنف بدون شاهد

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که نحوه اثبات جرم ورود به عنف چگونه است و از طریق چه راه ها و روش هایی ، می توان این موضوع را در دادگاه ثابت کرد . علاوه بر این ، اثبات جرم ورود به عنف از طریق شهادت شهود را مورد بررسی قرار داده و گفتیم که به این منظور ، به وجود دو نفر شاهد با شرایط ذکر شده در قانون ، نیاز است .

اما سوالی که ممکن است مطرح شود ، آن است که آیا جرم ورود به عنف بدون شاهد نیز ، قابل اثبات است ؟ به عبارت دیگر ، نحوه اثبات جرم ورود به عنف بدون شاهد ، چگونه است ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که علاوه بر شهادت شهود ، اثبات جرم ورود به عنف ، از دو راه و روش دیگر نیز ، میسر است که در این قسمت ، به بررسی آن خواهیم پرداخت .

یکی دیگر از راه ها و روش های اثبات جرم ورود به عنف ، استناد به اقرار مرتکب جرم ورود به عنف است . اقرار ، به این معنا است که شخص مرتکب جرم ورود به عنف ، نزد قاضی دادگاه ، اعتراف به ارتکاب جرم نماید . در این صورت ، اقرار مرتکب ، دلیل موثری برای اثبات جرم ورود به عنف خواهد بود . لازم به ذکر است که بر اساس قانون مجازات اسلامی ، اثبات جرم ورود به عنف از طریق اقرار ، به این صورت است که مرتکب ، یک مرتبه ، اقرار نماید که جرم ورود به عنف را مرتکب شده است .

البته ، استناد به اقرار برای اثبات جرم ورود به عنف ، منوط به این است که اقرار کننده ، در حین اقرار به جرم ، عاقل ، بالغ ، قاصد و مختار باشد . همچنین ، اقرار باید به لفظ باشد . اقرار ، باید به قطع و یقین و همچنین ، صریح و بدون ابهام باشد تا قاضی ، بر اساس آن ، حکم صادر نماید .

یکی دیگر از راه ها و روش های اثبات جرم ورود به عنف ، استناد به علم قاضی ، به عنوان یکی از ادله اثبات دعوی است . استناد به علم قاضی ، برای اثبات جرم وورد به عنف ، به این صورت است که قاضی دادگاه ، از طریق اسناد و مدارک ارائه شده در پرونده و به هر دلیل دیگری ، علم و اطمینان پیدا کرده باشد که آن شخص ، مرتکب جرم ورود به عنف شده است .

به عنوان نمونه ، در صورتی که فیلم دوربین های مدار بسته ، نشانگر ورود به عنف ، توسط مرتکب باشد و قاضی دادگاه ، با ملاحظه مدارک مربوط به آن ، علم به ارتکاب جرم ، توسط فرد پیدا کند ، می تواند حکم به مجازات مرتکب صادر نماید . همچنین ، هر سند و مدرک دیگری که نشانگر وقوع جرم توسط مرتکب باشد ، می تواند موجب حصول علم قاضی و اثبات جرم ورود به عنف شود .

حتی شهودی هم که در خصوص پرونده ، در دادگاه حاضر و شهادت داده ، اما شرایط و نصاب شهادت شرعی را نداشته باشند ، قاضی دادگاه ، می تواند با استناد به شهادت آنها ، به علم و یقین رسیده و حکم صادر نماید . همچنین ، در صورتی که گزارش پلیس یا ضابطان قضایی در پرونده ، بیانگر وقوع جرم ورود به عنف باشد ، قاضی دادگاه با ملاحظه اسناد و مدارک مربوطه ، می تواند حکم به مجازات مرتکب ، صادر نماید .

 

نحوه اثبات جرم ورود به عنف با سوگند

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که نحوه اثبات جرم ورود به عنف چگونه است و از چه راه ها و روش هایی ، می توان این موضوع را در دادگاه ، ثابت نمود و مدارک لازم برای اثبات جرم ورود به عنف چیست . همانطور که اشاره شد ، از جمله روش های اثبات جرم ورود به عنف ، شهادت شهود ، اقرار مرتکب و علم قاضی است . اما سوالی که ممکن است مطرح شود ، این است که آیا اثبات جرم ورود به عنف از طریق سوگند نیز امکان پذیر است ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس قانون ، قسم خوردن نیز ، از جمله راه ها و روش های ثابت کننده جرم است . با این حال ، بر اساس قانون مجازات اسلامی ، سوگند یا قسم خوردن ، برای اثبات تمامی جرایم ، کاربرد ندارد . به عبارت دیگر ، بر اساس ماده 208 قانون مجازات اسلامی ، سوگند در امور کیفری ، برای اثبات حدود و تعزیرات ، کاربردی ندارد و صرفا در مورد مجازات هایی ، همچون قصاص ، دیه ، ارش و ضرر و زیان ناشی از جرم ، کاربرد دارد .

بنابراین ، در پاسخ به این سوال که آیا اثبات جرم ورود به عنف از طریق سوگند امکان پذیر است یا خیر ، باید گفت که اثبات ورود به عنف از طریق سوگند خوردن شاکی ، امکان پذیر نیست و می بایست به استناد مدارک موجود ، همچون گزارش ضابطان قضایی و مواردی از این قبیل ، جرم ورود به عنف ثابت شود و یا اینکه با معرفی شهود به دادگاه و گرفتن اقرار مرتکب ، اقدام به اثبات این جرم نمود .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اثبات جرم ورود به عنفدر کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اثبات جرم ورود به عنف پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- اثبات جرم ورود به عنف از طریق شهادت شهود چگونه است ؟

برای اثبات جرم ورود به عنف از طریق شهادت شهود می بایست دو نفر شاهد مرد که واجد شرایط شهادت دادن باشند به دادگاه معرفی نمود که برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- آیا اثبات جرم ورود به عنف بدون شهادت شهود نیز امکانپذیر است ؟

در صورت نداشتن شاهد می توان به استناد اقرار خود مرتکب و یا با ارائه مدارک لازم و ایجاد علم در قاضی اقدام به اثبات جرم ورود به عنف نمود که اطلاعات تکمیلی در خصوص این راه ها و روش ها در متن مقاله ارائه شده است .

3- آیا امکان اثبات جرم ورود به عنف از طریق سوگند نیز وجود دارد ؟

خیر بر اساس قانون مجازات اسلامی جرم ورود به عنف از طریق سوگند یا قسم خوردن قابل اثبات نیست و باید از طریق سایر راه ها و روش ها و ارائه مدارک لازم اقدام به اثبات این جرم نمود که شرح این موضوع در مقاله ارائه شده است .

منبع : نحوه اثبات جرم ورود به عنف

انتشار : ۵ اسفند ۱۴۰۰

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما