محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 215
  • بازدید دیروز : 272
  • بازدید کل : 227069
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

شرایط برخورداری از برق رایگان


سخنگوی صنعت برق، در کنار تشریح نحوه اعتراض به قبض های نجومی برق، از طریق سایت دریافت خسارت وسایل برقی آسیب دیده از قطع برق، شرایط مشمولان رایگان شدن تعرفه برق را اعلام کرد. مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اجرایی شدن تعرفه‌های برق در کشور، گفت: تعرفه‌های جدید بر اساس بند 1 تبصره 8 قانون بودجه 1400 تعریف شده و این تعرفه‌ها برای مشترکانی که بیشتر از الگوی تعیین شده مصرف برق داشته باشند، تغییر خواهد کرد.

وی افزود: الگوی تعیین شده در ماه‌های غیر گرم 200 کیلووات ساعت در ماه و برای مناطق عادی در ماه‌های گرم 300 کیلووات ساعت است و در مناطق گرمسیری این عدد 10 برابر می‌شود که 3 هزار کیلووات ساعت است.

سخنگوی صنعت برق ادامه داد: 75 درصد مشترکان زیر الگوی مصرف برق هستند و صرفا همان 25 درصد باقی مانده مصرف برق‌شان بیش از الگو‌های تعریف شده است.

رجبی مشهدی در کنار تشریح نحوه اعتراض به قبض های نجومی برق، از طریق سایت دریافت خسارت وسایل برقی آسیب دیده از قطع برق، با بیان اینکه در تعرفه‌های جدید یارانه مشترکان پرمصرف کاهش می‌یابد، خاطر نشان کرد: کسانی که میزان مصرفشان 50 درصد کمتر از الگوی هر منطقه باشد و یا تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) باشند می توانند به صورت رایگان برق دریافت کنند.

منبع: شرایط برخورداری از برق رایگان

در ادامه بخوانید : برق دزدی و مجازات آن

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

هشدار پلیس فتا در مورد کلاهبرداری با لینک های تخفیف و تبریک روز پدر


رییس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری از شهروندان در پوشش تخفیف‌ها یا تبریک‌های روز پدر هشدار داد.

سرهنگ داود معظمی گودرزی، با بیان اینکه افراد سودجو و فرصت‌طلب از هر مناسبت و فرصتی برای اخاذی، کلاهبرداری یا هرنوع سواستفاده از مردم اقدام می‌کنند، گفت: یکی از مناسب‌های پیش رو ولادت حضرت امیرالمومنین (ع) و روز پدر است. متاسفانه ممکن است افراد سودجو در پوشش تخفیفات شگفت انگیز، پیام تبریک و ... از شهروندان کلاهبرداری از طریق پیامک یا به هرنحو از اطلاعات آنان سواستفاده کنند که لازم است با یکسری از اقدامات پیشگیرانه از آن جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: در همین راستا لازم است شهروندان توجه داشته باشند که فریب تبلیغات بی نام و نشان در کانال ها و فضای مجازی را نخورده و اگر قصد خرید اینترنتی هدیه برای این روز را دارند حتما از فروشگاه های معتبر و تایید شده خرید خود را انجام دهند.ا فراد سودجو با طرح تبلیغات اغوا کننده تحت عنوان تخفیف شگفت انگیز و قیمت بسیار کمتر از قیمت واقعی یک محصول تلاش می‌کنند تا کاربران را وارد لینک های جعلی کنند و از طریق فیشینگ، مال آنها را ببرند.

رییس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: این لینک ها در مواردی به صفحاتی هدایت می شود که ممکن است صرفا برای سرقت اطلاعات کارت بانکی آنان طراحی شده باشد. یا اینکه افراد سودجو مبلغی را دریافت کنند؛ اما یا کالای خریداری شده را برای مشتری ارسال نکنند یا اینکه جنسی قلابی و متفاوت از آنچه که آگهی کرده بودند را برای مشتری خود ارسال کنند.

معظمی گودرزی درباره پیام های تبریک حاوی لینک ناشناس نیز اظهارکرد: در مواردی نیز ممکن است افرادسودجو با لینک های ناشناس تحت عنوان پیام تبریک یا شرکت در قرعه کشی روزپدر و ... شهروندان را به وارد شدن به یک لینک تشویق کنند، در حالی که ممکن است این لینک حاوی بدافزار بوده و اطلاعات گوشی تلفن همراه یا رایانه آنان را به سرقت ببرد، که البته برای این عمل، مجازات کلاهبرداری اینترنتی در نظر گرفته شده است.

وی در پایان تاکید کرد: در همین راستا لازم است که شهروندان فریب پیام‌ها و آگهی‌های منتشر شده در کانال‌ها و صفحات فضای مجازی با ‌عنوان تخفیفات شگفت‌انگیز روز پدر و حراجی آنلاین را نخورند و همواره خریدهای اینترنتی خود را از سایت‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک انجام دهند.

منبع: هشدار پلیس فتا در مورد کلاهبرداری با لینک های تخفیف و تبریک روز پدر

در ادامه بخوانید : نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

صدور اولین مجوز صندوق املاک و مستغلات بورس


معاون نظارت بر نهاد‌ های مالی سازمان بورس اعلام کرد : در راستای تنوع بخشی به ابزار های بازار سرمایه، مجوز اولین صندوق سرمایه‌ گذاری املاک و مستغلات صادر شد.



علیرضا ناصرپور گفت : در راستای تنوع بخشی به ابزار‌ های بازار سرمایه و در حمایت از سرمایه‌ گذاری غیر مستقیم مجوز موافقت اصولی اولین صندوق سرمایه‌ گذاری در املاک و مستغلات ( REITs ) صادر شد. هدف تنوع بخشی به پرتفوی سرمایه‌ گذاری فعالان بازار سرمایه و افزایش سهم مسکن در پرتفوی آنان است.

به گفته معاون نظارت بر نهاد‌ های مالی شرکت سپرده گذاری مرکزی، پذیره‌ نویسی اولین صندوق سهامی اهرمی در آذر ماه انجام شد. همچنین پذیره‌ نویسی اولین صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری سهامی سرمایه‌ گذاری در دی ماه امسال انجام شد.

در 4 ماه گذشته مجوز فعالیت 22 صندوق سرمایه‌ گذاری و مجوز تاسیس 11 صندوق سرمایه‌ گذاری در انواع مختلف صادر شد. همچنین با درخواست موافقت اصولی؛ 17 صندوق جدید هم موافقت شده که از بین این صندوق‌ ها بیش از 30 صندوق از نوع سهامی، مختلط و یا بازارگردانی هستند.

 

منبع : اقتصاد نیوز

 

انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

چک وعده دار چیست


چک وعده دار، چکی است که تاریخ درج شده بر روی آن، بعد از تاریخ واقعی صدور می باشد. قانون حاکم بر چک وعده دار، قانون صدور چک بوده که به موجب این قانون، امکان شکایت کیفری از چک وعده دار، برای دارنده چک وجود ندارد. هم چنین، نحوه اجرا گذاشتن این چک، از طریق اداره ثبت و مراجع قضایی می باشد.

 

 

بر اساس قانون صدور چک: " چک، نوشته‌ای است که به موجب آن، صادر کننده، وجوهی را که در نزد محال‌ علیه دارد، کلا یا بعضا، مسترد یا به دیگری واگذار می‌ نماید." بنابراین، چک یکی از ابزار های پرداخت وجه می باشد. قانون گذار، در نظام تجاری و مالی، چک را وسیله پرداخت فوری می داند، لذا بر روی چک، یک تاریخ صدور، درج می شود.

به طور معمول، به خصوص در روابط تجاری، چک، به صورت وعده دار صادر می شود؛ نکته مهم در رابطه با چک وعده دار، آن است که اگر در زمان تاریخ وصول چک وعده دار، صاحب حساب، موجودی نداشته و یا کسری موجودی داشته باشد، دارنده چک، تنها می تواند برخی از انواع شکایات را در مقابل صادرکننده چک، مطرح کرده و از طرح برخی از انواع شکایات، به دلیل وعده دار بودن چک، محروم می باشد.

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم، در ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که چک وعده دار چیست؟ سپس، در ادامه، قانون نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار را بررسی کنیم و در نهایت، این موضوع را توضیح دهیم که آیا چک وعده دار قابل شکایت کیفری است؟ اگر در خصوص این موضوع سوالاتی دارید، در این مقاله همراه ما باشید.

 



چک وعده دار چیست

همان طور که گفتیم به موجب ماده 310 قانون صدور چک:" چک، نوشته‌ ای است که به موجب آن، صادر کننده وجوهی را که در نزد محال‌ علیه دارد، کلا یا بعضا، مسترد یا به دیگری واگذار می‌ نماید." به موجب این قانون، چک وسیله پرداخت فوری است. بنابراین، باید ببینیم منظور از چک وعده دار چیست؟

 

در پاسخ به این سوال که چک وعده دار چیست؟ باید بگوییم، بر روی چک، یک تاریخ صدور و یک تاریخ سررسید، ذکر شده است. اصولا، تاریخ صدور درج شده بر روی چک، همان تاریخ صدور واقعی آن، می باشد؛ اما اگر، تاریخ صدور درج شده بر روی چک، بعد از تاریخ صدور واقعی آن باشد، در این حالت به آن چک، چک وعده دار می گویند.

 

به عنوان مثال، دو نفر در تاریخ 22/ مهر/ 1398 قراردادی را منعقد می کنند و وسیله پرداخت را چک، تعیین کرده و شماره سریال چک را در قرارداد یادداشت می نمایند، اما تاریخ صدور مندرج بر روی چک را 22 / مهر / 1399 تعیین می نمایند؛ در این حالت به این چک، چک وعده دار می گویند، زیرا تاریخ درج شده بر روی چک، بعد از تاریخ واقعی صدور آن، یعنی انعقاد قرارداد است.

 

قانون چک وعده دار

در بخش قبل، به این سوال پاسخ دادیم، که چک وعده دار چیست و گفتیم به چک هایی که تاریخ صدور درج شده بر روی آن ها، بعد از تاریخ واقعی صدور چک می باشد، چک وعده دار، گفته شده و دارنده چک، صرفا در تاریخ درج شده، می تواند مبلغ چک را مطالبه کند. حال در این بخش، قصد داریم، قانون چک وعده دار را بررسی نماییم.

 

قواعد مربوط به چک وعده دار، مطابق قانون صدور چک می باشد. این قانون در سال 1355 به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این قانون، دارای 22 ماده و 4 تبصره می باشد و در سال های گذشته، برخی از مواد آن، اصلاح گردیده است. قانون " اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب 1355" در سال 1372 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در آبان ماه همان سال توسط شورای نگهبان تایید شد؛ آخرین اصلاحیه این قانون، در سال 1400 انجام گرفت.

 

به موجب بند ه ماده 13 قانون صدور چک، اگر چک، به صورت وعده دار صادر گردد، قابل شکایت کیفری نیست. در خصوص چک وعده دار، قانون گذار و رویه قضایی، همان تاریخ نوشته شده در چک را به عنوان تاریخ صدور محسوب می کنند و تاریخ انجام معامله در رویه قضایی در نظر گرفته نمی شود.

 

 

 

 

نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار

در بخش قبل، این موضوع را بررسی کردیم که قانون چک وعده دار، قانون صدور چک مصوب 1355 می باشد و گفتیم مطابق این قانون، چک نباید به صورت وعده دار صادر گردد. حال در این بخش، قصد داریم نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار را بررسی نماییم.

مطابق ماده 13 قانون صدور چک، امکان طرح شکایت کیفری، به جهت وعده دار بودن چک وجود ندارد و قانون گذار، تاریخ نوشته شده بر روی چک را به عنوان تاریخ صدور در نظر می گیرد. بنابراین، نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار، به سه صورت، امکان پذیر می باشد:

 

طرح دعوای حقوقی از طریق دادگاه حقوقی : در روش اول، شخص دارنده چک، بعد از آن که از بانک، گواهی عدم پرداخت چک را دریافت نمود، به یکی از دفاتر خدمات قضایی، مراجعه کرده و دادخواستی، برای اجرا گذاشتن چک و مطالبه وجه آن و سایر خسارات مربوطه تنظیم می‌ نماید و کپی چک و گواهی عدم پرداخت بانک را ضمیه دادخواست می کند. در این روش، دارنده چک، می‌ تواند علاوه بر تقاضای پرداخت مبلغ چک وعده دار، وصول هزینه‌ های دادرسی و خسارت خود را نیز از صادر کننده و سایر ظهرنویسان(پشت نویسان چک)، مطالبه نماید.

 

اداره ثبت : برای وصول چک از طریق اجرای ثبت، در ابتدا، شخص دارنده چک وعده دار، به محال علیه ( بانک رجوع کرده ) و گواهی عدم پرداخت دریافت می کند و سپس، دارنده می تواند با ارائه تمام مدارک، برای وصول وجه چک وعده دار، از ثبت محل، صدور اجراییه را درخواست کند.

پس از آن که برای چک، اجراییه صادر شد ، این اجراییه به بدهکار ابلاغ می گردد و او باید ظرف مدت 10 روز نسبت به پرداخت مبلغ مندرج در چک، اقدام نماید و یا اموالی را برای پرداخت معرفی کند. در صورتی که صادر کننده ظرف مدت 10 روز اقدامات لازم را انجام ندهد ، دارنده چک وعده دار، می تواند تقاضای توقیف اموال صادرکننده چک و فروش اموال را به اداره ثبت ارایه نماید .

 

اجرای مستقیم چک صیادی از طریق دادگاه حقوقی : اگر در تاریخ وصول چک، حساب صادر کننده، فاقد وجه باشد یا کسری مبلغ داشته باشد، در این حالت، بانک، موظف است گواهی عدم پرداخت صادر کرده و اطلاعات کامل چک را در سامانه چک‌ های برگشتی بانک مرکزی، ثبت و کد رهگیری دریافت نموده و این کد را بر روی گواهی‌ عدم پرداخت درج کند. سپس دارنده، باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و با ارائه گواهی عدم پرداخت و چک برگشتی، درخواست صدور اجراییه را تنظیم و ثبت کند.

پس از درخواست صدور اجراییه با ارجاع پرونده به دادگاه، رئیس شعبه موظف است چک را بررسی کرده و نسبت به صدور اجرائیه علیه صادرکننده چک، اقدام نماید. صادر کننده چک، 10 روز مهلت دارد که بدهی خود را پرداخت کند و اگر در مهلت قانونی مقرر، از انجام این امر استنکاف ورزد، در این حالت، بر اساس درخواست دارنده چک، اجرای احکام، موظف است اجراییه را طبق قانون نحوه احکام محکومیت‌ های مالی، صادر و به اجرا بگذارد و از طریق توقیف اموال صادر کننده و یا با صدور حکم جلب وی، برای وصول مبلغ چک اقدام نماید.همچنین، لازم است گفته شود که استعلام چک صیادی، از سامانه صیاد انجام می گیرد.

 

آیا چک وعده دار کیفری است؟

در بخش قبل در خصوص، قانون نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار صحبت کردیم و گفتیم برای به اجرا گذاشتن چک وعده دار از طریق حقوقی، باید به دفاتر خدمات قضایی یا اجرای ثبت مراجعه کنیم. همچنین، گفتیم استعلام چک صیاد و صدور گواهی عدم پرداخت آن، از طریق سامانه صیاد امکان پذیر است. حال در این بخش، قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا چک وعده دار کیفری است؟

 

برای پاسخ به این سوال، باید به ماده 13 قانون صدور چک مراجعه نماییم، به موجب بند ه این ماده: " در صورتی که ثابت شود چک، بدون تاریخ، صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک، مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد." در این حالت، چک، قابل تعقیب کیفری نمی باشد و برای صادر کننده چک وعده دار، در قانون، مجازات تعیین نشده است.

 

در چک وعده دار، همان طور که توضیح دادیم، تاریخ واقعی صدور چک با تاریخ مندرج برروی چک، یکسان نمی باشد. بنابراین، به استناد این ماده قانونی، چک وعده دار، کیفری نبوده و قابلیت شکایت کیفری ندارد و برای شخص صادر کننده چک وعده دار، در قانون مجازات، تعیین نشده است.

 

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد چک وعده دار در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون چک وعده دار پاسخ دهند.

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- چک وعده دار چیست؟

چک وعده دار به چکی گفته می شود که تاریخ درج شده بر روی آن بعد از تاریخ صدور واقعی چک می باشد که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

2- آیا چک وعده دار کیفری است؟

خیر چک وعده دار مطابق قانون ماده 13 قانون صدور چک کیفری نمی باشد که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

3- نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار چگونه است؟

نحوه اجرا گذاشتن چک وعده دار از طرق گوناگون مانند مراجعه به اداره ثبت و طرح دعوای حقوقی صورت می گیرد که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.

منبع : چک وعده دار چیست

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

هزینه گواهی امضا


گواهی امضا، به این معنا است که امضای اشخاص، ذیل یک سند عادی غیر مالی، توسط دفاتر اسناد رسمی، تایید و تصدیق گردد. در سال 1400، هزینه گواهی امضا غیر الکترونیکی، شامل گواهی امضای پاسپورت، 30000 تومان بوده و تعرفه گواهی امضای الکترونیکی، از 25000 تومان تا 34000 تومان، متغیر می باشد.

 

 

گاها، اشخاص، برای آنکه به امضای اسناد، اعتبار بیشتری بخشیده و از آنها در محاکم استفاده نمایند، آنها را گواهی امضا می نمایند، گواهی امضا می بایست توسط مسئولین، انجام پذیرد که می توانند، شامل سردفتر اسناد رسمی یا نماینده سیاسی ایران در خارج از کشور باشند.

تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی، طی بخشنامه های صادره، تعیین می شود. یکی از این تعرفه ها، تعرفه گواهی امضا توسط دفاتر اسناد رسمی می باشد که دارای هزینه معینی بوده و دریافت بیش از آن مبلغ، از سوی سردفتران، تخلف می باشد. بنابراین، افراد متقاضی، برای جلوگیری از سودجویی سردفتران و پرداخت مبالغ اضافی، لازم است از میزان تعرفه گواهی امضا، آگاهی کامل داشته باشند.

در راستای مطالب گفته شده، در این مقاله، ضمن توصیف گواهی امضا، تعرفه هزینه گواهی امضا در سال 1400، هزینه گواهی امضا الکترونیک و هزینه گواهی امضا پاسپورت را بیان خواهیم نمود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.



گواهی امضا چیست؟

گواهی امضا، به این معنا است که امضای اشخاص، ذیل یک سند عادی غیر مالی، توسط دفاتر اسناد رسمی، تایید و تصدیق گردد. بر اساس ماده 49 قانون ثبت اسناد و املاک، یکی از وظایف مسئولین دفاتر اسناد رسمی، تصدیق صحت امضا می باشد. همچنین، بر اساس ماده 11 آیین نامه اجرایی قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، دفترخانه‌ ها، باید دارای یک دفتر مخصوص، برای گواهی امضا باشند.

نکنه اول: در سال ۱۴۰۰ نیز، بر اساس قوانین، سردفتران مکلفند، ضمن گواهی امضا در دفاتر مخصوص، رونوشت یا فتوکپی سند گواهی شده را به هزینه متقاضی، دریافت کرده و نگاهداری نمایند. همچنین، لازم به ذکر است که این دفاتر، نوشته های مالی، محسوب نمی شوند.

نکته دوم: گواهی امضای نوشته هایی که جنبه مالی دارند، ممنوع می باشد، بنایراین، به عنوان مثال، سندی که به موجب آن، مدیون، متعهد به پرداخت مبلغ وجه به طلبکار شده، یا سند عادی که در آن، طلبکار اقرار به دریافت مبلغی وجه از بدهکار نموده، قابلیت این را ندارد که از سوی سردفتر، مورد گواهی امضا قرار بگیرد. همچنین، گواهی امضا، پشت قبض انبار، جنبه قانونی ندارد.

نکته سوم:در صورتی که در سند غیر مالی، این جمله قید شده باشد که در صورت تخلف، از انجام تعهد، جبران خسارت وارده را خواهم نمود»، نوشته مالی محسوب نشده و گواهی امضا این قبیل تعهد نامه ها، نیز امکان پذیر است.

 

 

هزینه گواهی امضا در سال 1400

در بخش قبل، گواهی امضا را تعریف کرده و مهم ترین نکات آن را توضیح دادیم. از آنجا که ممکن است، برای برخی سوال شود، هزینه گواهی امضای سند عادی چقدر است؟ در این بخش، هزینه گواهی امضا در سال 1400، را بررسی خواهیم نمود.

میزان هزینه گواهی امضا، در سال ۱۴۰۰، بر اساس آخرین بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، در اجرای ماده 54 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، تعیین شده و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مکلف به بررسی حسن اجرای این بخشنامه می باشد. بر اساس این بخشنامه، پرداخت حق‌ التحریر، قیمت اوراق، قبوض اقساطی و هزینه پست، مگر در صورت توافق طرفین، یا پرداخت تمام هزینه توسط یکی از طرفین، به طور مساوی، به عهده طرفین می باشد.

لازم به ذکر است، در صورتی که متعهدین سند، بیش از 2 نفر باشند، به ازای هر نفر، مبلغ 10000 تومان به حق‌التحریر سند، اضافه خواهد شد و در صورتی که سند، در بیش از یک برگه، تنظیم شود، به ازای هر برگ اضافی، 10000 تومان به حق‌ التحریر سند، افزوده خواهد شد. در صورت عدم استطاعت مالی اشخاص و تایید کانون سردفتران و دفتریاران، تنظیم و ثبت اسناد، بدون دریافت حق‌ التحریر، انجام می شود.

بر اساس بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، هزینه گواهی امضا در سال 1400، 30000 تومان می باشد.

 

 

 

 

هزینه گواهی امضا الکترونیک

در بخش های قبل، ضمن تعریف گواهی امضا، هزینه گواهی امضا در سال 1400 را بررسی نمودیم. از آنجا که ممکن است برخی، برای گواهی امضای دیجیتال به دفاتر اسناد مراجعه نمایند، در این بخش، هزینه گواهی امضا الکترونیک در سال ۱۴۰۰ را بر اساس مصوبه کانون سردفتران و دفتریاران، بررسی خواهیم نمود.

بر اساس ماده 2 قانون تجارت الکترونیک: « ‌امضای الکترونیکی (Electronic Signature)، عبارت از هر نوع علامت ‌منضم شده یا به نحو منطقی، متصل شده به ‌داده پیام است که برای شناسایی امضا کننده ‌داده پیام، مورد استفاده قرار می ‌گیرد.»

طی مصوبه کانون سردفتران و دفتریاران در تاریخ 1400/10/26، دفاتر ثبت نامی که مورد تایید مرکز میانی عام می باشند، تعیین شده و متقاضیان صدور گواهی می توانند، به هر یک از این دفاتر اسناد رسمی، مراجعه نموده و گواهی امضا را دریافت نمایند. نرخ تعرفه صدور گواهی نیز مطابق با تعرفه مصوب هیات وزیران بوده و در تمامی این دفاتر اسناد رسمی، یکسان می باشد. نرخ تعرفه گواهی امضا، برای یک سال به شرح زیر می باشد.

نوع گواهی نوع محصول هزینه دریافت امضای دیجیتال/ به ریال سهم مرکز ریشه و مرکز میانی عام/ به ریال (75 درصد) سهم دفتر اسناد رسمی/ به ریال (25 درصد)
اشخاص/سازمان دولتی گواهی شخص حقیقی وابسته به دولت 340,000 255,000 85,000
گواهی مهر سازمانی وابسته به دولت 280,000 210,000 70,000
اشخاص/سازمان
خصوصی
گواهی شخص حقیقی وابسته به غیر دولت 260,000 195,000 65,000
گواهی مهر سازمانی وابسته به غیر دولت 270,000 202,500 67,500
اشخاص حقیقی شخص حقیقی مستقل 250,000 187,500 62,500

 

امضا الکترونیک یا همان امضای دیجیتال، شامل نام کاربری و رمز عبور، بوده که از طریق سامانه امضای دیجیتال به آدرس gica.ir و پرداخت هزینه لازم، از طریق دفاتر اسناد رسمی دریافت می شود.

 

 

هزینه گواهی امضا پاسپورت

در بخش های قبل، پس از تعریف گواهی امضا، هزینه آن در نوع الکترونیکی و غیر الکترونیکی را بیان نمودیم. از آنجا که ممکن است برای برخی، این سوال مطرح شود که نرخ تعرفه هزینه گواهی امضا پاسپورت در سال ۱۴۰۰ چقدر است، در این بخش به هزینه این نوع از گواهی امضا خواهیم پرداخت.

از آنجا که بانوان متاهل و افراد زیر 18 سال، بدون اجازه، حق خروج از کشور را نداشته، در مورد بانوان متاهل، اجازه همسر و در مورد اشخاص زیر 18 سال، اجازه پدر، ضروری می باشد. در همین راستا، لازم است برای خروج این دو گروه، پدر یا همسر، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و ضمن پر کردن فرم اجازه نامه برای صدور پاسپورت و امضای آن، امضا توسط سردفتر اسناد رسمی گواهی می شود.

هزینه این نوع از گواهی امضا نیز بر اساس بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، در اجرای ماده 54 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، تعیین شده و تفاوتی با نرخ سایر موارد گواهی امضای غیر الکترونیک ندارد.

هزینه گواهی امضای فرم اجازه نامه پاسپورت در سال 1400، بر اساس بخشنامه تعرفه حق‌ التحریر دفاتر اسناد رسمی، 30000 تومان می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه گواهی امضا ​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه گواهی امضا پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- گواهی امضا چیست؟

گواهی امضا به این معنا است که امضای اشخاص ذیل یک سند عادی غیر مالی توسط دفاتر اسناد رسمی تایید و تصدیق گردد برای دریافت جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

2- هزینه گواهی امضا در سال 1400 چقدر است؟

برا اساس بخشنامه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی هزینه گواهی امضا 30000 تومان می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

3- هزینه گواهی امضا الکترونیک چقدر است؟

هزینه گواهی امضای الکترونیکی از 25000 تومان تا 34000 تومان می باشد که در متن مقاله به تفصیل بیان شده است.

منبع : هزینه گواهی امضا

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir


سایت سازمان اوقاف و امور خیریه، به آدرس my.oghaf.ir، امکاناتی، مانند ثبت وقف جدید، بررسی امور مربوط به موقوفات، از جمله ارائه مجوزهای واگذاری حقوق اوقافی، ارائه نظریات حقوقی موقوفات و تحقیق، اجاره و نقل و انتقال املاک اوقافی و ثبت نام کارشناس رسمی دادگستری را ارائه می دهد. برای ثبت نام در این سامانه، می بایست از بخش ثبت نام، اقدام نمود.

 

 

 

سازمان اوقاف و امور خیریه، حفظ و اداره اماکن مختص به امور خیریه و عام المنفعه، اماکن مذهبی، بقاع متبرکه و مساجد را عهده دار می باشد. وظایف و ساختار این سازمان نیز در قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه، تعیین شده است.

سازمان اوقاف و امور خیریه، خدمات بسیاری را از طریق سامانه اینترنتی خود، به آدرس my.oghaf.ir، به متقاضیان، ارائه می کند. از آنجا که، انجام کارهای مرتبط با وقف، از طریق سامانه اینترنتی سازمان اوقاف و امور خیریه، می تواند با هزینه و صرف وقت کمتری انجام می شود. بنابراین، لازم است که متقاضیان خدمات این سامانه، با این سامانه و نحوه ثبت نام و خدمات آن،آشنا شوند.

در همین راستا، ما در این مقاله، ضمن معرفی سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir، نحوه ثبت نام در این سایت و سایر امکانات آن را معرفی می نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایت سازمان اوقاف و امور خیریه، با ما همراه باشید.

 

برای ورود به سایت سازمان اوقاف و امور خیریه کلیک کنید.

 

سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir

 

 

کاربران برای ورود به سایت سازمان اوقاف و امور خیریه باید به آدرس my.oghaf.ir مراجعه کنند.

 



معرفی سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir

فرهنگ وقف، از گذشته های بسیار دور، در ایران شکل گرفته و دارای تشریفات و ساز و کار مربوط به خود بوده است. به عنوان مثال، در زمان حکومت سامانیان، از دیوانی با عنوان دیوان موقوفات، نام برده شده است. تا دوران صفویه که سنت وقف عام و خاص، با رشد چشمگیری، مواجه شد، این مسیر ادامه داشت، تا اینکه نادرشاه افشار، موقوفات را از حالت وقف، خارج نموده و بخشی از اموال دولتی، تلقی کرد. اما با روی کار آمدن کریم خان زند، این مسیر متوقف شده و او، به احیای موقوفات اقدام نمود.

پس از انقلاب مشروطه، اداره اوقاف، زیر نظر وزارت معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه، قرار گرفته و در سال 1343، اداره کل اوقاف به سازمان اوقاف تبدیل شد و در سال 1345 آیین نامه آن، تصویب گردید. پس از انقلاب اسلامی، در سال 1363، سازمان حج و اوقاف و امور خیریه، تحت سرپرستی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت. در سال 1370، امور مربوط به حج و زیارت، از این سازمان جدا شده و سازمان حج و اوقاف و امور خیریه، به سازمان اوقاف و امور خیریه، تغییر نام داد.

بر اساس ماده 1 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و اوقاف و امور خیریه، وظایف این سازمان، شامل اداره امور موقوفات، اداره امور اماکن مذهبی اسلامی، اداره امور موسسات و انجمن های خیریه‌، انجام امور مربوط به گورستان های متروکه موقوفه‌ ای و کمک مالی در زمینه تبلیغ و نشر معارف اسلامی، با شرایط و ساز و کار مقرر در این قانون می باشد.

مانند سایت سازمان تعزیرات حکومتی که در جهت تسهیل ارائه خدمات، به مراجعان سازمان تعزیرات حکومتی، راه اندازی شده است، سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با وجود برخورداری از 47 اداره کل استانی و ستادی و 256 اداره و نمایندگی، در راستای تسهیل و تسریع انجام وظایف خود، سایت وقف من را با آدرس اینترنتی my.oghaf.ir، راه اندازی نموده است.

ثبت موقوفات جدید و امور املاک موقوفه، شامل ارائه نظریات حقوقی موقوفات، تثبیت مالکیت موقوفات، ارائه مجوزهای واگذاری حقوق اوقافی، رسیدگی به مسائل حقوقی موقوفات و بقاع متبرکه و اجاره و نقل و انتقال املاک اوقافی، از خدمات سایت وقف من بوده که با ورود به سامانه میز خدمت، در دسترس کاربران، قرار می گیرد.

 

نحوه ثبت نام در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir

در بخش قبل، در مورد تاریخچه وقف در ایران و سازمان اوقاف و امور خیریه، وظایف این سازمان، سایت وقف من، خدمات آن و نحوه ورود به سامانه میز خدمت صحبت نمودیم. در این بخش، نحوه ثبت نام در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir را بررسی خواهیم نمود.

مانند سایت ثبت من، که برای دریافت خدمات، ابتدا باید برای ثبت نام در آن، اقدام نمود، در سایت وقف من نیز جهت استفاده از خدمات سایت، می بایست، پس از ورود به سامانه میز خدمت به آدرس my.oghaf.ir، بر روی گزینه ثبت نام، کلیک نمایید.

 

ورود به سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه

 

در این بخش کد ملی، تاریخ تولد و کد امنیتی را وارد نموده و روی گزینه استعلام، کلیک نمایید.

 

سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه

 

در بخش بعدی، نام کاربری، رمز عبور و شماره همراه را وارد نموده و روی گزینه ثبت نام، کلیک کنید.

 

سامانه سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir

 

پس از ورود به سامانه میز خدمت و ثبت نام در آن، می توانید با وارد کرد نام کاربری، رمز عبور و کلیک کردن روی گزینه ورود، از صفحه اصلی سامانه وقف من، از خدمات این سامانه، بهره مند شوید.

 

 

 

امکانات سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir

در بخش های قبل، ضمن بیان تاریخچه وقف در ایران و سازمان اوقاف و امور خیریه، وظایف این سازمان، ورود به سامانه وقف من، خدمات آن و نحوه ثبت نام در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir را بیان نمودیم. همانند سایت دارایی که خدمات اینترنتی بسیاری را به کاربران خود ارائه می دهد، در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir نیز، خدمات و امکانات متعددی، به کاربران سایت ارائه می شود. به همین دلیل، در این بخش، امکانات این سایت را توضیح خواهیم داد.

ارائه مجوزهای واگذاری حقوق اوقافی: صدور مجوزهای تبدیل به احسن موقوفات، حذف اعیان املاک اوقافی، تجمیع املاک اوقافی، واگذاری مازاد بر تراکم املاک اوقافی، تغییر کاربری املاک اوقافی و تملک اعیان املاک اوقافی، از خدماتی هستند که در بخش ارائه مجوزهای واگذاری حقوق اوقافی در سامانه وقف من، مشاهده می شوند.

تثبیت مالکیت موقوفات و رقبات: از جمله خدماتی که در بخش تثبیت مالکیت موقوفات و رقبات دیده می شوند، سند دار کردن رقبات موقوفات، نگهداری و مرمت اسناد وقفی، شناسایی و ثبت موقوفات و پاسخگویی به استعلامات وقفی افراد حقیقی،

امور خیریه: اجرای نیات موقوفات، راهبری موسسات خیریه موقوفه، حمایت از طرح های پژوهشی و پایان نامه های دانشگاهی وقف و بقاع متبرکه، تنظیم وقف نامه جدید، ارائه خدمات رفاهی به زائرین و خدام، جمع آوری هدایا، نذورات و حقوق موقوفات و بقاع متبرکه و دسترسی به آیین نامه فنی و داوری مسابقات قرآن کریم و نغمات آسمانی، از خدمات بخش امور خیریه، در سامانه وقف من می باشند.

امور بقاع متبرکه: جذب و استخدام خدام ثابت و افتخاری، واگذاری اولویت دفن در امامزادگان، رسیدگی به امور خادمین و هیات امناء موقوفات و امامزادگان، صدور مفاصا حساب بقاع متبرکه و موقوفات، اجرای نیات مرتبط با بقاع و اماکن متبرکه، نگهداری و بازسازی موقوفات و امامزادگان و غبارروبی افتخاری، خدمات بخش امور بقاع متبرکه در سامانه وقف من می باشند.

امور املاک موقوفه: ارائه مجوزهای واگذاری حقوق اوقافی، ارائه نظریات حقوقی موقوفات و تحقیق، تثبیت، مالکیت موقوفات و رقبات، رسیدگی به مسائل حقوقی موقوفات مانند عزل متولی و مواردی از این قبیل و بقاع متبرکه، اجاره و نقل و انتقال املاک اوقافی و ثبت نام کارشناس رسمی دادگستری، از خدمات امور املاک موقوفه، در سامانه وقف من می باشند.

امور تبلیغی: راهبری برنامه های تبلیغی و ترویجی حوزه بقاع متبرکه، دریافت شکایات، ارائه آمار و اطلاعات اوقاف و امور خیریه، راهبری سرمایه گذاری در موقوفات و پذیرش خبرنگار افتخاری، خدمات ارائه شده، در بخش امور تبلیغاتی می باشند.

امور قرآنی: ارائه خدمات قرآنی، ثبت نام ساماندهی داوران، برگزاری مسابقات ملی و بین المللی قرآن کریم، ثبت نام داوطلبین شهرستانی مسابقات قرآنی و ساماندهی مربیان قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه، در بخش امور قرآنی، در سامانه وقف من قرار دارند.

وقف جدید: تنظیم وقف نامه عادی، نذر یا وقف غیرمالی، مشارکت در وقف ، وکالت ، صدقات و وصیت، از خدمات ارائه شده، در بخش وقف جدید می باشند. لازم به ذکر است، برای تنظیم وقف نامه جدید، می بایست، نمونه ای از قالب استاندارد وقف نامه موجود در سامانه را دانلود نموده و پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، آن را بارگذاری نمایید.

رویدادها: همانطور که سایت بیمه مرکزی، بخشی را تحت عنوان اخبار، ارائه می دهد، در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir و در بخش رویدادها، می توانید اخبار مربوط به سازمان اوقاف و امور خیریه، از جمله برگزاری مسابقات و خدمات مربوط به امامزادگان و مواردی از این قبیل را دنبال نمایید.

راه های ارتباطی: شماره تلفن، آدرس و پست الکترونیکی، از راه های ارتباطی با سازمان اوقاف و امور خیریه می باشند که می توانید از بخش پایانی سامانه وقف من، مشاهده نمایید.

لینک های مفید: پرتال سازمان اوقاف و امور خیریه، پایگاه جامع امامزادگان و بقاع متبرکه و سایت رسمی مسابقات قرآن کریم، از لینک های مفید در بخش پایانی سامانه می باشند که شما را به طور مستقیم به پورتال مربوطه هدایت می کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت سازمان اوقاف و امور خیریه ​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت سازمان اوقاف و امور خیریه پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- آدرس سایت سازمان اوقاف و امور خیریه چیست؟

سازمان اوقاف و امور خیریه در آدرس اینترنتی my.oghaf.ir به کاربران خود ارائه خدمت می نماید برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

2- نحوه ثبت نام در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir چگونه است؟

برای ثبت نام در سایت سازمان اوقاف و امور خیریه می بایست از قسمت ثبت نام در بالای سامانه اقدام نمود که جزئیات آن در متن مقاله آموزش داده شده است.

3- امکانات سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir چیست؟

امور قرآنی امور خیریه امور املاک موقوفه وقف جدید امور بقاع متبرکه و امور تبلیغی خدمات سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir می باشند برای دریافت جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

منبع : سایت سازمان اوقاف و امور خیریه my.oghaf.ir

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

امضای دیجیتال


امضای دیجیتال، نوع خاصی از امضا بوده که از یک نام کاربری و رمز عبور، تشکیل گردیده و در سیستم های مربوطه، به نام دارنده آن، ثبت می گردد. نحوه دریافت این امضا، از طریق سامانه امضای دیجیتال بوده که پس از ثبت نام، ارائه درخواست امضای الکترونیکی و پرداخت هزینه لازم، از طریق مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی، امکان پذیر می باشد.

 

 

رواج استفاده از اینترنت و به دنبال آن، گسترش کسب و کارهای آنلاین و تعاملات الکترونیک، در کشور ما، علاوه بر مزایایی که داشته، همچون هر پدیده دیگری، مشکلات و چالش های خاص خود را نیز به همراه داشته است. یکی از این مشکلات، بحث اعتبار و انتساب اسناد الکترونیکی به صاحبان آن ها، می باشد.

با هدف حل این مشکلات و پاسخ گویی به این دغدغه ها، قانون گذار، قانون تجارت الکترونیک را در سال 1382، تصویب نمود و با تعریف امضای دیجیتال، اعتبار این نوع از امضا را به رسمیت شناخت. به موجب ماده 7 این قانون، در هر مورد که قانون، وجود امضا را لازم بداند، امضای دیجیتال، کافی خواهد بود. از آنجا که امضای دیجیتال، در مقایسه با نوع سنتی آن، پدیده نسبتا جدیدی محسوب شده و همچنین، به دلیل امنیت بسیار بالایی که این امضا، در روابط تجاری و غیرتجاری افراد، ایجاد می کند، لازم است تا مفهوم و نحوه دریافت آن، مورد بررسی قرار گیرد.

به همین دلیل، در این مقاله، ابتدا به این سوال پاسخ می دهیم که امضای دیجیتال چیست؟ و پس از معرفی سامانه این امضا، نحوه دریافت امضای دیجیتال را توضیح می دهیم. در پایان، نیز در مورد هزینه دریافت امضای الکترونیکی صحبت خواهیم کرد.



امضای دیجیتال چیست

گسترش اینترنت و به دنبال آن، کسب و کارهای آنلاین و تعاملات الکترونیک، در کشور ما، علاوه بر مزایایی که داشته، همچون هر پدیده دیگری، مشکلات و چالش های خاص خود را نیز به همراه داشته است. یکی از این مشکلات، این مساله بوده، که آیا اسنادی که به روش الکترونیکی صادر و میان اشخاص، رد و بدل می شوند، قابل انتساب به صادرکننده آن هستند؟ و اینکه، در صورت بروز اختلاف میان طرفین، اعتبار این اسناد، همچون اسناد کاغذی، نظیر استشهادیه، در محاکم، مورد پذیرش قرار می گیرد؟

در راستای حل این مشکلات و پاسخ گویی به این دغدغه ها، قانون گذار، قانون تجارت الکترونیک را در سال 1382، تصویب نمود و با تعریف امضای دیجیتال، اعتبار این نوع از امضا را به رسمیت شناخت. مطابق ماده 2 این قانون: « ‌امضای الکترونیکی (Electronic Signature)، عبارت از هر نوع علامت ‌منضم شده یا به نحو منطقی، متصل شده به ‌داده پیام است که برای شناسایی امضا کننده ‌داده پیام، مورد استفاده قرار می ‌گیرد.» همچنین، به موجب ماده 7 قانون تجارت الکترونیک، در هر مورد که قانون، وجود امضا را لازم بداند، امضای دیجیتال، کافی خواهد بود.

بنابراین، همانطور که ملاحظه می کنید، امضای دیجیتال یا الکترونیکی و اعتبار آن، در قوانین کشور ما پذیرفته شده و لذا، بحثی در مورد اعتبار این نوع از امضا وجود ندارد. اما، در پاسخ به این سوال که امضای دیجیتال چیست؟ باید گفت، به طور کلی، هنگامی که صحبت از امضای دیجیتال می شود، سه نوع از امضای الکترونیکی، متصور می باشد که عباتند از :

اولین نوع از امضای دیجیتال، ناظر بر اسکن کردن امضای یک شخص و کپی کردن آن در پایین مدارک شرکت‌ ها و سازمان ‌ها می باشد. به عنوان مثال، در یک دادگاه حقوقی، امضای رئیس دادگاه، اسکن شده و در پای نامه های مربوطه، کپی می شود. همچنین، کپی کردن امضای الکترونیکی اسکن شده رئیس یک شرکت، در پایین نامه های شرکت، مثال دیگری، از این نوع از امضای الکترونیکی می باشد.

دومین نوع از امضای دیجیتال، امضا با قلم نوری بر روی صفحه لمسی مخصوصی است که سیگنچر پد یا پد امضا، نامیده می شود. در این نوع از امضای دیجیتال، شخص، با استفاده از یک قلم الکترونیکی، یک صفحه لمسی را امضا کرده و این امضا، در پایین سند مربوطه، درج می شود. نمونه این نوع از امضای الکترونیکی را می توان در امضا کردن دادخواست و شکوائیه ها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مشاهده نمود.

اما نوع سوم از امضای دیجیتال، که در این مقاله مدنظر ما بوده و قصد داریم در مورد سامانه، هزینه و نحوه دریافت آن، صحبت نماییم، امضای دیجیتالی است که شباهتی با نوع اول و دوم ندارد. این امضا، در واقع، از یک نام کاربری و رمز عبور، تشکیل گردیده که در سیستم های مربوطه، به نام صاحب امضا ثبت می شود. به دنبال ثبت این اطلاعات، یک گواهی، برای دارنده امضای دیجیتال، صادر شده که همچون کارت ملی، معرف هویت وی و اصالت امضای او در فضای مجازی می باشد.

امضای دیجیتال یا الکترونیکی، درنوع سوم، کاربردی شبیه امضای دستی و اثر انگشت دارد؛ با این تفاوت که یک نام کاربری و رمز عبور بوده که روی یک سند الکترونیکی، نظیر قرارداد الکترونیکی یا نامه اداری، درج شده؛ قابل انکار از سوی صادرکننده آن و قابل جعل نمی باشد و همچنین، با استفاده از گواهی امضای دیجیتال، به راحتی می توان هویت صادرکننده آن را تشخیص داد. این امضا، کاربردهای گواناگونی داشته، که امضا کردن قرادادهای الکترونیکی و امضا فرم در سامانه های مختلف، همچون سامانه عملیات الکترونیکی سازمان مالیات کشور و ثبت الکترونیکی ازدواج، از کاربردهای مهم آن می باشد.

در امضای الکترونیکی، از فرآیند رمزنگاری و دو عدد طولانی استفاده می شود. یکی از این دو عدد، کلید عمومی بوده و عدد دیگر، کلید خصوصی می باشد. کلید عمومی، در اختیار سایر افراد هم قرار دارد، اما کلید خصوصی، برای حفظ اطلاعات دارنده امضا، باید حفظ و نگه داری شود. درست، مانند کارت بانکی که شماره کارت را می توان در اختیار سایر اشخاص قرار داد، اما شماره رمز، باید از دسترسی سایر افراد، غیر از دارنده کارت، محفوظ بماند.

با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این سوال که امضای دیجیتال چیست؟ می توان گفت، امضای دیجیتال یا الکترونیکی، نوع خاصی از امضا بوده که از یک نام کاربری و رمز عبور، تشکیل گردیده و در سیستم های مربوطه، به نام دارنده آن، ثبت می گردد. این امضا، کاربردهای گواناگونی داشته، که امضا کردن قرادادهای الکترونیکی و امضا فرم در سامانه های مختلف، همچون سامانه عملیات الکترونیکی سازمان مالیات کشور، از کاربردهای مهم آن می باشد.

یکی از مواردی که با گسترش امضای دیجیتال، اخذ امضای متقاضیان آن، به صورت دیجیتال و الکترونیکی، امکان پذیر می باشد، ثبت الکترونیکی ازدواج می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، در رابطه با این سامانه، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می شود.

 

سامانه امضای دیجیتال

در بخش قبل، به این سوال، پاسخ دادیم که امضای دیجیتال چیست؟ و گفتیم که امضای دیجیتال یا الکترونیکی، نوع خاصی از امضا بوده که از یک نام کاربری و رمز عبور، تشکیل گردیده و در سیستم های مربوطه، به نام دارنده آن ثبت شده و امکان بروز مشکلاتی، نظیر جرم جعل امضا را به حداقل می رساند. در این بخش، به معرفی سامانه امضای دیجیتال، می پردازیم.

پیش از آنکه به معرفی سامانه امضای دیجیتال، بپردازیم، لازم است تا کمی در مورد متصدی و مسئول این سامانه، یعنی مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام، توضیح دهیم. مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام، از زیرمجموعه های مرکز توسعه تجارت الکترونیک بوده که خود، از زیرمجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد. مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام، مرکزی است که که به طور عام، ارائه دهنده خدمات گواهی امضای الکترونیکی، برای کلیه کاربردهای مختلف آن، به متقاضیان می باشد.

سامانه امضای دیجیتال یا سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام، سامانه ای است که آدرس آن، gica.ir بوده و متقاضیان دریافت امضای دیجیتال و گواهی مربوط به آن، می توانند با مراجعه به این سامانه، برای ثبت نام و دریافت امضای الکترونیکی، اقدام نمایند.

یکی از سامانه هایی که با گسترش امضای دیجیتال، اخذ امضای متقاضیان آن، به صورت دیجیتال و الکترونیکی، امکان پذیر می باشد، سامانه روادید الکترونیکی evisa.mfa.ir می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، در رابطه با این سامانه، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می شود.

 

 

 

نحوه دریافت امضای دیجیتال

در بخش های قبل، به این سوال، پاسخ دادیم که امضای دیجیتال چیست؟ و سپس، به معرفی سامانه امضای دیجیتال، پرداخته و گفتیم که سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام، به آدرس gica.ir، همان سامانه امضای دیجیتال، بوده که امکان دریافت گواهی امضای الکترونیکی را برای متقاضیان این نوع از امضا، فراهم کرده و این افراد، می توانند در اموری، همچون ثبت نام سامانه ثنا، از امضای دیجیتال، استفاده نمایند. از آنجا که ثبت نام و دریافت امضای دیجیتال، از طریق سامانه امضای دیجیتال انجام می گیرد، در این بخش، به توضیح نحوه دریافت امضای دیجیتال، می پردازیم که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:

برای دریافت امضای دیجیتال، اولین گام، ثبت نام در سامانه امضای دیجیتال می باشد. بدین منظور، آدرس سایت امضای دیجیتال، یعنی gica.ir را در مرورگر دستگاه خود، جست و جو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سایت، از بخش ثبت نام گواهی در بالای سایت، بر روی گزینه ثبت نام غیر حضوری گواهی الکترونیکی، کلیک نمایید.

 

امضای دیجیتال چیست

 

در صفحه جدید، اطلاعات هویتی، همچون کد ملی، نام و نام خانوادگی، جنسیت، تاریخ تولد و شماره همراه خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و پس از وارد کردن تصویر عدد امنیتی، در پایین، دکمه ثبت نام را کلیک نمایید. توجه داشته باشید که شماره همراه، باید به نام متقاضی امضای دیجیتال و با کد ملی وی ثبت شده باشد. همچنین، فایل تصویر کارت ملی که بارگذاری می گردد، باید در فرمت های png, jpeg, jpg بوده و سایز آن، حداکثر 100 کیلو بایت باشد.

 

نحوه دریافت امضای دیجیتال

 

اکنون ثبت نام شما در سامانه امضای الکترونیکی، به پایان رسیده است. برای دریافت امضای دیجیتال، باید درخواست دریافت امضای دیجیتال خود را ثبت نمایید. بدین منظور، باید وارد حساب کاربری خود در سامانه امضای الکترونیکی شوید.

بنابراین، مجددا در صفحه اصلی سایت، از بخش ثبت نام گواهی در بالای سایت، بر روی گزینه ثبت نام غیر حضوری گواهی الکترونیکی، کلیک نمایید. در سمت راست صفحه، در قسمت ورود کاربران، نام کاربری (کد ملی) و رمز ورود خود را که در هنگام ثبت نام دریافت کرده اید را وارد کرده و پس از وارد کردن تصویر عدد امنیتی ، ، دکمه (ورود متقاضیان امضای الکترونیکی) را کلیک نمایید.

 

هزینه امضای الکترونیکی

 

پس از ورود به حساب کابربری خود در سامانه امضای دیجیتال، به منظور دریافت امضای دیجیتال، بر روی گزینه ثبت درخواست گواهی الکترونیکی، در سمت راست صفحه، کلیک نمایید.

 

سامانه امضای دیجیتال

 

در این بخش از مراحل دریافت امضای دیجیتال، با توجه به نوع شخص و گواهی امضای دیجیتال مد نظر خود، یکی از گزینه ها را از منوی انتخاب محصول، تعیین نموده و سپس، دکمه پیش ثبت نام را کلیک کنید. ما در اینجا، نحوه دریافت امضای دیجیتال، برای شخص حقیقی مستقل را توضیح خواهیم داد. بنابراین، همانطور که در تصویر ملاحظه می کنید، گزینه متقاضی مستقل، انتخاب شده است.

 

امضای دیجیتال چیست

 

اکنون، اطلاعات نام و نام خانوادگی را به انگلیسی، در کادرهای مربوطه وارد کرده و مجددا، دکمه پیش ثبت نام را کلیک نمایید. همچنین، می توانید با انتخاب کادر انتهای صفحه، شخص دیگری را به عنوان وکیل خود، برای دریافت امضای الکترونیکی، معرفی کنید.

 

نحوه دریافت امضای دیجیتال

 

چنانچه در مرحله قبل، شخص دیگری را به عنوان وکیل خود، برای دریافت امضای الکترونیکی، معرفی کرده باشید، در این مرحله، باید مشخصات وکیل خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و تصویر کارت ملی و وکالت نامه وی را بارگذاری کنید. در انتها، دکمه پیش ثبت نام را کلیک نمایید.

 

هزینه امضای الکترونیکی

 

در این مرحله از مراحل دریافت امضای دیجیتال، اطلاعات گواهی امضای الکترونیکی و هزینه آن را مشاهده می کنید. به منظور پرداخت هزینه دریافت امضای دیجیتال، بر روی گزینه پرداخت کلیک کرده تا وارد صفحه پرداخت بانکی شده و هزینه را پرداخت نمایید.

 

سامانه امضای دیجیتال

 

چنانچه پرداخت هزینه دریافت امضای دیجیتال، با موفقیت انجام گیرد، پیغام زیر را از طریق سامانه امضای دیجیتال، دریافت کرده که حاوی یک کد رهگیری می باشد.

 

امضای دیجیتال چیست

 

دراین مرحله از مراحل دریافت امضای دیجیتال، لازم است تا با در دست داشتن کد رهگیری و مدارک هویتی، شامل کارت ملی و شناسنامه و مدارک وکیل، در صورتی که وکیل داشته باشید، به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و برای دریافت گواهی امضای دیجیتال، اقدام نمایید

یکی از کاربردهای امضای دیجیتال، ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir می باشد. جهت آشنایی با این سامانه و امکانات آن، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می شود.

 

هزینه دریافت امضای دیجیتال

در بخش های قبل، به تعریف امضای دیجیتال پرداخته و پس از معرفی سامانه امضای دیجیتال، نحوه دریافت امضای دیجیتال، از سایت امضای الکترونیکی را توضیح داده و گفتیم که دارندگان این امضا، می توانند در اموری، همچون ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا، از امضای دیجیتال، استفاده نمایند. نکته ای که لازم است مورد توجه قرار گیرد، ان است که دریافت امضای دیجیتال، مانند دریافت سایر خدمات دولتی، دارای هزینه می باشد که لازم است این هزینه، به شکل اینترنتی و از طریق سامانه امضای دیجیتال پرداخت گردد. در جدول زیر، می توانید هزینه دریافت امضای دیجیتال را ملاحظه نمایید:

 

نوع گواهی نوع محصول هزینه دریافت امضای دیجیتال/ به ریال سهم مرکز ریشه و مرکز میانی عام/ به ریال (75 درصد) سهم دفتر ثبت نام/ به ریال (25 درصد)
اشخاص/سازمان دولتی گواهی شخص حقیقی وابسته به دولت 340,000 255,000 85,000
گواهی مهر سازمانی وابسته به دولت 280,000 210,000 70,000
اشخاص/سازمان
خصوصی
گواهی شخص حقیقی وابسته به غیر دولت 260,000 195,000 65,000
گواهی مهر سازمانی وابسته به غیر دولت 270,000 202,500 67,500
اشخاص حقیقی شخص حقیقی مستقل 250,000 187,500 62,500

 

یکی از سامانه هایی که با گسترش امضای دیجیتال، اخذ امضای متقاضیان آن، به صورت دیجیتال و الکترونیکی، امکان پذیر بوده، سامانه ثبت نام اینترنتی درخواست گذرنامه الکترونیکی egozar.epolice.ir می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، در رابطه با این سامانه، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می شود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد امضای دیجیتال و نحوه دریافت آندر کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون امضای دیجیتال و نحوه دریافت آنپاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- امضای دیجیتال چیست؟

امضای دیجیتال نوع خاصی از امضا بوده که از یک نام کاربری و رمز عبور تشکیل گردیده و در سیستم های مربوطه به نام دارنده آن ثبت می گردد و برای اطلاع از جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.

2- نحوه دریافت امضای دیجیتال به چه صورت می باشد؟

نحوه دریافت این امضا از طریق سامانه امضای دیجیتال بوده که پس از ثبت نام و ارائه درخواست امضای الکترونیکی و پرداخت هزینه لازم از طریق مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی امکان پذیر می باشد و برای اطلاع از جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.

3- سامانه امضای دیجیتال چیست؟

سامانه امضای دیجیتال سامانه ای است که آدرس آن gica.ir بوده و متقاضیان دریافت امضای دیجیتال و گواهی مربوط به آن می توانند با مراجعه به این سامانه برای ثبت نام و دریافت امضای الکترونیکی اقدام نمایند و برای اطلاع از جزئیات به متن مقاله مراجعه شود.

منبع : امضای دیجیتال

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

حقوق مرد و زن در صیغه موقت


از جمله حقوق زن در عقد ازدواج موقت ، حق دریافت مهریه و در برخی موارد ، مطالبه نفقه بوده و مرد نیز ، متقابلا ، حق دارد که به طور متعارف ، با زن رابطه زناشویی داشته باشد ؛ مگر اینکه شرط عدم نزدیکی شده باشد . البته ، در صورت بروز اختلاف در خصوص حقوق زن و مرد در صیغه موقت ، ابتدا باید عقد موقت در دادگاه ، به اثبات برسد .

 

 

بر اساس قانون ، دو نوع ازدواج یا عقد نکاح را می توان مورد شناسایی قرار داد که در حالت اول ، ازدواج ، برای مدت زمان نامحدود و دائمی صورت می گیرد و در نوع دوم ، ازدواج ، صرفا برای مدت زمان مشخص و معینی صورت گرفته و پس از اینکه مدت زمان آن به پایان رسید ، رابطه زوجیت نیز ، خاتمه می یابد که به آن ، ازدواج موقت ، صیغه یا متعه گفته می شود .

فارغ از اینکه به لحاظ عرفی ، اصل بر دائم بودن نکاح میان زن و مرد بوده و بیشتر افراد ، تمایل دارند که ازدواج خود را به صورت دائمی منعقد نمایند ، ازدواج موقت یا صیغه نیز ، به لحاظ قانونی ، بلااشکال می باشد و احکام مربوط به این نوع ازدواج ، در قانون مدنی ، در کنار نکاح دائم ، مورد توجه قرار گرفته است تا در صورت منعقد نمودن چنین ازدواجی ، حقوق مرد و زن در صیغه موقت ، کاملا مشخص بوده و اختلافی در این راستا ، ایجاد نشود .

به همین مناسبت ، در این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که حقوق زن و حقوق مرد در ازدواج موقت چیست و در ادامه ، برخی از نکات مربوط به حقوق زن و مرد در صیغه موقت را توضیح خواهیم داد .



حقوق زن در صیغه موقت

عقد موقت یا صیغه ، یکی از انواع عقد نکاح می باشد که شرایط و احکام مربوط به آن ، ضمن قانون مدنی ، بیان شده است . به طور خلاصه ، می توان گفت که در عقد موقت ، بر خلاف عقد ازدواج دائم ، زن و مرد ، صرفا برای مدت زمان تعیین شده در عقد ، به هم محرم می شوند و پس از پایان یافتن مدت زمان عقد موقت ، رابطه زوجیت نیز ، خاتمه پیدا می کند .

یکی از تفاوت های عقد ازدواج دائم و موقت ، آن است که حین عقد موقت ، باید حتما مدت زمان عقد ، به صورت دقیق ، تعیین شود . علاوه بر این ، مهریه زن در عقد موقت یا صیغه ، باید تعیین شده باشد ؛ در غیر این صورت ، می توان گفت که شرایط صحت عقد موقت ، وجود نداشته است و عقد ، باطل و بلا اثر خواهد بود .

اما یکی از سوالات مهمی که در ارتباط با عقد یا صیغه موقت مطرح می شود ، این است که حقوق زن در صیغه موقت چیست و به عبارت دیگر ، در صیغه موقت ، زن چه حقوقی دارد که شوهر ، موظف به فراهم نمودن و تامین آن است ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که حقوق زن در ازدواج موقت یا صیغه ، با حقوق زن در ازدواج دائم ، اندکی متفاوت است که در این قسمت ، به بررسی آن می پردازیم .

در ارتباط به حقوق زن در صیغه موقت ، اولین موردی که متبادر به ذهن می شود ، حق نفقه زن است . در واقع ، این سوال مطرح می شود که آیا در صیغه موقت نیز ، زن مانند ازدواج دائم ، حق دریافت و مطالبه نفقه خواهد داشت ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس ماده 1113 قانون مدنی ، حق دریافت نفقه زن در عقد موقت ، پیش بینی نشده است .

بر اساس این ماده ، در عقد موقت ، زن ، حق دریافت نفقه ندارد ؛ مگر در دو حالت . حالت اول ، این است که حین عقد موقت یا صیغه ، شرط شده باشد که زن ، حق دریافت نفقه داشته باشد و حالت دوم ، این است که عقد موقت ، بر این مبنا میان طرفین منعقد شده باشد که زن ، نفقه دریافت کند ؛ حتی اگر زن و شوهر ، حین صیغه ، شرطی بابت دریافت نفقه ، نکرده باشند .

دومین مورد از حقوق زن در صیغه موقت ، ارث زن در عقد موقت می باشد . به عبارت دیگر ، این سوال ممکن است مطرح شود که آیا در صورت فوت شوهر در عقد موقت یا صیغه ، همسر وی می تواند از ارث وی بهره مند شود یا خیر ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر خلاف عقد دائم ، در عقد موقت یا صیغه ، میان زن و شوهر ، رابطه توارث برقرار نمی شود و به همین دلیل ، در صورتی که مرد ، حین عقد موقت ، فوت کرده باشد ، زن نمی تواند از وی ارث ببرد .

مورد بعدی در رابطه با حقوق زن در صیغه موقت ، مربوط به مهریه زن در صیغه موقت می باشد . همانطور که بیان شد ، یکی از مهم ترین شرایط صحت ازدواج موقت ، این است که در زمان عقد ، مهریه زن ، به صورت دقیق ، تعیین شده باشد و در غیر این صورت ، عقد موقت ، باطل می باشد . لذا در عقد موقت یا صیغه نیز ، مانند عقد دائمی ، زن ، حق دریافت مهریه را خواهد داشت و در صورتی که مرد ، مهریه زن را نپردازد ، به استناد صیغه نامه ، می تواند در دادگاه ، دعوی مطالبه مهریه اقامه کند .

یکی دیگر از حقوق زن در صیغه موقت ، این است که مرد ، در برخی موارد خاص ، ملزم به ثبت ازدواج موقت یا صیغه شده است و در صورتی که اقدام به ثبت نکاح موقت نکند ، ممکن است با مجازات عدم ثبت صیغه مواجه شود که شامل جریمه نقدی ، حبس و الزام به ثبت عقد موقت می باشد . بر اساس قانون حمایت خانواده ، در صورتی که زوجه ، حین عقد موقت ، باردار شده و یا اینکه در زمان ازدواج موقت ، شرط شده باشد که مرد ، عقد موقت را ثبت کند ، مرد ملزم است این امر را انجام دهد .

 

حقوق مرد در صیغه موقت

در قسمت قبل ، به بررسی این مطلب پرداخته شد که حقوق زن در ازدواج موقت یا صیغه چیست . همانطور که گفته شد ، در صیغه موقت ، زن ، ارث نمی برد و در حالت کلی ، حق دریافت نفقه نیز ندارد ؛ مگر شرط شده یا ازدواج موقت ، بر مبنای دریافت آن ، واقع شده باشد . اما در همین رابطه ، ممکن است این سوال نیز مطرح شود که حقوق مرد در صیغه موقت چیست ؟ آیا حقوق مرد در عقد موقت یا صیغه ، مانند عقد دائم است یا خیر ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که یکی از مهم ترین حقوق مرد در ازدواج دائم ، این است که زوجه ، از وی تمکین نماید . با این توضیح که ، تمکین خاص ، ناظر بر روابط زناشویی میان زن و شوهر بوده و تمکین عام ، به معنی پذیرش ریاست مرد بر کانون خانواده است و به عنوان مثال ، زن باید در همان منزلی که زوج ، فراهم نموده است ، سکونت نماید .

اما در خصوص اینکه آیا در عقد موقت نیز ، الزام به تمکین عام و خاص توسط زوجه وجود دارد یا خیر ، باید گفت که در عقد موقت نیز ، همچون عقد دائم ، زن ، موظف است که از همسر خود تمکین نموده و حقوق وی را رعایت نماید ؛ حتی از آن جهت که فلسفه عقد موقت ، بر طرف نمودن غریزه جنسی است ، زن الزام به تمکین خاص در قبال شوهر دارد ؛ فلذا عدم تمکین در عقد موقت ، موجه نیست .

با این وجود ، از آن جهت که شرایط ازدواج موقت یا صیغه ، تا حدود زیادی ، مبتنی بر توافق میان زن و شوهر است ، به نظر برخی از فقها ، زوجه می تواند با زوج ، شرط کند که از تمکین در قبال وی ، خودداری می نماید و در این صورت ، شرط عدم نزدیکی در عقد موقت یا صیغه ، کاملا صحیح و معتبر خواهد بود و زن ، ملزم به تمکین در قبال مرد نخواهد بود ؛ اما در عین حال ، با هم محرم هستند .

 

 

 

نکات مربوط به حقوق مرد و زن در صیغه موقت

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که حقوق مرد و زن ، در صیغه موقت چیست و آیا حقوق زن و مرد در ازدواج موقت ، با ازدواج دائم ، تفاوت دارد یا خیر . در این ارتباط ، از حق نفقه و مهریه و ارث زن در صیغه صحبت کرده و الزام به تمکین توسط زن در ازدواج موقت را توضیح دادیم . اما در این قسمت ، قصد داریم برخی از نکات مربوط به حقوق مرد و زن در صیغه موقت را مورد بررسی قرار دهیم .

در ارتباط با حقوق مرد و زن در صیغه موقت ، باید به یک نکته مهم اشاره نمود و آن هم این است که در عقد دائم ، هر دوی زوجین ، موظف به حسن معاشرت با یکدیگر و تشیید مبانی خانواده هستند ؛ چرا که فلسفه ازدواج دائم ، تشکیل خانواده و فرزند آوری است . اما در عقد موقت هم که اصولا با فلسفه رفع غرایز جنسی منعقد می شود، باز هم زوجین ، موظف به حسن معاشرت با یکدیگر هستند و باید حقوق دیگری را رعایت نمایند ؛ در غیر این صورت ، دیگری می تواند با مراجعه به دادگاه ، حقوق قانونی خود را مطالبه کند .

یکی از نکات مهم در ارتباط با حقوق مرد و زن در صیغه موقت ، این است که اگر هر کدام از زن و شوهر ، بخواهند در دادگاه ، حقوق قانونی خود ( مهریه و نفقه برای زن ، یا الزام به تمکین برای مرد ) را مطالبه نمایند ، ابتدای امر ، باید عقدنامه ازدواج موقت را ارائه دهند . به عنوان مثال ، زمانی که زن ، به استناد عقد موقت ، در دادگاه ، مطالبه نفقه یا مهریه می نماید ، ابتدا باید ثابت کند که همسر آن مرد است .

در صورتی که برگه صیغه نامه در دسترس نباشد ، می بایست با استفاده از سایر ادله قانونی ، رابطه زوجیت خود را در دادگاه ، به اثبات برسانند که این موضوع ، با توجه به اینکه در عمده موارد ، ثبت ازدواج موقت یا صیغه انجام نمی شود ، اندکی دشوار است . با این حال ، به جای صیغه نامه ، می توان به شهادت شهود یا اقرار دیگری مبنی بر رابطه زوجیت ، استناد کرده و عقد موقت را ثابت کرد تا حقوق قانونی ، قابل مطالبه باشد که جزئیات این موضوع را می توانید در مقاله نحوه اثبات صیغه یا ازدواج موقت ، مشاهده نمایید .

یکی دیگر از نکات مربوط به حقوق مرد و زن در صیغه موقت ، این است که اصولا ، تا پایان مدت زمان ازدواج موقت ، حقوق و تکالیف زوجین ، برقرار است . پایان یافتن عقد موقت یا صیغه ، معمولا به دو شکل اتفاق می افتد . در حالت اول ، مدت زمان عقد موقت یا صیغه ، به پایان رسیده و زوجیت ، خود به خود ، پایان می یابد و در حالت دوم ، مرد ، مدت زمان باقی مانده از عقد موقت یا صیغه را به زن بخشیده و به عقد ، خاتمه می دهد که به آن ، بذل مدت در ازدواج موقت گفته می شود .

با این حال ، گاهی ، از مدت زمان عقد موقت ، مدت زمان زیادی باقی مانده و مثلا ، صیغه 99 ساله منعقد شده است . اما مرد ، حقوق زن در عقد موقت را رعایت نمی کند . در چنین شرایطی ، به دلیل اینکه زن ، به دلیل عدم رعایت حقوق خود ، در سختی و عسر و حرج قابل توجهی قرار می گیرد ، می تواند به دادگاه مراجعه نموده و پس از اثبات صیغه ، از دادگاه تقاضا کند که مدت زمان باقی مانده از عقد موقت یا صیغه ، به وی بخشیده شود و صیغه ، به پایان برسد .

در چنین شرایطی ، چون در صیغه موقت ، طلاق وجود ندارد ، قاضی دادگاه ، پس از مشاهده عسر و حرج زن ، می تواند حکم الزام مرد به بذل مدت در ازدواج موقت را صادر نموده تا زن ، به دلیل عدم رعایت حقوق خود در ازدواج موقت ، در سختی و تنگنا قرار نگیرد . اما مرد ، هر زمان که احساس کند ، حقوق وی در عقد موقت رعایت نمی شود ، می تواند با پرداخت حقوق مالی زن ( همچون مهریه ) ، باقی مدت را به زن بذل نموده و به عقد موقت ، خاتمه دهد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حقوق مرد و زن در صیغه موقتدر کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حقوق مرد و زن در صیغه موقت پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- حقوق زن در عقد ازدواج موقت چیست ؟

از جمله حقوق زن در ازدواج موقت می توان به مهریه زن و در مواردی حق نفقه اشاره نمود اما در عقد موقت زن از شوهر خود ارث نمی برد که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید متن مقاله را مطالعه نمایید .

2- حقوق مرد در صیغه موقت چیست ؟

یکی از حقوق مرد در صیغه مرد این است که می تواند تمکین زوجه را مطالبه نموده و با وی رابطه زناشویی داشته باشد مگر اینکه حین عقد موقت شرط عدم نزدیکی شده باشد که شرح این موضوع در متن مقاله آمده است .

3- آیا می توان حقوق زن و مرد در عقد موقت را از طریق دادگاه پیگیری کرد ؟

بله در صورت بروز اختلاف می توان به دادگاه مراجعه و پس از اثبات عقد موقت یا صیغه در دادگاه اقدام به مطالبه حقوق قانونی زن یا مرد نمود که جزئیات تکمیلی در خصوص این موضوع در متن مقاله ذکر شده است .

منبع : حقوق مرد و زن در صیغه موقت

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

مشاور تلفنی حقوقی خانواده


از جمله مزایای مشاور تلفنی حقوق خانواده ، آن است که افراد ، با صرف هزینه کم و به صورت آسان تری ، می توانند در زمینه مشکلات خانوادگی ، مشاوره دریافت کنند ؛ اما از معایب مشاور تلفنی حقوق خانواده ، عدم وجود ارتباط موثر و چهره به چهره و عدم امکان پیگیری موضوع تا حصول نتیجه ، توسط مشاور خانواده تلفنی است .

 

 

گاهی ، برخی از زوجین ، بنا به دلایل مختلف ، با مشکلات خانوادگی مواجه می شوند و در پی بروز این مشکلات ، نخستین راهی که به ذهن متبادر می شود ، آن است که با روش های حقوقی ، اقدام به رفع آن نمایند . هرچند همواره توصیه می شود که قبل از مراجعه به دادگاه و مراجع قضایی ، برای حل اختلافات خانوادگی ، به مشاورین و روانشناسان این حوزه مراجعه شود ، با این حال ، اطلاع از ساز و کارهای قانونی ، برای رفع معضلات خانوادگی نیز ، در موارد متعددی ، راهگشا است .

در این میان ، وکلا و مشاوران حقوقی متعددی ، می توانند در پاسخ به مشکلات خانوادگی زوجین ، راهنمایی و مشاوره های لازم را ارائه نمایند . همچنین ، استفاده از مشاور تلفنی حقوق خانواده ، این مزیت را دارد که شخصی ، با صرف هزینه ای کمتر و دسترسی آسان تر ، پاسخگوی سوالات و ابهامات افراد ، در این حوزه باشد و به صورت تخصصی ، اطلاعات تخصصی حقوقی لازم را در اختیار آنان قرار دهد .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، ابتدا به بررسی این موضوع می پردازیم که مشاور تلفنی حقوق خانواده چیست و پس از بررسی مزایا و معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، به تشریح این مطلب می پردازیم که خدمات مشاور تلفنی حقوقی خانواده دینا ، شامل چه مواردی می باشد.



مشاور تلفنی حقوقی خانواده چیست

نظام قضایی ایران ، دعاوی مختلف حقوقی ، کیفری و خانواده را از هم تفکیک نموده و برای هر یک از انواع دعاوی ، مراجع تخصصی را در نظر گرفته تا در صورت بروز مشکل ، بتوان به مرجع تخصصی صلاحیت دار ، مراجعه و برای فصل خصومت یا رفع اختلاف اقدام کرد . در ارتباط با دعاوی خانوادگی نیز ، دادگاهی ، تحت عنوان دادگاه خانواده ، تشکیل شده است که به صورت تخصصی ، صرفا به دعاوی خاص در حوزه حقوق خانواده ، رسیدگی می کند .

اما ممکن است این سوال مطرح شود که دعاوی خانوادگی کدامند و به عبارت دیگر ، کدام دسته از انواع دعاوی خانوادگی ، در دادگاه خانواده ، مورد رسیدگی قرار می گیرند ؟ پاسخ به این سوال ، در ماده 4 قانون حمایت خانواده ، ذکر شده است که به موجب آن ، انواع دعاوی خانوادگی ، به قرار زیر می باشد :

دعاوی ناشی از نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن ، نکاح دائم ، موقت و اذن در نکاح ، شروط ضمن عقد نکاح ، ازدواج مجدد ، جهیزیه ، مهریه ، نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت ، تمکین و نشوز زوجه ، طلاق ، رجوع از طلاق ، فسخ و انفساخ نکاح ، بذل مدت و انقضای مدت عقد موقت یا صیغه ، حضانت و ملاقات طفل ، دعاوی مربوط به نسب ، رشد ، حجر و رفع آن ، ولایت قهری ، قیمومت ، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجورین و وصایت در امور آنها ، نفقه اقارب ، امور مربوط به غایب مفقودالاثر ، سرپرستی کودکان بی سرپرست ، اهدای جنین و تغییر جنسیت .

در تمامی موارد ذکر شده ، ممکن است که افراد ، دچار مشکل یا اختلاف شده که نیازمند رسیدگی و صدور حکم توسط دادگاه خانواده باشد . البته ، بسیاری از افراد ، ترجیح می دهند که به جای مراجعه مستقیم به دادگاه و اقامه دعوی ، از خدمات حقوقی وکیل پایه یک دادگستری استفاده کنند تا به صورت تخصصی ، دعاوی خانوادگی خود را حل و فصل نمایند .

با این حال ، نظر به مزایای مختلفی که مشاور تلفنی حقوقی خانواده دارد ، برخی افراد ، تمایل دارند ، به جای صرف هزینه فراوان و گرفتن وکیل ، از خدمات مشاور تلفنی در حوزه حقوق خانواده استفاده کنند . به این صورت که به جای مراجعه حضوری و پرداخت حق المشاوره به وکیل ، با یک تماس تلفنی با مشاوران حقوقی خانواده ، سوالات و ابهامات حقوقی خود در این حوزه را مطرح نموده و بهترین راهکار حقوقی موجود را جویا شوند که در قسمت های بعد ، مزایا و معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده را توضیح خواهیم داد .

 

مزایای مشاور تلفنی حقوقی خانواده

در قسمت قبل ، به توضیح این مطلب پرداختیم که مشاور تلفنی حقوقی خانواده چیست . همانطور که بیان شد ، افراد ، به جای گرفتن وکیل در دعاوی خانوادگی ، می توانند از مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، استفاده کنند . به همین مناسبت ، پرداختن به این موضوع ، ضرورت دارد که مزایای مشاور تلفنی حقوقی خانواده چیست و چرا به جای گرفتن وکیل ، باید از مشاور تلفنی حقوقی خانواده استفاده نماییم ؟

یکی از مهم ترین مزایای مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، این است که گرفتن وکیل خانواده در این نوع دعاوی و پرداخت حق الوکاله به وی ، ممکن است برای بسیاری از افراد ، پرهزینه بوده و آنها نتوانند از خدمات وکیل خانواده استفاده کنند . در چنین حالتی ، استفاده از مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، بسیار مطلوب تر است ؛ چرا که متقاضی ، ضمن یک تماس با مشاور حقوقی خانواده ، از هر نقطه از کشور ، می تواند تمامی سوالات و ابهامات خود را مطرح نموده و در صورت امکان ، به شخصه ، موارد ضروری را پیگیری کند .

یکی دیگر از مزایای مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، این است که افراد ، بدون صرف وقت و حضور در دفتر وکیل ، می توانند ، حتی در منزل خود ، سوالات و ابهامات حقوقی خود را مطرح نموده و نیازی به خروج از منزل یا گرفتن نوبت ، نخواهند داشت . این مزیت ، به ویژه ، برای کسانی که ترجیح می دهند به صورت ناشناس ، مشکلات خانوادگی خود را مطرح کنند ، مهم تر است ؛ چرا که برخی از افراد ، تمایلی به مراجعه حضوری و گرفتن مشاوره نداشته و ترجیح می دهند به صورت غیر مستقیم ، مشاوره بگیرند .

از دیگر مزایای مشاور حقوقی خانواده ، آن است که افراد ، می توانند ابتدا به صورت تلفنی ، با مشاوران مد نظر خود ، مشورت نموده و اطلاعات حقوقی لازم را کسب کرده و پس از آن ، از میان راهکارهای معرفی شده ، بهترین را انتخاب کرده و خود ، به شخصه پرونده حقوقی شان را پیگیری کنند و یا اینکه با امکان انتخاب گسترده ای که دارند ، یک وکیل خوب پیدا کرده و کارها را به وی بسپارند .

 

 

 

معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوع پرداختیم که مشاوره تلفنی حقوقی خانواده چیست و استفاده از آن ، چه مزیت هایی دارد . اما استفاده از مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، در کنار مزایای ذکر شده ، معایبی نیز دارد که می بایست مورد توجه قرار گیرند . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده را نیز ، مورد بررسی قرار دهیم .

یکی از مهم ترین معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، این است که در آن ، برقراری ارتباط چهره به چهره ، میان فرد و مشاور حقوقی ، امکان پذیر نبوده و ممکن است که در این روش ، نتوان کلیه مسائل و مشکلاتی که فرد با آن مواجه است را ، به صورت دقیق ، انتقال داد . همچنین ، به دلیل عدم حضور فیزیکی متقاضی ، نزد مشاور حقوقی ، ممکن است مشاور نیز ، نتواند به نحو مناسبی ، تجربیات ، راهکارها و اطلاعات خود را به فرد ، منتقل نماید .

یکی دیگر از معایب مشاور تلفنی حقوقی ، آن است که مدت زمان این مشاوره ها ، معمولا کوتاه و در حدود یک جلسه چندین دقیقه ای است ، در حالی که پس از مراجعه به وکیل ، محدودیتی در مدت زمان استفاده از مشاوره های وکیل به لحاظ زمان و تعداد جلسات ، وجود نداشته و تمامی ابعاد پرونده و اسناد و مدارک موجود ، به صورت دقیق ، مورد واکاوی قرار می گیرد . مثلا در پرونده های مربوط به طلاق ، لازم است که وکیل ، از کلیه جوانب پرونده ، اطلاع داشته باشد تا راهکار مناسب را به فرد ، پیشنهاد نماید .

از جمله دیگر معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده ، آن است که در زمان مراجعه به وکیل و انعقاد قرارداد با وی ، وکیل مورد نظر ، متعهد می شود که حداکثر تلاش خود را برای دفاع از حقوق موکل خود در دادگاه انجام دهد و در صورت انجام دادن تخلف در رابطه با اختیارات وکیل ، مسئول و پاسخگو خواهد بود ؛ در حالی که به دلیل عدم ارتباط کامل میان مشاور حقوقی تلفنی و فرد مشاوره گیرنده ، مسئولیت و پاسخگویی مشاوره حقوقی تلفنی ، اصولا منتفی خواهد بود .

همچنین ، عدم امکان حضور مشاور حقوقی تلفنی در فرایند دادرسی در دادگاه ، ممکن است سبب تضییع حقوق افراد شود ؛ فلذا ، در مورد پرونده هایی که به لحاظ حقوقی ، چالش بر انگیز و دشوار تر بوده و با پیچیدگی های حقوقی مواجه می باشند ، توصیه می شود که افراد ، به جای استفاده از مشاوره تلفنی حقوقی خانواده ، وکیل گرفته و تمامی امور مربوط را به وی واگذار نمایند .

 

مشاور تلفنی حقوقی خانواده دینا

در قسمت های قبل ، به توضیح این مطالب پرداخته شد که مشاور تلفنی حقوقی خانواده چیست و مزایا و معایب آن ، شامل چه مواردی است . بنابراین ، در هر مورد خاص ، خود افراد ، باید تصمیم گیری کنند که در مورد دعاوی خانوادگی ، باید از خدمات وکلا و مشاوران حقوقی به صورت حضوری استفاده کنند یا به جای آن ، از مشاوران حقوقی تلفنی ، کمک بگیرند .

این موضوع ، تا حدود زیادی ، به ابعاد پرونده بستگی دارد ؛ چرا که در دعاوی دشوارتری ، همچون طلاق از طرف زن ، استفاده از مشاوره حقوقی طلاق ، آن هم به صورت تلفنی ، ممکن است وافی به مقصود نبوده و امکان ارتباط مستمر متقاضی با مشاور حقوقی تلفنی ، وجود نداشته و یا امکان دفاع از زن در دادگاه ، توسط مشاور تلفنی وجود نداشته باشد . به همین دلیل ، در این گونه موارد ، بهتر است از وکیل و یا مشاوره های حضوری ، استفاده کرد .

با این حال ، سایت مشاوره حقوقی دینا ، این امکان را فراهم نموده است تا تمامی افراد ، از تمامی نقاط کشور و با هر سطح تمکن مالی ، بتوانند از مشاوره های تلفنی و غیر حضوری ، در خصوص انواع دعاوی حقوقی ، به ویژه در دعاوی خانوادگی مهم ، استفاده کنند . از جمله مزایای سایت مشاوره حقوقی دینا ، این است که با استفاده از تعداد زیادی از مشاورین حقوقی تحصیل کرده در دانشگاه های تراز اول کشور ، اقدام به ارائه خدمات حقوقی در زمینه های مختلف ، به کلیه هم وطنان نموده و همواره ، کیفیت خدمات ، رضایت و تحقق عدالت را سرلوحه کار خود قرار داده است .

علاوه بر این ، سایت مشاوره حقوقی دینا ، این امکان را نیز فراهم کرده است تا کلیه افراد ، بتوانند سوالات خود در زمینه های مختلف را ذیل مقاله های موجود در سایت ، در قسمت نظرات ، درج نموده تا در اسرع وقت ، توسط کادر مشاورین و وکلای موسسه ، پاسخ سوالات و ابهامات حقوقی خود را نیز به صورت رایگان ، دریافت کنند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مشاور تلفنی حقوقی خانواده در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مشاور تلفنی حقوقی خانواده پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- مزایای مشاور تلفنی حقوقی خانواده چیست ؟

از جمله مزایای مشاور تلفنی حقوقی خانواده می توان به کم هزینه بودن و دسترسی مناسب به همراه صرفه جویی در وقت و محرمانگی هویت متقاضی اشاره نمود که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- معایب مشاور تلفنی حقوقی خانواده چیست ؟

مشاوره حقوقی تلفنی خانواده امکان ارتباط موثر و چهره به چهره را فراهم ننموده و امکان استناد به مسئولیت مشاور حقوقی تلفنی خانواده اصولا امکان پذیر نخواهد بود که برای مشاهده جزئیات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

3- مشاور تلفنی حقوقی خانواده دینا چیست ؟

سایت مشاور حقوقی دینا با استفاده از مشاورین خبره و متخصص در مورد تمامی موضوعات حقوقی به ویژه در حوزه دعاوی خانوادگی برای تمامی شهروندان امکان استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی را فراهم نموده که شرح این موضوع در مقاله آمده است .

منبع : مشاور تلفنی حقوقی خانواده

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

معافیت مالیاتی ایثارگران


داشتن حداقل 12 ماه سابقه جبهه، بر اساس قوانین و بخشنامه ها، از شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1400، نسبت به صد درصد مالیات بر حقوق و برخی از انواع مالیات بر درآمد، بوده که این حکم به فرزندان شهدا نیز تسری می یابد. همچنین، آزادگان از 50 درصد مالیات قبل از آزادی و در صورت عدم تمکن مالی، پس از آزادی خود نیز معاف خواهند بود.

 

 

در بسیاری از کشور ها، برای نظامیان یا غیر نظامیانی که در جهت حفظ تمامیت ارضی کشور، در جنگ ها و مبارزات شرکت می نمایند، حقوق و مزایایی، مانند معافیت های مالیاتی یا بیمه ای، در نظر گرفته می شود. در ایران نیز با تصویب قوانین و بخشنامه های لازم، در جهت بهبود شرایط و حمایت ایثارگران و خانواده آنها تلاش شده است.

یکی از این مزایای یاد شده، معافیت مالیاتیمی باشد. از آنجا که در قوانین و بخشنامه های مصوب، مقررات پراکنده ای در مورد معافیت های مالیاتی ایثارگران گفته شده است لازم است، ایثارگران، برای برخورداری از حقوق قانونی خود، دقیق تر راجع به این موضوع مطالعه نمایند.

در همین راستا، در مقاله پیش رو، معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1400 را بررسی نموده و در ادامه، شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران و بخشنامه های مرتبط با این نوع از معافیت را توضیح خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.

 



معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1400

همان طور که می دانید، به طور کلی مالیات، به دو نوع مالیات مستقیم و غیر مستقیم، تقسیم می شود. مالیات های مستقیم، مالیات هایی هستند که مستقیم و بی واسطه از درآمد و دارایی اشخاص، اخذ می گردد و مالیات های غیر مستقیم، به طور غیر مستقیم، بر روی قیمت کالا و خدمات، از مصرف کنندگان، دریافت می شود.

بر اساس ماده 91 قانون مالیات های مستقیم، آزادگان و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، از پرداخت مالیات حقوق، از جمله مالیات حقوق 1400، معاف می باشد. همچنین ماده 56 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تمام حقوق دریافتی و حقوق فوق العاده شغل و سایر فوق العاده های شاهد، جانبازان و آزادگانی را که حداقل دوازده ماه، حضور در جبهه داشته باشند، از پرداخت مالیات، معاف می داند.

بر اساس ماده 2 آیین نامه نحوه اعطای تخفیف های مالیاتی به آزادگان نیز، آزادگان از پرداخت 50% بدهی مالیاتی سال های قبل از ازادی خود، معاف می‌ باشند و در صورتی که با مشکلات‌ مالی، مواجه باشند، به تشخیص ممیز کل مالیاتی ذی ربط، این معافیت به بدهی مالیاتی سال های بعد از آزادی تا سال ۱۴۰۰، نیز تعمیم می یابد.

ماده 19 قانون حمایت از آزادگان بعد از ورود به کشور، نیز در تاکید این موضوع، مقرر نموده است، وزارت امور اقتصادی و دارایی، مکلف است به آزادگانی که با مشکلات مالیاتی، مواجه هستند، معافیت با تخفیف 50% مالیاتی، اعطاء‌ نماید.

 

 

شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران

در بخش قبل، در مورد معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1400، صحبت نمودیم. از آنجا که در رابطه با بحث مالیات ایثارگران، نیز این سوالات مطرح می شود که شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران، بر اساس قوانین و مقررات چیست؟ در این بخش، به بررسی شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران ۱۴۰۰​، خواهیم پرداخت.

 

حداقل زمان حضور در جبهه: بند ذ ماده 88 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مقرر می دارد به ماده 56 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، که ایثارگران را از تمام مالیات بر در آمد معاف می داند، عبارت رزمندگان با حداقل دوازده ماه حضور در جبهه، اضافه گردد. بنابراین ایثارگرانی که کمتر از 12 ماه حضور، در جبهه داشته باشند، از پرداخت مالیات، معاف، نخواهند بود.

 

مالیات سال های قبل: بنابر ماده 2 آیین نامه نحوه اعطای تخفیف های مالیاتی به آزادگان، معافیت های مالیاتی در مورد آزادگان، شامل 50% بدهی مالیاتی آنها در سال آزادی و قبل از آزادی و در صورت عدم استطاعت مالی، در سال های پس از آزادی، نیز می باشد.

 

افراد تحت پوشش معافیت مالیاتی: بنابر بند ز ماده 88 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر ایثارگران، فرزندان شهدا نیز از معافیت های مالیاتی، بر خوردار می باشند.

مالیات های معاف شده برای ایثارگران: همانطور که بیان شد، مالیات به انواع مختلفی تقسیم می شود. اما منظور از معافیت مالیاتی بیان شده برای ایثارگران، با تصریح ماده 56 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، مالیات بر درآمد بوده و سایر مالیات ها را در بر نمی گیرد. مالیات بر درآمد، درصد مشخصی از درآمد می باشد که به شرح زیر، تعیین شده و در نرم افزار مالیات من پرداخت می شود.

 

درآمد خالص تا مبلغ دویست و هشتاد و هشت میلیون ریال، معاف از مالیات بر درآمد خواهد بود.

 

تا مبلغ پانصد میلیون ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه پانزده درصد خواهد بود.

 

نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال، تا میزان یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد می باشد.

 

مازاد بر یک میلیارد ریال درآمد، مشمول مالیات سالانه بیست و پنج درصد خواهد بود.

 

مالیات عملکرد، یک از انواع مالیات می باشد و از آنجا که ایثارگران از برخی از اقسام مالیات برآمد ها یا عملکرد نیز معاف هستند، مطالعه مقاله زیر، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مالیات عملکرد، پیشنهاد می شود.

 

 

 

 

بخشنامه معافیت مالیاتی ایثارگران

در بخش های قبل پس از بررسی معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1400، شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران را بررسی نمودیم. برای آشنایی بیشتر با جزئیات معافیت مالیاتی ایثارگران ۱۴۰۰​، در این قسمت، چهار مورد از بخشنامه های مرتبط با این نوع از معافیت را بررسی خواهیم نمود.

 

بر اساس بخشنامه 30/5/7117/2157، جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان از پرداخت مالیات حقوق معاف شده و از تاریخ بیست و هفت بهمن سال هزار و سیصد و هشتاد، کلیه آزادگان و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، صرف نظر از درصد جانبازی، از پرداخت صد درصد مالیات بر حقوق، معاف و کارفرمایان و پرداخت کنندگان حقوق آنها، صرفا پس از اخذ گواهی مربوطه از بنیاد جانبازان و مستضعفان و ستاد رسیدگی به امور آزادگان، مکلف به اجرای قانون مذکور خواهند بود.

 

بر اساس بخشنامه شماره 15442/2905/4/30، اعمال 50 % تخفیف مالیاتی، نسبت به سال های بعد از آزادی آزادگانی که با مشکلات مالی مواجه می باشند نیز، به تشخیص ممیزین کل مالیاتی، امکان پذیر است. ممیز کلی ذی صلاح، در مورد کارکنان اشخاص حقیقی نیز، ممیز کل حوزه مالیاتی پرداخت مالیات حقوق، می باشد.

 

بر اساس بخشنامه شماره 40107/1808/211، آزادگان نسبت به مالیات بر درآمد حقوق تا تاریخ بیست و هفت بهمن سال هزار و سیصد و هشتاد، به میزان پنجاه درصد و از تاریخ مذکور به بعد، میزان صد درصد از پرداخت مالیات درآمد حقوق، معاف خواهد بود. در مورد سایر درآمد های آزادگان، حکم مقرر در ماده 19 قانون حمایت از آزادگان، یعنی اعمال تخفیف 50 درصدی، لغایت عملکرد سال هزار و سیصد و هشتاد آنها، نافذ و قابل اجرا خواهد بود.

 

همچنین بر اساس بخشنامه شماره 14086/4/30، معافیت مالیاتی آزادگان مذکور در ماده 17 قانون حمایت از آزادگان، بعد از ورود به کشور مصوب سال هزار و سیصد و شصت و هشت، صرفا مخصوص درآمد حاصل از واحد های تولیدی می باشد. بنابراین درآمد آزادگان حاصل از واحد های غیر تولیدی، مشمول معافیت نخواهد بود. اعمال 50 % تخفیف مالیاتی، نسبت به سال های بعد از آزادی آزادگانی که با مشکلات مالی، مواجه می باشند، نیز به تشخیص ممیزین کل مالیاتی، میسر می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد معافیت مالیاتی ایثارگران ​در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون معافیت مالیاتی ایثارگران پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- معافیت مالیاتی ایثارگران در سال 1400 به چه صورت می باشد؟

ایثارگران اعم از شاهد آزاده و جانباز معاف از صد در صد مالیات بر حقوق و برخی از انواع مالیات بر درآمد هستند که در متن مقاله به جزئیات بیشتری بیان شده است.

2- شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران چیست؟

شرایط معافیت مالیاتی ایثارگران شامل مواردی مانند مدت حضور در جبهه افراد تحت شمول معافیت و مالیات های تحت پوشش می باشد که در متن مقاله بیان شده است.

3- معافیت های مالیاتی آزادگان چگونه است؟

آزادگان علاوه بر معافیت مالیاتی سال جاری از از پرداخت 50% بدهی مالیاتی سال های قبل از آزادی خود نیز معاف می باشند برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

منبع : معافیت مالیاتی ایثارگران

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

سایت بیمه دانا


شرکت بیمه دانا، به آدرس اینترنتی dana-insurance.com، در زمینه فروش محصولات بیمه ای، فعالیت می کند. در این پورتال، می توان برای ثبت سفارش بیمه نامه، دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث و استعلام نرخ بیمه اقدام نمود. ارائه مراکز ارائه خدمات، دانلود اپلیکیشن همراه دانا و سرویس های سازمانی، برخی دیگر از خدمات سایت بیمه دانا، می باشند.

 

 

در قرارداد بیمه، به عنوان یکی از روش های مقابله با ریسک، بیمه گر، متعهد می شود، در ازای دریافت حق بیمه، در مقابل خطرهای جانی و مالی پیش بینی نشده برای بیمه گذار، پوشش های بیمه ای، قرار دهد. اعم از اینکه، در قالب پرداخت خسارت باشد یا با ارائه خدماتی که همگی در قرارداد بیمه یا همان بیمه نامه، لحاظ می شود.

یکی از شرکت های بیمه گر در کشور ما، شرکت بیمه دانا، با آدرس اینترنتی dana-insurance.com می باشد. از آنجا که محصولات بیمه ای و ارائه خدمات در هر یک از شرکت های بیمه و پورتال آنها، متفاوت است، آشنایی با هر یک، می تواند متقاضیان خرید بیمه را در انتخاب بهترین شرکت بیمه و دریافت مناسب ترین خدمات، یاری نماید.

به همین دلیل، در این مقاله، با سایت بیمه دانا dana-insurance.com، آشنا خواهیم شد و در ادامه، نحوه ثبت سفارش بیمه نامه، استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث و نرخ بیمه، دانلود اپلیکیشن همراه دانا و سایر خدمات این پورتال را بررسی می نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما همراه باشید.

 

برای ورود به سایت بیمه دانا کلیک کنید.

 

سایت بیمه دانا

 

 

کاربران برای ورود به سایت بیمه دانا باید به آدرس dana-insurance.com مراجعه کنند.

 



معرفی سایت بیمه دانا dana-insurance.com

شرکت بیمه دانا، در خرداد سال 1353، با مشارکت بیمه Commercial Union انگلیس، تاسیس شد. این شرکت، در قالب شرکت سهامی عام و با سرمایه بخش خصوصی، فعالیت خود را آغاز نمود و پس از 5 سال فعالیت، در تیر سال 1358 بر اساس مصوبه شورای انقلاب و دولت موقت، ملی، اعلام شد.

همچنین در آذر سال 1367، شرکت های بیمه آریا، امید، پارس، توانا، تهران، حافظ، ساختمان و کار، شرق و ملی نیز در شرکت سهامی بیمه دانا ادغام شده و این شرکت، فعالیت خود را در زمینه بیمه های اشخاص آغاز نمود. فعالیت‌ های عمومی بیمه دانا نیز از 1376، آغاز شده و پس از آن گسترش یافت.

هم اکنون شرکت بیمه دانا، دارای 77 شعبه، 2442 نمایندگی، 51 شرکت نمایندگی، 276 نمایندگی فروش ویژه بیمه عمر، 1095 کارگزاری و سه دفتر فرعی، بوده و به عنوان سومین شرکت بزرگ بازار بیمه شناخته می شود. سهامداران شرکت بیمه دانا نیز شامل سهام عدالت با % 54.89 سهام و شرکت سرمایه گذاری صبا تامین، با % 11.36 سهام می باشند.

این شرکت، در سایت بیمه دانا به آدرس اینترنتی dana-insurance.com به کاربران، ارائه خدمت می نماید. خدماتی که با ورود به پورتال بیمه دانا، مشاهده می شوند، در بخش هایی تحت عنوان محصولات، مراکز ارائه خدمات، سامانه دانایار، مراکز ارائه خدمات، استعلام نرخ حق بیمه، پرتال مشتریان، صدور آنلاین شخص ثالث و مهر دانا ارائه می شود.

 

نحوه ثبت سفارش بیمه نامه در سایت بیمه دانا dana-insurance.com

در بخش های قبل، شرکت بیمه سینا را معرفی کرده و نحوه ورود به پورتال آن را توضیح دادیم. از آنجا که ممکن است، این سوال مطرح شود، نحوه خرید بیمه نامه در سایت بیمه دانا، چگونه است؟ در این بخش، نحوه ثبت سفارش بیمه نامه در این پورتال را آموزش خواهیم داد.

لازم به ذکر است، خرید اینترنتی تمام بیمه نامه ها، در سایت بیمه دانا، امکان پذیر نیست. لذا، برای خرید بیمه نامه از سایت این شرکت بیمه، ابتدا باید برای ثبت سفارش، اقدام نمود. برای ثبت سفارش، ابتدا وارد سایت بیمه دانا به آدرس dana-insurance.com، شده و پس از ورود به پورتال، در بخش مراکز ارائه خدمات، روی گزینه شعب یا نمایندگان کلیک نمایید.

 

ورود به پورتال dana-insurance.com

 

در این بخش، می توانید کد نمایندگی، نام واحد، واحد سرپرستی، نوع، شهر، و راه های ارتباطی، از قبیل تلفن، فکس، تلفن همراه، پست الکترونیک، وبسایت و آدرس هر یک از این نمایندگی ها را مشاهده نموده و از طریق هر یک از این روش ها، ثبت سفارش نمایید.

 

استعلام بیمه در سایت بیمه دانا

 

پس از ثبت سفارش، نماینده مربوطه با شما تماس گرفته و شما را در جهت خرید بیمه نامه مورد نظر، راهنمایی می نماید.

 

 

 

راهنمای دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث در سایت بیمه دانا dana-insurance.com

در قسمت های قبل، ابتدا، سایت بیمه دانا dana-insurance.com را معرفی نموده و سپس، نحوه ثبت سفارش بیمه نامه در این سامانه را بیان نمودیم. در این بخش، راهنمای دریافت استعلام و چاپ بیمه شخص ثالث خودرو در سایت بیمه دانا را بررسی خواهیم نمود.

برای دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث در سایت بیمه دانا، پس از ورود به پورتال، به آدرس dana-insurance.com، از بخش سامانه دانایار، بر روی مشاهده و چاپ بیمه نامه شخص ثالث، کلیک نمایید.

 

پورتال بیمه دانا

 

در این مرحله، وارد بخش استعلام وضعیت بیمه نامه شوید که می بایست شماره کامل بیمه نامه، کد بیمه گذار و کد امنیتی خود را وارد نموده و دکمه مرحله بعدی را بزنید.

 

سایت بیمه دانا

 

در ادامه، می توانید با وارد کردن موارد خواسته شده، برای دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث در پورتال بیمه دانا، اقدام نمایید.

 

راهنمای دریافت استعلام نرخ بیمه در سایت بیمه دانا dana-insurance.com

در بخش های قبل، شرکت بیمه دانا را معرفی کرده و نحوه ورود به پورتال آن را توضیح دادیم و در ادامه، نحوه ثبت سفارش بیمه نامه و دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث در این سامانه را بررسی نمودیم. در این بخش، در مورد راهنمای دریافت استعلام نرخ بیمه در سایت بیمه دانا dana-insurance.com صحبت خواهیم کرد.

برای دریافت استعلام نرخ بیمه در سایت بیمه دانا، ابتدا از صفحه اصلی این سامانه به آدرس dana-insurance.com، روی گزینه دانایار، کلیک نموده و در بخش استعلام نرخ، بر روی بیمه مورد نظر خود، کلیک نمایید. استعلام نرخ بیمه ارمغان، بیمه ثالث، بیمه نامه بدنه و بیمه نامه مسافرتی خارج از کشور، از بخش های مختلف استعلام نرخ بیمه در این سامانه می باشند.

 

 ورود به پورتال dana-insurance.com

 

ما در این بخش، استعلام بیمه نامه ثالث را به عنوان نمونه، آموزش خواهیم داد. در این مرحله، لازم است، اطلاعات خواسته شده، شامل اطلاعات خودرو، اطلاعات بیمه نامه سال قبل، سابقه ثالث بیمه نامه قبل، سابقه سرنشین بیمه نامه قبل و پوشش های درخواستی را تکمیل نموده و گزینه تایید را بزنید.

 

 استعلام بیمه در سایت بیمه دانا

 

پس از انجام مراحل یاد شده، می توانید مبلغ حق بیمه و پوشش های دریافتی را مشاهده نمایید.

 

پورتال بیمه دانا

 


سایت استعلام بیمه شخص ثالث، توسط بیمه مرکزی، اداره شده و کاربران می توانند به سایت بیمه مرکزی، مراجعه کرده و استعلام بیمه شخص ثالث خود را با وارد کردن کد ملی، به صورت آنلاین، انجام دهند. برای استعلام بیمه شخص ثالث خودرو مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 

خدمات سایت بیمه دانا dana-insurance.com

در بخش های قبل، ضمن معرفی شرکت بیمه دانا و توضیح ورود به پورتال آن، نحوه ثبت سفارش بیمه نامه و دریافت استعلام، چاپ بیمه نامه ثالث و دریافت استعلام نرخ بیمه در سایت بیمه دانا dana-insurance.com را بیان نمودیم. در این بخش، سایر خدمات این سامانه را توضیح خواهیم داد.

محصولات: بیمه درمان گروهی، بیمه اتومبیل، بیمه مسئولیت، بیمه مهندسی، بیمه انرژی و طرح های خاص، بیمه آتش سوزی، بیمه باربری، بیمه عمر و حوادث گروهی و بیمه عمر و پس انداز، از محصولات بیمه دانا می باشند که می توانید با کلیک، روی هر مورد، اطلاعات لازم درباره هر یک را کسب نمایید.

مراکز ارائه خدمات: در بخش مراکز ارائه خدمات، می توانید شعب، نمایندگان، نمایندگان عمر، نمایندگان طرح مهر دانا، کارگزاران بیمه دانا، مراکز پرداخت خسارت اتومبیل، مراکز درمانی، پزشکان آنکال، شعب صنعت بیمه و کارگزاران صنعت بیمه را مشاهده نمایید.

سامانه دانایار: تمدید بیمه نامه ثالث، تمدید بیمه نامه بدنه، مشاهده و چاپ بیمه نامه شخص ثالث، استعلام بیمه، استعلام خسارت و استعلام نرخ، صدور آنلاین بیمه های درمان مسافرتی، پرداخت اینترنتی حق بیمه، فرم های پیشنهاد، طرح جان دانا و سامانه پایانه های مسافربری، از خدمات سامانه دانایار در نوار بالای پورتال می باشد.

پرتال مشتریان: در پورتال مشتریان، می توانید با وارد کردن نام کابری و کلمه عبور، از خدمات مشاهده و استعلام تمامی بیمه نامه ها، خسارت بیمه گذاران و بیمه شدگان، مشاهده خسارت های دریافتی درمان، مشاهده محاسبات حق بیمه و اندوخته عمر و پس انداز و امکان پرداخت آنلاین اقساط و وام عمر بهره مند شوید.

صدور آنلاین بیمه شخص ثالث: در این بخش، با وارد کردن شماره کال بیمه نامه و کد بیمه گذار، امکان تمدید آنلاین بیمه نامه و پرداخت اینترنتی حق بیمه وجود دارد.

مهر دانا: در بخش مهر دانا، می توانید با وارد کردن اطلاعات کاربری، از جمله نام، سال تولد، کد ملی و شماره موبایل، از طرح مهر دانا، شامل فروش اقساطی با اخذ وام به صورت آنلاین و بیمه نامه های ثالث، بدنه، آتش سوزی و حوادث انفرادی استفاده نمایید.

سرویس های سازمانی: کیوسک، مستندات کاربری، نرم افزار وزارت نیرو، نرم افزار آموزش جام، سامانه پایانه های مسافربری، سیستم صدور بیمه نامه های عمر و پس انداز، سامانه مهر دانا، سامانه جان دانا، اتوماسیون اداری، الماس گام و سامانه جامع آمار و اطلاعات دانا-سجاد، سامانه هایی هستند که از قسمت پایین سامانه، می توانید به طور مستقیم به آنها مراجعه نمایید.

 

نحوه دانلود اپلیکیشن همراه دانا

در قسمت های قبل، پس از معرفی شرکت بیمه دانا و توضیح ورود به پورتال آن، نحوه ثبت سفارش بیمه نامه، دریافت استعلام، چاپ بیمه نامه ثالث و دریافت استعلام نرخ بیمه و سایر خدمات این سامانه را بررسی نمودیم. در این بخش، نحوه دانلود اپلیکیشن همراه دانا را آموزش خواهیم داد.

برای دانلود اپلیکیشن همراه دانا، ابتدا وارد سایت بیمه دانا به آدرس dana-insurance.com شده و در قسمت انتهایی پورتال، روی گزینه همراه دانا، کلیک نمایید.

 

سایت بیمه دانا

 

در این بخش، با توجه به سیستم عامل تلفن همراه خود، روی یکی از گزینه های اپلیکیشن همراه دانا برای اندروید، ای او اس یا وب کلیک نمایید.

 

ورود به پورتال dana-insurance.com

 

در صفحه پیش رو، دکمه دانلود را بزنید.

 

استعلام بیمه در سایت بیمه دانا

 

پرداخت حق بیمه، معرفی مراکز صدور و فروش، مراکز پرداخت خسارت و مراکز درمانی طرف قرارداد، استعلام نرخ و اعلام خسارت، برخی از خدمات اپلیکیشن بیمه دانا هستند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت بیمه دانا ​در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت بیمه دانا پاسخ دهند.

سوالات متداول

 

1- آدرس سایت بیمه دانا چیست؟

dana-insurance.com آدرس اینترنتی شرکت بیمه دانا می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

2- ثبت سفارش بیمه نامه در سامانه بیمه دانا dana-insurance.com چگونه است؟

برای ثبت سفارش بیمه نامه در سامانه بیمه دانا می بایست از بخش مراکز ارائه خدمات اقدام نمود برای دریافت جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه نمایید.

3- دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث و استعلام نرخ بیمه در سامانه بیمه دانا چگونه انجام می شود؟

برای دریافت استعلام و چاپ بیمه نامه ثالث و استعلام نرخ بیمه در سامانه بیمه دانا می بایست از بخش سامانه دانایار اقدام نمود که در متن مقاله آموزش داده شده است.

منبع : سایت بیمه دانا

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت


شعبه شرکت، بر خلاف نمایندگی که واحدی مستقل می باشد، واحدی تابع شرکت اصلی است که خدمات شرکت را در محل استقرار خود، ارائه می دهد. قانونی بودن فعالیت شرکت، ثبت آن و داشتن مدارک مثبته، از جمله شرایط و مدارک ثبت شعبه و نمایندگی است. نحوه ثبت شعبه و نمایندگی، بسته به ایرانی یا خارجی بودن شرکت، حضوری یا اینترنتی، خواهد بود.

 

 

یکی از راه هایی که اشخاص حقوقی، اقدام به انجام فعالیت تجاری از طریق آن می نمایند، ثبت شرکت تجاری است. برای ثبت شرکت تجاری، نماینده شخص حقوقی، باید به سامانه جامع ثبت شرکت ها، مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز از قبیل مدارک هویتی و اطلاعات مدیر عامل، اظهارنامه و سایر موارد را بارگذاری نماید.

پس از انجام مراحل ثبت، شرکت، رسمیت قانونی پیدا کرده و می تواند، اقدام به فعالیت کند. در بسیاری از موارد، اشخاص حقوقی و شرکت ها، قصد گسترش کسب و کار و فعالیت خود و ارائه خدمات به سایر نقاط کشور و جهان را دارند و از همین رو، نیاز به ثبت شعبه و نمایندگی شرکت خود پیدا می کنند که شرایط، نحوه و مراحل و مدارک مخصوص به خود را دارد.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، درباره اینکه مفهوم شعبه و نمایندگی شرکت چیست، صحبت کنیم و شرایط ثبت شعبه و نمایندگی شرکت را بگوییم؛ سپس، مدارک لازم و نحوه و مراحل انجام این امر را توضیح دهیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.



مفهوم شعبه و نمایندگی شرکت چیست

قبل از پاسخ به این پرسش که شرایط، مدارک، نحوه و مراحل لازم برای ثبت شعبه و نمایندگی شرکت چیست؟ ابتدا، بهتر است بگوییم، شعبه و نمایندگی شرکت، چه مفهمومی دارد. برای تعریف مفهوم شعبه و مفهوم نمایندگی، باید به آیین نامه اجرایی قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی رجوع کرد، ماده 2 و ماده 4 این قانون، به ترتیب، در تعریف شعبه و تعریف نمایندگی، مقرر می دارند:

 

"شعبه شرکت خارجی،‌ واحد محلی تابع شرکت اصلی است که مستقیما، موضوع و وظایف شرکت اصلی را در محل، انجام می دهد. فعالیت شعبه در محل، تحت [نظارت] تام و با مسئولیت شرکت اصلی خواهد بود."

 

"نماینده شرکت خارجی، شخص حقیقی یا حقوقی است که بر اساس قرارداد نمایندگی، انجام بخشی از موضوع و وظایف شرکت طرف نمایندگی را در محل، بر عهده گرفته است. نمایندگی شرکت خارجی، نسبت به فعالیت هایی که تحت نمایندگی شرکت طرف نمایندگی، در محل انجام می پذیرد، مسئولیت خواهد داشت."

 

بر اساس مواد بالا، شعبه شرکت، واحدی وابسته به شرکت اصلی بوده و خود به طور مستقل، یک واحد محسوب نمی شود و صرفا، جهت ارائه و گسترش خدمات شرکت، به اقصی نقاط کشور و جهان، ایجاد شده است. شرح، حدود مسئولیت ها و حقوق اعضای شعبه شرکت، توسط شرکت اصلی، مشخص می شود. اما، نمایندگی، بر خلاف شعبه، خود یک واحد مستقل بوده و مسئول تمامی امور خود است که پس از انعقاد قرارداد همکاری با شرکت اصلی، فعالیت خود را آغاز کرده و به نوعی، به عنوان یک واسطه، اقدام به کسب درآمد می نماید.

از آنجا که ثبت شعبه و نمایندگی شرکت، دارای شرایط، مدارک، مراحل و نحوه مخصوص به خود می باشد، در ادامه، قصد داریم، توضیح دهیم که شرایط ثبت شعبه شرکت چیست.

 

 

شرایط ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

در قسمت قبل، توضیح دادیم که مفهوم شعبه و نمایندگی شرکت تجاری، بر اساس آیین نامه اجرایی قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی، چه می باشد و گفتیم که شعبه و نمایندگی، دو مفهوم متفاوت از یکدیگر هستند. لذا، در این قسمت، قصد داریم، به صورت جداگانه، درباره شرایط ثبت شعبه و نمایندگی شرکت، صحبت کنیم و بگوییم، این شرایط، شامل چه مواردی می باشد.

 

چنانچه شرکتی، قصد ثبت شعبه دیگری داشته باشد، شرایط ثبت آن، عبارتند از:

تاسیس شخصیت حقوقی ای که قصد ثبت شعبه دیگری را دارد، یعنی شرکت مادر، پیش از این، به صورت قانونی، صورت گرفته باشد و به عبارتی، شرکت، پیش از این، به نحو قانونی، ثبت شده باشد.

جلسه مجمع عمومی فوق العاده یا هیئت مدیره ( چنانچه، اختیار تاسیس شعبه، به هیئت مدیره واگذار شده ) جهت اخذ رضایت شرکا، تشکیل شده باشد.

 

چنانچه شخص حقیقی یا حقوقی، قصد ثبت نمایندگی یک شرکت را داشته باشد، شرایط ثبت آن، عبارتند از:

شرکت اصلی، با اعطای نمایندگی، موافق باشد که معمولا، این موافقت، با انعقاد قرارداد همکاری صورت می گیرد.

قانونی بودن ثبت و فعالیت شرکت اصلیکه متقاضی نمایندگی، قصد انجام فعالیت، در حیطه خدمات و محصولات آن ها را دارد.

متقاضی نمایندگی، تمامی شرایط و مدارک مورد نظر شرکت اصلی، جهت اعطای نمایندگی را داشته باشد.

پس از توضیح در خصوص شرایط ثبت شعبه و نمایندگی شرکت، در ادامه، مدارک لازم، برای ثبت شعبه و نمایندگی شرکت را خواهیم گفت.

 

 

 

 

مدارک لازم برای ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

در قسمت های قبل، گفتیم که شرایط ثبت شعبه و نمایندگی شرکت چیست و شرکت هایی که قصد ثبت شعبه جدید یا اعطای نمایندگی به شخص حقیقی یا حقوقی دیگری را دارند، باید چه شرایطی داشته باشند. همانطور که پرداخت حق تمبر ثبت شرکت، نیازمند مدارک مخصوص به خود است، ثبت شعبه و نمایندگی شرکت نیز از این امر، مستثنی نیست. لذا، در این قسمت، قصد داریم، درباره، مدارک لازم، برای ثبت شعبه و نمایندگی شرکت، صحبت کنیم.

 

مدارک لازم برای ثبت شعبه، عبارتند از:

اصل صورت جلسه مجمع عمومی که توسط شرکا و افراد حاضر، امضا شده و موافقت خود را با تشکیل شعبه جدید، اعلام نموده اند.

اصل آگهی روزنامه کثیر الانتشاری که دعوت مجمع عمومی، در آن صورت گرفته است.

لیست تمامی افراد و شرکایی که در جلسه مجمع عمومی، شرکت کرده اند.

داشتن مجوز برای شعبه جدید و ارائه آن، درصورتی که شرکت اصلی، برای شروع فعالیت خود، نیازمند اخذ مجوز بوده است.

اساس نامه شرکت و آگهی آخرین تغییرات شرکت، چنانچه شرکتی خارجی، قصد ثبت شعبه ای جدید در ایران را دارد.

ارائه یک گزارش مالی تایید شده از سمت وزارتخانه، در خصوص شرکت های خارجی ای که قصد ثبت شعبه ای جدید را دارند.

گزارشی که در آن، در خصوص تعداد نیروی انسانی شعبه جدید، نحوه تامین منابع مالی شعبه، محل تاسیس شعبه، نوع خدمات و فعالیت هایی که شعبه ارائه می دهد، تعیین تکلیف شده باشد. این گزارش نیز در خصوص شرکت های خارجی ای که قصد تاسیس شعبه در ایران را دارند، مورد نیاز است.

 

مدارک لازم برای ثبت نمایندگی شرکت، عبارتند از:

وجود قرارداد منعقد شده میان شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی نمایندگی و شرکت اعطا کننده نمایندگی.

مدارک هویتی شخص حقیقی و نماینده شخص حقوقی متقاضی نمایندگی.

داشتن فرم تکمیل شده تعیین نام و فیش واریزی مبلغ تعیین نام برای نمایندگی.

داشتن کپی برابر اصل اساسنامه شرکت اعطا کننده نمایندگی.

ارائه یک گزارش مالی و گزارش فعالیت تایید شده، از شرکت اعطا کننده نمایندگی.

پس از صحبت در خصوص مدارک مورد نیاز برای ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های داخلی و خارجی، در ادامه، درباره نحوه و مراحل ثبت شعبه و نمایندگی شرکت های داخلی، توضیح خواهیم داد.

 

 

نحوه ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

در قسمت های قبل، در خصوص مدارک و شرایط مورد نیاز ثبت شعبه و نمایندگی شرکت، صحبت کردیم و توضیح دادیم که مفهوم شعبه و نمایندگی، چیست. پس از توضیح در خصوص این موارد، در این قسمت، قصد داریم درباره نحوه و مراحل ثبت شعبه و نمایندگی شرکت توضیح دهیم.

 

نحوه ثبت شعبه شرکت، مطابق مراحل زیر می باشد:

ابتدا، باید، آدرس سامانه جامع ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود، جست و جو کرده و پس از ورود به سامانه، گزینه صورت جلسه تغییرات را انتخاب کنید.

 

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

بعد از این مرحله، باید، با انتخاب یکی از دو گزینه با شناسه ملی یا بدون شناسه ملی، از قسمت شیوه درخواست، شیوه درخواست خود را مشخص نمایید؛ سپس، اطلاعات مورد نیاز، نظیر شناسه ملی شرکت، نام استان و واحد ثبتی شرکت را در کادر مربوطه، وارد کرده و پس از وارد کردن تصویر امنیتی، به مرحله بعد بروید.

 

نحوه ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

در این قسمت، باید اطلاعاتی نظیر خوشه و گروه شخصیت حقوقی، تاریخ جلسه، نصاب جلسه از حیث تعداد سهام داران حاضر در جلسه، اطلاعات شخص متقاضی و شخص امضا کننده دفتر، از قرار نام، نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، تابعیت، وضعیت توکیل، سمت و شماره همراه آن ها را وارد نمائید و به مرحله بعد بروید.

 

شرایط ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

در این بخش، در قسمت نوع تصمیم، ثبت شعبه جدید را وارد کرده و به مرحله بعد بروید.

 

مدارک  ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

در این قسمت، باید، نام افراد حاضر در جلسه، سمت آن ها در جلسه و سمت آن ها در شخصیت حقوقی را وارد کنید.

 

نحوه ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

در این بخش، باید نوع ارتباط اشخاصی که در قسمت قبل، نام بردید را، با شخص حقوقی مشخص کنید.

 

نحوه ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

در این قسمت، باید متن صورت جلسه خود را عینا وارد کنید و گزینه ثبت نهایی را بزنید تا به شما کد رهگیری داده شود.

 

شرایط  ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

 

نماینده شخص حقوقی، پس از طی کردن نحوه و مراحل بالا، باید، منتظر پیامک اداره ثبت شرکت ها باشد و می تواند، درخواست خود را از همین سامانه، پیگیری نماید. شایان ذکر است، نحوه ثبت شعبه شرکت های خارجی نیز، با مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها می باشد.

 

نحوه ثبت نمایندگی شرکت، مطابق مراحل زیر می باشد:

شخص متقاضی ثبت نمایندگی، چه در خصوص نمایندگی شرکت های ایرانی و چه خارجی، باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای انجام این امر، از قبیل قرارداد همکاری میان او و شرکت اعطا کننده نمایندگی، مدارک هویتی، کپی برابر اصل اساسنامه شرکت اعطا کننده نمایندگی و سایر مدارک، به اداره ثبت شرکت ها و مالکیت معنوی و صنعتی، مراجعه کند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت شعبه و نمایندگی شرکت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت شعبه و نمایندگی شرکت پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- شعبه شرکت به چه معنا می باشد؟

شعبه شرکت واحدی کاملا تابع و از زیر مجموعه های شرکت اصلی می باشد که در محلی دیگر خدمات و فعالیت های شرکت را انجام می دهد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- شرایط ثبت شعبه شرکت چیست؟

شرایط ثبت شعبه شرکت قانونی بودن و از پیش ثبت شدن شرکت اصلی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

3- مدارک لازم برای ثبت شعبه شرکت چیست؟

مدارک لازم برای ثبت شعبه شرکت داشتن صورتجلسه مجمع عمومی و سایر مدارکی می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

هزینه رضایت نامه محضری


رضایت محضری ، انواع مختلفی دارد ؛ مانند رضایت محضری پدر برای ازدواج دختر ، رضایت شوهر برای خروج همسر از کشور و رضایت شاکی در محضر برای گذشت از جرم . هزینه رضایت نامه محضری در سال 1400 ، مطابق تعرفه اعلام شده ، دریافت می شود که بر اساس بخشنامه فعلی ، نرخ تعرفه رضایت نامه محضری ۱۴۰۰ ، صد هزار تومان است .

 

دفاتر اسناد رسمی به عنوان زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، خدمات مختلفی ، در زمینه ثبت اسناد مالی و غیر مالی و نیز سایر تعهدات میان افراد ، ارائه می نمایند . انجام خدمات مذکور ، نیازمند پرداخت هزینه های مربوطه ، می باشد که بر اساس نرخ تعرفه اعلام شده ، توسط دفترخانه ها دریافت می شود .

یکی از مهم ترین اسنادی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود ، رضایت نامه های محضری است که به موجب آن ، یکی از طرفین ، رضایت خود را به صورت رسمی ، در دفترخانه ، ابراز می دارد . دادن رضایت نامه محضری ، نیازمند پرداخت هزینه رضایت محضری ، مطابق نرخ تعرفه سال ۱۴۰۰ می باشد .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، رضایت نامه محضری و هزینه آن در سال 1400 ، مورد بررسی قرار گرفته ؛ پس از اینکه ، هزینه رضایت نامه محضری خروج از کشور را بررسی نمودیم ، به این سوال نیز پاسخ می دهیم که پرداخت هزینه مربوطه به عهده کیست .



رضایت نامه محضری چیست

دفاتر اسناد رسمی ، خدمات مختلف و متعددی در زمینه ثبت اسناد مالی ، اسناد غیر مالی و نیز ، ارائه سایر خدمات ثبت تعهدات میان افراد ، ارائه می نمایند . در زمینه ثبت اسناد غیر مالی ، یکی از مهم ترین خدمات مذکور ، ثبت اسنادی همچون رضایت نامه ها است . رضایت نامه هایی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شوند ، نوعی سند رسمی محسوب می شوند و به همین دلیل ، رضایت نامه محضری ، نسبت به رضایت نامه های عادی یا دست نویس ، اعتبار بیشتری دارد .

رضایت نامه های محضری ، انواع و اقسام مختلفی دارند . اما یکی از مهم ترین انواع رضایت نامه های محضری ، رضایت نامه گذشت از جرم است . با این توضیح که ، زمانی که در جرایم قابل گذشت ، شاکی و متشاکی ، با هم در مورد جرم رخ داده ، به توافق رسیدند ، به دفتر اسناد رسمی مراجعه می کنند و شاکی ، ضمن یک متن رضایت نامه محضری ، رضایت خود را نسبت به متشاکی ، اعلام می دارد تا خصومت رخ داده ، کاملا حل و فصل شود .

در این گونه موارد ، تنظیم رضایت نامه محضری ، این فایده را دارد که دیگر شاکی ، نمی تواند رضایت محضری خود را نادیده گرفته و مجددا علیه متشاکی ، در دادگاه ها و مراجع قضایی ، طرح دعوی نماید . علاوه بر رضایت محضری برای گذشت از جرم ، در مواردی دیگر ، همچون رضایت پدر برای ازدواج دختر باکره نیز ، می توان در دفتر اسناد رسمی ، رضایت محضری داد .

در این مورد نیز ، چون دختران باکره ، برای ازدواج شان ، نیازمند رضایت پدر و یا جد پدری هستند ، پدر ، می تواند به جای حضور در دفترخانه در موقع عقد ، به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده و رضایت خود برای ازدواج دختر را با تنظیم رضایت نامه محضری ، اعلام کند . بنابراین ، رضایت نامه محضری ، به رضایت نامه ای گفته می شود که افراد ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، آن را تنظیم و امضا کرده و به آن متعهد می گردند .

حتما بخوانید: هزینه تعهد محضری

 

هزینه رضایت نامه محضری در سال 1400

در قسمت قبل ، به بررسی این موضوع پرداخته شد که رضایت نامه محضری چیست . همانطور که گفته شد ، رضایت نامه محضری ، در دفاتر اسناد رسمی تدوین می شود و اعتبار اسناد رسمی را دارد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که هزینه رضایت نامه محضری چقدر است و در سال 1400 ، نرخ تعرفه تعیین شده برای دادن رضایت محضری ، به چه میزان می باشد؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی ، نرخ تعرفه خدمات انجام شده ، توسط دفاتر اسناد رسمی ، توسط دادگستری مشخص می شود و هر چهار سال یک بار ، مورد بررسی مجدد قرار می گیرد . بر همین اساس ، بخشنامه ای ، از سوی دادگستری ، صادر شده است که بر اساس آن ، نرخ تعرفه و هزینه های حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، معین شده است . این بخشنامه ، در سال ۱۴۰۰ نیز ، لازم الاجرا است .

بر اساس بخشنامه مربوط به حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، هزینه انواع خدمات مربوط به ثبت اسناد مالی و غیر مالی ، مشخص شده و از آن جهت که رضایت نامه محضری ، یکی از انواع خدمات مربوط به ثبت اسناد غیر مالی است ، نرخ تعرفه آن نیز ، ذکر گردیده است . بر این اساس ، نرخ تعرفه و هزینه رضایت نامه محضری در سال 1400 ، مبلغ یک میلیون ریال ، معادل یکصد هزار تومان می باشد .

بیشتر بخوانید: سامانه تصدیق اصالت اسناد و اوراق دفاتر اسناد رسمی

 

 

 

هزینه رضایت نامه محضری خروج از کشور

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که رضایت نامه محضری چیست و برخی از مصادیق مهم آن نیز ، مورد اشاره قرار گرفت . یکی از انواع رضایت نامه هایی که در محضر تنظیم می شود ، رضایت محضری برای خروج از کشور می باشد . بر اساس قانون ایران ، خانم هایی که متاهل هستند و قصد دارند از کشور خارج شوند ، برای گرفتن یا تمدید پاسپورت ، نیازمند رضایت همسر خود می باشند .

رضایت شوهر برای خروج از کشور ، می بایست به صورت محضری تنظیم شود و به این منظور ، شوهر ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، می بایست رضایت یا اجازه رسمی برای خروج همسر از کشور را اعلام نماید . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که هزینه رضایت نامه محضری خروج از کشور چقدر است و در سال ۱۴۰۰ ، نرخ تعرفه رضایت محضری خروج از کشور چقدر می باشد؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که به طور کلی ، در بخشنامه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، مبلغ هزینه انواع و اقسام رضایت نامه های محضری ، به میزان یک میلیون ریال تعیین شده است و بنابراین ، هزینه رضایت محضری خروج از کشور نیز ، مطابق نرخ تعرفه اعلامی سال 1400 ، مبلغ صد هزار تومان است . لازم به ذکر است که ارائه رونوشت یا کپی برابر با اصل از اسناد و مدارک دفترخانه نیز ، به ازای هر برگ ، هزار و پانصد تومان می باشد .

بیشتر بخوانید: هزینه کپی برابر اصل

 

هزینه رضایت نامه محضری بر عهده کیست

در قسمت های قبل ، رضایت محضری و انواع آن ، همچون رضایت محضری شاکی جرم ، رضایت محضری پدر برای ازدواج دختر و نیز ، رضایت محضری شوهر برای خروج زوجه از کشور که در قالب نوعی سند رسمی در دفترخانه تنظیم می شوند ، بررسی شد . در تمامی این موارد ، شخصی که قصد دادن رضایت دارد ، می بایست به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نموده و رضایت خود را اعلام و ذیل سند رضایت نامه را امضا نماید .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که هزینه رضایت محضری به عهده کیست ؟ آیا شخصی که رضایت نامه محضری تنظیم می کند ، باید هزینه آن را پرداخت کند یا شخصی که به وی رضایت داده می شود ، باید نرخ تعرفه رضایت محضری سال ۱۴۰۰ را پرداخت کند ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا پرداخت هزینه رضایت نامه محضری ، با توافق طرفین ، صورت می گیرد و بسته به مورد ، ممکن است توسط شخصی که رضایت می دهد یا طرف مقابل وی و یا به صورت مساوی ، هزینه رضایت محضری ، پرداخت بشود . با این وجود ، در صورتی که توافقی میان طرفین وجود نداشته باشد ، اصل بر آن است که شخص متقاضی رضایت ، هزینه تنظیم رضایت نامه محضری را پرداخت کند ؛ به ویژه در مورد رضایت شاکی به متشاکی برای گذشت از جرم .

در ادامه بخوانید: تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه رضایت نامه محضری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه رضایت نامه محضری پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- هزینه رضایت محضری سال 1400 چقدر است ؟

هزینه رضایت محضری در سال 1400 برای انواع رضایت نامه های محضری همچون رضایت پدر برای ازدواج دختر یا رضایت نامه خروج از کشور معادل یکصد هزار تومان است که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- نرخ تعرفه رضایت نامه محضری سال 1400 چگونه تعیین می شود ؟

نرخ تعرفه انواع خدمات دفاتر اسناد رسمی همچون تنظیم رضایت نامه های محضری به موجب بخشنامه های قوه قضاییه مشخص می شود که در سال 1399 این بخشنامه صادر شده و برای سال 1400 نیز لازم الرعایه است و شرح آن در مقاله آمده است .

3- پرداخت هزینه رضایت محضری به عهده کیست ؟

اصولا پرداخت کننده هزینه رضایت محضری با توافق طرفین مشخص می شود اما در صورت عدم وجود توافق میان طرفین شخصی که متقاضی دریافت رضایت محضری است باید هزینه آن را پرداخت کند که جزئیات این موضوع در متن مقاله آمده است .

منبع : هزینه رضایت نامه محضری

انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

صرافی بیت ایمن bitimen.com


صرافی بیت ایمن، از جمله صرافی های امن ایرانی، در حوزه ارز های دیجیتال می باشد. جهت ثبت نام در این صرافی، می توان از طریق ورود به سایت bitimen.com، گزینه ثبت نام و برای احراز هویت، از طریق بخش اطلاعات کاربری این سایت، اقدام نمود. معاملات رمز ارز ها در این صرافی، نیز از قسمت بازارها، امکان پذیر است.

 

یکی از پلتفرم های امن معاملاتی که در سال های اخیر، برای خرید و فروش ارز های دیجیتال، در ایران، طراحی و راه اندازی شده است، پلتفرم صرافی آنلاین ارز دیجیتال بیت ایمن، به نشانی اینترنتی bitimen.com، می باشد که تا به امروز، نامی درخشان، از خود به جای گذاشته است.

نام این صرافی، ترکیبی از بیت کوین، شاه ارز های دیجیتال و ایمنی و امنیت است. در واقع، امنیت، شعار اصلی این صرافی آنلاین ارز دیجیتال معتبر می باشد. همچنین، سرمایه گذاران ایرانی، به راحتی، می توانند با ورود به سایت bitimen.com، بدون نگرانی از بابت تحریم هایی که در رابطه با صرافی های خارجی وجود دارد، از خدمات این صرافی، بهره مند گردند.

با توجه به اینکه صرافی بیت ایمن، از امنیت بسیار بالایی، برای سرمایه گذاری ارز های دیجیتال، برخوردار می باشد، در ادامه، در رابطه با معرفی صرافی بیت ایمن، ورود به سایت bitimen.com، ثبت نام و نحوه احراز هویت در این صرافی، ورود به حساب کاربری بیت ایمن، نحوه خرید و فروش در این سایت، دانلود برنامه آن و همچنین، دیگر خدمات این صرافی ارز دیجیتال، مطالبی آورده شده است.

 

برای ورود به سایت صرافی بیت ایمن کلیک کنید.

 

صرافی بیت ایمن

 

 

کاربران برای ورود به سایت صرافی بیت ایمن باید به آدرس bitimen.com مراجعه کنند.

 



معرفی صرافی بیت ایمن bitimen.com

ایده اولیه صرافی بیت ایمن، در شهریور ماه سال 1398، برای موسسان آن، ایجاد شده و پس از بررسی نیاز های جامعه ایرانی و با در نظر گرفتن فرصت های بالقوه بازار رو به رشد ارز دیجیتال، تصمیم به راه اندازی پلتفرمی ایمن، جهت مبادلات ارز های دیجیتال در ایران گرفتند. نهایتا، پس از یک سال تلاش، در شهریور سال 1399، اولین نسخه از پلتفرم صرافی بیت ایمن، راه اندازی شد. این پلتفرم، یکی از به روز ترین و ایمن ترین، پلتفرم های موجود، در ایران است که مضمون اصلی نام آن نیز همین مفهوم امنیت است.

تیم بیت ایمن، همواره تلاش خود را داشته تا پیشرفته ترین و شایسته ترین، امکانات و خدمات را در پلتفرم صرافی بیت ایمن، به کاربران خود، ارائه دهد و روز به روز بر تنوع رمز ارز های خود بیفزاید. کار با پلتفرم تخصصی، ایمن و پیشرفته صرافی بیت ایمن، منجر به تجربه ای شیرین، از معامله و سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال خواهد شد.

اولویت اصلی صرافی بیت ایمن، حفظ و ارتقا هرچه بیشتر ایمنی صرافی بیت ایمن، به نشانی اینترنتی bitimen.com، است تا کاربران، با اطمینان بیشتری، سرمایه های خود را به این پلتفرم، واریز نمایند و یا در کیف پول ارز دیجیتال بیت ایمن، نگهداری کنند.

توسعه زیرساخت های معاملاتی و پوشش رمز ارز های بیشتر، از جمله اهداف پیش روی صرافی بیت ایمن، است. همچنین، استفاده از ابزار های معاملاتی بیشتر و پیشرفته تر و ایجاد درگاه های پرداخت رمز ارزی نیز از جمله هدف های دیگر این صرافی می باشد. بیت ایمن در نظر دارد، در آینده ای نه چندان دور، به بازار کشور های همسایه نیز وارد شود و در این راستا، تمام تلاش خود را دارد.

متخصصان صرافی بیت ایمن، با پشتیبانی مناسب و مطلوب، از کاربران این پلتفرم، آن ها را در جهت یک سرمایه گذاری راحت و دلچسب، راهنمایی خواهند کرد و بهترین خدمات خود را به افرادی که این پلتفرم را برای فعالیت های معاملاتی خود انتخاب کرده اند، ارائه می دهند.

 

 

راهنمای ثبت نام در صرافی بیت ایمن bitimen.com

برای ثبت نام، در صرافی بیت ایمن و هرگونه فعالیت در این پلتفرم، همانند صرافی بای بیت، نیازی به تغییر آی پی نمی باشد و به راحتی، می توانید از خدمات این پلتفرم، بهره مند شوید که این مورد، یکی از مزایای برتر این پلتفرم امن، نسبت به پلتفرم های خارجی است.

 

جهت ثبت نام در صرافی بیت ایمن، پس از ورود به سایت bitimen.com، از قسمت بالای صفحه سمت چپ، گزینه ورود / ثبت نام را بزنید.

 

صرافی بیت ایمن

 

سپس، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید. در صفحه مربوط به ثبت نام، اطلاعات خواسته شده را به ترتیب وارد نمایید. ابتدا، ایمیل معتبر خود را وارد نموده و سپس، شماره تلفن همراه خود را ثبت کنید. سپس، به تعریف یک رمز عبور مناسب، برای خود بپردازید.

در این مرحله، می بایست رمز عبور خود را مجددا تکرار کنید. در فیلد کد دعوت، اگر کد دعوت و معرف از طرف کسی دارید، آن را وارد نمایید. در غیر این صورت، این کادر را خالی بگذارید. در کادر آخر نیز کد امنیتی داده شده را عینا وارد نموده و در انتها، پس از مطالعه کامل و دقیق بخش قوانین و پذیرفتن آن، تیک مربع داده شده را بزنید و بر روی گزینه زرد رنگ ثبت نام کلیک کنید.

 

ثبت نام در صرافی بیت ایمن

 

در این قسمت، نوبت به تایید آدرس ایمیل می رسد. کد ارسال شده به ایمیل تان را در کادر مربوطه، وارد کرده و گزینه تایید ایمیل را بزنید.

 

ورود به سایت bitimen.com

 

سپس، می بایست شماره تلفن همراه خود را تایید کنید. کد ارسالی به شماره تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد نموده و سپس، بر روی گزینه تایید تلفن همراه بزنید.

 

احراز هویت در صرافی بیت ایمن

 

تا این مرحله، ثبت نام اولیه شما در صرافی بیت ایمن، انجام شده است و شما حساب کاربری خود را در این صرافی ایجاد کرده اید. حال، برای اینکه ثبت نام شما کامل شود، نیاز است مراحل احراز هویت خود را در وب سایت بیت ایمن، انجام دهید.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری، در بازار رمز ارز ها و با امنیت بالا، به صورت آنلاین را دارند، می توانند از طریق سایت رمزینکس، اقدام نمایند.

 

با معرفی صرافی بیت ایمن، به دوستان و آشنایان خود، می توانید از جوایز نقدی در این پلتفرم، بهره مند شوید و همچنین، 30 درصد تخفیف کارمزد معاملاتی دریافت نمایید. برای این منظور، پس از تکمیل اطلاعات حساب کاربری خود، از منوی سمت راست صفحه حساب کاربری خود، بر روی گزینه دعوت دوستان کلیک کنید.

 

صرافی بیت ایمن

 

در این بخش، با ارسال کد دعوت به دوستان خود، می توانید آن ها را به استفاده از یک پلتفرم ایمن و معتبر، برای معاملات ارز های دیجیتال، دعوت کنید و در عین حال، خودتان نیز از این طریق، از مزایای ویژه این پلتفرم، بهره مند شوید. صرافی بیت ایمن، یک صرافی ایده آل، برای سرمایه گذاران مبتدی و حرفه ای، در حوزه رمز ارز ها محسوب می شود و همه می توانند با هر سطح دانشی که از این بازار دارند، در آن، فعالیت کرده و معاملات و سرمایه گذاری های خود را آغاز نمایند.

 

 

 

 

 

 

 

نحوه احراز هویت در صرافی بیت ایمن bitimen.com

حال، نوبت به مهم ترین مرحله، برای تکمیل ثبت نام شما در صرافی بیت ایمن، رسیده است. در این مرحله، می بایست احراز هویت خود را در این پلتفرم، انجام دهید و اطلاعات کاربری خود را تکمیل کنید تا بتوانید به خدمات و امکانات صرافی بیت ایمن، دسترسی لازم را داشته باشید. احراز هویت شما در این پلتفرم، کمتر از 10 دقیقه زمان از شما می گیرد؛ پس هر چه زودتر آن را انجام دهید.

 

افرادی که قصد انجام معاملات رمز ارز ها، در سایت صرافی های ارز دیجیتال ایرانی را دارند، می توانند از طریق سایت بیت برگ، اقدام نمایند.

 

برای احراز هویت در صرافی بیت ایمن، وارد حساب کاربری خود، در سایت bitimen.com شوید و سپس، از منوی سمت راست صفحه، گزینه اطلاعات کاربری را بزنید.

 

ثبت نام در صرافی بیت ایمن

 

حال، تمام اطلاعات خواسته شده را در فیلد های مربوطه، وارد نمایید. اطلاعات شما می بایست دقیق و مطابق با اطلاعات مدارک شناسایی شما وارد شوند. در فیلد های مربوطه، ابتدا اطلاعات شخصی خود، شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره ثابت، شماره تلفن همراه، تاریخ تولد و آدرس محل سکونت خود را وارد نمایید.

پس از اینکه از صحت اطلاعات وارد شده، اطمینان حاصل کردید، به قسمت بعد بروید و اطلاعات بانکی خواسته شده را وارد کنید. این اطلاعات، شامل شماره کارت بانکی شما و شماره شبا آن، می باشد. ابتدا از معتبر بودن کارت خود، اطمینان حاصل نموده و سپس، اطلاعات آن را در سایت صرافی بیت ایمن، ثبت نمایید. زیرا، تمام واریز ها و برداشت های شما، از طریق کارت بانکی ثبت شده در سیستم، صورت خواهد گرفت. در ضمن، این امکان را دارید که بعدا، اطلاعات هر تعداد کارتی که خواستید را بیفزایید.

 

ورود به سایت bitimen.com

 

در مرحله بعد، لازم است، عکس سلفی خود را برای صرافی بیت ایمن، ارسال کنید. در این بخش، یک متن دست نوشته قرار دارد. آن را با دستخط خوانا روی برگه بنویسید، تاریخ بزنید و امضا نمایید. سپس، به بخش پایینی آن، کارت ملی و کارت بانکی که در سیستم ثبت کرده اید را پیوست کنید. از خود، یک عکس واضح سلفی بگیرید و در قسمت انتخاب فایل، آپلود نمایید.

 

احراز هویت در صرافی بیت ایمن

 

فرآیند احراز هویت شما، در این مرحله، به پایان می رسد. حال، باید منتظر تاییدیه، از طرف صرافی بیت ایمن، باشید. پس از تایید، می توانید به راحتی، دوستان خود را به این صرافی، دعوت کنید، واریز و برداشت داشته باشید و معاملات خود را در این پلتفرم، انجام دهید.

همچنین، دسترسی به تمامی امکانات و خدمات وب سایت صرافی بیت ایمن نیز برای شما، ممکن خواهد بود. در حالت پیش فرض، پس از ثبت نام، شما در سطح کاربری 1 قرار دارید. پس از احراز هویت، سطح کاربری شما، افزایش یافته و می توانید از امکانات بیشتری، در صرافی بیت ایمن، برخوردار شوید.

 

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار کریپتوکارنسی را دارند، ابتدا، می بایست به منظور حفظ امنیت سرمایه خود و جلوگیری از کلاهبرداری در این بازار، در رابطه با امنیت بازار ارز های دیجیتالی، اطلاعاتی به دست آورند. برای مطالعه بیشتر، در رابطه با امنیت ارز های دیجیتال، به لینک زیر مراجعه کنید.

 

 

راهنمای ورود به حساب کاربری صرافی بیت ایمن bitimen.com

جهت ورود به حساب کاربری صرافی آنلاین ارز دیجیتال بیت ایمن، برای استفاده از خدمات این صرافی ارز دیجیتال ایرانی، می توانید به راحتی، از طریق یکی از مرورگر های اینترنتی خود، وارد سایت bitimen.com، شوید و سپس، با توجه به مراحل زیر، پیش بروید.

 

افرادی که به تازگی، قصد معاملات در بازار ارز های دیجیتالی را دارند، می توانند از طریق دریافت ارز دیجیتال رایگان، خرید و فروش خود را آغاز نمایند.

 

برای ورود به حساب کاربری بیت ایمن، کافی است پس از ورود به سایت bitimen.com، از بالای صفحه، گزینه ورود را انتخاب کنید.

 

صرافی بیت ایمن

 

حال، آدرس ایمیلی که با آن، ثبت نام کرده اید را به عنوان نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و سپس، کد امنیتی داده شده را وارد کنید. حال، بر روی گزینه زرد رنگ ورود کلیک نمایید. همچنین، اگر رمز عبور خود را فراموش کرده اید، بر روی گزینه رمز عبور را فراموش کرده اید بزنید تا بتوانید رمز عبور جدید را برای خود تعریف کنید.

 

ثبت نام در صرافی بیت ایمن

 

در صفحه نخست حساب کاربری تان، بالا سمت چپ، یک گزینه آدمک وجود دارد. برای دسترسی به بخش پروفایل، تنظیمات و یا تغییر رمز عبور و خروج از حساب کاربری تان، می بایست از این قسمت، اقدام نمایید. همچنین، اعلانات صرافی بیت ایمن، را در بخش زنگوله، در قسمت بالا سمت چپ، مشاهده خواهید کرد.

پاکت نامه نیز مربوط به پیام های شخصی شما است. در همان بالای صفحه، بخشی به نام بازار ها وجود دارد. با کلیک بر روی هر کدام از گزینه های تومان یا تتر ( USDT )، فهرست جفت ارز های آن ها به شما نمایش داده می شود. با کلیک بر روی هر کدام، به بازار آن جفت ارز، راهنمایی می شوید.

 

ورود به سایت bitimen.com

 

برای شارژ کردن کیف پول های خود و واریز و برداشت از آن ها، می بایست بر روی گزینه کیف پول، از منوی سمت راست کلیک نمایید.

 

احراز هویت در صرافی بیت ایمن

 

در این بخش، کیف پول های مختلفی، برای شما نمایش داده شده است که برای واریز یا برداشت از آن ها، می بایست بر روی گزینه های مقابل آن ها کلیک کنید. گزینه اول، به صورت پیش فرض، گزینه تومان است. برای واریز به این کیف پول یا برداشت از آن، بر روی گزینه واریز/ برداشت مقابل آن بزنید.

 

صرافی بیت ایمن

 

سپس، مقدار واریز را تعیین نموده و کارت بانکی خود را انتخاب کنید. حال، به درگاه بانکی متصل می شوید و به راحتی، می توانید پرداخت خود را انجام دهید. فراموش نکنید، قبل از اینکه بخواهید هرگونه واریز و برداشتی، به کیف پول های خود، داشته باشید، می بایست مراحل احراز هویت شما، تکمیل و توسط صرافی بیت ایمن، تایید شده باشد.

تنها، در این صورت است که می توانید از خدمات این پلتفرم، استفاده کنید. برای واریز و برداشت رمز ارز به سایر کیف پول ها نیز کافی است، بر روی گزینه های روبه رو آن ها کلیک نمایید و آدرس کیف پول مربوط به آن ها را کپی کنید تا بتوانید فرآیند های مربوط به واریز و برداشت را از سایر والت ها، به کیف پول های صرافی بیت ایمن، انجام دهید.

 

 

نحوه خرید و فروش در صرافی بیت ایمن bitimen.com

جهت خرید و فروش ارز های دیجیتال، در صرافی بیت ایمن، اولین قدم، همانطور که در بخش های قبل توضیح دادیم، احراز هویت در سایت bitimen.comاست. سپس، به راحتی، می توانید در این پلتفرم، به صورت آنلاین، در بازار ارز های دیجیتال، فعالیت داشته باشید.

 

افرادی که به تازگی، قصد سرمایه گذاری در بازار ارز های دیجیتال را دارند، می توانند ابتدا با حداقل میزان خرید ارز دیجیتال، خرید و فروش خود را آغاز نمایند.

 

ابتدا، برای آغاز معاملات در صرافی بیت ایمن، می بایست به بخش کیف پول این پلتفرم، بروید و کیف پول مورد نظر خود را شارژ کنید یا اینکه به سادگی با کارت های بانکی ایرانی خود، کیف پول تومان خود را به میزان مطلوب شارژ نمایید. سپس، از قسمت بازار ها، در داشبورد حساب کاربری خود، بر روی یکی از گزینه های تتر و یا تومان کلیک کنید.

بازار تتر، رمرز ارز هایی که با تتر معامله می شوند را به شما نمایش می دهد. برای این منظور، باید از قبل تتر ( USDT ) در حساب کیف پول خود، داشته باشید. بخش تومان نیز رمز ارز هایی که با تومان، قابل معامله هستند را به شما نمایش می دهد. فرض کنید، کیف پول تومان خود را شارژ کرده اید و قصد خرید تتر دارید. بدین منظور، بر روی گزینه تومان کلیک نموده و سپس، جفت ارز تتر/ تومان را از فهرست این بخش پیدا کرده و بر روی آن، کلیک نمایید. با کلیک بر روی آن، به صفحه معاملات آن جفت ارز، راهنمایی می شوید.

 

ثبت نام در صرافی بیت ایمن

 

در صفحه معاملات، هر وقت جفت ارز دیگری را خواستید، می توانید آن را از قسمت بازار ها که بالای صفحه وجود دارد، انتخاب کنید. در وسط صفحه، نمودار آن جفت ارز را مشاهده می نمایید. همچنین، سمت چپ صفحه، دفتر سفارشات پلتفرم، برای این جفت ارز، قابل مشاهده می باشد که در وسط آن، قیمت آخرین معامله قرار دارد.

سمت راست نیز اطلاعات قیمت ارز دیجیتال منتخب تان، به شما نمایش داده می شود. همچنین، در بخش پایین، لیست معاملات انجام شده، قابل مشاهده می باشد. در زیر نمودار نیز میزان قیمت رمز ارز ها، بخش خرید و فروش ارز های دیجیتال قرار گرفته است.

 

ورود به سایت bitimen.com

 

در بخش خرید، به طور پیش فرض، نوع سفارش گذاری شما، روی سفارش عادی، تنظیم شده است. زیر این بخش، موجودی تومانی تان، به شما نمایش داده می شود. در کادر های مشخص شده، قیمتی که قصد خرید رمز ارز تتر، در آن محدوده را دارید، در کادر اول، وارد کنید.

در فیلد دوم، تعداد تتر های خود را وارد نموده و سپس، صرافی بیت ایمن، به طور اتومات، محاسبات را برای شما، انجام می دهد. اگر با مبلغ پرداختی محاسبه شده، موافق بودید و متناسب با آن، موجودی لازم را نیز داشتید، بر روی گزینه سبز رنگ خرید کلیک کنید. در غیر این صورت، تعداد تتر و یا قیمت تومانی خود را تغییر دهید تا به مبلغ پرداختی مطلوب خود برسید.

 

احراز هویت در صرافی بیت ایمن

 

برای فروش رمز ارز های خود نیز می بایست، روندی مشابه به مراحل خرید را طی کنید. برای این منظور، باید از قبل، رمز ارز را در حساب خود، داشته باشید و سپس، قیمتی که می خواهید رمز ارز هایتان را در آن، به فروش رسانید، به علاوه تعداد تتر هایی که می خواهید به فروش رسانید را وارد نمایید. سپس، گزینه قرمز رنگ فروش را بزنید.

نوع دیگری از سفارش گذاری، در این پلتفرم، سفارش فوری است. در بخش سفارش فوری، معامله بر اساس قیمت لحظه ای بازار، صورت می گیرد. شما، فقط می بایست تعداد رمز ارز های خود را برای خرید یا فروش، در این روش، وارد کنید و نیازی نیست قیمت را وارد نمایید.

در این روش، خرید یا فروش شما، با سرعت بالاتری صورت می گیرد. تمام سفارشات شما، تا وقتی انجام شوند، در بخش پایین این صفحه، یعنی سفارشات باز، قابل رویت هستند. پس از انجام شدن نیز از این بخش، برداشته شده و در حساب شما، می نشینند. در ضمن، تاریخچه کلیه سفارشات خود را می توانید از منوی سمت راست، قسمت تاریخچه مشاهده کنید.

در هر مرحله، اگر سوالی داشتید و یا ابهامی برایتان پیش آمد، می توانید از طریق آیکون آدمکی که در بخش پایین صفحه، سمت راست قرار دارد، سوالات خود را از پشتیبانان صرافی بیت ایمن، بپرسید تا در اسرع وقت، به طور کامل و جامع، شما را راهنمایی کنند. همانطور که دیدید، معامله و سرمایه گذاری از طریق پلتفرم بیت ایمن، ساده تر از آن چیزی است که تصور می کردید.

 

 

دانلود و راهنمای استفاده از برنامه صرافی بیت ایمن bitimen.com

در حال حاضر، صرافی بیت ایمن، اپلیکیشنی برای کاربران اندروید یا IOS، ارائه نداده است. تیم بیت ایمن، در حال کار بر روی اپلیکیشن های صرافی خود، هستند تا به زودی، آن ها را به بازار ارائه دهند. به این ترتیب، کاربران بیت ایمن، این امکان را دارند تا در هر جا و مکانی که هستند، حتی وقتی به کامپیوتر دسترسی ندارند، بتوانند موجودی خود را بررسی کرده و یا قیمت های بازار را زیر نظر داشته باشند.

 

افرادی که قصد مشاهده وضعیت انواع ارز های دیجیتال و قیمت لحظه ای آن ها را دارند، می توانند به صورت اینترنتی، از طریق سایت کوین مارکت کپ، اقدام کنند.

 

همچنین، می توانند به راحتی، به خرید و فروش ارز های دیجیتال بپردازند. صرافی بیت ایمن، تا به امروز عملکرد مثبتی داشته است و تعداد کاربران زیادی، از خدمات این صرافی ارز های دیجیتال ایرانی، رضایت داشته اند. اما بسیاری از کاربران، تمایل دارند از خدمات این صرافی، از طریق اپلیکیشن، در گوشی های موبایل بهره مند شوند اما، تا آن زمان می بایست از طریق ورود به سایت bitimen.com، از خدمات و امکانات صرافی بیت ایمن، بهره مند شوند.

 

 

خدمات صرافی بیت ایمن bitimen.com

صرافی ارز های دیجیتال بیت ایمن، خدمات و امکانات متنوعی را در زمینه معاملات انواع ارز دیجیتال، به صورت آنلاین، به کاربران خود، ارائه می دهد. در ادامه، خدمات و ویژگی های صرافی آنلاین ارز دیجیتال بیت ایمن، معرفی و توضیحات لازم، ارائه شده است.

 

پشتیبانی از رمز ارز های مطرح و معروف بازار کریپتوکارنسی

امکان معاملات تومانی و تتری در این پلتفرم

دارای کیف پول اختصاصی، برای کاربران

ثبت نام و احراز هویت سریع و آسان، در سایت صرافی بیت ایمن، به نشانی اینترنتی bitimen.com

پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته از کاربران

پلتفرمی کارا و مناسب، برای فعالیت افراد مبتدی و حرفه ای بازار

 

و بسیاری امکانات دیگر که کاربران می توانند از آن، بهره مند شوند. البته، نمی توان فقط از مزایای صرافی بیت ایمن، گفت و به معایب آن، اشاره ای نکرد. از جمله ایراداتی که در حال حاضر، این پلتفرم دارد، حجم معاملات پایین و بالطبع نقدینگی پایین آن است. مورد بعدی، کارمزد های بالای این پلتفرم می باشد که در مقایسه با رقیبان دیگر آن در بازار، می توان این کارمزدها را بالا به حساب آورد. اما از آنجایی که صرافی بیت ایمن، به نوعی نوپا محسوب می شود، می توان این مشکلات را پای نوپا بودن آن گذاشت. امید است در آینده ای نه چندان دور، این موارد نیز به نحو احسن برطرف شوند.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صرافی بیت ایمن در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون صرافی بیت ایمن پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️نحوه ثبت نام در صرافی بیت ایمن به چه صورت می باشد؟

✔️برای ثبت نام در صرافی بیت ایمن می توان از طریق سایت bitimen.com بخش ثبت نام اقدام نمود که مراحل آن در متن مقاله آورده شده است.

2- ✔️نحوه ورود به حساب کاربری صرافی بیت ایمن چگونه است؟

✔️برای ورود به حساب کاربری صرافی بیت ایمن می توان از طریق سایت bitimen.com با استفاده از گزینه ورود اقدام کرد که در متن مقاله مراحل آن آورده شده است.

3- ✔️خرید و فروش رمز ارز ها در صرافی بیت ایمن چگونه صورت می گیرد؟

✔️خرید و فروش رمز ارز ها در صرافی بیت ایمن از طریق سایت bitimen.com قسمت بازار ها انجام می شود که در متن مقاله توضیحات کامل آورده شده است.

منبع : صرافی بیت ایمن bitimen.com

انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

مجازات سوگند دروغ


جرم سوگند دروغ، به این معنا است که فردی در دعاوی حقوقی یا کیفری، جهت اثبات ادعای خود یا تبرئه شدن، اقدام به سوگند دروغین نماید. حکم مجازات قسم دروغ، 6 ماه تا دو سال حبس است. شکایت از قسم دروغ، با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بوده و نحوه رسیدگی به این شکایت، با ارجاع پرونده به دادسرا و شروع تحقیقات مقدماتی خواهد بود.

 

زمانی که فردی، از شخص دیگری شکایت دارد، باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکواییه، شکایت خود را مطرح نماید و در موعد مقرر، در جلسات دادرسی دادسرا و دادگاه، حاضر شود. اما با توجه به اینکه در قانون و جامعه، اصل بر برائت است، شاکی باید، دلایل اثبات مدعای خود را در مراحل رسیدگی، به مقام تحقیق ارائه دهد.

البته،با توجه به این که دعوای مطرح شده، حقوقی باشد یا کیفری، این دلایل، ممکن است، تفاوت اندکی با یکدیگر داشته باشند. یکی از ادله اثبات دعوا که هم در دعاوی حقوقی و هم دردعاوی کیفری وجود دارد، قسم می باشد. اما گاهی، طرفین دعوا، اقدام به سوگند دروغین، می نمایند که این عمل، جرم بوده و فرد را با عواقب سوگند دروغ و حکم مجازات آن، رو به رو خواهد کرد.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، درباره جرم قسم دروغ، صحبت کنیم و بگوییم که حکم مجازات قسم دروغ چیست؛ سپس، نحوه شکایت و روند رسیدگی به سوگند دروغ را توضیح دهیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.



جرم سوگند یا قسم دروغ

برای پاسخ به این پرسش که حکم مجازات قسم دروغ چیست و عواقب سوگند دروغ چه می باشد؟ ابتدا باید، جرم را از منظر قانون مجازات اسلامی، مورد بررسی قرار دهیم. بر طبق قانون مجازات اسلامی، هر رفتاری، که در قانون مجازات اسلامی، دارای مجازات باشد، جرم محسوب می گردد و مستوجب مجازات است.

قانون مجازات اسلامی، در ماده 649 خود مقرر می دارد: "هر کس در دعوای حقوقی یا جزائی که قسم متوجه او شده باشد، سوگند دروغ یاد نماید، به شش ماه تا دو سال حبس، محکوم خواهد‌ شد." با توجه به این ماده، و از آن جا که قانون گذار، برای سوگند دروغ، مجازات پیش بینی نموده، این عمل، جرم است.

به عنوان مثال: اگر فردی علیه دیگری، دعوای خیانت در امانت در دادگاه مطرح کند و متهم دعوا، با ادای سوگند دروغ، خود را تبرئه کند و بعد، سند یا مدرکی که بیان کننده امانی بودن مال است پیدا شود؛ متهم، مرتکب جرم سوگند یا قسم دروغ شده و بر طبق قانون مجازات اسلامی، با عواقب سوگند دروغ و حکم مجازات آن، رو به رو خواهد شد.

 

 

مجازات جرم سوگند یا قسم دروغ

در قسمت قبل، توضیح دادیم که قانون گذار، ادای سوگند و قسم دروغ در محکمه را جرم دانسته و برای آن، مجازات، پیش بینی نموده است. لذا، در این قسمت، قصد داریم، درباره عواقب سوگند دروغ صحبت کنیم و بگوییم که حکم مجازات قسم دروغ چیست. برای پاسخ به این سوال که مجازات قسم دروغ چیست ؟ باید به ماده 649 قانون مجازات اسلامی مراجعه کرد.

این ماده مقرر می دارد: "هر کس، در دعوای حقوقی یا جزائی که قسم متوجه او شده باشد، سوگند دروغ یاد نماید، به شش ماه تا دو سال حبس، محکوم خواهد‌ شد." بر اساس این ماده، حکم مجازات قسم دروغ، برای فردی که مرتکب این عمل گردیده است، حبس از شش ماه تا دو سال می باشد.

پس از توضیح مجازات قسم دروغ، در ادامه قصد داریم، درباره نحوه شکایت از این جرم و رسیدگی به آن، در محاکم قضایی صحبت کنیم.

 

 

 

 

نحوه شکایت از جرم قسم دروغ

در قسمت های قبل، توضیح دادیم که قسم دروغ در محکمه، جرم است و فرد مرتکب را با عواقب سوگند دروغ، مواجه می کند. همچنین، گفتیم که مجازات سوگند دروغ، 6 ماه تا دو سال حبس خواهد بود. پس از بررسی موارد مذکور، در این قسمت، قصد داریم، درباره نحوه شکایت از جرم قسم دروغ صحبت کنیم و بگوییم که شاکی این جرم، چگونه می تواند، اقدام به شکایت نماید. نحوه شکایت از جرم قسم دروغ، به شرح زیر است:

تنظیم شکوائیه: شکایت از هر جرمی، نیاز به تنظیم یک شکوائیه و شرح آنچه اتفاق افتاده دارد. گام اول در شکایت از قسم دروغ نیز تنظیم یک شکوائیه یا شکایت نامه، الزامی می باشد.

ارسال شکوائیه به دادگاه: گام دوم در شکایت از قسم دروغ، مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، جهت تحویل شکوائیه برای ارسال آن به دادگاه می باشد.

تشکیل حساب کاربری در سامانه ثنا: از آنجا که پس از ارسال شکوائیه، وقت رسیدگی و جلسات، از طریق پیامک های ابلاغیه و ارسال ابلاغیه جلسات رسیدگی به سامانه ثنای شاکی انجام می شود، چنانچه شاکی، حساب کاربری در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی یا ثنا ندارد، باید اقدام به تشکیل آن کند.

شایان ذکر است، تشکیل حساب کاربری در سامانه ثنا، به صورت اینترنتی و با مراجعه به آدرس adliran.ir، یا به صورت حضوری و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ممکن می باشد.

 

 

نحوه رسیدگی به جرم قسم دروغ

در قسمت های قبل، توضیح دادیم که عواقب سوگند دروغ، 6 ماه تا 2 سال حبس می باشد و همچنین، نحوه شکایت از جرم قسم دروغ را به طور کامل، توضیح دادیم. از آنجا که پس از شکایت شاکی از جرم قسم دروغ، پرونده به دادسرا ارسال می شود، در این قسمت، قصد داریم، در خصوص نحوه رسیدگی به جرم قسم دروغ، صحبت کنیم که به شرح زیر است:

مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسرا: در مرحله اول، پس از شکایت، پرونده به دادسرا ارسال می شود و مقام تحقیق که بازپرس یا دادیار می باشد، پس از دستور دادستان، برای کشف جرم، شروع به تحقیقات مقدماتی و تعقیب متهم می نماید. در این مرحله، دلایل اصحاب دعوا، مورد بررسی قرار می گیرد.

صدور یکی از انواع قرار نهایی دادسرا: پس از پایان تحقیقات، در صورتی که ادله کافی، برای انتساب جرم به متهم وجود نداشته باشد، در خصوص پرونده، قرار منع تعقیب صادر می شود و در غیر این صورت، یعنی در صورتی که دلایل کافی برای انتساب جرم، به متهم وجود داشته باشد، قرار جلب به دادرسی، صادر می گردد و پرونده جهت صدور کیفر خواست، نزد دادستان ارسال خواهد شد.

ارسال پرونده به دادگاه: پس از صدور کیفر خواست، پرونده جهت رسیدگی بیشتر و صدور حکم مجازات، به دادگاه کیفری صالح ارسال می شود. قاضی، به موضوع اتهام و دلایل موجود رسیدگی می کند و در صورت اثبات و احراز مجرمیت، حکم مجازات قسم دروغ را برای مجرم، صادر خواهد کرد. سپس، بعد از قطعیت رای، پرونده جهت اجرای حکم، به شعبه اجرای احکام دادسرا ارسال می گردد.

چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شهادت دروغ و مجازات آن را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات قسم دروغ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات قسم دروغ پاسخ دهند.

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- مجازات قسم دروغ چیست؟

مجازات قسم دروغ بر اساس آنچه در قانون مجازات اسلامی آمده 6 ماه تا 2 سال حبس است که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

2- نحوه شکایت از جرم قسم دروغ چگونه است؟

نحوه شکایت از جرم قسم دروغ مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت شکواییه می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

3- نحوه رسیدگی به جرم قسم دروغ چگونه است؟

نحوه رسیدگی به جرم قسم دروغ با شروع تحقیقات مقدماتی در دادسرا و سپس صدور یکی از انواع قرار نهایی دادسرا و در صورت لزوم ارسال پرونده به دادگاه می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.

منبع : مجازات سوگند دروغ

انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما