محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 162
  • بازدید دیروز : 272
  • بازدید کل : 227016
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

چک بین بانکی چیست


چک بین بانکی ، یک نوع چک رمز دار است که به درخواست مشتری ، توسط بانک صادر می شود . نحوه وصول چک بین بانکی ، به این صورت است که به بانک مقصد مراجعه و پس از تایید رمز چک ، وجه آن به حساب معرفی شده ، واریز می شود . مدت زمان وصول چک بین بانکی ، در هر روز کاری ، تا ساعت 13 است .

 

 

یکی از مهم ترین اسناد مالی که توسط شهروندان به صورت گسترده ، مورد استفاده قرار می گیرد ، چک می باشد . احکام مربوط به چک به عنوان یکی از اسناد تجاری ، در کنار سفته و برات ، در قانون تجارت ، مورد پیش بینی قرار گرفته است و از آن جهت که استفاده از آن ، با حساسیت های ویژه ای رو به رو است ، توصیه می شود که افراد ، هنگام استفاده از این سند تجاری ، نکات حقوقی مهم در خصوص آن را مورد توجه قرار بدهند .

در این میان ، یکی از مهم ترین انواع چک ها ، چک هایی هستند که توسط بانک ها صادر می شوند و به اصطلاح ، به آنها چک رمزدار گفته می شود . این چک ها ، خود به دو نوع چک رمز دار بانکی و چک رمز دار بین بانکی تقسیم می شوند که از امنیت بیشتری نسبت به چک های عادی ، برخوردار می باشند . اما سوال مهمی که در خصوص این نوع چک ها وجود دارد ، این است که مدت زمان و نحوه وصول آنها به چه صورت است ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، نخست به بررسی این موضوع می پردازیم که چک بین بانکی چیست و پس از اینکه مدت زمان وصول چک بین بانکی را توضیح دادیم ، نحوه وصول آن را نیز ، مورد بررسی قرار خواهیم داد .



چک بین بانکی چیست

قانون تجارت ، احکام مربوط به چک را نیز ، در کنار سفته و برات ، مورد تصریح قرار داده است . بر اساس این قانون ، چک ، نوشته ای است که به واسطه آن ، صادر کننده ، به بانک دستور می دهد تا در صورت رویت نمودن برگه چک ، مبلغ مذکور را ، به دارنده آن پرداخت نماید . معمولا سند چک ، در معاملاتی که افراد ، به صورت روزمره انجام می دهند ، به نحو گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد ؛ از همین رو ، اطلاع از نکات قانونی مربوط به نحوه صدور چک ، اهمیت فراوانی دارد .

به طور کلی ، می توان انواع و اقسام چک را از هم تفکیک نمود که هر کدام از آنها ، شرایط و احکام خاص خود را داشته و مزایا و معایب هر کدام از آنها ، می تواند برای استفاده از آن ، مورد توجه قرار گیرد . به عنوان نمونه ، از جملهانواع چک ها ، می توان به چک های عادی ، چک های تضمین شده ، چک های مسافرتی و چک های رمزدار اشاره نمود که برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آنها ، می توانید مقاله انواع چک بانکی را ملاحظه نمایید .

در این میان ، یکی از انواع چک ها ، چک های بین بانکی می باشند که به دلیل امنیت بالایی که نسبت به سایر انواع چک ها دارند ، در موارد مهم تر ، مورد استفاده قرار می گیرند . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که چک بین بانکی چیست و منظور از چک های بین بانکی رمز دار چه می باشد ؟ به همین دلیل ، قبل از اینکه در خصوص مدت زمان و نحوه وصول این نوع چک ها توضیح دهیم ، تعریفی کلی در خصوص این نوع از چک ها ارائه خواهیم کرد .

در خصوص اینکه چک بین بانکی چیست ، باید گفت که چک بین بانکی ، نوعی چک رمزدار محسوب می شود که بر خلاف چک های عادی ، صادر کننده این چک ها ، بانک می باشد و بانک ها به درخواست مشتری ، اقدام به صادر کردن چک بین بانکی می نمایند تا از این طریق ، انتقال پول از یک بانک به بانک دیگر ، امکان پذیر شود .

لازم به ذکر است که صدور چک بین بانکی ، نیازمند ارائه درخواست متقاضی ، به بانک می باشد و نیازی به این نیست که شخص متقاضی انتقال پول از یک بانک به بانک دیگر ، دسته چک داشته باشد ، بلکه صدور چک بین بانکی رمز دار ، بر خلاف چک های عادی ، بدون گرفتن دسته چک نیز ، امکان پذیر است .

بر اساس آنچه گفته شد ، می توان مشاهده نمود که یکی از مهم ترین انواع چک ها ، چک های بین بانکی می باشد که با استفاده از آنها ، مشتریان ، می توانند مبلغ دلخواه و مورد نظر خود را ، به نحو آسانی از یک بانک ، به بانک دیگر انتقال بدهند ؛ بدون اینکه خطری از حیث گم شدن یا مورد سوء استفاده قرار گرفتن برگه چک ، داشته باشند . چرا که در این چک ها که رمز دار هستند ، تضمین و تامین امنیت چک بین بانکی ، به عهده بانک می باشد .

بنابراین ، از جمله مزایای استفاده از چک های بین بانکی نسبت به سایر چک ها ، تضمین پرداخت مبلغ چک ، امنیت بالا و عدم امکان سوء استفاده از آن و درگیر شدن با چک برگشتی می باشد . در خصوص چک های بین بانکی ، باید به این نکته توجه داشت که این نوع چک ها ، حتما به نام گیرنده چک صادر می شوند . به همین دلیل ، استفاده از چک های رمز دار بین بانکی به صورت چک در وجه حامل ، امکان پذیر نمی باشد .

حتما بخوانید: چک چیست ؛ انواع و ارکان آن

 

مدت زمان وصول چک بین بانکی

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که چک بین بانکی چیست . همانطور که اشاره نمودیم ، چک های بین بانکی ، نوعی چک رمز دار محسوب می شوند که بر خلاف چک های عادی ، برای انتقال دادن پول ، میان دو بانک ، مورد استفاده قرار می گیرند و وصول وجه چک ، توسط بانک ، تضمین می شود و از این لحاظ ، می توان شباهت هایی بین چک بین بانکی و چک های تضمین شده ملاحظه نمود .

اما سوالی که در این خصوص ممکن است مطرح شود ، این است که مدت زمان وصول چک بین بانکی چقدر است و به عبارت دیگر ، در صورتی که فردی ، چک بین بانکی در اختیار داشته باشد ، در چه مدت زمانی می تواند اقدام به وصول چک نماید ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا وجه چک های بین بانکی ، به صورت نقدی ، قابل وصول نبوده و باید به صورت مستقیم ، از طرف بانک ، به حساب دارنده چک ، پرداخت گردد .

با این وجود ، باید در نظر داشت که در حال حاضر ، مدت زمان وصول چک بین بانکی توسط دارنده چک ، تا ساعت 13 می باشد . به عبارت دیگر ، وصول چک های بین بانکی ، در هر روز کاری ، صرفا تا ساعت 13 یا 1 ظهر ، امکان پذیر بوده و اگر بعد از این ساعت به بانک مراجعه شود ، وصول چک بین بانکی ، امکان پذیر نبوده و باید تا روز بعد ، منتظر ماند . در قسمت بعد ، نحوه وصول چک بین بانکی را نیز ، توضیح خواهیم داد .

بیشتر بخوانید: چک صیاد چیست

 

 

 

نحوه وصول چک بین بانکی

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که چک بین بانکی چیست و مدت زمان وصول چک بین بانکی چقدر است. همانطور که گفته شد ، از جمله مزایای استفاده از چک های بین بانکی ، امنیت و تضمین پرداخت آن ، توسط بانک است و از این بابت ، نگرانی های مربوط به مواجه شدن با چک های برگشتی را ایجاد نخواهد کرد . اما سوال مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که نحوه وصول چک بین بانکی به چه صورت است ؟

در خصوص نحوه وصول چک بین بانکی ، باید خاطر نشان کرد که چک های بین بانکی ، پس از درخواست مشتری ، توسط بانک صادر می شوند و یک رمز مشخص دارند ؛ با این حال ، وصول چک بین بانکی ، به این صورت نیست که دارنده ، بتواند مبلغ آن را نقدا دریافت نماید . بلکه بانک ، مبلغ چک را به صورت نقدی ، از حساب صادر کننده ، برداشت نموده و یک برگه چک بین بانکی با رمز مشخص ، بر عهده یکی دیگر از بانک ها ، صادر می نماید ؛ لذا سرقت چک ، در این مورد ، مشکل ساز نخواهد بود .

برای وصول چک بین بانکی ، ابتدا می بایست شماره حساب و کد شعبه بانکی که دارنده چک ، در آن بانک حساب دارد ، در چک بین بانکی مشخص شود . به منظور وصول مبلغ چک بین بانکی ، ذی نفع یا دارنده چک ، می تواند به شعبه بانک درج شده در چک ، مراجعه نموده و پس از ارائه چک و تایید رمز آن توسط بانک ، مبلغ آن ، به حساب معرفی شده ، واریز می شود ؛ البته به شرط اینکه در طول مدت زمان وصول چک بین بانکی ( تا ساعت 13 ظهر ) ، به بانک مراجعه شود .

در ادامه بخوانید: چک رمزدار بانکی و چک رمزدار بین بانکی

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چک بین بانکیدر کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون چک بین بانکی پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- چک بین بانکی چیست ؟

چک بین بانکی یکی از انواع چک های رمز دار است که در آن به درخواست مشتری بانک یک برگه چک رمز دار صادر می کند که به حساب متقاضی در بانک دیگر واریز می گردد که برای آشنایی بیشتر با این نوع چک می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- نحوه وصول چک بین بانکی چگونه است ؟

نحوه وصول چک بین بانکی به این صورت است که بانک مبلغ آن را از حساب متقاضی برداشت کرده و به حساب معرفی شده در شعبه بانک مقصد واریز می کند بی آنکه بتوان مبلغ آن را نقدا دریافت کرد که شرح آن در مقاله آمده است .

3- مدت زمان وصول چک بین بانکی چقدر است ؟

زمان وصول چک های بین بانکی تا ساعت 13 یا یک ظهر می باشد و در صورتی که بعد از این ساعت چک به بانک مراجعه شود وصول آن امکان پذیر نبوده و به روز بعد موکول می شود که جزئیات این موضوع در متن مقاله آمده است .

منبع : چک بین بانکی چیست

انتشار : ۱ اسفند ۱۴۰۰

ادغام شرکت


ادغام شرکت ، به این معناست که دو یا چند شرکت ، در یک شرکت دیگر ادغام شده و یا اینکه با ترکیب با هم ، شرکت جدید ایجاد نمایند . نحوه ادغام شرکت به این صورت است که ادغام ، بایستی در جلسه مجمع عمومی فوق العاده تصویب شده و سایر مراحل قانونی آن ، از جمله تحویل مدارک لازم به ثبت شرکت ها و اداره امور مالیاتی انجام شود .

 

 

در قانون تجارت ، شرکت های تجاری و همچنین ، احکام مربوط به آن ها ، به تفصیل ، مورد تصریح قرار گرفته است . در این قانون ، انواع مختلفی از شرکت های تجاری وجود دارد که به صورت کامل ، با یکدیگر ، تفاوت داشته و می بایست بر اساس شرایط قانونی خاص خود ، تاسیس شده و فعالیت ها و اقدامات خود را با لحاظ نمودن احکام خاص قانونی ، به انجام برسانند .

با این وجود ، در مواردی ، ممکن است که به لحاظ فنی و عملی ، نیاز باشد که برخی از شرکت هایی که بر اساس قانون ، تاسیس یافته اند ، با شرکت دیگری ، ترکیب یا ادغام بشوند که این ادغام ، واجد آثار حقوقی مهمی خواهد بود . اما سوال مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که در چه شرایطی ، می توان ادغام شرکت های تجاری را انجام داد ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، به بررسی این موضوعات می پردازیم که منظور از ادغام شرکت چیست و به لحاظ حقوقی ، ادغام شرکت ، نیازمند رعایت چه شرایطی است . علاوه بر این ، بررسی نحوه و مراحل ادغام شرکت های تجاری نیز ، امری مهم و ضروری بوده که در پایان ، در مورد آن صحبت خواهیم کرد .



منظور از ادغام شرکت چیست

احکام مربوط به شرکت و انواع آن ، در قانون تجارت بیان گردیده است . در قانون تجارت ، انواع مختلف شرکت های تجاری ، مورد تصریح قرار گرفته است که بر اساس ماده 20 این قانون ، انواع شرکت ها ، شامل شرکت سهامی خاص و عام ، شرکت تضامنی ، شرکت نسبی ، شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت مختلط غیر سهامی ، شرکت مختلط سهامی و شرکت تعاونی تولید و مصرف می باشد .

زمانی که فرد یا افرادی ، قصد دارند اقدام به تشکیل و ثبت شرکت نمایند ، می بایست با انتخاب یکی از انواع شرکت های مذکور در قانون تجارت ، اقدام به تنظیم اساسنامه برای شرکت خود نمایند . این اساسنامه ، مجوز فعالیت شرکت بوده و می بایست ، الزاما به موجب آن ، عمل شود . در این اساسنامه شرکت ، نوع شرکت و نحوه فعالیت و صلاحیت شرکت ، به صورت مفصل ، مورد تصریح قرار می گیرد .

با این حال ، در مواردی ، ممکن است که به لحاظ عملی ، شرکت های تاسیس یافته بر اساس قانون تجارت ، نیازمند گسترش فعالیت های خود به لحاظ حرفه ای بوده و یا اینکه ترکیب شدن این شرکت ها با یکدیگر ، منجر به حل برخی از مشکلات مدیریتی ، مالی ، فنی و حرفه ای آنها بشود که در این صورت ، می توان از ادغام شرکت ها با یکدیگر ، سخن گفت .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که منظور از ادغام شرکت چیست ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که ادغام شرکت ، به معنای ترکیب شدن شرکت های تاسیس یافته طبق قانون ، با یکدیگر می باشد . به نحوی که یا یک یا چند شرکت ، در شرکت دیگری ادغام شوند و یا اینکه دو یا چند شرکت ، با هم ادغام شده و شخصیت حقوقی جدیدی ایجاد نمایند . در آیین نامه اجرایی ماده 111 قانون مالیات های مستقیم ، می توان انواع ادغام شرکت را ملاحظه نمود .

ادغام ساده ؛ نوعی ادغام شرکت است که به موجب آن ، یک یا چند شرکت ، در یک شرکت دیگر ادغام می شوند و در این نوع ادغام ، شخصیت حقوقی شرکت های ادغام شده ، از بین رفته و در عین حال ، شخصیت حقوقی شرکت اصلی ، حفظ می شود . در این حالت ، کلیه حقوق ، تعهدات ، دیون و مطالبات شرکت های ادغام شده ، به شرکتی که در آن ادغام شده اند ، منتقل می گردد .

ادغام ترکیبی ؛ نوعی ادغام شرکت است که در آن ، دو یا چند شرکت ، به نحوی ادغام یا ترکیب می شوند که شخصیت حقوقی تمامی آنها از بین رفته و شرکت جدیدی با شخصیت حقوقی متفاوت ، شکل خواهد گرفت که که در این حالت ، تمامی حقوق ، تعهدات ، مطالبات و بدهی های شرکت های ادغام شده ، به شرکت جدید ف منتقل خواهد شد .

حتما بخوانید: شرکت تجاری

 

شرایط ادغام شرکت

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که منظور از ادغام شرکت چیست . همانطور که اشاره گردید ، ادغام شرکت ، به فرایندی گفته می شود که به موجب آن ، دو یا چند شرکت ، در هم ادغام شده و بعضا شرکت جدیدی از ادغام آنها ، به وجود می آید که دارای شناسه ملی شرکت و اساسنامه متفاوتی خواهد بود . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که شرایط ادغام شرکت چیست ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که یکی از مهم ترین شرایط مربوط به ادغام شرکت ، در نظر گرفتن میزان مسئولیت شرکت های ادغام شده است . به این معنا که گاهی ، ادغام برخی از شرکت ها ، به لحاظ نوع شرکت ، امکان پذیر نبوده و به لحاظ اینکه با احکام قانون تجارت ، دچار مغایرت است ، منجر به ایجاد مشکلاتی می شود که باید آن را لحاظ نمود .

به عنوان نمونه ، ادغام نمودن یک شرکت سهامی ، در شرکت مسئولیت محدود ، امکان پذیر نمی باشد ؛ چرا که بر اساس قانون تجارت ، ارکان تصمیم گیرنده مربوط به شرکت های سهامی ، با شرکت های با مسئولیت محدود ، متفاوت بوده و این موضوع ، سبب ایجاد مشکلاتی خواهد شد . البته ، ادغام شرکت با مسئولیت محدود ، در یک شرکت سهامی ، مشکلی ایجاد نمی کند .

علاوه بر این ، مثلا در صورتی که یک شرکت تضامنی ، قصد ادغام شدن با شرکت سهامی یا شرکت نسبی را داشته باشد ، این موضوع ، با دشواری مواجه است . چرا که این شرکت ها ، به لحاظ حدود مسئولیت و ارکان تصمیم گیرنده ، با هم تفاوت داشته و شرایط ادغام شرکت های مذکور با یکدیگر ، به لحاظ قانونی ، وجود ندارد و منجر به منتفی شدن مسئولیت تضامنی شرکا خواهد شد .

همچنین ، در خصوص شرکت سهامی نیز ، این شرایط ممکن است وجود داشته باشد ؛ چرا که شرکت های سهامی عام و شرکت های سهامی خاص نیز ، به لحاظ احکام قانون تجارت ، با یکدیگر متفاوت اند . لذا شرایط ادغام شرکت سهامی عام در سهامی خاص وجود ندارد ؛ چرا که تشریفات مربوط به شرکت های سهامی عام ، پیچیده تر از سهامی خاص می باشد . اما عکس این موضوع ، یعنی ادغام شرکت سهامی خاص در سهامی عام ، امکان پذیر بوده و بلامانع است .

علاوه بر این ، باید در نظر داشت که ادغام شرکت هایی که به لحاظ نوع شرکت ، یکسان هستند ، بلامانع است . به عنوان نمونه ، ادغام شرکت های تعاونی با شرکت دیگری از همین نوع ، بلامانع است . همچنین ، همانطور که اشاره شد ، شرایط ادغام شرکت سهامی خاص در عام و نیز ، ادغام شرکت با مسئولیت محدود در شرکت سهامی ، وجود دارد که در قسمت بعد ، در خصوص نحوه و مراحل ادغام شرکت ها ، توضیحات بیشتری ارائه می شود .

بیشتر بخوانید: ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات شرکت

 

 

 

نحوه و مراحل ادغام شرکت

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداختیم که ادغام شرکت یعنی چه و در چه شرایطی می توان ادغام شرکت ها را انجام داد . در بحث از شرایط ادغام شرکت ها ، به این موضوع اشاره نمودیم که ادغام شرکت ها ، نباید منجر به نادیده گرفتن مسئولیت شرکت های ادغام شده شود و به همین دلیل ، ادغام برخی شرکت ها در نوع دیگری از شرکت ، به لحاظ قانونی ، امکان پذیر نمی باشد .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که نحوه و مراحل ادغام شرکت ها ، به چه صورت است و اگر شرکت هایی قصد ادغام در شرکت دیگری را داشته باشند ، چه مراحلی را باید طی کرده و به چه نحوی عمل نمایند ؟ لذا در این قسمت ، مهم ترین نکات مربوط به نحوه ادغام شرکت و مراحل مربوط به آن را توضیح می دهیم .

در خصوص نحوه ادغام شرکت ها ، باید گفت که بر اساس قوانین و مقررات موجود ، نحوه و مراحل ادغام شرکت های تعاونی ، به این صورت است که اگر چند شرکت تعاونی تولید و مصرف ، قصد ادغام شدن داشته باشند ، می بایست ابتدا ، تصویب مجمع عمومی فوق العاده را داشته باشند . در این مرحله ، صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده ، باید ظرف مهلت دو هفته ، به اداره ثبت شرکت ها ، ارائه شود و تصمیم مجمع ، به اطلاع اعضا و بستانکاران شرکت برسد .

البته ، نحوه ادغام شرکت های تعاونی ، به این صورت است که به محض تصمیم مجمع عمومی فوق العاده ، بلافاصله ادغام شرکت ، انجام نشده ؛ بلکه ، نیاز به تایید و تصویب وزارت کار و تعاون نیز هست . اما در خصوص مراحل و نحوه ادغام سایر شرکت ها ، از قبیل شرکت نسبی ، شرکت تضامنی یا شرکت های سهامی خاص ، در قانون تجارت ، حکم خاصی مقرر نشده است .

اما بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه ، نحوه و مراحل ادغام شرکت های تجاری ، به این صورت است که موضوع ادغام شرکت ، باید در جلسه مجمع عمومی فوق العاده ، مطرح شده و در شرکت های سهامی ، به تصویب چهار پنجم سهامداران رسیده و در مورد سایر شرکت های تجاری ، به تصویب چهار پنجم دارندگان سرمایه برسد . همچنین ، آیین نامه اجرایی ماده 111 قانون مالیات های مستقیم نیز ، در خصوص نحوه و مراحل ادغام شرکت ها ، احکام زیر را مقرر نموده است .

مدیران شرکت های ادغام شونده ، موظف هستند ، ظرف مهلت یک ماه پس از اتخاذ تصمیم در خصوص ادغام یا ترکیب ، رونوشت صورتجلسه و فهرست اسامی شرکا و سهامداران و میزان سهم الشرکه یا سهام آنها و نیز ، صورت دارایی ها و بدهی ها را ، به همراه گزارش یکی از اعضای جامعه رسمی حسابداران ، راجع به تعیین قیمت روز سهام ، به اداره امور مالیاتی تسلیم نمایند .

مدیران شرکت های جدید نیز ، موظف هستند ، ظرف یک ماه از تاریخ ادغام ، مستندات مربوط به ثبت تغییرات حاصل از ادغام یا ترکیب در شرکت موجود و یا ثبت شرکت جدید در اداره ثبت شرکت ها و فهرست خلاصه انتقالات انجام شده و فهرست تعداد سهام که در قبال انتقال دارایی و بدهی ها به سهامداران یا شرکای شرکت های ادغام شده اختصاص می یابد را ، به همراه گزارش یکی از حسابداران رسمی ، به اداره امور مالیاتی تحویل دهند .

در ادامه بخوانید: سامانه جامع ثبت شرکت ها

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ادغام شرکتدر کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ادغام شرکت پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- منظور از ادغام شرکت چیست ؟

منظور از ادغام شرکت این است که دو یا چند شرکت در یک شرکت دیگر ادغام شده یا همگی منحل شده و شرکت جدیدی با شخصیت جدید تشکیل شود که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- شرایط ادغام شرکت چیست ؟

شرکت های ادغامی می بایست با لحاظ مقررات قانون تجارت این امر را انجام دهند چرا که ادغام برخی شرکت ها در نوع دیگر منجر به نادیده گرفتن مسئولیت شرکا و مسائلی از این قبیل می شود که شرح این موضوع در متن مقاله آمده است .

3- نحوه ادغام شرکت ها به چه شکل است ؟

نحوه ادغام شرکت ها به این صورت است که موضوع ادغام شرکت ها باید در جلسه مجمع عمومی فوق العاده به تصویب برسد که شرح کامل تر در خصوص مراحل و نحوه ادغام آنها در متن مقاله مورد اشاره قرار گرفته است .

منبع : ادغام شرکت

انتشار : ۱ اسفند ۱۴۰۰

ثبت لوگو


لوگو یا علامت تجاری، نشانه گرافیکی می باشد، که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر، متمایز سازد. منحصر به فرد بودن و عدم مغایرت با موازین شرعی، نظم عمومی یا اخلاق حسنه از شرایط ثبت لوگو می باشد. برای ثبت لوگو می بایست به سامانه مالکیت معنوی مراجعه نموده و با آپلود نمودن مدارک و پرداخت هزینه، اظهارنامه ثبت لوگو را ارسال نمود.

 

 

لوگو، یا همان علامت تجاری، یک واژه لاتین است که به علائمی، شامل تصویر، نوشته یا هر دو، گفته می شود که خاص یک سازمان، شخص یا کسب و کار می باشد. این نشانه گرافیکی کوچک، به عنوان مشخصه یک لوگو شناخته می شود و به آن هویت می بخشد.

ثبت لوگو، از ابزارهای بازاریابی و تبلیغات محسوب شده و کالا و خدمات ارائه شده را از دیگر کالا و خدمات، متمایز ساخته و در ذهن مخاطب، حک می نماید. علاوه بر این، کسب درآمد با واگذاری لوگو به سایرین یا اعطای نمایندگی، از مزایایی است که ثبت لوگو به همراه خواهد داشت. بنابراین، لازم است، با نحوه ثبت لوگو آشنا شویم.

در همین راستا، در این مقاله قصد داریم، ابتدا به این سوال پاسخ داده که لوگو چیست و سپس، شرایط، مدارک، نحوه و مراحل ثبت آن را بیان نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.



لوگو چیست

بر اساس ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب سال 1386، علامت تجاری، آرم یا همان لوگو، هر نشان قابل رویتی می باشد، که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر، متمایز سازد. لازم به ذکر است، لوگو به عنوان مشخصه و چهره یک برند، می تواند با طراحی زیبا و منحصر به فرد خود، سریع تر و برای مدت بیشتری در ذهن مخاطب ماندگار شود.

لازم به ذکر است، اگر چه، کلمه برند و لوگو از لحظ حقوقی متفاوت می باشند، چراکه برند، لوگو، اسم تجاری و سایر مشخصه های یک کسب و کار تجاری را در بر می گیرد؛ اما این دو، در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، به یک مفهوم به کار رفته اند و برای ثبت، آنها می بایست، روند یکسانی را طی نمود.

سنخیت لوگو با خصوصیات، موضوع و مفهوم لوگو، می تواند معنای خود را به سرعت، به مخاطبان القا نماید. یک لوگوی خوب، علاوه بر سادگی، زیبایی و منحصر به فرد بودن، می بایست، در امتداد رشد کسب و کار، قابلیت تکامل و تغییر، داشته باشد تا بتواند با مخاطب، ارتباط بر قرار نماید. علاوه بر این، باید به دو صورت سیاه و سفید و رنگی و همچنین، در سایزهای مختلف، بدون آنکه معنی و مفهوم خود را از دست بدهد، در شکل های چاپی و دیجیتال، مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین، ثبت لوگو می تواند برای دریافت کننده آن، حقوقی را ایجاد نماید که ماده 32 قانون ثبت طرح صنعتی و علائم تجاری، این حقوق را مشخص و تعیین کرده است. حقوقی که بعد از ثبت لوگو، به دارنده آن، تعلق می گیرد، به شرح زیر می باشد:

استفاده از لوگویی، که در ایران، ثبت شده باشد، توسط اشخاص غیر از مالک لوگو، مشروط به موافقت مالک آن می‌ باشد.

مالک لوگو ثبت شده، می‌ تواند، علیه اشخاصی که بدون موافقت وی، از لوگوی او، استفاده نمایند یا اشخاصی که به حقوق ناشی از ثبت علامت تجاوز نمایند، در دادگاه اقامه دعوی کند.

مدت اعتبار ثبت لوگو، ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت لوگو می‌ باشد. البته، می توان این مدت را با پرداخت هزینه مقرر، برای دوره های بعدی، تمدید نمود. همچنین، مهلت ارفاقی شش ماهه نیز از پایان دوره 10 ساله، برای پرداخت هزینه تمدید و جریمه تاخیر، برای مالک لوگو، در نظر گرفته می‌ شود.

 

 

شرایط ثبت لوگو چیست

در بخش قبل، در پاسخ به این سوال که لوگو چیست؟ توضیح دادیم که لوگو، نشانه گرافیکی کوچکی است که گویای اهداف و موضوع یک برند می باشد و با رعایت استانداردهای لازم، می تواند به شناساندن بیشتر محصولات و خدمات به مخاطب، کمک کند. اما سوالی که در این بخش، مطرح می شود، این است که شرایط ثبت لوگو چیست؟ در این بخش، به توضیح شرایط ثبت لوگو خواهیم پرداخت.

طراحی لوگو، قدم اول، در ایجاد آن می باشد، بر اساس ماده 31 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب سال 1386، حق استفاده انحصاری یک علامت تجاری یا لوگو، متعلق به کسی است که، آن را طبق مقررات این قانون به ثبت رساند. همچنین ثبت یک لوگو، مستلزم داشتن شرایط خاصی است تا مورد تایید مراجع ذی صلاح قرار بگیرد. اداره مالکیت معنوی، برای ثبت لوگو در ایران و سازمان جهانی wipo در ثبت بین المللی لوگو، مرجع تایید شرایط لوگو محسوب می شوند.

بر اساس ماده 32 قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری، لوگو یا همان علامت تجاری شرکت برای ثبت، می بایست دارای شرایط زیر باشد:

لوگو یا همان علامت تجاری، بتواند کالا و خدمات یک موسسه را از کالا و خدمات سایر موسسه ها، متمایز نماید.

خلاف موازین شرعی، نظم عمومی یا اخلاق حسنه نباشد.

گویای مبدا جغرافیایی و سایر خصوصیات کالا و خدمات باشد و مراکز تجاری یا عمومی را در مورد مبدا جغرافیایی یا خصوصیات کالاها و خدمات، گمراه نسازد.

عین یا تقلیدی از نشان نظامی‌، پرچم‌، یا سایر نشان های کشورها یا نام، نام اختصاری، حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان های بین المللی یا تحت کنوانسیون های بین‌المللی نباشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیت دار آن کشور یا سازمان، اجازه استفاده از آن، صادر شده باشد.

منحصر به فرد بوده و عین یا شبیه یا ترجمه علامت یا نام تجاری دیگری که برای کالا یا خدمات مشابه موسسهدیگری استفاده می شود، نباشد.

همچنین، در صورتی که لوگو، عین علامتی باشد، که قبلا به نام مالک دیگری، ثبت شده است یا تاریخ تقاضای ثبت آن، مقدم باشد، رد خواهد شد.

در صورتی که لوگوی انتخابی، فاقد ویژگی های فوق الذکر باشد، ذی نفعان می توانند، جلوی ثبت لوگو را بگیرند و در صورتی که پس از ثبت، متوجه موارد یاد شده شوند، برای اقامه دعوا به دادگاه صالح، مراجعه نمایند.

 

 

 

 

مدارک لازم برای ثبت لوگو

در بخش های قبل، ضمن پاسخ به این سوال که لوگو چیست، شرایط لازم برای ثبت لوگو را طبق قانون تجارت و ثبت اختراعات ، طرحهای صنعتی و علائم تجاری، بیان نمودیم. در این بخش، به بیان مدارک لازم برای ثبت لوگو، خواهیم پرداخت. از آنجا که مدارک ثبت لوگو یا علامت تجاری، برای هر یک از افراد حقوقی و حقیقی متفاوت است، در ادامه مدارک لازم برای ثبت لوگو برای هر یک را به طور جداگانه، بیان خواهیم نمود.

 

مدارک لازم برای ثبت لوگو توسط اشخاص حقیقی

تصویر شناسنامه و کارت ملی تقاضا دهنده

تصویر مجوز کسب یا فعالیت‌، شامل پروانه بهره برداری، جواز کسب، تاسیس و پروانه ساخت

کپی کارت بازرگانی متقاضی ثبت لوگو

تصویر 10 در 10 نشان تجاری یا لوگویی که متقاضی، قصد ثبت آن را دارد.

 

مدارک لازم برای ثبت لوگو توسط اشخاص حقوقی

کپی آگهی تاسیس شرکت تجاری در روزنامه رسمی، مستندات آخرین تغییرات مربوط به نام شرکت، آدرس شرکت و مدیر عامل و همچنین آگهی درج تغییرات

یک نسخه از پروانه بهره برداری، جواز کسب، تاسیس و پروانه ساخت

تصویر کارت بازرگانی، به نام شرکت یا مدیر عامل شرکت

تصویر شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت‌

تصویر 10 در 10 نشان تجاری یا لوگویی که متقاضی، قصد ثبت آن را دارد.

مهر شرکت

لازم به ذکر است، در صورتی که قصد ثبت لوگو یا علامت تجاری را برای کسب و کار یا شرکت خود دارید، می بایست طی مراحلی که در قسمت بعد خواهیم گفت، مدارک را ارائه نموده تا کارشناسان مربوطه، آنها را مورد بررسی قرار داده و لوگوی شما را ثبت نمایند.

 

 

نحوه و مراحل ثبت لوگو

در بخش های قبل، ضمن توصیف لوگو، شرایط لازم برای ثبت لوگو، بر اساس قانون و مدارک مورد نیاز برای ثبت آن، در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی را بیان نمودیم. در این بخش، برای کسانی که قصد ثبت لوگو را دارند، نحوه ثبت لوگو و مراحل آن را توضیح، خواهیم داد.

برای ارسال اظهارنامه ثبت‌ علامت، به سامانه اداره مالکیت معنوی، به آدرس iripo.ssaa.ir مراجعه نموده و روی ثبت نام متقاضی، کلیک نمایید. لازم به ذکر است، تمامی اشخاصی که نامشان در اظهار نامه، قید می شود، اعم از مالک، نماینده قانونی، تحویل گیرنده ابلاغ، مخترع و طراح و در مورد اشخاص حقوقی نیز هم شرکت و هم مدیر عامل، می بایست در سامانه ثبت نام نمایند. لازم به ذکر است ثبت اختراع در ایران نیز در سامانه اداره مالکیت معنوی انجام می پذیرد.

 

شرایط ثبت لوگو

 

در صفحه نمایش داده شده، روی ثبت نام متقاضی جدید، کلیک نمایید. نام کاربری، رمز عبور و کد امنیتی را وارد نموده و دکمه ورود به سامانه را بزنید.

 

مدارک ثبت لوگو

 

در این بخش، می بایست، نوع شخص را اعم از شخص حقیقی و حقوقی بودن و ایرانی یا غیر ایرانی بودن، مشخص نمایید.

 

نحوه و مراحل ثبت لوگو

 

در این مرحله، می بایست اطلاعات هویتی شخص متقاضی، اعم از نام، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، کد ملی و مواردی از این قبیل را وارد نموده و دکمه مرحله بعدی را بزنید.

 

هزینه ثبت لوگو

 

در مرحله بارگذاری ضمائم، می بایست، مدارک خواسته شده را بارگذاری نمایید.

 

شرایط ثبت لوگو

 

پس از بارگذاری ضمائم، نوبت به حساب کاربری می رسد. در این مرحله، می بایست، ایمیل و موبایل خود را وارد نموده و روی تایید ثبت نام، کلیک نمایید. پس از زدن دکمه تایید ثبت نام، می بایست با پیغام ثبت اطلاعات در سیستم، موافقت نمایید.

 

مدارک ثبت لوگو

 

سپس، فرم زیر، شامل شماره شناسایی را مشاهده خواهید کرد. همچنین، یک پیامک، حاوی اطلاعات کاربری و گذر واژه، برای شما، ارسال خواهد شد.

 

نحوه و مراحل ثبت لوگو

 

با کلیک بر روی گزینه مشاهده و چاپ اقرار نامه در سامانه مالکیت معنوی فرم زیر نمایش داده خواهد شد.

 

هزینه ثبت لوگو

 

سپس، لازم است، به همراه نسخه چاپی اقرار نامه به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و گواهی امضاء دریافت نمایید. و در مرحله بعد، از طریق گزینه " تایید حساب کاربری با گواهی امضا و وارد نمودن اطلاعات خواسته شده، حساب کاربری خود را فعال نمایید.

 

شرایط ثبت لوگو

 

مرحله بعدی، در نحوه ثبت لوگو، ثبت اظهارنامه لوگو می باشد. پس از تایید حساب کاربری و ورود به پرتال شخصی در سامانه مالکیت معنوی، از منوی سمت راست، گزینه ثبت اظهارنامه علامت تجاری را انتخاب نمایید.

 

ثبت لوگو

 

در این مرحله، دکمه قبول و پذیرش تعهدنامه را فشار داده و سپس، روی مرحله بعدی کلیک نمایید.

 

مدارک ثبت لوگو

 

در این مرحله، می بایست روی ثبت اظهارنامه جدید، کلیک نمایید.

 

نحوه و مراحل ثبت لوگو

 

در مرحله بعدی، اطلاعات لوگو خود، نظیر رنگ، خصوصیات و سایر موارد مورد نیاز را در کادر مربوط به هر بخش، وارد نمایید.

 

شرایط و هزینه ثبت لوگو

 

سپس، کالا یا خدماتی که مجوزشان را دارید، انتخاب نمایید.

 

ثبت لوگو

 

در این گام، اطلاعات مالک اظهارنامه، یعنی شخصی که مجوز فعالیت به نام او است و درخواست ثبت اظهارنامه به نام او شده است را وارد نمایید.

 

مدارک ثبت لوگو

 

پس از ثبت اطلاعات مربوط به مالک یا مالک ها می بایست، اقدام به بارگذاری ضمائم اظهارنامه لوگو نمایید. سپس، روی گزینه ثبت نهایی و پرداخت هزینه کلیک نموده، هزینه مورد نظر را پرداخت کرده و کد رهگیری را دریافت نمایید.

 

نحوه و مراحل ثبت لوگو

 

پس از طی این مراحل، اظهارنامه شما در کارتابل عمومی شما، در سامانه مالکیت معنوی، موجود خواهد بود و می توانید از طریق این بخش، اقدام به پیگیری آن نمایید.

بر اساس بند 1 ماده 37 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری ، اداره مالکیت صنعتی‌، اظهارنامه را از لحاظ انطباق با شرایط و مقررات مندرج در این قانون بررسی نموده و درصورتی که علامت را قابل ثبت بداند، اجازه انتشار آگهی مربوط به آن را صادر می‌ نماید. لازم به ذکر است استعلام برند نیز از طریق سامانه مالکیت معنوی انجام می شود.

مرجع ثبت، ظرف 30 روز از تاریخ وصول اظهارنامه، آن را طبق قوانین و مقررات، مورد بررسی قرار داده و در نهایت، نتیجه به یکی از اشکال ابلاغیه رفع نقص، ابلاغیه رد اظهارنامه، ابلاغیه رد بخشی از موارد خواسته شده در اظهارنامه و در صورت تایید آن، با عبارت آگهی نوبت اول (آگهی تقاضای ثبت) ابلاغ می شود.

در صورت نیاز به رفع نقص، ابلاغیه مبنی بر رفع نقص، با ذکر جزئیات برای متقاضیان، ارسال خواهد شد. سپس از سوی مرجع ثبت لوگو، برای متقاضیان ایرانی، مهلت 30 روزه و برای متقاضیان مقیم خارج از کشور، مهلت 60 روز از تاریخ ابلاغ مهلت رفع نقص، در نظر گرفته می شود. تصمیم مرجع ثبت مبنی بر رد اظهارنامه، نیز از سوی متقاضی ثبت لوگو و در سامانه مالکیت معنوی، قابل اعتراض می باشد.

در صورتی که، تقاضای ثبت علامت تجاری یا همان لوگو، مورد پذیرش مرجع ثبت قرار گیرد، مراتب به صورت پست الکترونیکی یا پیامک، برای متقاضیان اعلام می گردد. متقاضی، می بایست ظرف 30 روز برای متقاضیان ایرانی، یا 60 روز برای متقاضیان مقیم خارج از کشور، از تاریخ اعلام، جهت پرداخت هزینه‌ های مربوط به ثبت علامت و انتشار آگهی اقدام نماید.

پس از آگهی اولیه، بر اساس ماده 37 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، یک ماه زمان تعیین می شود تا ذی نفعانی که نسبت به عدم رعایت مفاد ماده 32 در لوگوی درخواستی اعتراضی داشته باشند، برای جلوگیری از ثبت لوگو، اقدام نمایند.

پس از گذشت یک ماه، گواهینامه ثبت لوگو، برای مدت 10 سال، صادر خواهد شد. پس از آن، آگهی دوم در روزنامه رسمی، منتشر گشته و می توان با ارائه نمودن کپی اظهارنامه ثبت لوگو و روزنامه اول و دوم انتشار آگهی، برای صدور پروانه 10 ساله ثبت لوگو، اقدام نمود.

 

 

هزینه های ثبت لوگو شامل چه مواردی است

در بخش های قبل، تعریف لوگو، شرایط، مدارک، مراحل و نحوه ثبت لوگو را بیان نمودیم. همانطور که گفته شد برای ثبت لوگو، می بایست هزینه آن را به اداره مالکیت معنوی، پرداخت نمود. در این بخش، هزینه های لازم، برای ثبت لوگو را بیان کرده که شامل موارد زیر می باشد:

هزینه ثبت اظهارنامه لوگو، در سامانه مالکیت معنوی یا همان سایت ثبت اختراع به آدرس iripo.ssaa.ir

هزینه آگهی تقاضای ثبت لوگو یا همان انتشار آگهی اول

هزینه‌ پرداختی، برای حق‌ ثبت لوگو

هزینه‌ انتشار آگهی دوم در روزنامه رسمی

 

در جدول زیر می توانید، جزئیات قیمت های ثبت لوگو در اداره ثبت را مشاهده نمایید. لازم به ذکر است قیمت ها به تومان، لحاظ شده اند.

 

شخص حقوقی شخص حقیقی اقلام هزینه
400000 200000 حق ثبت اظهارنامه به ازاء یک طبقه
40000 20000 حق ثبت اظهارنامه به ازاء هر طبقه اضافی
2400000 1200000 حق ثبت علامت به ازاء یک طبقه
200000 100000 حق ثبت علامت برای هر طبقه اضافی
معادل حق ثبت علامت معادل حق ثبت علامت حق ثبت تمدید دوره‌ های ده ساله
معادل نصف حق ثبت علامت معادل نصف حق ثبت علامت جریمه تاخیر در تمدید ثبت
100000 50000 هزینه استعلام برای انتقال، اجازه بهره‌ برداری یا اعراض
200000 100000 حق ثبت انتقال قراردادی و قهری به ازاء هر طبقه (با هر تعداد کالا و خدمات)
100000 50000 حق ثبت انتقال قراردادی و قهری برای هر طبقه اضافی
200000 100000 حق ثبت مجوز بهره‌برداری یا فسخ و خاتمه آن به ازاء یک طبقه (با هر تعداد کالا و خدمات)
100000 50000 حق ثبت اجازه بهره‌برداری یا فسخ و خاتمه آن به ازای هر طبقه اضافی
100000 50000 هزینه هربار اصلاح اظهارنامه و ضمائم آن
100000 50000 حق ثبت انتقال اظهارنامه یا اجازه بهر‌ه‌ برداری از آن
100000 50000 حق ثبت تغییرات (غیر از انتقال مالکیت و اجازه بهره‌ برداری)
200000 100000 هزینه صدور گواهی المثنی
10000 5000 هزینه رونوشت مصدق
30000 15000 هزینه اخذ تأییدیه تسلیم اظهارنامه یا صدورگواهی‌ نامه
750000 500000 هزینه رسیدگی به اعتراض به رد ثبت (کمسیون)
3000000 1500000 هزینه رسیدگی به اعتراض به تقاضای ثبت (کمسیون)
4500000 3000000 ودیعه تسلیم دادخواست ابطال به دادگاه
400000 200000 هزینه بررسی اظهارنامه ثبت بین‌المللی به عنوان اداره مبدا

 

لازم به ذکر است، طبقه بندی کالا و خدمات را می توانید از بخش علامت تجاری ( لوگو) در میز خدمات الکترونیک سامانه مرکز مالیات معنوی، به آدرس iripo.ssaa.ir مشاهده نمایید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت لوگو در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت لوگو پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- لوگو چیست؟

لوگو یا علامت تجاری هر نشان قابل رویتی می باشد که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر متمایز سازد برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

2- شرایط ثبت لوگو چیست؟

منحصر به فرد بودن و عدم مغایرت با موازین شرعی نظم عمومی یا اخلاق حسنه از شرایط ثبت لوگو می باشد برای دریافت جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

3- نحوه و مراحل ثبت لوگو چگونه است؟

برای ثبت لوگو می بایست به سامانه مرکز مالیات معنوی مراجعه نموده و با آپلود نمودن مدارک و پرداخت هزینه اظهارنامه ثبت لوگو را ارسال نمود و پس از انتشار آگهی اول و دوم لوگوی خود را ثبت نمود که در متن مقاله مراحل کامل آن آموزش داده شده است.

منبع : ثبت لوگو

انتشار : ۱ اسفند ۱۴۰۰

استعلام اختراع ثبت شده


دلیل لزوم استعلام اختراع، جهت اجتناب از رد درخواست ثبت اختراع بوده؛ چرا که هر اختراع، صرفا، یک مرتبه، قابلیت ثبت داشته و درخواست ثبت اختراع تکراری، رد خواهد شد. سایت مالکیت معنوی، سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده، بوده که نحوه و مراحل استعلام این اختراعات، مراجعه به سامانه مذکور و انتخاب گزینه جست و جو در اختراع می باشد.

 

 

افراد، علاوه بر آنکه بر اموال مادی خود، مالکیت و تسلط داشته و می توانند، برای این مالکیت، از طریق اداره ثبت اسناد و املاک، سند بگیرند، بر اساس حقوق مالکیت فکری و معنوی، مالک آنچه حاصل فکر آن ها بوده، نیز هستند. اختراعات، از جمله مواردی است که افراد مخترع، بر آن ها، مالکیت معنوی داشته و می توانند، این حق مالکیت را از طریق ثبت اختراع مربوطه، در سامانه مالکیت فکری و معنوی، برای خود، محفوظ نگاه دارند.

بر اساس ماده 1 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری: "اختراعی، قابل ثبت است که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد. ابتکار جدید، عبارت است از آنچه که در فن یا صنعت قبلی، وجود نداشته و برای دارنده مهارت عادی در فن مذکور، معلوم و آشکار نباشد" بر اساس این ماده، امکان ثبت اختراعی که پیش از این به ثبت رسیده، وجود نخواهد داشت و درخواست فرد، جهت ثبت اختراع تکراری، رد خواهد شد. به همین جهت، ضروری است، هر فرد، قبل از ثبت اختراع خود، اقدام به استعلام اختراعات ثبت شده نماید.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، در خصوص لزوم استعلام اختراع ثبت شده، توضیح دهیم؛ سپس، سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده را معرفی کرده و نحوه و مراحل انجام استعلام اختراع را، بررسی کنیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.



لزوم استعلام اختراعات ثبت شده

قبل از پاسخ به این پرسش که دلیل لزوم استعلام اختراع چیست؟ ابتدا، بهتر است، درباره مالکیت فکری و معنوی و نحوه محفوظ نگاه داشتن حقوق ناشی از این نوع از مالکیت، توضیح دهیم و بگوییم مالکیت فکری و معنوی، در خصوص چه اموری وجود دارد. سپس، بررسی کنیم که لزوم استعلام اختراع ثبت شده، بر اساس قانون ثبت طرح صنعتی، اختراعات و علائم تجاریچیست.

مفهوم مالکیت فکری و معنوی، در خصوص مالکیت بر آثار هنری - ادبی و آثار صنعتی، مطرح می شود. این مفهوم، به مالکیت انسان، بر آنچه حاصل ذهن و خلاقیت او می باشد، اطلاق می شود. همانگونه که افراد، برای محفوظ نگاه داشتن و اثبات مالکیت خود، بر اموال مادی، اقدام به دریافت سند می نمایند، می توانند، حقوق خود بر آنچه ماحصل فکر و خلاقیت شان می باشد را نیز محفوظ نگاه دارند.

محفوظ نگاه داشتن حقوق افراد، در خصوص اختراعات، آثار ادبی و هنری یا صنعتی حاصل از فکر آنها، با ثبت آن ها، از طریق مراجعه به سامانه مالکیت معنوی، ممکن می باشد. بدین صورت که متقاضی باید، به سامانه مذکور، رفته و پس از ثبت نام و انجام مراحل اولیه، اقدام به اخذ نوبت الکترونیک نموده و به اداره مربوطه مراجعه نماید.

همانطور که اشاره کردیم، یکی از مصادیق مالکیت فکری و معنوی، بر آنچه ماحصل فکر انسان است، مالکیت بر اختراعات می باشد. چنانچه فردی، اقدام به اختراعی نموده که حاوی ابتکار جدیدی در صنعت بوده و پیش از این نیز وجود نداشته، جهت محفوظ نگاه داشتن حق خود بر آن اختراع، باید اقدام به ثبت آن نماید.

مستفاد از قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، هر اختراع، صرفا، یک مرتبه، قابلیت ثبت داشته و امکان ثبت اختراعات تکراری، وجود ندارد. بنابراین، چنانچه فردی، اقدام به ثبت اختراع تکراری کند، درخواست او برای ثبت آن اختراع، از طریق سازمان مالکیت معنوی و سایر مراجع ذی ربط، رد خواهد شد.

با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که دلیل لزوم استعلام اختراع ثبت شده چیست؟ باید گفت: مهم ترین دلیل لزوم استعلام اختراع ثبت شده، اجتناب از رد درخواست ثبت اختراع می باشد؛ چراکه هر اختراع، صرفا، یک مرتبه، قابلیت ثبت داشته و درخواست ثبت اختراع تکراری، رد خواهد شد. به همین جهت، ضروری است، هر فرد، قبل از ثبت اختراع خود، اقدام به استعلام اختراعات ثبت شده، از طریق سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده که مخصوص این امر است نماید.

پس از توضیح درباره مالکیت فکری و معنوی و دلیل لزوم استعلام اختراع ثبت شده، در ادامه، به معرفی سامانه مخصوص این امر پرداخته و در خصوص نحوه و مراحل انجام آن، صحبت خواهیم کرد.

 

 

سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده

در قسمت قبل، در خصوص مالکیت فکری و معنوی، توضیح داده و گفتیم که یکی از مصادیق مالکیت فکری و معنوی، مالکیت افراد، بر اختراعات خود می باشد. همچنین، اشاره کردیم که جهت محفوظ نگاه داشتن حق افراد، بر اختراع خود و مالکیت بر آن، دارندگان حق اختراع باید، از طریق سامانه مالکیت معنوی که از زیر مجموعه های سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور www.ssaa.ir بوده، اقدام به ثبت آن نمایند.

از آنجا که بر اساس قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، امکان ثبت اختراعی که پیش از این، به ثبت رسیده، وجود ندارد و در صورت اقدام، درخواست فرد، رد خواهد شد؛ در این قسمت، قصد داریم، به معرفی سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده بپردازیم و بگوییم که این سامانه، دارای چه امکاناتی، برای مراجعان خود می باشد.

سامانه مالکیت معنوی یا سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده، به آدرس ipm.ssaa.ir، سامانه ای است که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، جهت ارائه خدمات الکترونیکی، به متقاضیان ثبت علائم صنعتی، استعلام علائم صنعتی، ثبت اختراع، استعلام اختراع و سایر موارد مربوط به امور مالکیت فکری و معنوی، راه اندازی شده است. علاوه بر امکان استعلام اختراع ثبت شده، این سامانه، همانند سامانه استعلام برند، از امکانات دیگری نیز بر خوردار می باشد که عبارتند از:

پرسش های متداول: در این گزینه از امکانات سامانه، امکان دسترسی به پرسش های متداول و پاسخ آن ها، در خصوص استفاده از سامانه مالکیت معنوی، موجود است.

آگهی الکترونیکی: این گزینه، جهت اطلاع از لیست آگهی های منتشر شده، طراحی شده است.

جست و جو: از طریق این گزینه، می توان، علائم تجاری، اختراعات و طرح های صنعتی که پیش از این ثبت شده اند را جست و جو کرد.

مرکز مالکیت معنوی: در این قسمت، امکان دسترسی به جدول هزینه های ثبت علائم تجاری، راهنمای استفاده از حساب کاربری، راهنمای ثبت نام و تایید حساب کاربری، قوانین و مقررات، متن سخن رانی ها و پاورپوینت، دسترسی به اداره ثبت اختراعات ملی، اداره ثبت اختراعات صنعتی و سایر موارد، موجود می باشد.

پس از معرفی سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده و امکانات آن، در ادامه، قصد داریم، درباره نحوه و مراحل استعلام اختراعات ثبت شده از طریق سامانه مخصوص آن، صحبت کنیم.

 

 

 

 

نحوه و مراحل استعلام اختراعات ثبت شده

در قسمت های قبل، توضیح دادیم که لزوم استعلام اختراعات ثبت شده، چیست و گفتیم که جهت اجتناب از رد درخواست ثبت اختراع، به جهت تکراری بودن آن، هر فرد، باید، قبل از ثبت اختراعات خود، برای استعلام اختراعات ثبت شده، از طریق سامانه مخصوصی که جهت این امر، راه اندازی شده است، اقدام نماید.

همچنین، اشاره کردیم که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه مالکیت معنوی یا همان سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده، به آدرس ipm.ssaa.ir را، جهت استعلام اختراعات ثبت شده، راه اندازی نموده است. لذا در این قسمت، قصد داریم، در خصوص نحوه و مراحل استعلام اختراعات ثبت شده، در این سامانه توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر می باشد:

در ابتدا، باید، آدرس سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده، یعنی ipm.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید و سپس، گزینه جست و جو را انتخاب نمایید.

 

استعلام اختراع

 

پس از انتخاب گزینه جست و جو، از بین گزینه های نمایش داده شده، گزینه جست و جو در اختراع را انتخاب کنید. شایان ذکر است، نحوه استعلام علائم تجاری نیز با مراجعه به همین سامانه و انتخاب گزینه جست و جو در علامت تجاری می باشد.

 

سامانه پیگیری اختراعات ثبت شده

 

در این مرحله، باید، اطلاعات مورد نیاز هر کادر، نظیر عنوان اختراع، کلمات کلیدی، شماره ثبت و شماره اظهارنامه را وارد کرده و پس از وارد کردن کد امنیتی، گزینه جست و جو را انتخاب کنید. در قسمت "تطابق بر مبنای"، می توانید انتخاب کنید که عنوان اختراع مورد نظر شما، چگونه در بین اختراعات ثبت شده موجود، جست و جو گردد.

 

نحوه و مراحل استعلام اختراع

 

با طی کردن نحوه و مراحل بالا، متقاضی استعلام اختراعات ثبت شده، می تواند، از وضیعت ثبت اختراعات مشابه اختراع خود، مطلع گردد. شایان ذکر است، تبصره ج ماده 5 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، در خصوص زمانی که هنوز، اختراع، ثبت نشده، ولیکن اظهارنامه آن، تقدیم گردیده، مقرر می دارد :

"هرگاه، دو یا چند نفر، مستقل از دیگری، اختراع واحدی کرده باشند، شخصی که اظهارنامه اختراع خود را زودتر تسلیم کرده و یا درصورت ادعای حق تقدم، هر کدام بتوانند اثبات کنند که در تاریخ مقدم، اظهارنامه خود را به صورت معتبر تسلیم کرده‌اند، مشروط بر این‌ که اظهارنامه مذکور، مسترد یا رد نگردیده یا مسکوت گذاشته نشده باشد، حق ثبت اختراع را خواهند داشت‌." بر اساس این ماده، حق تقدم ثبت اختراع، با کسی می باشد که اظهارنامه ثبت اختراع خود را، زودتر تسلیم کرده است.

چنانچه، قصد کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص سایت ثبت اختراع را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، به شما، پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام اختراع در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام اختراع پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- دلیل لزوم استعلام اختراعات ثبت شده چیست؟

دلیل لزوم استعلام اختراعات ثبت شده جهت اجتناب از رد درخواست ثبت اختراع می باشد با این توضیح که هر اختراع صرفا یکبار قابلیت ثبت داشته و درخواست ثبت اختراع تکراری رد خواهد شد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- آدرس سامانه استعلام اختراعات ثبت شده چیست؟

سامانه مالکیت معنوی به آدرس ipm.ssaa.ir زیر نظر سازمان ثبت اسناد و اموال کشور سامانه ای است که جهت استعلام اختراعات ثبت شده راه اندازی شده است که جزئیات آن در متن مقاله موجود می باشد.

3- نحوه و مراحل استعلام اختراعات ثبت شده چیست؟

نحوه و مراحل استعلام اختراعات ثبت شده مراجعه به سامانه مالکیت معنوی و انتخاب گزینه جست و جو در اختراعات می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : استعلام اختراع ثبت شده

انتشار : ۱ اسفند ۱۴۰۰

پیش بینی بورس فردا یکشنبه 1 اسفند


پیش بینی بازار بورس یکشنبه 1 اسفند 1400

 

آراد پورکار، کارشناس و فعال بازار سرمایه، روند شاخص کل را بررسی کرد و گفت : شاخص کل در تایم فریم هفتگی، خط روند صعودی داشته است و در حال حاضر نیز همزمان با درگیر شدن در این خط روند، روند صعودی دیگری دارد که با شیب ملایمی برای کوتاه مدت است.

وی افزود : این نقطه، محدوده تلاقی‌ ای شده که اهمیت نقطه یک میلیون و 200 هزار واحد را نشان می‌ دهد و نقطه‌ ای امن برای شاخص کل است. به عبارتی این محدوده باید حفظ شود، در غیر این صورت شاخص کل در وضعیت خطرناکی قرار خواهد گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد : بر اساس تصویر پایین، شاخص کل هم وزن همچنان در روند نزولی قرار دارد و تا زمانی‌که حداقل کیجونسن خود را به محدوده 335 هزار و 688 واحد برساند، از روند نزولی خارج نخواهد شد. این نقطه با شکست روند نزولی تلاقی دارد و با رسیدن به این محدوده، تارگت 364 تا 369 هزار را می‌ توان برای شاخص هم وزن در نظر گرفت.

پورکار در پایان گفت : به نظر می‌ رسد روند معاملات فردا مجددا متعادل باشد. با توجه به اینکه ابهام همچنان در بازار وجود دارد، بورس نمی‌ تواند جهت مشخصی برای خود پیدا کند. بخشی از این ابهام ناشی از اخبار ضد و نقیض پیرامون مذاکرات برجام است و بخش دیگر به علت کاهش اشتباه نرخ دلار در بازار آزاد است. به طوری‌ که بسیاری از فعالان بازار سرمایه این کاهش نرخ را معیاری برای از دست رفتن ارزش نماد های دلاری می‌ دانند در حالی‌که باید دلار نیمایی را معیار خود قرار دهند‌.

 

منبع : اقتصاد آنلاین

 

در ادامه بخوانید: ثبت نام بورس سجام



سوالات متداول

 

1- ✔️بازار بورس در روز آینده به چه صورت خواهد بود؟

✔️روند آینده بازار بورس با توجه به عوامل تاثیر گذار بر آن در پایان هر روز کاری پیش بینی خواهد شد که در متن خبر به طور کامل توضیح داده شده است.

2- ✔️چه عواملی بر شاخص کل و روند آن تاثیر گذار هستند؟

✔️عوامل سیاسی و اقتصادی متفاوتی بر این شاخص تاثیر گذار است که در متن خبر به آن ها اشاره شده است.

3- ✔️تاثیر گذار ترین سهام ها بر روند شاخص مربوط به چه بخش ها و شرکت هایی می باشد؟

✔️معمولا سهام شرکت های بزرگ تر تاثیر بیشتر و مشهود تری بر روند بازار دارند که در متن خبر به این سهام ها اشاره شده است.

منبع : پیش بینی بورس فردا یکشنبه 1 اسفند

انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

خرید بیمه شخص ثالث


خرید بیمه شخص ثالث، در حال حاضر، به روش غیر حضوری، از طریق سایت شرکت های معتبر ارائه دهنده بیمه نامه شخص ثالث، صورت گرفته و از شرایط نحوه خرید آنلاین این بیمه، نیز می توان به مدت اعتبار یک ساله آن اشاره کرد. همچنین، از عوامل لزوم دریافت این بیمه نامه، پوشش هایی بوده که برای جبران خسارات جانی و مالی، توسط این بیمه نامه ارائه می گردد.

 

 

برخی از بیمه ها، در کشور ایران، جزو پر مخاطب ترین بیمه نامه ها، قرار می گیرند. با توجه به اینکه بیمه نامه شخص ثالث، نیز از نوع بیمه نامه های اجباری، برای دارندگان وسایل نقلیه موتوری، می باشد، الزامی است که این افراد، جهت دریافت این نوع بیمه نامه، اقدام نمایند.

علت اهمیت بیمه شخص ثالث، آن است که زیان های مالی و جانی، وارد شده به شخص ثالث، در حوادث پیش بینی نشده را جبران می کند. همچنین، دارندگان وسایل نقلیه، با در نظر گرفتن شرایط و پوشش های بیمه ای این نوع بیمه نامه، می توانند به صورت غیر حضوری نیز از طریق سایت های معتبر فروش آنلاین بیمه ای، این بیمه نامه را خریداری نمایند.

با توجه به اینکه دریافت بیمه نامه شخص ثالث، برای دارندگان وسایل نقلیه موتوری، امری اجباری است، در ادامه، در رابطه با بیمه شخص ثالث، شرایط و نحوه خرید آنلاین این نوع بیمه نامه و همچنین، لزوم خرید آن، مطالبی آورده شده است.



بیمه شخص ثالث چیست

بیمه شخص ثالث، برای دارندگان وسایل نقلیه، بیمه نامه ای اجباری می باشد؛ در این بیمه نامه، مالک وسیله نقلیه، به عنوان بیمه گذار، مطرح بوده و شخص ثانی نیز شرکت بیمه گر می باشد که متعهد به جبران خسارات وارد شده است. همچنین، شخص ثالث نیز هر فرد زیان دیده در حادثه می باشد.

 

افرادی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث قراردارند، می توانند جهت گرفتن استعلام بیمه شخص ثالث خود، به صورت آنلاین، از طریق سایت بیمه مرکزی، به نشانی اینترنتی www.centinsur.ir، اقدام نمایند.

 

پوشش های بیمه شخص ثالث، جهت جبران هزینه‌ های مالی اشخاص ثالث، در حوادث رانندگی و همچنین، جبران خسارت‌ های جانی وارد شده به سرنشینان خودرو مقصر و خود راننده بیمه گذار، می باشند. این بیمه نامه، هزینه های مرتبط با درمان، فوت و خسارات وارد شده به اموال را جبران می کند.

بیمه شدگان بیمه شخص ثالث، در زمان وقوع حوادث رانندگی، در صورت مقصر بودن، نیز می توانند از پوشش های این بیمه نامه نیز بهره مند شوند. برای این افراد، یکی از شاخه های بیمه شخص ثالث، به عنوان بیمه حوادث راننده، در نظر گرفته شده است که زیان های جانی را جبران می کند و در مقابل جبران خسارات مالی، تعهدی ندارد.

 

 

شرایط خرید بیمه شخص ثالث

متقاضیان، جهت خرید بیمه شخص ثالث، می بایست شرایط لازم برای خرید این بیمه نامه را دارا باشند. شرکت های بیمه گر مختلفی، این بیمه نامه را به بیمه گذاران دارای وسیله نقلیه، ارائه می کنند. بنابراین، افراد متقاضی، می توانند با توجه به شرایط لازم، جهت خرید بیمه شخص ثالث، اقدام نمایند. در ادامه، در رابطه با شرایط کلی خرید بیمه شخص ثالث، برای متقاضیان، توضیحات لازم ارائه شده است.

 

اشخاص متقاضی، می توانند جهت دریافت استعلام سوابق کلی بیمه خودرو، به صورت غیر حضوری، از طریق سایت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اقدام کنند.

 

بیمه نامه شخص ثالث، یک بیمه نامه اجباری، برای دارندگان وسایل نقلیه موتوری، می باشد.

در صورتی که متقاضی دریافت بیمه شخص ثالث، وسیله نقلیه ای را خریداری کرده باشد که آن خودرو و یا موتور سیکلت، دارای بیمه شخص ثالث بوده باشد، دیگر نیازی به خرید بیمه شخص ثالث، تا پیش از اتمام زمان مقرر و تاریخ اتمام بیمه نامه شخص ثالث، نخواهد بود.

بسیاری از شرکت های بیمه گر، پوشش های تصویب شده از سوی سازمان بیمه مرکزی را برای بیمه نامه شخص ثالث، ارائه می دهند.

خرید بیمه شخص ثالث، برای افرادی که تا کنون تصادفات رانندگی با وسیله نقلیه موتوری خود، نداشته اند و خسارت های مالی از سوی شرکت های بیمه گر، دریافت نکرده اند، با تخفیف صورت می گیرد.

خرید بیمه شخص ثالث، می بایست به صورت یک ساله انجام شود. همچنین، متقاضیان، می توانند پس از اتمام تاریخ سر رسید بیمه شخص ثالث خود، شرکت بیمه گر خود را تغییر داده و از شرکت دیگری، بیمه نامه دریافت نمایند.

 

دارندگان وسیله نقلیه خودرو، می توانند جهت خرید بیمه خودرو، به صورت آنلاین، از طریق سایت های فروش آنلاین بیمه نامه خودرو، اقدام کنند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه خرید بیمه نامه خودرو، به صورت غیر حضوری، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

 

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

خرید بیمه شخص ثالث، می ‌تواند خسارت های ناشی از حوادث و همچنین، خطراتی که وسیله نقلیه شما را تهدید می ‌کند، تا حد بسیار زیادی، کاهش دهد. بسیاری از شرکت های بیمه گر، با فراهم نمودن امکان خرید آنلاین این بیمه شخص ثالث، برای خودرو و یا موتور سیکلت، در مدت زمان کوتاه، توانسته اند کمک بزرگی به متقاضیان دریافت این بیمه نامه کنند. در ادامه، در رابطه با نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث، توضیحات لازم ارائه شده است.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث خودرو

 

برای خرید آنلاین بیمه شخص ثالث، ابتدا، وارد سایت بیمیتو، شوید. پس از ورود به این سایت، به نشانی اینترنتی bimito.com، بر روی گزینه شخص ثالث، کلیک نمایید.

 

خرید بیمه شخص ثالث

 

حال، به بخش خرید آنلاین بیمه شخص ثالث، وارد شده اید. به منظور خرید آنلاین این بیمه نامه، لازم است که ابتدا، نوع و کاربری وسیله نقلیه خود را انتخاب نموده و سپس، گزینه مرحله بعد را بزنید.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در این مرحله، می بایست برند، مدل و همچنین، سال ساخت وسیله نقلیه را انتخاب نموده و سپس، بر روی گزینه مرحله بعد، کلیک کنید.

 

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در این بخش، نام شرکت بیمه ‌گر قبلی خود را انتخاب نموده و سپس، گزینه مرحله بعد را بزنید.

 

نحوه خرید بیمه شخص ثالث

 

در این مرحله، می بایست تاریخ شروع و اتمام بیمه ‌نامه قبلی خود را وارد نمایید و سپس، بر روی گزینه مرحله بعد، کلیک نمایید.

 

خرید بیمه شخص ثالث

 

در این صفحه، می بایست به این سوال پاسخ دهید که آیا در مدت بیمه نامه قبلی، تغییر مالکیت وسیله نقلیه داشته اید و پس از پاسخ به این سوال، بر روی گزینه مرحله بعد بزنید.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در این بخش، می بایست درصد تخفیف خود را دقیقا مطابق بیمه نامه و بدون افزودن هیچ عددی، وارد نمایید و سپس، گزینه مرحله بعد را انتخاب کنید.

 

خرید بیمه شخص ثالث

 

در این مرحله، می بایست به این سوال پاسخ دهید که آیا از بیمه ‌نامه قبلی خود، خسارت دریافت کرده اید و پس از پاسخ به آن، گزینه استعلام قیمت را انتخاب نمایید.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

حال، می توانید در این صفحه، لیست بیمه نامه های شخص ثالث که بر اساس شرایط شما، قابلیت صدور دارند را مشاهده کنید.

 

نحوه خرید بیمه شخص ثالث

 

در این صفحه، می توانید قیمت ها و پوشش های مختلف این بیمه نامه ها را مشاهده کنید و پس از مقایسه آن ها با یکدیگر، با کلیک کردن بر روی گزینه سفارش، اقدام به خرید بیمه شخص ثالث، به صورت آنلاین نمایید.

 

اشخاصی که قصد خرید بیمه شخص ثالث را دارند، بهتر است ابتدا، میزان نرخ بیمه شخص ثالث که هر ساله توسط شورای عالی بیمه، تعیین می گردد را ملاحظه نمایند.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث موتور سیکلت

 

برای خرید آنلاین بیمه شخص ثالث موتور سیکلت، ابتدا، وارد سایت بیمیتو، شوید. پس از ورود به این سایت، به نشانی اینترنتی bimito.com، بر روی گزینه موتور سیکلت، کلیک نمایید.

 

خرید بیمه شخص ثالث

 

حال، به بخش خرید آنلاین بیمه شخص ثالث موتور سیکلت، وارد شده اید. به منظور خرید آنلاین این بیمه نامه، لازم است که ابتدا، مدل و سال ساخت وسیله نقلیه موتوری خود را انتخاب نموده و سپس، گزینه تایید و ادامه را بزنید.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در این مرحله، نام شرکت بیمه ‌گر قبلی خود را انتخاب نموده و سپس، گزینه تایید و ادامه را انتخاب نمایید.

 

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در این قسمت، می بایست تاریخ شروع و اتمام بیمه ‌نامه قبلی خود را وارد نموده و سپس، گزینه تایید و ادامه را انتخاب کنید.

 

نحوه خرید بیمه شخص ثالث

 

در این مرحله، می بایست به این سوال پاسخ دهید که آیا در مدت بیمه نامه قبلی، تغییر مالکیت وسیله نقلیه داشته اید و پس از پاسخ به این سوال، بر روی گزینه تایید و ادامه، کلیک نمایید.

 

خرید بیمه شخص ثالث

 

در این صفحه، می بایست درصد تخفیف خود را دقیقا مطابق بیمه نامه و بدون افزودن هیچ عددی، وارد نموده و سپس، بر روی گزینه تایید و ادامه بزنید.

 

نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در این قسمت، می بایست به این سوال پاسخ دهید که آیا از بیمه ‌نامه قبلی خود، خسارت گرفته اید و پس از پاسخ به آن، گزینه استعلام قیمت را انتخاب کنید.

 

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

حال، می توانید در این صفحه، لیست بیمه نامه های شخص ثالث موتور سیکلت را مشاهده نمایید.

 

نحوه خرید بیمه شخص ثالث

 

در نهایت، در این صفحه، می توانید قیمت ها و پوشش های مختلف بیمه نامه شخص ثالث موتور سیکلت را با یکدیگر، مقایسه نموده و سپس، با کلیک کردن بر روی گزینه سفارش، اقدام به خرید بیمه شخص ثالث موتور سیکلت به صورت آنلاین نمایید.

 

دارندگان وسیله نقلیه موتور سیکلت، می توانند جهت خرید بیمه موتور سیکلت، به صورت غیر حضوری، از طریق سایت های فروش آنلاین بیمه نامه موتور سیکلت، اقدام کنند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه خرید بیمه نامه موتور سیکلت، به صورت آنلاین، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

لزوم خرید بیمه شخص ثالث

همانطور که گفته شد، خرید بیمه نامه شخص ثالث، اجباری بوده و تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری، می بایست از این بیمه نامه، استفاده کنند و در صورتی که وسیله نقلیه ای، دارای بیمه شخص ثالث نباشد، حتما توسط پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه خواهد شد و برای صاحب آن، عواقب سنگینی نیز خواهد داشت. در ادامه، به دلیل اهمیت بیمه نامه شخص ثالث برای دارندگان وسایل نقلیه، در رابطه با لزوم خرید بیمه شخص ثالث، توضیحات لازم آورده شده است.

 

افرادی که تحت پوشش بیمه بدنه خودرو می باشند، می توانند برای گرفتن استعلام بیمه بدنه خودرو خود، به صورت اینترنتی، از طریق سایت بیمه مرکزی، اقدام نمایند.

 

خرید و فروش وسایل نقلیه که فاقد بیمه شخص ثالث می باشند، غیر قانونی و ممنوع است.

رانندگانی که وسایل نقلیه آن ها، دارای بیمه نامه شخص ثالث نمی باشند، مجاز به تردد در سطح شهر و جاده ها نخواهند بود.

در صورتی که پلیس راهنمایی و رانندگی، متوجه تردد یک وسیله نقلیه، بدون داشتن بیمه نامه شخص ثالث شود، حتی بدون گرفتن استعلام خلافی خودرو، می تواند دستور توقیف آن را صادر نماید.

اگر رانندگان وسایل نقلیه موتوری، در زمان وقوع تصادفات رانندگی، باعث فوت و یا آسیب دیدگی یک شخص ثالث شوند، تا زمان پرداخت تمامی هزینه های مربوط به خسارات وارد شده، اعم از مالی و جانی، به شخص ثالث، زندانی خواهند شد.

رانندگان، می بایست به زمان اتمام تاریخ سررسید بیمه شخص ثالث خود، دقت داشته باشند؛ زیرا پس از گذشت تاریخ انقضای بیمه نامه، می بایست برای خرید بیمه نامه شخص ثالث، دیرکرد و جریمه پرداخت کنند و لازم به ذکر است که جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث، به هیچ عنوان، قابل بخشش نمی باشد.

در صورتی که تاریخ بیمه شخص ثالث شما، به پایان رسیده باشد، در حوادث رانندگی چه مقصر باشید و چه زیان دیده، با مشکلات متعددی، مواجه خواهید داشت. توجه داشته باشید، در صورت مقصر بودن، پرداخت تمامی هزینه‌ ها و خسارات مالی و جانی، بر عهده‌ شما خواهد بود.

 

افرادی که تمایل دارند تحت پوشش بیمه بدنه قرار بگیرند، می توانند جهت خرید بیمه بدنه، به صورت آنلاین، از طریق سایت های معتبر فروش اینترنتی بیمه بدنه، اقدام کنند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه خرید بیمه بدنه، به صورت غیر حضوری، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید بیمه شخص ثالث ​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خرید بیمه شخص ثالث پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث به چه صورت است؟

✔️خرید بیمه شخص ثالث به صورت آنلاین از طریق سایت شرکت های بیمه گر امکان پذیر است که مراحل آن از طریق سایت بیمیتو نیز در متن مقاله آورده شده است.

2- ✔️شرایط خرید بیمه شخص ثالث به چه صورت می باشد؟

✔️یکی از شرایط خرید بیمه شخص ثالث این است که این بیمه یک بیمه نامه اجباری برای دارندگان وسایل نقلیه موتوری می باشد که در متن مقاله نیز دیگر شرایط لازم توضیح داده شده است.

3- ✔️نحوه خرید آنلاین بیمه شخص ثالث موتور سیکلت چگونه است؟

✔️خرید بیمه شخص ثالث موتور سیکلت به صورت آنلاین از طریق سایت های معتبر فروش اینترنتی بیمه ای امکان پذیر است که مراحل آن از طریق سایت بیمیتو نیز در متن مقاله آورده شده است.

منبع : خرید بیمه شخص ثالث

انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

تمدید کارت بازرگانی


مهلت تمدید کارت بازرگانی، قبل از سررسید انقضای کارت است. نحوه تمدید این کارت، با مراجعه به سامانه جامع تجارت ایران که جهت انجام این موضوع، راه اندازی شده می باشد. داشتن برگه مفاصا حساب مالیاتی، از جمله مدارک لازم، جهت تمدید کارت بازرگانی بوده و هزینه این تمدید، در حدود 59 هزار تومان خواهد بود که این مبلغ، غیر از حق عضویت است.

 

 

کارت بازرگانی، یکی از مهم ترین مدارک مورد نیاز، برای اشخاص حقیقی یا حقوقی ای است که قصد انجام صادرات، واردات و انجام فعالیت تجاری، در سطح بین المللی را دارند. بدون داشتن این کارت، انجام این فعالیت ها، غیر ممکن بوده و از آنجا که به موجب قانون، امکان اجاره آن نیز وجود ندارد و این عمل، جرم محسوب می گردد، هر فرد، باید، کارت مختص به خود را داشته باشد.

برای دریافت کارت بازرگانی، متقاضیان باید، پس از تکمیل مدارک لازم، به سامانه جامع تجارت ایران، مراجعه کرده و با ارائه مدارک و هزینه های لازم، درخواست خود را در سامانه ثبت کنند. اما، از آنجا که کارت های بازرگانی، برای مهلت معینی اعتبار دارند، دارندگان آن، باید، قبل از انقضای مهلت اعتبار کارت، در خصوص تمدید کارت بازرگانی خود، اقدامات لازم را انجام دهند تا مشمول دعاوی مرتبط با کارت بازرگانی نگردند.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، درباره مهلت تمدید کارت بازرگانی و سامانه آن توضیح دهیم؛ سپس بگوییم که نحوه تمدید آن و مدارک لازم برای انجام این امر، چیست و متقاضی تمدید این کارت، چه میزان هزینه، باید پرداخت کند. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.



مهلت تمدید کارت بازرگانی

قبل از پاسخ به این سوال که مهلت تمدید کارت بازرگانی، چه زمانی می باشد و نحوه آن، به چه صورت خواهد بود؟ باید در ابتدا، درباره کارت بازرگانی و مدت اعتبار آن، توضیح دهیم و سپس، بگوییم که مهلت تمدید کارت بازرگانی، چه زمانی است. کارت بازرگانی، از جمله مهم ترین مدارکی می باشد که تاجر ها و اشخاصی که قصد تجارت بین الملل و واردات و صادرات کالا را دارند، باید از آن، بر خوردار باشند.

به طور معمول، مدت اعتبار کارت بازرگانی، هنگامی که فرد متقاضی، برای مرتبه اول، اقدام به دریافت آن می کند، یک سال است. پس از گذشت یک سال، در صورت داشتن شرایط مورد نظر، نظیر تسویه حساب مالیاتی، میزان انجام واردات و صادرات و سایر موارد، این مدت، می تواند، به سه تا پنج سال افزایش یابد که این افزایش، با تمدید کارت بازرگانی، در سامانه مخصوص آن، صورت می گیرد.

مهلت تمدید کارت بازرگانی، پس از سر رسید اعتبار کارت بازرگانی خواهد بود. بسته به اینکه اعتبار کارت بازرگانی، یک ساله است یا سه و پنج ساله، مهلت تمدید کارت بازرگانی نیز متغییر می باشد. دارنده کارت بازرگانی باید، قبل از سررسید انقضای کامل آن، با داشتن مدارک مورد نیاز، نظیر مدارک هویتی و برگه مفاصا حساب مالیاتی و پرداخت هزینه های لازم، اقدام به تمدید کارت خود کند تا با دعاوی مربوط به کارت بازرگانی، مواجه نگردد.

پس از ارائه توضیحات لازم درباره مهلت تمدید کارت بازرگانی، در ادامه مقاله، قصد داریم، در خصوص سامانه تمدید کارت بازرگانی صحبت کنیم.

 

 

سامانه تمدید کارت بازرگانی

در قسمت قبل، در خصوص مهلت تمدید کارت بازرگانی، توضیح دادیم و گفتیم که جهت اجتناب از دعاوی کارت بازرگانی، بهتر است که دارنده آن، اندکی قبل از سررسید و انقضای اعتبار کارت، با در دست داشتن مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه های لازم، از طریق سامانه مخصوص، اقدام به تمدید کارت بازرگانی خود کند. از این رو، در این قسمت، قصد داریم، به معرفی سامانه تمدید کارت بازرگانی بپردازیم.

سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir، و سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند، به آدرس cscs.chambertrust.ir سامانه هایی بوده که توسط وزارت معدن، صنعت و تجارت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با هدف ارائه خدمات الکترونیکی، به متقاضیان صدور کارت بازرگانی و تمدید آن، راه اندازی شده اند. این سامانه ها، به کاربران ایرانی و خارجی متقاضی تمدید کارت بازرگانی یا صدور آن، ارائه خدمات می نماید.

متقاضیان تمدید کارت بازرگانی، باید، ابتدا، وارد سامانه جامع تجارت ایران شده و درخواست تمدید کارت بازرگانی خود را ثبت کنند. پس از آن، به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمندرفته و درخواست خود را پیگیری نمایند. خدمات سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند، منحصر به صدور و تمدید کارت بازرگانی، برای اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.

از دیگر امکانات سامانه تمدید کارت بازرگانی یا همان سامانه جامع تجارت ایران، امکان استعلام شناسه کالا، امکانات مربوط به فیلم های آموزشی، امکانات مربوط به مستندات و امکانات مربوط به پاسخ به سوالات متداول در خصوص تجارت داخلی و خارجی و همچنین، امکانات مربوط به زیر سامانه های آن می باشد.

پس از توضیح در خصوص مهلت تمدید کارت بازرگانی و سامانه مخصوص تمدید آن، در ادامه، قصد داریم، در خصوص نحوه تمدید و مدارک لازم این امر، صحبت کنیم.

 

 

 

 

نحوه تمدید کارت بازرگانی

در قسمت قبل، در خصوص سامانه تمدید کارت بازرگانی، توضیح دادیم و گفتیم که یکی از مراحل دریافت کارت بازرگانی و تمدید آن، مراجعه به سامانه جامع تجارت ایران، به آدرس ntsw.ir، است. لذا در این قسمت، قصد داریم، درباره نحوه تمدید کارت بازرگانی، صحبت کنیم که مطابق مراحل زیر می باشد:

 

ابتدا، باید، عبارت سامانه جامع تجارت ایران یا آدرس ntsw.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده، تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید و سپس، گزینه ورود به سامانه را انتخاب کنید. در صورتی که از قبل، در این سامانه ثبت نام نیستید، ابتدا، اقدام به ثبت نام خود نمایید.

 

تمدید کارت بازرگانی 1400

 

بعد از ورود به سامانه، گزینه بارگذاری صلاحیت را انتخاب کنید.

 

نحوه تمدید کارت بازرگانی 1400

 

در صورت انتخاب گزینه بارگذاری صلاحیت، گزینه کارت بازرگانی را مشاهده خواهید کرد و باید، گزینه درخواست تمدید کارت بازرگانی را انتخاب کنید.

 

مدارک و هزینه تمدید کارت بازرگانی

 

در صورت انتخاب درخواست تمدید، فرد متقاضی باید، اقدام به وارد کردن و بارگذاری اطلاعات و مدارک لازم نماید که این اطلاعات و مدارک، شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، کد پستی، شماره همراه، تصاویر و اطلاعات کارت بازرگانی منقضی شده، اطلاعات و مدارک مرتبط با دسته چک صیادی و حساب جاری مربوط به آن می باشد.

پس از وارد کردن اطلاعات و مدارک مورد نیاز تمدید کارت بازرگانی، درخواست فرد، از سمت اتاق بازرگانی، مورد بررسی قرار می گیرد. پس از این مرحله، متقاضی باید، جهت ادامه درخواست خود، به سامانه کارت بازرگانی هوشمند، به آدرس cscs.chambertrust.ir مراجعه نماید و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، درخواست تمدید کارت بازرگانی را تکمیل کند.

 

سامانه  تمدید کارت بازرگانی

 

پس از توضیح مهلت و نحوه تمدید کارت بازرگانی، در ادامه، قصد داریم، درباره مدارک لازم این امر و هزینه تمدید کارت بازرگانی صحبت کنیم.

 

 

مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی

در قسمت قبل، توضیح دادیم که نحوه تمدید کارت بازرگانی، چگونه است و مهلت آن، تا چه زمانی می باشد. پس از توضیحاتی که در خصوصسامانه و نحوه تمدید کارت بازرگانی دادیم، در این قسمت، قصد داریم، درباره مدارک لازم، برای تمدید کارت بازرگانی صحبت کنیم و بگوییم شرکت های تجاری یا اشخاص متقاضی این امر، باید از چه مدارکی برخوردار باشند. مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی، عبارتند از:

 

اصل کارت بازرگانی و دو سری کپی از آن

اصل کارت ملی شخص حقیقی و اصل کارت ملی مدیر عامل برای اشخاص حقوقی

عکس سه در چهار، 2 قطعه و در صورتی که مدیر عامل شرکت، تغییر کرده، دو قطعه عکس شش در چهار از مدیر عامل.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مربوط به سال های هزار و سیصد و نود تا هزار و سیصد و نود و چهار

ارائه مفاصا حساب مربوط به بیمه تامین اجتماعی (در خصوص اشخاص حقوقی)

ارائه مفاصا حساب تصفیه حساب مالیاتی مربوط به سال جاری

آگهی روزنامه رسمی تاسیس شرکت و آخرین صورت جلسه تغییرات (در خصوص شخص حقوقی)

اصل گواهی بانک که موید داشتن حساب جاری، توسط فرد متقاضی تمدید کارت بازرگانی بوده و بیان می دارد که شخص، فاقد هرگونه چک برگشتی است و در دو سال ماقبل، گردش مالی مناسبی داشته است.

کپی برابر اصل سند مالکیت یا اجاره نامه محضری، در خصوص شرکت هایی که مدیر عامل شرکت، تغییر کرده یا بیش از دو سال، از تمدید کارت قبلی می گذرد.

اصل کارت پایان خدمت مدیر عامل، در صورت تغییر مدیر عامل شرکت.

اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل یا شخص متقاضی تمدید کارت بازرگانی، در صورتی که مدیر عامل، تغییر کرده یا بیش از دو سال، از تمدید کارت می گذارد.

 

 

هزینه تمدید کارت بازرگانی

در قسمت های قبل، در خصوص مدارک لازم، جهت تمدید کارت بازرگانی، توضیح دادیم و گفتیم که نحوه تمدید آن، با مراجعه به سامانه جامع تجارت ایران می باشد. پس از ارائه توضیحات لازم در خصوص مدارک، در این قسمت، قصد داریم، درباره هزینه تمدید کارت بازرگانی، صحبت کنیم که این هزینه ها عبارتند از:

هزینه تمدید کارت، 44 هزار تومان

هزینه ابطال تمبر، 5 هزار تومان

هزینه حق عضویت یکساله اتاق بازرگانی که با توجه به مبلغ سرمایه، می تواند مبلغ 200 هزار، 400 هزار یا 500 هزار تومان باشد.

چنانچه، قصد کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص شرایط دریافت کارت بازرگانی را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، به شما پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تمدید کارت بازرگانی در​ کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تمدید کارت بازرگانی​​ پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- سامانه تمدید کارت بازرگانی چیست؟

سامانه تمدید کارت بازرگانی به آدرس ntsw.ir می باشد که دارای امکانات مختلف بوده و جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی چه می باشد؟

مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی سند تسویه حساب مالیاتی یا مفاصا حساب و سایر مدارکی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

3- مهلت تمدید کارت بازرگانی چقدر است؟

مهلت تمدید کارت بازرگانی قبل از سررسید انقضای آن می باشد که جزئیات مربوط به این موضوع در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : تمدید کارت بازرگانی

انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

جزئیات ممنوعیت ورود کارمندان واکسن نزده به ادارات دولتی


مدیر روابط عمومی دیوان عدالت اداری گفت: مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا صرفا اقدام به تخلف انگاری کرده و متضمن حکمی که دلالت بر اختیار دستگاه اجرایی نسبت به جلوگیری از ورود کارمندان باشد نیست.

مجید بشیری، مدیر روابط عمومی دیوان عدالت اداری با اشاره به انتشار خبر رای دیوان به نفع واکسن نزده‌ها گفت: بر خلاف مساله دریافت دز اول واکسن کرونا شرط فعالیت مشاغل از اول آبان ماه در مورد مشاغل آزاد ، مصوبه جلسه (۲۴ مهر ماه) ستاد ملی مدیریت کرونا، در مورد کارمندان دولت، به سازمان امور اداری و استخدامی تکلیف کرده که مصوبات قبلی را بازنگری کرده و با همکاری وزارت بهداشت بخشنامه جدیدی تنظیم کند به گونه‌ای که کارکنان دولت عموماً نسبت به تزریق واکسن اقدام و در محل کار خود حضور داشته باشند و برای متخلفین ضمانت اجرایی لازم پیش بینی شود.

وی در ادامه اضافه کرد: ما در رای هیات عمومی، که از موارد صلاحیت دیوان عدالت اداری بوده، گفته‌ایم هر چند بند سه بخشنامه مورد شکایت در اجرای این مصوبات وضع شده لکن مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا صرفاً اقدام به تخلف انگاری کرده و متضمن حکمی که دلالت بر اختیار دستگاه اجرایی نسبت به جلوگیری از ورود کارمندان دولتی باشد نیست؛ بنابراین تصویب بند سه بخشنامه مورد شکایت را خارج از صلاحیت مقام واضع مقرره و مغایر با مصوبه مذکور ستاد ملی بیماری کرونا دانسته و ابطال شد. در این ارتباط هیچ دستگاهی اختیار این کار را ندارد که مستند خود را مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ۲۴ مهرماه قرار دهد.

منبع: جزئیات ممنوعیت ورود کارمندان واکسن نزده به ادارات دولتی

در ادامه بخوانید : سایت ثبت نام کارت دیجیتال واکسن کرونا vcr.salamat.gov.ir

انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

انتقال سند در صلح عمری


اگر قرارداد صلح عمری با رعایت شرایط قانونی در محضر منعقد شود ، در همان زمان ، سند ملکی ، به نام صلح گیرنده منتقل خواهد شد ؛ لذا در صلح عمری سند منتقل می شود . البته ، انتقال سند در صلح عمری ، نیازمند ارائه سند ملکی ، استعلام شهرداری و دارایی و مدارک هویتی طرفین به محضر می باشد .

 

 

عقد صلح ، یکی از انواع عقود و قراردادهایی است که در قانون مدنی ، به احکام مربوط به آن پرداخته شده است . بر اساس قانون مدنی ، عقد صلح ، می تواند به دو صورت انجام شود ؛ به این معنا که یا عقد صلح ، در مقام انجام یک معامله ، منعقد شده و یا اینکه به منظور خاتمه دادن به اختلافات میان افراد یا جلوگیری از ایجاد اختلاف ، به کار می رود . همچنین ، قرارداد صلح ، می تواند به صورت رقبی و یا به شکل عمری منعقد شود .

در صلح عمری ، صلح کننده ، اموال خود را به شخص دیگری منقل می کند ؛ به شرط اینکه تا پایان مدت زمان حیاتش ، بتواند همچنان از منافع آن ، استفاده کند و صلح گیرنده ، نتواند وی را از استفاده از منافع مال صلح شده ، محروم کند . اما با توجه به اینکه مالکیت مال صلح شده ، به محض انعقاد قرارداد ، به صلح گیرنده منتقل می شود ، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا در صلح عمری سند منتقل می شود ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، به بررسی این موضوعات می پردازیم که سند صلح عمری چیست و آیا در صلح عمری سند منتقل می شود ؟ در ادامه نیز ، شرایط و مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری را مورد بررسی قرار داده و به این موضوع می پردازیم که آثار انتقال سند در این قرارداد چیست ؟



سند صلح عمری چیست

قرارداد صلح عمری ، مانند سایر عقود و قراردادها همچون عقد بیع ، عقد هبه و غیره ، آثار حقوقی خاصی به دنبال خواهد داشت . ایجاد این آثار در خصوص قراردادها ، در بسیاری از موارد ، ممکن است مورد خدشه قرار گرفته و یکی از طرفین یا شخص ثالثی ، منوط به این است که قرارداد ، منکر وجود این قرارداد و آثار آن شود . به همین دلیل ، لازم است که طرفین قراردادها ، همواره ، نسبت به مکتوب کردن متن قرارداد ، اقدام نموده تا از ایجاد اختلاف در خصوص آن ، جلوگیری به عمل آید .

به عنوان نمونه ، ممکن است که صلح عمری ، به صورت شفاهی میان دو نفر منعقد شده ولی بعدها ، در خصوص اصل وجود صلح عمری و یا شرایط صلح عمری ، اختلافاتی ایجاد شود . در این گونه موارد ، ممکن است لازم باشد با مراجعه به دادگاه ، اختلافات ایجاد شده را حل و فصل نمود . به همین خاطر ، در قراردادهای مهمی همچون صلح عمری ، که منجر به انتقال مالکیت و سند ملکی به نام دیگری می شود ، تنظیم سند صلح عمری ، بسیار پر اهمیت است .

اما در همین رابطه ، ممکن است این سوال نیز مطرح شود که سند صلح عمری چیست و منظور از انتقال سند در صلح عمری چیست ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که منظور از سند صلح عمری ، نوشته ای است که در آن ، عقد صلح عمری و شرایط طرفین در خصوص آن ، از جمله حق فسخ قرارداد صلح عمری و مواردی از این قبیل ، درج می شود .

البته ، سند صلح عمری ، می تواند به دو صورت نوشته شود . در حالت اول ، سند صلح عمری ، یک سند عادی است که به موجب آن ، طرفین ، اقدام به مکتوب کردن شرایط خود در یک برگه معمولی نموده و ذیل آن را امضا می نمایند . اما در حالت دوم ، طرفین ، به تنظیم یک سند عادی اکتفا نکرده و برای تنظیم قرارداد به صورت رسمی ، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و صلح عمری محضری یا رسمی تنظیم می نمایند . در قسمت بعد ، به این سوال پاسخ می دهیم که آیا در صلح عمری سند منتقل می شود ؟

حتما بخوانید: سند چیست و انواع آن

 

بررسی حقوقی انتقال سند در صلح عمری

در ماده 752 قانون مدنی ، عقد صلح ، تعریف و شرایط آن بیان شده است که بر اساس آن ، قرارداد صلح ، می تواند در مقام انجام معاملات مد نظر طرفین ، منعقد شده و یا اینکه برای رفع تنازع موجود یا جلوگیری از ایجاد آن در آینده ، مورد استفاده قرار گیرد . به همین دلیل ، قرارداد صلح ، کاربرد وسیعی در مقام انجام معامله و انتقال مال و اموال ، به اشخاص دیگر دارد .

بر اساس قانون ، در یک تقسیم بندی، قرارداد صلح را می توان به دو نوع صلح رقبی و صلح عمری تقسیم بندی کرد . بر این اساس ، صلح رقبی ، قراردادی است که شخص صلح کننده ، حق بهره برداری از اموال خود را ، برای مدت زمان مشخص ، به دیگری منتقل می کند . اما در قرارداد صلح عمری ، شخص ، می تواند حق بهره برداری از منافع مال را به خود اختصاص داده، ولی مالکیت آن را به دیگری ، انتقال بدهد .

به عبارت دیگر ، صلح عمری ، به قراردادی گفته می شود که در آن ، شخص ، اقدام به انتقال مالکیت اموال خود به دیگری نموده و در عین حال ، حق استفاده از منافع آن را تا پایان مدت حیات ، برای خود نگه می دارد . مثلا ، در صلح عمری برای فرزند ، پدر می تواند به جای اینکه ملک خود را به نفع فرزند ، وصیت کرده یا آن را در قالب عقد بیع ، به وی منتقل کند ، با تنظیم صلح نامه ، آن را به فرزند منتقل کند ، ولی تا پایان حیات ، خود از منافع آن استفاده کرده و مثلا در آن ملک ، سکونت داشته باشد .

اما سوال مهمی که در خصوص صلح عمری وجود دارد ، این است که آیا در صلح عمری سند منتقل میشود ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا ، زمانی که قرارداد صلح عمری به صورت صحیح ، انجام شود ، مالکیت عین صلح شده ، به صلح گیرنده یا متصالح ، منتقل می شود و انتقال مالکیت به صلح گیرنده ، رخ می دهد . به همین دلیل ، می توان گفت که از زمان انعقاد قرارداد صلح عمری در محضر ، انتقال سند در صلح عمری ، نیز صورت می گیرد .

به عبارت دیگر ، صلح عمری ، منجر به انتقال سند به نفع متصالح می شود و او ، مالک جدید مال صلح شده ، محسوب می شود و می تواند حقوق مالکانه خود را در آن ، اعمال نماید ؛ منوط به اینکه ، حقوق صلح کننده را رعایت کرده و مانع استفاده وی از مال صلح شده ، نشود . در ادامه ، شرایط و مدارک لازم برای انتقال سند در قرارداد صلح عمری را نیز توضیح خواهیم داد .

بیشتر بخوانید: صلح عمری و مزایای آن

 

 

 

شرایط انتقال سند در صلح عمری

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که صلح عمری چیست و اینکه آیا در صلح عمری سند منتقل می شود یا خیر . همانطور که گفته شد ، در صلح عمری ، انتقال سند ملکی ، امکان پذیر است ؛ با این وجود ، انتقال سند در صلح عمری ، منوط به وجود شرایطی است . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم که شرایط انتقال سند در صلح عمری چیست ؟

در پاسخ به این سوال که شرایط انتقال سند در صلح عمری چیست ، باید گفت که اگر طرفین ، قصد داشته باشند که پس از انعقاد قرارداد صلح عمری ، سند را انتقال دهند و به عبارت دیگر ، سند ملکی جدیدی برای صلح گیرنده ، دریافت کنند ، می بایست به صورت محضری ، اقدام به انعقاد قرارداد صلح عمری نمایند .

در این خصوص ، باید این توضیح را افزود که اصولا تنظیم صلح نامه ، می تواند به دو شکل باشد . در شکل اول ، طرفین قرارداد صلح ، با تنظیم یک صلح نامه دستی ، اقدام به انعقاد موضوع صلح نموده و شرایط مورد نظر خود را بر روی یک برگه عادی ، تنظیم می نمایند . با این حال ، از آن جهت که صلح عمری ، منجر به انتقال مالکیت به دیگری شده و ممکن است در خصوص این موضوع ، بعدها اختلافاتی ایجاد شود ، بسیاری از افراد ، ترجیح می دهند به صورت رسمی ، قرارداد صلح عمری تنظیم نمایند .

تنظیم صلح نامه محضری ، به این صورت است که افراد ، با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و ارائه مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری ، یک صلح نامه ، به صورت رسمی ، تنظیم نموده و شرایط خود را در آن ، مشخص می کنند . در صورت تنظیم صلح نامه محضری ، اختلاف در خصوص قرارداد صلح عمری ، به حداقل ممکن می رسد و همچنین ، سند ملک ، به نام دیگری ، انتقال پیدا می کند .

به همین دلیل ، در پاسخ به این سوال که شرایط انتقال سند در صلح عمری چیست ، باید گفت که انتقال سند در صلح عمری ، منوط به تنظیم صلح نامه محضری است . لذا ، در صورت تنظیم صلح نامه دستی ، علی رغم اینکه انتقال مالکیت رخ می دهد ، انتقال سند انجام نشده و طرفین ، پس از تنظیم صلح نامه دستی ، می بایست به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نموده و انتقال سند را انجام دهند که در قسمت بعد ، مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری را نیز ، توضیح می دهیم .

علاوه بر این ، از دیگر شرایط انتقال سند در صلح عمری ، می توان به توقیف یا در رهن نبودن آن ملک اشاره نمود ؛ چرا که بر اساس قانون مدنی ، راهن نمی تواند در رهن تصرفی کند که منافی حق مرتهن باشد ؛ مگر با اذن و اجازه او . به عنوان مثال ، در صورتی که سند ملکی در رهن بانک باشد ، نمی توان آن را به نفع دیگری صلح عمری نمود . با این حال ، در مورد املاک مشاع ، مالک ، می تواند حصه یا سهم خود را با استفاده از قرارداد صلح عمری ، به دیگری منتقل نماید .

بیشتر بخوانید: سوالات صلح عمری

 

مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری

در بخش های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که آیا در صلح عمری ، سند منتقل می شود و شرایط آن چیست . همانطور که گفته شد ، انتقال سند در صلح عمری ، منوط به ثبت محضری آن ، در دفتر اسناد رسمی است . اما سوال مهمی که در این خصوص ، مطرح می شود ، آن است که انتقال سند ملکی در قرارداد صلح عمری ، نیازمند ارائه چه مدارکی است ؟ در این قسمت ، به توضیح مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری می پردازیم .

یکی از مهم ترین مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری ، سند ملکی است . به این معنا که می بایست سند تک برگی و یا دفترچه ای ملک مورد صلح عمری را به دفترخانه ارائه نمود . در صورتی که ملک صلح شده ، سند ملکی نداشته باشد ، صرفا می توان آن را به صورت عادی یا دست نویس صلح کرد و انتقال سند در مورد چنین املاکی ، امکان پذیر نیست . توضیحات بیشتر در این خصوص را می توانید در مقاله صلح عمری ملک بدون سند مطالعه نمایید .

از دیگر مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری ، استعلام های لازم در خصوص ملک مورد صلح ، از اداره دارایی ، شهرداری و اداره ثبت ، بوده که باید به دفترخانه ارائه شود . همچنین ، در صورتی که ملک مورد صلح عمری ، به صورت اعیانی احداثی باشد ، گواهی پایان کار ، جزء مدارک لازم برای صلح عمری محسوب می شود . در کنار این موارد ، ارائه مدارک هویتی طرفین قرارداد صلح عمری ، شامل شناسنامه و کارت ملی آنها ، نیز لازم و ضروری است .

بیشتر بخوانید: صلح عمری برای همسر

 

آثار انتقال سند در صلح عمری

در قسمت های قبل ، به این سوال پاسخ داده شد که آیا در صلح عمری سند منتقل میشود یا خیر و همچنین ، شرایط و مدارک لازم برای تنظیم سند رسمی در قرارداد صلح عمری ، مورد بررسی قرار گرفت . در صورتی که طرفین ، به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نموده و قرارداد صلح عمری محضری تنظیم نمایند ، انتقال سند ، انجام می گیرد . اما سوالی که مطرح می شود ، این است که آثار انتقال سند در صلح عمری چیست ؟ به همین مناسبت ، در این قسمت ، آثار انتقال سند در صلح عمری را بررسی می نماییم .

یکی از مهم ترین آثار انتقال سند در صلح عمری ، آن است که صلح گیرنده یا متصالح ، به لحاظ حقوقی و قانونی ، مالکیت مال صلح شده را به دست می آورد و می تواند پس از انتقال سند ، کلیه حقوق مالکانه خود را در آن ، اعمال نماید ؛ از طرف دیگر ، مصالح یا صلح کننده نیز ، همچنان قادر است تا پایان مدت زمانی که زنده است ، از منافع ملکی که صلح نموده ، استفاده کند و متصالح ، نمی تواند جلوی استفاده وی را بگیرد .

به عنوان نمونه ، متصالح ، می تواند پس از انتقال سند ، اقدام به فروش ملک صلح شده ، نماید . با این حال ، باید حقوق مصالح یا صلح کننده را لحاظ نموده و حق استفاده از ملک برای وی را در قرارداد ، شرط کند و مثلا ، با خریدار ملک صلح شده ، شرط کند که مصالح ، همچنان از منافع ملک ، استفاده خواهد کرد .

از دیگر آثار انتقال سند در صلح عمری ، می توان به امکان یا عدم امکان فسخ قرارداد اشاره نمود . از آن جهت که صلح عمری ، یک قرارداد لازم بوده و طرفین ، ملزم به پایبندی به آن هستند ، هیچ یک از طرفین ، نمی توانند بدون رضایت دیگری ، آن را فسخ کرده و به هم بزنند ؛ مگر اینکه دو طرف ، نسبت به آن ، رضایت داشته و یا صلح خیاری منعقد شده باشد و برای صلح کننده ، تحت شرایط خاصی ، حق فسخ صلح عمری ، پیش بینی شده باشد .

یکی دیگر از آثار انتقال سند در صلح عمری ، آن است که اگر متصالح یا صلح گیرنده ، زودتر از صلح کننده فوت کند ، چون عقد صلح عمری ، نوعی عقد لازم است ، همچنان قرارداد صلح عمری به قوت خود باقی خواهد بود و صلح کننده ، تا پایان حیات ، می تواند از منافع مال صلح شده ، استفاده کند و بعد از فوت اوست که مالکیت منافع مال صلح شده ، به ورثه متصالح تعلق می گیرد .

در ادامه بخوانید: نمونه قرارداد صلح عمری

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انتقال سند در صلح عمریدر کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انتقال سند در صلح عمری پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- آیا در صلح عمری سند منتقل می شود ؟

پس از انعقاد قرارداد صلح عمری مالکیت ملک به صلح گیرنده منتقل می شود و در صورتی که صلح نامه محضری تنظیم شده باشد سند نیز منتقل می شود که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- آثار انتقال سند در صلح عمری چیست ؟

از جمله آثار انتقال سند در صلح عمری آن است که متصالح می تواند کلیه حقوق مالکانه خود را به صورت رسمی و قانونی در آن اعمال نماید البته به شرط اینکه منافع مصالح را نیز رعایت کند که شرح بیشتر در این خصوص در مقاله ذکر شده است .

3- مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری چیست ؟

از جمله مدارک لازم برای انتقال سند در صلح عمری علاوه بر مدارک هویتی طرفین قرارداد و سند ملکی شامل انجام دادن استعلام از اداره دارایی و شهرداری و اداره ثبت می باشد که جزئیات این موضوع در مقاله ذکر شده است .

منبع : انتقال سند در صلح عمری

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

بعد از فوت پدر قیم کیست


بعد از فوت پدر قیم بچه صغیر ، جد پدری ، وصی منصوب از جانب پدر یا جد پدری و مادر وی می باشند که در صورت دارا بودن شرایط لازم ، به سمت قیمومت فرد محجور صغیر ، انتخاب می شوند . نحوه تعیین قیم بعد از مرگ پدر ، از طریق طرح تقاضای قیمومت ، به اداره سرپرستی محل اقامت محجور می باشد .

 

 

بر اساس قانون ، سه قسم از افراد ، محجور تلقی می شوند و توانایی اعمال برخی از حقوق قانونی خود را به صورت مستقل ، نخواهند داشت . از جمله این افراد ، می توان به افرادی که صغیر ، سفیه و مجنون هستند ، اشاره نمود . به همین دلیل است که در قانون ، راهکارهایی برای حمایت از محجوران ، پیش بینی شده است تا حتی الامکان ، حقوق قانونی آنها به دلیل شرایط خاصی که دارند ، مورد تضییع قرار نگیرد .

یکی از این راهکارها ، این است که برای محجوران ، در شرایط خاصی ، قیم تعیین می شود که نهاد قیمومت ، در کنار ولایت قهری پدر و جد پدری ، تا حد زیادی ، قادر به تامین منافع ایشان است . در شرایط عادی ، قیم افراد محجور ، همان پدر ایشان می باشد . اما گاهی ، ممکن است پدر ، فوت کرده باشد و از آن جهت که امور مالی محجورین ، باید توسط قیم انجام شود ، این سوال مطرح می شود که قیم بچه بعد از مرگ پدر ، چه کسی خواهد بود ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به این مطلب می پردازیم که بعد از فوت پدر قیم کیست و پس از اینکه شرایط شخصی که بعد از فوت پدر ، قیم می شود را بیان نمودیم ، نحوه تعیین وی را نیز ، به تفصیل مورد بررسی قرار خواهیم داد .



بعد از فوت پدر قیم کیست

همواره ، افرادی هستند که به لحاظ شرایط خاصی که دارند ، توانایی تصرف در امور مالی و یا حتی امور غیر مالی خود را ندارند که به این قبیل افراد ، در اصطلاح حقوقی ، محجور گفته می شود . بر اساس قانون مدنی ، انواع محجورین را می توان به سه دسته ، تقسیم بندی کرد که شامل افراد صغیری که زیر سن بلوغ هستند ، افرادی که سفیه هستند و افرادی که مجنون یا دیوانه هستند ، می باشد .

این قبیل افراد ، در اغلب موارد ، توانایی تصرف در امور مالی و بعضا ، غیر مالی خود را نداشته و معاملات محجورین ، در مواردی ، غیر نافذ و یا باطل می باشد . به همین مناسبت ، باید اشخاصی وجود داشته باشند تا به جای محجورین ، یا با کمک آنها ، تصمیمات لازم ، برای انجام امور مالی یا غیر مالی آنها را اتخاذ نمایند . در شرایط عادی که پدر بچه محجور ، در قید حیات است ، این امر را به عهده می گیرد و تحت عنوان ولی قهری ایشان ، با اختیارات گسترده ای ، تا رسیدن وی به سن بلوغ ، عمل می نماید .

اما در مواردی ، ممکن است پدر ، در قید حیات نباشد . به همین دلیل ، لازم است که شخصی ، بعد از مرگ پدر ، قیمومت محجورین را به عهده گیرد . اما قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم که بعد از فوت پدر ، قیم بچه کیست ، باید به این نکته توجه داشت که اصولا ، در سه حالت ، اقدام به تعیین قیم برای محجورین می شود که بر اساس ماده 1218 قانون مدنی ، شامل موارد زیر می باشد :

حالت اول ، زمانی است که فرد محجور ، صغیر یا بچه بوده و ولی خاص ( یعنی پدر ، جد پدری یا وصی منصوب از جانب آنها ) را نداشته باشد . حالت دوم ، زمانی است که فرد مجنون یا غیر رشید ، از همان زمان کودکی ، مجنون یا سفیه بوده و ولی خاص نیز ، نداشته باشد . حالت سوم ، این است که فرد ، بعد از اینکه به سن بلوغ رسید ، مجنون یا غیر رشید شود که در همه این موارد ، لازم است که برای فرد محجور ، قیم تعیین شود .

به عبارت دیگر ، در حالت اول و دوم ، یعنی زمانی که فرد محجور ، بچه صغیر است ، یا در فرضی که حجر ، متصل به زمان صغر یا کودکی باشد ، در صورتی که ولی خاص اعم از پدر ، جد پدری و وصی منصوب از طرف آنها وجود داشته باشد ، نیازی به تعیین قیم برای بچه محجور نیست ؛ اما اگر ولی خاص وجود نداشت ، نوبت به تعیین قیم می رسد .

در حالت سوم ، یعنی زمانی که فردی بعد از رسیدن به سن بلوغ ، درگیر جنون یا عدم رشد شده و محجور می گردد ، می بایست برای وی قیم تعیین شود ؛ حتی اگر ولی خاص ( پدر ، جد پدری ، وصی منصوب ) داشته باشد . در این حالت ، معمولا ، خود پدر یا جد پدری ، قیم فرزند می شوند . اما گاهی ، ممکن است که پدر ، فوت کرده باشد . در این حالت نیز ، این سوال مطرح می شود که قیم بچه بعد از مرگ پدر کیست ؟

بر اساس آنچه گفته شد ، در مواردی که محجور ، صغیر است یا در حالتی که حجر ، متصل به زمان صغر می باشد و محجور ، ولی خاص ندارد ، نوبت به تعیین قیم برای بچه ، توسط دادگاه خواهد رسید . در این شرایط ، دادگاه ، اصولا نزدیک ترین شخص به محجور را به سمت قیمومت ، تعیین خواهد نمود که نخستین گزینه ، مادر می باشد که در صورت دارا بودن شرایط ، قیم بعد از فوت پدر خواهد شد و در غیر این صورت ، یکی دیگر از خویشاوندان دارای صلاحیت محجور ، به عنوان قیم تعیین می شوند ؛ به عنوان نمونه ، عمو یا جد مادری محجور .

اما در حالتی که حجر ، متصل به زمان صغر نبوده و فرد ، پس از اینکه به سن بلوغ رسیده و از ولایت پدر و جد پدری خارج شد ، مجددا محجور گشت نیز ، نوبت به تعیین قیم توسط دادگاه خواهد رسید ؛ حتی اگر این فرد ، ولی خاص داشته باشد . در فرضی که پدر زنده است ، پدر به عنوان قیم بچه محجور ، تعیین می شود . اما پس از فوت پدر ، دادگاه می تواند افرادی همچون پدر بزرگ ، مادر یا سایر خویشاوندان حایز شرایط را به عنوان قیم وی ، تعیین نماید .

حتما بخوانید: تعیین قیم

 

شرایط قیم بعد از فوت پدر

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که قیم بچه محجور بعد از مرگ پدر کیست . همانطور که اشاره شد ، اصولا در مورد محجورین صغیر یا بچه یا افرادی که حجر آنها متصل به زمان صغر است ، بعد از فوت پدر ، پدر بزرگ وی یا وصی منصوب از جانب پدر یا پدر بزرگ ، ولی قهری بچه محسوب شده و در صورت وجود اشخاص مزبور ، اصولا نیازی به تعیین قیم بچه بعد از مرگ پدر ، نخواهد رسید . اما اگر این افراد ولی خاص نداشتند ، یا در مورد محجورینی که حجر آنها متصل به زمان صغر یا کودکی نبود ، باید توسط دادگاه ، قیم تعیین شود .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که شخصی که بعد از فوت پدر ، قیم محجور می شود ، می بایست چه شرایطی را داشته باشد ؟ پاسخ به این سوال ، از این جهت ، حایز اهمیت است که حدود اختیارات قیم ، شامل انجام کلیه امور مالی و برخی امور غیر مالی مربوط به محجورینمی باشد و هر چند که قیم بعد از فوت پدر ، می بایست برای انجام این امور ، از اداره سرپرستی ، کسب اجازه نماید ، با این وجود ، دارا بودن برخی شرایط قانونی ، ضروری است .

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در ماده 1231 قانون مدنی ، شرایط سلبی ، برای قیم تعیین شده است . به این معنا که در صورت وجود برخی از شرایط ، افرادی که ذکر شدند ، نمی توانند سمت قیمومت بعد از مرگ پدر را به عهده بگیرند . بر اساس این ماده ، اشخاص زیر ، شرایط قیم بعد از فوت پدر را نداشته و نمی توانند به سمت قیمومت تعیین شوند : افرادی که خودشان ، تحت ولایت قهری فرد دیگری هستند و یا اینکه شخص دیگری ، عهده دار قیمومت آنها است ، نمی توانند قیم محجورین شوند ؛

افرادی که به دلیل ارتکاب برخی از جرایم ، از قبیل سرقت ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری ، اختلاس ، هتک ناموس یا جرایم منافی عفت ، جنحه نسبت به اطفال و ورشکستگی به تقصیر ، به موجب حکم قطعی دادگاه ، محکوم شده اند ؛

کسانی که معروف به فساد اخلاقی هستند و نیز ، افرادی که خود یا خویشاوندان طبقه اول آنها ، دعوای حقوقی بر محجور مورد نظر داشته باشند نیز ، قادر به انتخاب و معرفی تحت عنوان قیم ، نخواهند بود و در صورت تعیین ، عزل و انعزال قیم ، قابل انجام است .

اشخاصی که حکم ورشکستگی آنها صادره شده و هنوز ، عمل ورشکستگی آنها تصفیه نشده است نیز ، شرایط قیم شدن بچه ها بعد از فوت پدر را ندارند ؛

همچنین ، در صورتی که یک زن ، به سمت قیمومت بچه تعیین شده باشد ، حتما باید رضایت شوهر برای انجام این امر را داشته باشد . به این دلیل ، در ماده 1233 قانون مدنی ، مقرر شده است که زن ، بدون اجازه شوهر ، نمی تواند سمت قیمومت را قبول کند .

بیشتر بخوانید: ضمانت اجرای عدم انجام وظایف توسط قیم

 

 

 

نحوه تعیین قیم بعد از فوت پدر

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که بعد از فوت پدر قیم بچه کیست و همچنین ، شرایط قیم بعد از مرگ پدر ، مورد بررسی قرار گرفت . اما سوالی که در این خصوص ، ممکن است مطرح شود ، این است که نحوه تعیین قیم بعد از فوت پدر ، چگونه است ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس ماده 1232 قانون مدنی ، در صورت دارا بودن شرایط قانونی لازم و داشتن صلاحیت ، خویشاوندان محجور ، برای تعیین قیم ، بر سایر افراد ، مقدم می باشند .

اما در خصوص اینکه قیم بچه بعد از فوت پدر چگونه تعیین می شود ، باید گفت که بر اساس قانون مدنی ، در صورت فوت پدر ، مادر و سایر خویشاوندان شخص محجور ، مکلف هستند که مراتب لزوم تعیین قیم را به دادستان حوزه اقامت خود یا نماینده دادستان ، اطلاع داده و تقاضای قیمومیت برای بچه محجور نمایند . همچنین ، بر اساس قانون امور حسبی ، شهرداری ، اداره آمار و ثبت احوال و بخشدار هر محل نیز ، مکلف هستند وجود صغیری که محتاج تعیین قیم است را به دادستانی ، اطلاع دهند .

در این صورت ، نحوه تعیین قیم برای بچه بعد از مرگ پدر ، به این صورت است که دادگاه ، تحقیقات لازم را در خصوص محجور بودن ایشان انجام داده و اشخاصی را که در این خصوص ، اطلاعاتی دارند ، احضار نموده و پس از رسیدگی ، در صورتی که محجوریت فرزندان را احراز نمود ، حکم حجر صادر نموده و در صورت عدم احراز ، درخواست حجر و تعیین قیم را رد می کند .

پس از اینکه حکم حجر صادر شده و قطعی گردید ، دادگاه ، بررسی های لازم را در خصوص تعیین قیم ، انجام داده و فرد دارای صلاحیت برای قیمومت بعد از فوت پدر را تعیین می نماید . البته ، قبل از صدور حکم ، دادگاه می تواند محجور را از تصرف در اموال خود ، ممنوع نموده و اقدام به تعیین امین برای محجوران می نماید . بر اساس قانون امور حسبی ، مادر محجور ، در صورتی که صلاحیت لازم برای قیمومت بعد از پدر را داشته باشد ، مقدم بر دیگران است .

به این منظور ، افرادی که قصد دارند به دادگاه ، درخواست تعیین قیم بعد از فوت پدر برای بچه محجور را تقدیم نمایند ، می توانند با فراهم نمودن مدارکی ، از قبیل گواهی فوت پدر یا جد پدری ، مدارک شناسایی و ارائه آن به اداره سرپرستی موجود در دادسرای محل اقامت محجور ، تقاضای تعیین قیم نمایند و دادگاه ، در صورت دارا بودن شرایط لازم ، ایشان را به سمت قیمومت ، تعیین خواهد کرد .

لازم به ذکر است که قیم تعیین شده ، می تواند سمت خود را رد کند ؛ اما بعد از قبولی سمت قیمومت ، باید کار خود را بلافاصله شروع کند ؛ هر چند که علاوه بر عزل قیم ، امکان استعفای قیم نیز ، وجود دارد و قیم ، می تواند با اجازه یا تنفیذ دادگاه ، از سمت خود ، کناره گیری نماید که جزئیات بیشتر در این خصوص را می توانید در مقاله زیر ، مطالعه نمایید .

در ادامه بخوانید: استعفای قیم

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تعیین قیم بعد از فوت پدر در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تعیین قیم بعد از فوت پدر پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- بعد از فوت پدر قیم کیست ؟

پس از فوت پدر در صورت وجود پدر بزرگ یا وصی منصوب از جانب پدر یا جد پدری که واجد صلاحیت و شایستگی باشد قیم محجور خواهند بود و نوبت به تعیین قیم دیگری توسط دادگاه نخواهد رسید که جزئیات این موضوع در مقاله ذکر شده است .

2- آیا بعد از فوت پدر مادر می تواند قیم شود ؟

در صورتی که فرد محجور جد پدری یا وصی داشته باشد مادر نمی تواند قیم شود و در غیر این صورت مادر مقدم بر سایر خویشاوندان برای قیمومت فرزندش خواهد بود که شرح بیشتر در خصوص این موضوع در متن مقاله ذکر شده است .

3- نحوه تعیین قیم بعد از فوت پدر چگونه است ؟

متقاضی قیمومت باید ضمن ارائه مدارک به اداره سرپرستی تقاضا نماید که به سمت قیمومت فرد محجور تعیین شود تا بتواند وظایف خود را به صورت رسمی و قانونی انجام دهد که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

منبع : بعد از فوت پدر قیم کیست

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

نظریه تکمیلی کارشناسی


نظریه تکمیلی کارشناسی، نظریه ای است که پس از ارائه نظریه اولیه کارشناس به دادگاه، اعتقاد دادگاه بر ناقص بودن تحقیقات و ناکافی بودن توضیحات کارشناس، صادر و به دادگاه می شود. نظریه تکمیلی کارشناسی، همچون نظریه اولیه وی، قابل اعتراض بوده و ارجاع مجدد موضوع، به همان کارشناس اولیه، مستلزم پرداخت هزینه مجدد نمی باشد.

 

 

گاهی، موضوعات مطرح شده در یک پرونده قضایی، جنبه تخصصی داشته و از حوزه تخصص قاضی، به عنوان یک فرد دارای تحصیلات حقوقی ، خارج می باشد. در این موارد، لازم است تا یک فرد متخصص در آن حوزه، در مورد آن مساله تخصصی، اظهارنظر نماید. این شخص، کارشناس رسمی دادگستری نامیده می شود.

اما گاهی، بعد از اینکه کارشناس، با بررسی تمام جوانب امر، نظریه خود را صادر کرده و آن را به دادگاه ارائه نمود، به نظر دادگاه، تحقیقات کارشناس، کامل نبوده و نیاز به انجام تحقیقات بیشتر و تکمیل نظریه می باشد. همچنین، درخواست تکمیل نظریه کارشناس، برای هر یک از طرفین دعوا نیز، امکان پذیر است. در این موارد، موضوع، جهت صدور نظریه تکمیلی کارشناسی، به کارشناس ارجاع می گردد. از آنجا که در بسیاری از موارد، احقاق حقوق قانونی یکی از طرفین دعوا، در گرو نظریه تکمیلی کارشناس بوده، لازم است تا این نظریه و احکام آن، مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

به همین دلیل، در این مقاله، ابتدا به این سوال، پاسخ می دهیم که نظریه تکمیلی کارشناسی چیست؟ سپس، امکان اعتراض به این نظریه و هزینه آن را بررسی خواهیم نمود؛ در پایان نیز، یک نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، آورده شده و فایل دانلود، نیز در انتهای مطلب، قرار داده شده است.



نظریه تکمیلی کارشناسی چیست

پیش از آنکه به این سوال، پاسخ دهیم که نظریه تکمیلی کارشناسی چیست؟ لازم است تا کمی در مورد کارشناسی، به عنوان یکی از ادله اثبات دعوا صحبت نماییم. هنگامی که یک دعوا، اعم از دعوای حقوقی و کیفری، در دادگاه، اقامه می شود، مسلما، مسائل و موضوعاتی نیز در جریان رسیدگی به آن دعوا، مطرح می گردد. این موضوعات، گاه صرفا جنبه حقوقی و قضایی داشته ، بنابراین قاضی رسیدگی کننده به پرونده، به عنوان یک فرد متخصص حقوقی، خو د به آن موضوعات رسیدگی می کند.

اما گاهی، موضوعات مطرح شده در پرونده، جنبه تخصصی داشته و از حوزه تخصص قاضی، به عنوان یک فرد دارای تحصیلات حقوقی ، خارج می باشد. به عنوان مثال، شاکی مدعی می گردد که در سند ارائه شده در دادگاه کیفری، جعل انجام گرفته است؛ یا اینکه، خوانده دعوای تخلیه(مستاجر)، مدعی می گردد که بر خلاف ادعای موجر، تغییر شغل، در محل اجاره اتفاق نیفتاده و بنابراین، حق سرقفلی وی، ضایع نشده و مورد اجاره، قابل تخلیه نمی باشد.

در گروه دوم از موضوعات، از آنجا که مسائل مطرح شده، از دامنه دانش حقوقی قاضی رسیدگی کننده به پرونده و تخصص وی، خارج می باشد، لازم است تا یک فرد متخصص در آن حوزه، در مورد آن مساله تخصصی، اظهارنظر نماید. در این جا هست که مساله کارشناس رسمی دادگستری و اهمیت نظریه وی ، مطرح می گردد.

کارشناس رسمی دادگستری، به شخصی گفته می شود که با دارا بودن تحصیلات، در یک حرفه یا علم، به حدی از تخصص و تبحر رسیده است که در موارد تخصصی پرونده های قضایی و در صورت ارجاع امر به او ، نظر وی، ملاک تصمیم قاضی در صدور رای، قرار می گیرد.

در مواردی که نظریه تخصصی کارشناس رسمی دادگستری، مورد نیاز می باشد، این امر از طریق صدور قرار کارشناسی، به اطلاع کارشناس مربوطه می رسد. مطابق ماده 257 قانون آیین دادرسی مدنی: « دادگاهT می ‌تواند راسا یا به درخواست هر یک از اصحاب دعوا، قرار ارجاع امر به کارشناس را صادر نماید. در قرار دادگاه، موضوعی که ‌نظر کارشناس، نسبت به آن، لازم است و نیز مدتی که کارشناس باید اظهار عقیده کند، تعیین می‌ گردد.»

پس از صدور قرار کارشناسی، انتخاب کارشناس و واریز دستمزد وی به حساب دادگستری، دادگاه، از طریق ارسال ابلاغیه برای کارشناس، مهلتی را تحت عنوان مهلت اعلام نظر کارشناس رسمی دادگستری، برای ارائه نظریه کارشناسی، تعیین کرده و به کارشناس، اخطار می دهد که تا پایان مهلت تعیین شده در قرار ‌کارشناسی، نظریه خود را به دادگاه ارائه نماید. بعد از اینکه کارشناس، با بررسی تمام جوانب امر، نظریه خود را صادر کرده و آن را به دادگاه ارائه نمود، دادگاه، وصول نظریه کارشناس را به ‌طرفین دعوا، ابلاغ می نماید. در این مرحله، دو حالت، امکان وقوع دارد:

۱نظریه کارشناس، به نظر دادگاه و هم چنین، طرفین دعوا، صحیح و کامل بوده و با ایراد و نقصی، مواجه نمی باشد؛ در این حالت، مساله خاصی در روند دادسی ایجاد نشده و دادرسی و رسیدگی به پرونده، با در نظر گرفتن نظریه کارشناسی، ادامه می یابد.

۲در حالت دوم، به نظر قاضی رسیدگی کننده به پرونده، تحقیقات کارشناس یا اظهارات وی در نظریه کارشناسی، کامل نبوده و نیاز به انجام تحقیقات بیشتر و تکمیل نظریه می باشد؛ همچنین، پس از ابلاغ وصول نظریه کارشناسی به طرفین دعوا، هر یک از آنها حق داشته، با تقدیم نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، ظرف یک هفته به این نظریه اعتراض نمایند. حال اگر، یکی از طرفین دعوا، اعتقاد بر ناقص بودن تحقیقات یا کامل نبودن نظریه کارشناسی داشته باشد، می تواند درخواست تکمیل تحقیقات و رفع نقص نظریه کارشناسی را ظرف یک هفته از ابلاغ، به دادگاه ارائه نماید.

در حالت دوم، قاضی رسیدگی کننده به پرونده، مواردی که نیاز به تکمیل و توضیح داشته را در صورت جلسه قید کرده، این موارد به کارشناس ابلاغ شده و وی، برای ادای توضیحات دعوت می گردد. البته، در صورتی که کارشناس، از حضور در دادگاه خودداری نماید، جلب خواهد شد. اما، چنانچه، بعد از اخذ توضیحات، دادگاه، بازهم نظریه کارشناسی را ناقص تشخیص دهد، قرار تکمیل نظریه کارشناسی یا قرار نظریه تکمیلی کارشناسی را صادر کرده و موضوع را به‌ همان کارشناس یا کارشناس دیگری، برای اظهارنظر، محول می کند.

با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این سوال که نظریه تکمیلی کارشناسی چیست، باید گفت، نظریه تکمیلی کارشناسی، نظریه ای است که پس از ارائه نظریه اولیه کارشناس به دادگاه، اعتقاد دادگاه بر ناقص بودن تحقیقات یا نظریه کارشناس و ناکافی بودن توضیحات کارشناس، صادر و به دادگاه می شود. نظریه تکمیلی کارشناسی، می تواند توسط همان کارشناس اولیه یا کارشناس دیگری صادر گردد

حتما بخوانید : قرار کارشناسی دادگاه چیست

 

آیا نظریه تکمیلی کارشناس قابل اعتراض است

در بخش قبل، به این سوال پاسخ دادیم که نظریه تکمیلی کارشناسی چیست و گفتیم که نظریه تکمیلی کارشناسی، نظریه ای است که پس از ارائه نظریه اولیه کارشناس به دادگاه، اعتقاد دادگاه بر ناقص بودن تحقیقات یا نظریه کارشناس و ناکافی بودن توضیحات کارشناس، صادر و به دادگاه می شود.

اما سوال مهمی که در رابطه با نظریه تکمیلی کارشناس، مطرح می شود، آن است که آیا نظریه تکمیلی کارشناس، از طریق نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، قابل اعتراض است؟ به عبارت دیگر، آیا همانطور که بعد از ارجاع پرونده به کارشناس رسمی دادگستری، می توان به نظریه اولیه کارشناس رسمی دادگستری، اعتراض نمود، امکان اعتراض به نظریه تکمیلی کارشناس نیز وجود دارد؟

ماده 260 قانون آیین دادرسی مدنی، در رابطه با اعتراض طرفین دعوا به نظریه کارشناسی، مقرر داشته: « ... طرفین، می‌توانند ظرف یک ‌هفته ازتاریخ ابلاغ، به ‌دفتر دادگاه ‌مراجعه کنند و با ملاحظه نظر کارشناس، چنانچه مطلبی دارند نفیا یا اثباتا، بطور کتبی اظهار نمایند....»

همانطور که ملاحظه می شود، ماده قانونی فوق، به طور مطلق، حق اعتراض به نظریه کارشناسی را مقرر داشته و تفکیکی، میان نظریه اولیه و تکمیلی کارشناس، قائل نشده است. به علاوه، طبق رویه محاکم ایران، اعترض به نظریه کارشناس، تا تعیین هیات هفت نفره کارشناسی، البته به تشخیص قاضی رسیدگی کننده به پرونده، امکان پذیر می باشد.

با این توضیح که، در صورت اعتراض هر یک از اصحاب دعوا، به نظریه کارشناسی، قاضی رسیدگی کننده به پرونده ، ابتدا تلاش کرده تا با اخذ توضیح از کارشناس اولیه، نظریه کارشناسی را تکمیل نموده و موجب اعتراض را رفع نماید. اما چنانچه، این امر میسر نشود، موضوع برای کارشناسی دقیق تر، به هیات سه نفره کارشناسی، ارجاع می شود و بازهم، در صوت اعتراض هر یک از اصحاب دعوا به نظریه کارشناسی، موضوع مجددا به هیات پنج نفره و در مرحله بعد، در صورت ضرورت، به هیات هفت نفره کارشناسی ارجاع می گردد.

بنابراین، در پاسخ به این سوال که آیا نظریه تکمیلی کارشناس قابل اعتراض است؟ باید گفت، نظریه تکمیلی کارشناس، همچون نظر اصلی و اولیه کارشناس، قابل اعتراض بوده و در صورت وصول اعتراض، موضوع، با تشخیص قاضی رسیدگی کننده به پرونده، به ترتیب، به هیات های سه نفره، پنج نفره و هفت نفره کارشناسی، ارجاع می گردد.

بیشتر بخوانید : اعتراض به نظر کارشناس رسمی دادگستری

 

 

 

هزینه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی

در بخش های قبل، ابتدا به این سوال پاسخ دادیم که نظریه تکمیلی کارشناس چیست و سپس، به بررسی پاسخ این سوال پرداخته که آیا نظریه تکمیلی کارشناس قابل اعتراض است؟ و توضیح دادیم که نظریه تکمیلی کارشناس، همچون نظر اصلی و اولیه کارشناس، قابل اعتراض بوده و در صورت وصول اعتراض، موضوع با تشخیص قاضی رسیدگی کننده به پرونده، به ترتیب، به هیات های کارشناسی، ارجاع می شود.

اما سوال مهم دیگری که در رابطه با نظریه تکمیلی کارشناسی، وجود دارد، آن است که هزینه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی چقدرمی باشد؟ به عبارت دیگر، در صورتی که پس از وصول نظریه اولیه کارشناسی، یکی از طرفین دعوا، اعتقاد بر ناقص بودن تحقیقات و نظریه کارشناسی داشته باشد، آیا برای بررسی مجدد موضوع، توسط کارشناس، باید هزینه ای را طبق مهلت پرداخت هزینه کارشناس دادگستری، پرداخت نماید؟ در پاسخ به این سوال، باید میان دو فرض، قائل به تفکیک شد که این دو فرض، عبارتند از:

اگر در پی اعتراض یکی از اصحاب دعوا، مبنی بر ناقص بودن تحقیقات و نظریه کارشناسی، پرونده برای تکمیل تحقیقات و نظریه صادر شده، به همان کارشناس اولیه ارجاع داده شود، هزینه جداگانه ای، تحت عنوان هزینه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، از متقاضی دریافت نمی شود.

اما، در صورتی که به دنبال اعتراض یکی از اصحاب دعوا، مبنی بر ناقص بودن تحقیقات و نظریه کارشناسی، موضوع با تشخیص قاضی رسیدگی کننده به پرونده، به هیات کارشناسی ارجاع گردد، معترض به نظریه کارشناسی، موظف است تا هزینه دستمزد کارشناسان جدید را مطابق تعرفه دستمزد کارشناس رسمی دادگستری، پرداخت نماید

بیشتر بخوانید : هزینه کارشناسی دادگاه

 

نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی

در بخش های قبل، پس از پاسخ به این سوال که نظریه تکمیلی کارشناس چیست و بررسی اعتبار نظر کارشناس رسمی دادگستری و امکان اعتراض به آن، هزینه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، را توضیح دادیم. در این قسمت، یک نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، برای استفاده خوانندگان محترم، آورده شده و فایل دانلود، نیز در انتهای مطلب، قرار داده شده است:

ریاست محترم شعبه ... دادگاه حقوقی ... شهرستان ...

با سلام

احتراما ینجانب... خواهان پرونده کلاسه، با تقدیم این لایحه در مهلت اعتراض قانونی، از تاریخ دریافت ابلاغیه وصول نظریه کارشناسی، اعتراض خود را نسبت به آن نظریه، با استناد به دلایل ذیل، اعلام می دارم: همانطور که مستحضر می باشید، در پی طرح ادعای جعل، از سوی اینجانب، قرار ارجاع امر به کارشناس خط شناسی ، صادر و موضوع به آقای ... کارشناس خط و امضا ارجاع گردیده ؛

متاسفانه، کارشناس محترم، تنها به دریافت اسناد ابرازی خوانده و تطابق امضای وی که در حضور کارشناس، ارائه گردیده با امضای موجود در آن اسناد، اکتفا نموده؛ حال آنکه، بنابر مدارک ابرازی از سوی اینجانب، نمونه امضای خونده، در سند شماره ... تنظیمی در دفترخانه شماره .... شهرستان... نیز موجود می باشد که قطعا تطبیق امضای خوانده با آن نمونه امضا، می تواند در کشف حقیقت راهگشا باشد؛ و با این وجود، کارشناس محترم، از مراجعه به آن دفترخانه و اخذ رونوشت سند، خودداری نموده است.

با توجه به مراتب فوق و با در نظر گرفتن این نکته که قطعا تطبیق امضای خوانده با نمونه امضای درج شده در سند رسمی شماره ...، می تواند در کشف حقیقت راهگشا باشد، درخواست صدور قرار تکمیل نظریه کارشناس، به شرح فوق، مورد استدعا می باشد.

 

همچنین، خوانندگان محترم می توانند با کلیک بر روی دکمه دانلود فایل، در باکس زیر، برای دانلود نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی، اقدام نمایند.

نمونه لایحه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی

  • نویسنده:دینا
  • حجم:74 KB
  • منبع:دینا

دانلود فایل

در ادامه بخوانید : موارد و جهات رد کارشناس رسمی دادگستری

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نظریه تکمیلی کارشناسی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نظریه تکمیلی کارشناسی پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- نظریه تکمیلی کارشناسی چیست؟

نظریه تکمیلی کارشناسی نظریه ای است که پس از ارائه نظریه اولیه کارشناس به دادگاه و اعتقاد دادگاه بر ناقص بودن تحقیقات و ناکافی بودن توضیحات کارشناس صادر و به دادگاه می شود و برای اطلاع از جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.

2- آیا نظریه تکمیلی کارشناس قابل اعتراض است؟

مطابق قوانین آیین دادرسی نظریه تکمیلی کارشناسی همچون نظریه اولیه وی قابل اعتراض می باشد و برای اطلاع از جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.

3- هزینه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی چقدر است؟

ارجاع مجدد موضوع به همان کارشناس اولیه مستلزم پرداخت هزینه درخواست نظریه تکمیلی کارشناسی مجدد نمی باشد و برای اطلاع از جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.

منبع : نظریه تکمیلی کارشناسی

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

سایت بیمه خاورمیانه


سایت بیمه خاورمیانه، به آدرس melico.ir، به طور تخصصی، در زمینه بیمه های عمر و زندگی، خدمات بیمه ای ارائه می دهد. ثبت نام در این پورتال، از بخش بیمه گذاران و خرید بیمه نامه در آن، با کلیک روی محصول بیمه ای مورد نظر و تماس با نماینده، امکان پذیر است. این سایت، همچنین، واریز و برداشت از اندوخته را در بخش پرداخت حق بیمه، برای کاربران خود، امکان پذیر کرده است.

 

صنعت بیمه، در رونق اقتصاد و بازار سرمایه، نقش پررنگی دارد. در سال‌ های اخیر نیز، با تصویب قانون تاسیس موسسات بیمه غیر دولتی، با هدف تعمیم و گسترش صنعت بیمه در کشور، شرکت های بیمه گر، افزایش چشم گیری داشته اند و به بیش از سی شرکت رسیده اند.

یکی از این شرکت های بیمه گر، که به نحو جدی، روی بیمه های زندگی، فعالیت می کند، شرکت بیمه خاورمیانه می باشد، که در سال 1395، تاسیس شده و در همین مدت زمان کوتاه به بازدهی بالایی، رسیده است. آدرس اینترنتی این شرکت بیمه، melico.ir می باشد، که ارائه دهنده خدمات متنوع بیمه ای به شکل غیر حضوری بوده و برای استفاده بهتر از بخش های این پورتال، لازم است، با آن آشنا شد.

در همین راستا، در این مقاله، ضمن معرفی سایت بیمه خاورمیانه melico.ir، نحوه ورود به پورتال و ثبت نام، خرید، واریز و برداشت از اندوخته بیمه نامه ها و سایر خدمات این سایت را بررسی خواهیم نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما، همراه باشید.

 

برای ورود به پورتال بیمه خاورمیانه کلیک کنید.

 

سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

 

 

کاربران برای ورود به سایت بیمه خاورمیانه باید به آدرس melico.ir مراجعه کنند.

 



معرفی سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

شرکت بیمه خاورمیانه، با هدف فعالیت تخصصی در رشته بیمه های عمر و زندگی، در سال 91 و با سرمایه اولیه 1200 میلیارد ریال، به تصویب شورای عالی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران رسید و پذیره‌ نویسی آن، در اسفندماه 1394 و از طریق بازار سوم فرابورس، آغاز شد.

 

در نهایت، در دی ماه سال 1395 در اداره ثبت شرکت‌ها، ثبت شده و در بهمن‌ سال 1395، فعالیت تخصصی خود را در زمینه فروش بیمه های عمر و زندگی، آغاز نمود. سهام داران شرکت بیمه خاورمیانه، شامل بانک خاورمیانه، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران، شرکت آسفالت طوس، شرکت سام گروه، شرکت کارآفرینان صنعت ذوب فلزات و شرکت سرمایه آرمان روشن ارگ می باشند.

 

از آنجا که شرکت بیمه خاورمیانه، به صورت تخصصی در زمینه بیمه های زندگی فعالیت می نماید، توانسته است با ابداع طرح های نوآورانه، در جهت رفع نیازهای اقشار مختلف، موجب ایجاد تحول در صنعت بیمه عمر و زندگی شود. بیمه های مستمری و بازنشستگی تکمیلی، عمر زمانی، تمام عمر، بیمه عمر مانده بدهکار و بیمه مستمری آنی، از انواع طرح های شرکت بیمه خاورمیانه می باشند.

 

سایت بیمه خاورمیانه بهآدرس اینترنتی melico.ir، در جهت ارائه خدمات شرکت بیمه خاورمیانه، به عنوان اولین شرکت تخصصی در زمینه بیمه های عمر و زندگی فعالیت می کند. از خدمات این پورتال، می توان به معرفی محصولات، شبکه فروش، درخواست نمایندگی، جذب مدیران سازمان فروش، دفاتر هماهنگی و آموزش، پرداخت حق بیمه، واریز و برداشت از اندوخته و تماس با شرکت بیمه خاورمیانه، اشاره نمود.

 

حتما بخوانید: سایت بیمه ملت

 

ثبت نام در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

در بخش قبل، راجع به شرکت بیمه خاورمیانه، نحوه تاسیس، آدرس سایت و ورود به پورتال آن صحبت نمودیم. از آنجا که، برای استفاده از برخی خدمات این پورتال، می بایست، در آن، ثبت نام نمود، در این بخش، نحوه ثبت نام در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir، را بررسی خواهیم نمود.

برای ثبت نام در سایت بیمه خاورمیانه، پس از ورود به پورتال به آدرس melico.ir، روی گزینه بیمه گذاران، کلیک نمایید.

 

ورود به پورتال  بیمه خاورمیانه

 

در صفحه نمایش داده شده، می بایست، شماره موبایل خود را وارد نمایید تا کد تاییدیه، به شماره تلفن همراه شما، ارسال شود.

 

 خرید بیمه نامه در سایت بیمه خاورمیانه

 

در مرحله بعد، کد تاییدیه و رمز عبور انتخابی خود و تکرار آن را وارد نمایید.

 

ورود به پورتال  بیمه خاورمیانه melico.ir

 

در صفحه بعد نیز، کد ملی و تاریخ تولد خود را در کادرهای مشخص شده، وارد کنید.

 

سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

 

پس از تکمیل موارد گفته شده، وارد صفحه داشبورد خواهید شد.

 

ورود به پورتال  بیمه خاورمیانه

 

در صفحه داشبورد می توانید، اطلاعات بیمه نامه خود، شامل آخرین تراکنش های اندوخته، مجموع اندوخته، مجموع سرمایه فوت و بیمه عمر زمانی را مشاهده نمایید.

 

بیشتر بخوانید: سایت بیمه سرمد

 

 

 

نحوه خرید بیمه در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

در بخش های قبل، ضمن معرفی شرکت بیمه خاورمیانه و ورود به پورتال اینترنتی آن، نحوه ثبت نام در این سایت را بررسی نمودیم. در این بخش، نحوه خرید بیمه در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir، را برای کسانی که قصد خرید بیمه نامه، از طریق این پورتال را دارند، توضیح خواهیم داد.

برای خرید بیمه در سایت بیمه خاورمیانه، پس از ورود به پورتال به آدرس melico.ir، روی گزینه تماس با نماینده، کلیک نمایید.

 

خرید بیمه نامه در سایت بیمه خاورمیانه

 

در صفحه پیش رو می توانید، با سرچ از طریق نام نماینده، استان مورد نظر و شهر مورد نظر، نماینده مورد نظر یا نماینده نزدیک به آدرس خود را بیابید.

 

ورود به پورتال  بیمه خاورمیانه melico.ir

 

پس از انتخاب نماینده، با ارسال پیام یا تماس با نماینده مورد نظر، درخواست خود را برای خرید بیمه، ثبت و ارسال نمایید. سپس، نمایندگان شرکت بیمه خاورمیانه، شما را در جهت خرید بیمه نامه مناسب، راهنمایی خواهند نمود.

 

بیشتر بخوانید: سایت بیمه کوثر

 

نحوه واریز و برداشت از اندوخته بیمه نامه ها در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

در بخش های قبل، پس از توصیف سایت بیمه خاورمیانه، نحوه ثبت نام، ورود به پورتال و خرید بیمه نامه را در این سایت توضیح دادیم. از آنجا که کاربران می توانند، از اندوخته بیمه عمر خود در سایت بیمه خاورمیانه، برداشت کرده و واریز نیز به آن داشته باشند، در این بخش، نحوه واریز و برداشت از اندوخته بیمه نامه ها در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir، را بررسی خواهیم نمود.

برای واریز و برداشت از اندوخته بیمه نامه در این پورتال می بایست، پس از ورود به سایت، به آدرس melico.ir، روی گزینه پرداخت حق بیمه، از نوار بالای پورتال، کلیک کرده و گزینه واریز و برداشت از اندوخته را انتخاب نمایید.

 

 

سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

 

در صفحه واریز و برداشت از اندوخته بیمه نامه ها، می توانید با کلیک روی هر یک از گزینه های برداشت از اندوخته یا واریز به اندوخته، عملیات مورد نظر خود را انجام دهید.

 

ورود به پورتال  بیمه خاورمیانه

 

سود اندوخته، در سال های اخیر، در شرکت بیمه خاورمیانه، رو به فزونی بوده و در سال 1399 به 83 درصد، رسیده است. سود اندوخته، در زمان اعلام سود قطعی سالانه، به حساب بیمه گذاران، واریز می شود و بیمه گذاران، می توانند طبق آموزش های گفته شده، آن را برداشت نمایند.

 

بیشتر بخوانید: سایت بیمه سینا

 

خدمات سایت بیمه خاورمیانه melico.ir

در بخش های قبل، پس از آشنایی با سایت بیمه خاورمیانه، نحوه ورود به پورتال، ثبت نام و خرید در این پورتال را بررسی نموده و سپس، نحوه واریز و برداشت از اندوخته بیمه نامه ها در این پورتال را آموزش دادیم. در این بخش، به بررسی سایر خدمات موجود در این سایت، خواهیم پرداخت.

محصولات: بیمه های مستمری و بازنشستگی تکمیلی، عمر زمانی، تمام عمر، بیمه عمر مانده بدهکار و بیمه مستمری آنی، از انواع محصولات بیمه ای سایت بیمه خاورمیانه می باشند که می توانید، با کلیک روی هر یک، با خدمات و پوشش های آن، آشنا شدید و از طریق مشاوره یا تماس با نماینده، برای خرید آن، اقدام نمایید.

شبکه فروش: بخش شبکه فروش سایت بیمه خاورمیانه، شامل نمایندگان، درخواست نمایندگی، جذب مدیران سازمان فروش و دفاتر هماهنگی و آموزش نمایندگان می باشد. که از بخش درخواست نمایندگی و جذب مدیران سازمان فروش، می توانید درخواست خود را برای همکاری با بیمه خاورمیانه، در زمینه مورد نظر، ارسال نمایید.

پرداخت حق بیمه: در بخش پرداخت حق بیمه، در قسمت بالای پورتال، می توانید از خدمات و واریز و برداشت از اندوخته، همانطور که در قسمت قبل، بیان کردیم و پرداخت حق بیمه از طریق شماره بیمه نامه و کد ملی، بهره مند شوید.

گزارشگری و شفافیت: در بخش گزارشگری و شفافیت، می توانید سطح توانگری، اسانامه شرکت، ساختار سازمانی، سیاست های تقسیم سود به سهام داران، گزارش سالیانه هیات مدیره به مجمع عمومی، نسبت های عملیاتی و مالی با اهمیت، میزان سرمایه گذاری در شرکت های سرمایه پذیر داخلی و خارجی و سایر اطلاعات مرتبط با شرکت بیمه خاورمیانه را کسب نمایید.

سوالات متداول: در بخش سوالات متداول در نوار بالای سامانه، می توانید سوالات پرتکرار مربوط به خدمات شرکت بیمه خاورمیانه، از جمله، مزیت تخصصی بودن شرکت بیمه زندگی خاورمیانه، شرایط سنی خرید بیمه نامه مستمری و بازنشستگی تکمیلی، نحوه پرداخت اقساط بیمه نامه، معافیت های مالیاتی بیمه های عمر و زندگی، نحوه تخصیص سود به بیمه‌ های مستمری، ايجاد تغييرات در بيمه نامه و مواردی از این قبیل را ملاحظه نمایید.

تماس با ما: تلفن تماس، فکس مدیریت، کد پستی، پست الکترونیک، آدرس و ساعت کاری، اطلاعاتی هستند که می توانید، از بخش تماس با ما، در بالای پورتال بیمه خاورمیانه، به آن ها دسترسی داشته باشید. فرم ارسال پیشنهادات و انتقادات نیز در همین بخش می باشد، که می توانید با وارد کردن نام، ایمیل و موضوع، انتقادات و پیشنهادات خود را در مورد شرکت بیمه خاورمیانه ارسال نمایید.

آخرین اخبار بیمه عمر و زندگی خاورمیانه: در بخش آخرین اخبار، می توانید، اخبار مربوط به این شرکت، شامل برگزاری مجامع عمومی عادی و فوق العاده، رشد بیمه در جامعه، نقش شرکت بیمه خاورمیانه در رشد و رونق اقتصادی، برگزاری کارگاه های آموزشی برای شبکه فروش، میزان پرداخت سود و مواردی از این قبیل را مشاهده نمایید.

 

در ادامه بخوانید: سایت بیمه نوین

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت بیمه خاورمیانه ​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت بیمه خاورمیانه پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- آدرس سایت بیمه خاورمیانه چیست؟

melico.ir آدرس اینترنتی سایت بیمه خاورمیانه می باشد برای دریافت جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

2- ثبت نام در سایت بیمه خاورمیانه melico.ir چگونه است؟

برای ثبت نام در سایت بیمه خاورمیانه پس از ورود به پورتال به آدرس melico.ir می بایست روی گزینه بیمه گذاران کلیک نمود برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

3- نحوه خرید بیمه در سامانه بیمه خاورمیانه melico.ir چگونه است؟

برای خرید بیمه نامه از طریق سامانه بیمه خاورمیانه می بایست روی محصول مورد نظر کلیک نموده و با تماس با نماینده بیمه نامه را خریداری نمود که جزئیات بیشتر در متن مقاله آموزش داده شده است.

منبع : سایت بیمه خاورمیانه

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

قرار نهایی در امور کیفری


قرار نهایی یکی از تصمیمات دادگاه است که مفهوم آن این است که تعقیب و رسیدگی به یک پرونده پایان یافته است . قرار نهایی ممکن است در دادگاه و یا دادسرا صادر شود که آن از طریق سامانه برای فرد ابلاغ شده و اس ام اس قرار نهایی صادر شد برای فرد ارسال می شود و با توجه به نوع قراری که صادر شده است ممکن است سرنوشت متفاوتی در انتظار آن پرونده باشد.

 

 

بعد از اینکه یک پرونده در دادسرا ثبت شد و مراحلی از جمله ثبت پرونده ، پرداخت هزینه دادرسی و مانند آن طی شد ، وارد مرحله تحقیقات مقدماتی می شود که در این مرحله اموری مثل کشف علت وقوع جرم ، دلایل و مدارک جرم ، پیدا کردن متهم و مسائلی از این دست مورد بررسی قرار می گیرد و این رسیدگی ها تا زمان تصمیم نهایی درباره سرنوشت پرونده ادامه پیدا خواهد کرد.

تصمیمات دادگاه اشکال مختلفی به خود می گیرد که یکی از آن ها قرار است. قرار ها بعضا سرنوشت و چگونگی رسیدگی به پرونده را تعیین می کنند . از جمله این قرار ها می توان به قرار نهایی اشاره کرد که قرار نهایی به این معنی است که تحقیقات و پیگیری های پرونده به پایان رسیده است و در صورت صدور و ابلاغ این قرار ، برای شاکی و متهم ، اس ام اس قرار نهایی صادر شد ، فرستاده می شود .

از این رو در این مقاله به این پرسش ها پاسخ می دهیم که اولا مفهوم قرار نهایی چیست و مصادیق آن کدام اند و صدور آن چه آثاری به دنبال دارد و قرار نهایی صادر شد یعنی چه و سپس توضیحاتی در مورد اس ام اس قرار نهایی صادر شد ارائه می دهیم و در ادامه به این که پس از دریافت این پیامک چه واکنشی باید نشان داد ، خواهیم پرداخت .



قرار نهایی چیست

پیش از پرداختن به پاسخ سوال قرار نهایی چیست لازم است ابتدا قرار را تعریف کرد. قرار در حقوق به معنی تصمیم دادگاه در رابطه با موضوع یک دعوا بدون بررسی ماهیت آن و به صورت شکلی ، می باشد . قرار در ماده 299 قانون آیین دادرسی مدنی به این ترتیب تعریف شده است: "چنانچه رای دادگاه راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن به طور جزیی یا کلی باشد، حکم و در غیر این صورت قرار نامیده می شود."

قرار نهایی که در مقابل قرار اعدادی یا قرار مقدماتی ، نوعی از قرار است که نشان دهنده این می باشد که تحقیقات و رسیدگی به یک پرونده تمام شده است. از جمله قرار های نهایی می توان به قرار جلب به دادرسی ، موقوفی تعقیب، ترک تعقیب ، قرار نهایی دادیاری و منع تعقیب از طرف دادسرا و قرار بایگانی کردن پرونده در دادگاه اشاره کرد که با صدور هر کدام از این قرار ها رسیدگی به پرونده در آن مرجع ،خاتمه یافته و دیگر امکان ادامه تحقیقات وجود ندارد.

امکان اعتراض به قرار های منع و موقوفی تعقیب وجود دارد که شاکی می تواند ظرف مدت ده روز به این قرارها اعتراض کند که اعتراض به قرارهای نهایی دادسرا از طریق سامانه ثنا انجام می شود .

 

قرار نهایی صادر شد یعنی چه

ممکن است برای شما ابلاغیه قرار نهایی آمده باشد و این سوال در ذهن شما شکل گرفته باشد که قرار نهایی صادر شد یعنی چه . قرار نهایی به معنی این است که مرجع قضایی تصمیم گرفته است که تحقیقات و رسیدگی به پرونده باید تمام شود و پرونده در آن مرجع مختومه اعلام می شود. این قرار ممکن است توسط دادگاه یا دادسرا صادر شود.

قرار نهایی صادر شد یعنی دادگاه یا دادسرا تصمیم گرفته است که ادامه تحقیقات و رسیدگی به آن پرونده بی فایده است و این تصمیم خود را در قالب یک قرار به طرفین دعوا ابلاغ کرده است.

 

 

 

ابلاغ دادنامه قرار نهایی یعنی چه

پیش از این که به این سوال پاسخ دهیم که ابلاغ دادنامه قرار نهایی تصمیم نهایی یعنی چه ابتدا به تعریف دادنامه و دادنامه کیفری خواهیم پرداخت. دادنامه رای کتبی دادگاه است که در برگه های مخصوصی به صورت تایپ شده نوشته می شود و ظرف مدت سه روز پس از صدور دادنامه به طرفین دعوا ابلاغ می شود.

پس از این که دادگاه پرونده را رسیدگی کرد ، موظف است رای خود را صادر کرده و نمی تواند طرفین دعوا را بلاتکلیف بگذارد . در صورتی که دادگاه تصمیم بگیرد ادامه رسیدگی به جرم بی فایده است ، می تواند قرار نهایی صادر کند، به این معنی که خاتمه رسیدگی به جرم و تعیین مجازات برای مجرم را اعلام کند.

ابلاغ دادنامه قرار نهایی در واقع به این معنا است که دادگاه، تصمیم نهایی اش را در قالب یک دادنامه حاوی قرار نهایی به طرفین دعوا ابلاغ کرده است.

 

اس ام اس و پیامک قرار نهایی صادر شد یعنی چه

تا پیش از سال 1395 ابلاغ های قضایی از طریق پست و به صورت کاغذی انجام می پذیرفت اما با پیشرفت تکنولوژی ، این ابلاغ ها به صورت اینترنتی و از طریق سامانه ابلاغ ثنا انجام می پذیرد . در صورتی که پیامکی با عنوان " در مورد پرونده شماره ____ با ردیف فرعی ____ در شعبه ____ بازپرسی___ ناحیه ____ قرار نهایی صادر شد " دریافت کردید به این معنا است که پرونده شما در دادگاه یا دادسرایی که در جریان بوده، مختومه است و رسیدگی و تحقیقات به آن پرونده دردادگاه یا دادسرا به پایان رسیده است .

پس از این که اس ام اس و پیامک قرار نهایی صادر شد را دریافت کردید ، چند روزی طول می کشد تا متن ابلاغیه بر روی سامانه ثنا قرار بگیرد . با گذشت این زمان به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ ثنا مراجعه نموده تا از متن دقیق ابلاغیه خود مطلع شوید .

 

بعد از پیامک قرار نهایی چه می شود

پس از این که پیامک قرار نهایی را دریافت کرده و متن ابلاغیه را در سامانه ثنا مشاهده کردید این سوال بوجود می آید که بعد از پیامک قرار نهایی چه می شود و چه اقداماتی باید در این راستا انجام دهید . بسته به نوع قراری که صادر شد است ، سرنوشت پرونده متفاوت خواهد بود و ممکن است یکی از این اتفاقات زیر محقق شود :

1در صورتی که یکی از قرار های منع تعقیب ، موقوفی تعقیب یا ترک تعقیب برای شما صادر شده باشد ، به این معنی است که دادسرا تشخیص داده است ادامه رسیدگی به پرونده جهتی ندارد ، یا شاکی در جرایم قابل گذشت رضایت داده است ، یا متهم بی گناه شناخته شده است و یا ادامه تعقیب کیفری باید به دلایلی متوقف شود.

2در صورتی که قرار جلب دادرسی برای شما صادر شده باشد ، این معنی را دارد که دادسرا ، تشخیص داده است که متهم مجرم است و لازم است برای رسیدگی و تعیین مجازات به دادگاه برود.

لازم به ذکر است که امکان اعتراض به قرار های منع تعقیب و موقوفی تعقیب وجود دارد و شاکی ده روز فرصت دارد تا اعتراض خود را ثبت کند . قرار موقوفی تعقیب یا توقف تحقیقات یکی از انواع قرار های نهایی است که پیشنهاد می شود برای اطلاع از شرایط صدور و آثار آن مقاله زیر را مطالعه کنید.

 

قرار نهایی با ردیف فرعی ۱ صادر شد یعنی چه ؟

در پاسخ به سوال قرار نهایی با ردیف فرعی 1 صادر شد یعنی چه ، باید گفت که به این معنی است که این قرار را دادسرا صادر کرده است و این مرجع تصمیم گرفته است که تحقیقات درباره این پرونده باید متوقف شود و یا برای رسیدگی های بیشتر به دادگاه فرستاده شود . در مقابل آن قرار نهایی با ردیف فرعی 2 وجود دارد که از طرف دادگاه صادر شده است. در ادامه به تفاوت دادگاه و دادسرا خواهیم پرداخت.

قرار همان طور که گفته شد، تصمیم قضایی در رابطه با مسائل شکلی پرونده است. قرار می تواند توسط دادگاه یا دادسرا صادر بشود. دادسرا یک قسمت از دادگستری است که وظیفه عمده آن کشف و تعقیب و جرایم است. ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری در تعریف دادسرا می گوید : "به منظور کشف جرم، تعقیب متهم، انجام تحقیقات، حفظ حقوق عمومی و اقامه دعوای لازم در این مورد ، اجرای احکام کیفری، انجام امور حسبی و سایر وظایف قانونی، در حوزه قضائی هر شهرستان و در معیت دادگاه های آن حوزه، دادسرای عمومی و انقلاب و همچنین در معیت دادگاه های نظامی استان، دادسرای نظامی تشکیل‌ می‌شود "

دادگاه ، بخش دیگری از دادگستری است که وظیفه رسیدگی به دعوا های حقوقی و کیفری را بر عهده دارد. تفاوت دادگاه و دادسرا در این است که دادسرا متهم را پیدا می کند ، سپس بررسی می کند که آیا مرتکب جرم شده است یا خیر و در صورتی که تشخیص داد که او مجرم است ، او را به دادگاه می فرستد تا دادگاه در مورد میزان و نحوه مجازات او تصمیم گیری کند.

به طور خلاصه قرار نهایی با ردیف فرعی 1 به این معنی است که این قرار را دادسرا صادر کرده است و این قرار می تواند یکی از قرار های جلب به دادرسی ، به معنی انتقال پرونده به دادگاه یا منع تعقیب ، موقوفی تعقیب و یا ترک تعقیب باشد که به معنی این است که ادامه تحقیقات متوقف شده است و در صورت صدور آن برای ابلاغ به متهم و شاکی اس ام اس قرار نهایی برای آن ها ارسال می شود .

 

قرار نهایی با ردیف فرعی 2 صادر شد یعنی چه ؟

در مقابل قرار نهایی با ردیف فرعی 1 که پیش تر توضیح دادیم ، قرار نهایی با ردیف فرعی 2 وجود دارد که توسط دادگاه صادر می شود. تفاوت دادگاه و دادسرا در این است که دادسرا وظیفه کشف و تحقیق در مورد جرایم و اثبات مجرمیت متهم را بر عهده دارد و دادگاه با استفاده از اطلاعاتی که دادسرا در اختیارش می گذارد مجازات مجرم را تعیین می کند . قرار هایی که دادگاه صادر می کند می تواند یکی از قرار های منع تعقیب، موقوفی تعقیب، تعلیق مجازات و قرار بایگانی کردن پرونده باشد که در زیر به آن ها می پردازیم .

1در جرایم مستوجب تعزیر درجه 7 یا 8 که مستقیما در دادگاه مطرح می شود ، قرار های منع تعقیب یا موقوفی تعقیب صادر می شود و در صورتی که دادگاه تشخیص بدهد که متهم مجرم نیست ، این قرار ها را صادر می کند.

2در مجازات های تعزیری درجه 7 یا 8 که مجازات کمی دارد ، و در صورتی که شاکی وجود نداشته باشد یا رضایت داده باشد ، و دادگاه بعد از در نظر گرفتن وضعیت و شرایط مجرم و تفهیم اتهام به او ، قرار بایگانی کردن پرونده را صادر می کند.

3 در جرایم تعزیری درجه 3 تا 8 در صورت وجود شرایطی ، مجازات شخص را از 1 تا 5 سال به تعویق بیاندازد و قرار تعلیق مجازات صادر می شود .

به طور خلاصه قرار نهایی با ردیف فرعی 2 صادر شد به این معنا است که دادگاه ، رسیدگی به پرونده را بی جهت دانسته و این تصمیم خود را در قالب یک قرار منعکس می کند . در صورتی که متهم در بازداشت بوده باشد، به محض صدور قرار ، آزاد خواهد شد.

 

قرار نهایی در امور کیفری

در بخش های قبل، به این سوال، پاسخ دادیم که قرار نهایی چیست و در ادامه، در مورد ابلاغ دادنامه قرار نهایی، معنی اس ام اس و پیامک قرار نهایی صادر شد و قرار نهایی با ردیف فرعی ۱ و 2 صادر شد، توضیح دادیم. اما یکی از سوالاتی که در رابطه با قرار نهایی، مطرح می گردد، این سوال بوده که قرار نهایی در امور کیفری، به چه قراری گفته می شود؟

در پاسخ به این سوال که قرار نهایی در امور کیفری، به چه قراری گفته می شود؟ باید گفت، قرار نهایی در امور کیفری، اصطلاحی است که که در مقابل قرار مقدماتی در امور کیفری، قرار می گیرد. با صدور این قرار، تحقیقات و رسیدگی، در دادسرا یا داگاه کیفری، پایان می پذیرد. قرار جلب به دادرسی ، موقوفی تعقیب، ترک تعقیب ، منع تعقیب، از نمونه های قرار نهایی در امور کیفری می باشند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه قرار نهایی چیست به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار نهایی چیست پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- قرار نهایی چیست؟

قرار نهایی یکی از انواع قرار است که نشان دهنده تصمیم مرجع قضایی مبنی بر تمام شدن تعقیب و پیگیری است که در متن مقاله توضیح داده شده است .

2- مفهوم قرار نهایی با ردیف فرعی 1 صادر شد چیست ؟

مفهوم قرار نهایی با ردیف فرعی 1 صادر شد این است که این قرار نهایی را دادسرا صادر کرده است که جزئیات آن در متن مقاله آمده است .

3- اس ام اس قرار نهایی صادر شد به چه معنا است ؟

اس ام اس قرار نهایی صادر شد به این معنا است که رسیدگی و پیگیری های پرونده به پایان رسیده است و دادگاه قرار نهایی را صادر کرده است و متن ابلاغیه تا چند روز آینده بر روی سامانه قابل مشاهده خواهد بود که معنای دقیق آن در متن مقاله توضیح داده شده است .

منبع : قرار نهایی در امور کیفری

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

متن بخشش مهریه بدون بازگشت


بخشیدن مهریه، دارای هیچ منع قانونی برای زن نیست، زیرا زن به محض وقوع عقد نکاح، مالک مهریه می شود و می تواند هرگونه تصرفی، مانند بخشش آن به زوج انجام دهد. اما اقدام به بذل مهریه، دارای شرایط و مدارک ویژه ای است. به عنوان مثال، اگر بخشش مهریه به صورت کتبی انجام گیرد، باید در دفترخانه و با تنظیم سند رسمی یا عادی باشد.

 

 

یکی از مسائل مهمی که پیرامون عقد نکاح مطرح می شود، بحث مهریه می باشد. برخی از زنان، پس از عقد ازدواج، به هر دلیلی تمایل پیدا می کنند که مهریه خود را بخشیده یا به اصطلاح حقوقی، مهریه شان را بذل کنند. براساس ماده 1082 قانون مدنی،"به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد، در آن بنماید." بذل مهریه، از مواردی است که هیچ گونه منع قانونی برای زن، در قانون پیش بینی نشده است.

فارغ از این که بذل مهریه، در دین اسلام و فرهنگ ایرانی، امری پسندیده است ، اما ممکن است که این موضوع، زنان را با چالش هایی مثل مراحل و مدارک مورد نیاز برای بخشیدن آن مواجه کند. به همین دلیل، بهتر است که بخشش مهریه، با اطلاع کامل از جزئیات حقوقی مربوط به آن انجام شود .

بنابراین، در این مقاله، قصد داریم در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که بخشیدن مهریه چیست؛ سپس، مراحل بخشیدن مهریه در دفترخانه و مدارک آن مطابق با قانون را بررسی کنیم.



بخشیدن مهریه چیست

 

یکی از موضوعاتی که در ارتباط با مهریه ممکن است به وجود آید، بخشیدن مهریه است . از آن رو که زن، به موجب ماده 1082 قانون مدنی، به محض خواندن خطبه عقد، مالک مهریه می شود ، می تواند هرگونه تصرفی که بخواهد در آن انجام دهد . هرگاه خانمی با استفاده از سند عادی یا رسمی ، تمام یا بخشی از مهریه خودرا به همسرش ببخشد، به این عمل، بذل یا بخشش مهریه می گویند .

 

محتوای سند تنظیم شده برای بخشیدن مهریه، ممکن است متفاوت باشد، که این موضوع، بر آثار بخشیدن آن نیز اثر گذار بوده و در واقع، در امکان رجوع از بخشیدن مهریه، موثر است. به این صورت که گاهی زن، به موجب سند یا نوشته ای اقرار می کند، که مهریه اش را از مرد گرفته است. در این حالت، بعد از تنظیم اقرار نامه، زن نمی تواند اعادیی کند، زیرا در نظام حقوقی کشور ما، اقرار بعد از انکار مسموع نیست.

 

یا این که زوجه به موجب سندی، ذمه مرد را بری می کند که در این صورت، مرد نسبت به زن در خصوص مهریه، هیچ دینی ندارد. در این حالت نیز، امکان رجوع برای زن وجود ندارد. حالت دیگر این است، که زن مهریه خود را به مرد هبه یا هدیه می کند که در این حالت، سند تنظیم شده، تابع شرایط عقد هبه بوده و با شرایطی، قابل رجوع می باشد. هرکدام از این روش ها با هم متفاوت بوده و آثار متفاوتی را هم به جای می گذارند .

 

 

مدارک بخشیدن مهریه

 

برای طی کردن مراحل بخشیدن مهریه ، نیازی به مراجعه به دادگاه نیست. چرا که بذل مهریه، اگر به صورت کتبی انجام گیرد، می تواند به موجب تنظیم سند عادییا سند رسمی صورت بگیرد. در بخشش مهریه از طریق سند عادی، زن ازطریق دست نوشته ای بر روی کاغذ یا برگه ای، مهریه خود را به مرد ببخشد و یا این که از طریق مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی ، سند رسمی مبنی بر بذل مهریه به نفع مرد را تنظیم کند.

 

زن برای بخشش مهریه در دفترخانه، لزوما باید رضایت کامل داشته باشد. علاوه بر این، او باید دارای اهلیت باشد، یعنی صغیر نباشد و به سن 18 سال تمام رسیده باشد و از لحاظ عقلی و معیشت مالی، در سلامت کامل باشد. مدارک بخشیدن مهریه به طور اختصاصی، شامل چند مورد است:

 

عقد نامه یا سند ازدواج

 

شناسنامه و کارت ملی زن و شوهر

 

نکته: مدارک زوج، در صورتی نیاز است که بخشیدن مهریه، همراه با دریافت حق طلاق یا دریافت مالی باشد.

 

امضا پدر دختر

 

نکته : زن، حق هرگونه تصرفی در مهریه خود دارد، اما برخی دفترخانه ها، اذن پدر را الزامی می دانند.

 

 

 

مراحل بخشیدن مهریه

بخشیدن مهریه برای زن، هیچ گونه منع قانونی به همراه ندارد، زیرا او مالک مهر بوده و می تواند هرگونه دخل و تصرفی در آن بکند. اگر بخشیدن مهریه به صورت کتبی صورت بگیرد، باید مهریه طی تنظیم یک سند عادی یا رسمی، به همسر بخشیده شود و برای انجام آن، باید یک سری مراحل، طی بشود تا بخشش آن رسمی و مطابق قانون باشد و بعدا برای دو طرف قابل پیگیری بوده و سندیت داشته باشد.

 

زن باید با داشتن مدارک ( شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج) به دفترخانه اسناد رسمیمراجعه کند و اگر قرار است طی بخشیدن مهریه، مالی را به همسرش انتقال دهد و یا حق طلاق را دریافت کند، حضور مرد، در این شرایط، اجباری است.

 

در دفتر خانه، سند تنظیم شده می تواند، دارای چندیدن محتوا باشد که شامل هبه، اقرار، ابرا ذمه همسر و غیره است. اگر قصد بر اقرار باشد، باید یک اقرارنامه رسمی تنظیم بشود.

 

بعد از بخشیدن مهریه، نامه ای از طرف دفترخانه به دفتر ازدواج و طلاقی که عقد نکاح در آنجا منعقد شده، فرستاده می شود، تا در بخش ملاحظات، موضوع بخشیدن مهریه ذکر بشود.

 

هیچ نص قانونی، در خصوص اذن پدر، در رابطه با بخشیدن مهریه وجود ندارد. اما برخی دفاتر اسناد رسمی، بنا بر دلایلی، مانند اجبار زوجه توسط زوج برای بخشیدن مهریه، تنظیم سند را منوط به رضایت پدر می دانند.

 

بخشیدن مهریه به صورت شفاهی در قانون منع نشده است و اثبات آن می تواند با حضور شاهدان و امضای آنها انجام گیرد.

 

 

متن بخشش مهریه بدون بازگشت

در بخش های قبل، در مورد بخشیدن مهریه صحبت کرده و مدارک و مراحل بخشیدن آن را توضیح دادیم. اما یکی از مسائل و دغدغه هایی که در رابطه با بحث بخشیدن مهریه، از جانب آقایان وجود دارد، ان است که آیا ممکن است بعد از بخشیدن مهریه، زوجه بتواند مجددا برای دریافت آن اقدام نماید؟ به عبارت دیگر، متن بخشش مهریه بدون بازگشت، به چه صورت باید تنظیم شده تا قابل رجوع از سوی زوجه نباشد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، متن بخشش مهریه بدون بازگشت، چنانچه در قالب یکی از موارد مقرر در قانون، تنظیم شده و به امضای زوجه و زوج رسیده، باعث بخشش مهریه به طور قطعی، از جانب زوجه شده و دیگر، ادعای دریافت مهریه از سوی وی، در هیچ دادگاهی پذیرفته نمی شود. این موارد، عبارتند از:

ابراء ذمه زوج: چنانچه زوجه، ذمه زوج را از پرداخت مهریه، ابرا کرده و به اصطلاح، وی را از پرداخت دین مربوط به مهریه، بری الذمه کند، دیگر، حق رجوع از ابراء و مطالبه مهریه را نخواهد داشت. چرا که ابراء، مطابق قانون مدنی، از عوامل سقوط تعهد بوده و با ابراء زوجه و سقوط تعهد مهریه زوج، موضوعی، برای مطالبه مجدد، از سوی زوجه باقی نمی ماند.

صلح مهریه به زوج: در حالتی که زوجه، مهریه خود را به زوج، صلح نموده، از آنجا که عقد صلح، مطابق قانون مدنی، یک عقد لازم است، جز در حالتی که شرط فسخ عقد، در ضمن آن، درج شده باشد، قابل برهم زدن نبوده و لذا، زوجه نمی تواند با بر هم زدن صلح واقع شده، مهریه خود را مطالبه نماید.

اقرار به دریافت مهریه: اگر زوجه، طی یک سند، اقرار به دریافت مهریه نموده و ذیل آن را امضا نماید، دیگر درخواست وی مبنی بر مطالبه مهریه، پذیرفته نمی شود. چرا که درخواست بعدی برای دریافت مهریه، در واقع ادعای عدم دریافت مهریه و انکار اقرار سابق وی بوده و همانطور که می دانیم، انکار بعد از اقرار، پذیرفته نمی شود.

در ادامه، یک نمونه، متن بخشش مهریه بدون بازگشت، برای استفاده خوانندگان محترم، آورده شده و فایل دانلود، نیز در انتهای مطلب، قرار داده شده است:

 

نوع سند: صلح حقوق

مصالح:

خانم .................... فرزند .................... به کد ملی .................... شماره شناسنامه .................... صادره از .................... متولد .................... ساکن ....................

متصالح:

آقای .................... فرزند .................... به کد ملی .................... شماره شناسنامه .................... صادره از .................... متولد .................... ساکن ....................

مورد صلح و موضوع مصالحه:

کلیه حقوق واقعی، حقیقی و فرضی طلب مصالح، ناشی از مهریه مشارالیه، موضوع سند از دواج شماره .................... مورخ .................... تنظیمی در دفتر رسمی ثبت ازدواج شماره .................... شهر .................... که بر ذمه متصالح می باشد، به نحوی که پس از امضای این سند، هیچ گونه حقی، از حقوق ناشی از سند مهریه، برای مصالح، در مورد صلح، باقی نمانده و تمامی آن حقوق، در مورد مصالحه، متعلق به متصالح می باشد.

 

همچنین، خوانندگان محترم می توانند با کلیک بر روی دکمه دانلود فایل، در باکس زیر، برای دانلود نمونه متن بخشش مهریه بدون بازگشت، اقدام نمایند.

 

متن بخشش مهریه بدون بازگشت
  • نویسنده:دینا
  • حجم:210 KB

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بخشیدن مهریه ، در کانال تلگرام حقوق خانواده دینا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاور حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاور حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بخشیدن مهریه پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- بخشیدن مهریه چیست؟

زن به موجب عقد نکاح مالک مهریه است و می تواند آن را به موجب سند رسمی یا عادی به همسر خود بذل کند که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

2- مدارک مورد نیاز بخشیدن مهریه چیست؟

مدارک مورد نیاز برای بخشیدن مهریه عقدنامه و مدارک شناسایی زن مانند شناسنامه و کارت ملی او است که در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

3- مراحل بخشیدن مهریه چیست؟

بخشیدن مهریه باید در دفترخانه و با تنظیم سند عادی یا رسمی صورت بگیرد که گاهی مواقع امضا پدر دختر نیز الزامی است که این مراحل در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

منبع : متن بخشش مهریه بدون بازگشت

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

عیدی سربازان در سال ۱۴۰۱


حداقل میزان عیدی سال 1401 برای کارگران، 3.820.800 و حداکثر آن، 5.731.200 بوده و در مورد کارمندان و بازنشستگان دولتی و نیروهای مسلح و همچنین بازنشستگان تامین اجتماعی نیز مبلغ عیدی سال ۱۴۰۰ ، 1.500.000 تومان، می باشد.

 

 

نیروی استخدامی یک جامعه، بر حسب مرجعی که با آن رابطه استخدامی داشته، از حقوق و مزایای متفاوتی برخوردار می گردند. به عنوان مثال، میزان افزایش حقوق کارمندان نسبت به کارگران بیشتر بوده، در حالی که هر سال مبلغ عیدی کارگران، بیشتر از میزان عیدی و پاداش کارمندان دولت می باشد.

یکی از حقوقی که طبق قوانین استخدامی و مقررات مربوط به کار، برای افراد حاضر در عرصه کار پیش بینی شده است، حق دریافت عیدی یا پاداش سالیانه می باشد. در اصل حق دریافت عیدی سالیانه، تفاوتی میان اشخاص حاضر در عرصه کار وجود نداشته و تمامی آن ها از کارگران تا کارمندان و بازنشستگان از این حق قانونی برخوردار می باشند. اما هنگامی که به مساله میزان عیدی می رسیم، تفاوت های آشکاری میان این گروه ها در رابطه با مبلغ پاداش سالیانه دیده می شود.

به همین دلیل، در این مقاله، به معرفی قوانین مختلف مربوط به مبلغ عیدی و همچنین میزان عیدی سال 1401 این گروه ها می پردازیم. اما پیش از آن، مفاهیم کارگر، کارمند، بازنشسته و مستمری بگیر را تعریف خواهیم کرد.



میزان عیدی کارگران در سال 1401

در بخش نخست مقاله، به توضیح میزان عیدی سال 1401 برای کارگران می پردازیم. اما پیش از آنکه به توضیح میزان عیدی سال ۱۴۰۰ برای کارگران بپردازیم، ضروری است که مفهوم " کارگر " را تعریف نماییم.

مفهوم کارگر

منظور از کارگر، شخصی است که صرف نظر از میزان تحصیلات، در ازای انجام کار برای کارفرما، حقوق یا دستمزد دریافت کرده و تحت پوشش حمایتی قانون کار و سازمان تامین اجتماعی می باشد. بنابراین کارمندان بخش خصوصی، نیز از منظر قوانین کار، کارگر محسوب می گردند.

میزان عیدی سال 1401 برای کارگران

میزان عیدی سال 1400 برای کارگران، مطابق "ماده واحده قانونی مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران" تعیین می گردد. به موجب این قانون، حداقل عیدی و پاداش سالانه کارگران، معادل شصت روز آخرین مزد و سقف آن، معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی کارگران می باشد.

بنابراین، با توجه به اینکه حداقل دستمزد روزانه کارگران برای سال 99 مبلغ 63.680 تومان می باشد، حداقل میزان عیدی سال ۱۴۰۰ برای کارگران، سه میلیون و هشت صد و بیست هزار و هشتصد تومان ( 3.820.800 ) و حداکثر مبلغ عیدی سال 1401 برای کارگران، پنج میلیون و هفتصد و سی و یک هزار و دویست تومان ( 5.731.200 ) خواهد بود.

 

میزان عیدی کارمندان در سال ۱۴۰۱

در این بخش نیز همانند بخش قبل، ابتدا به تعریف مفهوم کارمند پرداخته، سپس به توضیح میزان عیدی سال 1401 برای کارمندان خواهیم پرداخت.

مفهوم کارمند

منظور از کارمند، شخصی است که در استخدام یک شرکت یا سازمان دولتی بوده و در ازای انجام کار، حقوق ثابتی را دریافت می نماید. مطابق قانون استخدام کشوری، کارمندان به دو دسته رسمی و پیمانی تقسیم می گردند. بنابراین، اولا: عنوان کارمند، هر دو گروه کارمندان دولت ( کشوری ) و کارمندان نیروهای مسلح ( لشکری ) را در بر می گیرد. ثانیا: همانطور که در بخش قبل گفته شد، کارمندان بخش خصوصی از شمول عنوان کارمند خارج بوده و کارگر محسوب می گردند.

میزان عیدی سال 1401 برای کارمندان

ماده واحده قانونی نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت مصوب 1374، تعیین مبلغ عیدی کارمندان دولت و هم چنین میزان عیدی کارمندان نیروهای مسلح را به هیات دولت واگذار کرده است. بر این اساس، هیات وزیران هر ساله با برگزاری جلسه در پایان سال، میزان پاداش کارمندان دولت را تعیین می نماید.

در بودجه سال 1401، میزان عیدی سال ۱۴۰۰ برای کارمندان، 15.000.000 ریال معادل یک میلیون و پانصد هزار تومان پیش ‌بینی شده بود. در همین راستا، جلسه هیات وزیران در 15 بهمن تشکیل شده و وزیران دولت، در این جلسه، مبلغ عیدی سال 1400 برای کارمندان را یک میلیون و پانصد هزار تومان تعیین کرده و آن را مورد تصویب قرار دادند.

 

 

 

میزان عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران در سال 1401

در بخش سوم نیز ابتدا به تشریح مفهوم بازنشسته و مستمری بگیر پرداخته و سپس، در مورد میزان عیدی سال 1401 برای بازنشستگان و مستمری بگیران توضیحات لازم را ارائه می نماییم.

مفهوم بازنشسته و مستمری بگیر

بازنشسته به شخصی گفته می شود که پس از رسیدن به سن تعیین شده و با دارا بودن سابقه کاری لازم، بازنشست شده و از سازمان متبوع خود، حقوق بازنشستگی دریافت می کند. اما مستمری بگیر، شامل دو گروه از افراد می گردد: بازماندگان و از کارافتادگان که از سازمان متبوع خود، هر ماه حقوق ثابتی را دریافت می کنند.

بازنشستگان و مستمری بگیران در این مفهوم، به سه گروه تقسیم می شوند:

1- مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی

2- مستمری بگیران و بازنشستگان کشوری ( کارمندان دولتی بازنشسته شده )

3- مستمری بگیران و بازنشستگان لشکری ( کارمندان نیروهای مسلح بازنشست شده )

میزان عیدی سال 1401 برای بازنشستگان و مستمری بگیران

مبلغ عیدی بازنشستگان کشوری و هم چنین بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری نیز همچون کارمندان، تابع ماده واحده قانونی نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت مصوب 1374 بوده و بنابراین، هر ساله از سوی هیات وزیران، تعیین و تصویب می گردد.

مطابق بودجه سال ۱۴۰۰ ، میزان عیدی سال 1401 برای بازنشستگان و مستمری بگیران، 15.000.000 ریال معادل یک میلیون و پانصد هزار تومان تعیین شده بود. این رقم در جلسه هیات دولت که در تاریخ پانزدهم بهمن ماه سال هزار و سیصد و نودو نه برگزار گردیده، مورد تایید قرار گرفت و در نتیجه، مبلغ پاداش پایان سال بازنشستگان و مستمری بگیران نیر همانند کارمندان، برای سال 1400، یک میلیون و پانصد هزار تومان می باشد.

 

عیدی سربازان در سال ۱۴۰۱

در بخش های قبل، در مورد میزان عیدی کارگران، کارمندان و بازنشستگان و مستمری بگیران در سال 1401، صحبت کرده و مبلغ عیدی این سه گروه را توضیح دادیم. سوال مهم دیگری که در رابطه با میزان عیدی سال ۱۴۰۱، مطرح می شود، آن است که عیدی سربازان در سال ۱۴۰۱ چقدر می باشد؟

در سال 1400، حداقل حقوق سربازان، در مناطق عادی، 1/050/000 تومان و حداکثر آن، 4 میلیون تومان، در مناطق عملیاتی بوده است. همچنین، بر اساس اعلام نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حقوق سربازان مجرد، در سال 1401، 3 میلیون و 300 هزار تومان و سربازان متاهل، 5 میلیون تومان خواهد بود. اما، در پاسخ به این سوال که عیدی سربازان در سال ۱۴۰۱ چقدر می باشد؟ باید گفت، از آنجا که در قانون بودجه، عیدی سربازان، مورد پیش بینی قرار نگرفته است، عیدی، به این گروه از افراد تعلق نگرفته و بنابراین، بحث عیدی سربازان در سال ۱۴۰۱ منتفی می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان عیدی سال 1401 در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان عیدی سال 1401 پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- میزان عیدی سال 1401 برای کارگران چقدر است؟

میزان عیدی سال 1401 برای کارگران حداقل 3.820.800 تومان و حداکثر 5.731.200 تومان می باشد که در متن مقاله جزئیات آن توضیح داده شده است.

2- میزان عیدی سال ۱۴۰۱ برای کارمندان چقدر است؟

میزان عیدی سال ۱۴۰۱ برای کارمندان 1.500.000 تومان است و در این مقاله به بررسی تکمیلی این موضوع پرداخته ایم.

3- میزان عیدی سال 1401 برای بازنشستگان و مستمری بگیران چقدر است؟

میزان عیدی سال 1401 برای بازنشستگان و مستمری بگیران 1.500.000تومان است و در این مقاله به بررسی تکمیلی این موضوع پرداخته ایم.

منبع : عیدی سربازان در سال ۱۴۰۱

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما